Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компа ми "умря" напълно

Featured Replies

Здравейте... Пиша ви от смартфона си, тьй като немога да включа ши**ната си щайга. След като я разглобих, за да я почистя забравих как са свързани кабелчетата за бутоните за включване и изключване. Пробвах само кабелчето за включвани да го нацеля къде беше и успях. Но се включиха само вентилаторите. Бях забравил да свърга някои други кабели... след като ги оправих реших да включа компа... но той тотално умря. Моля за помощ. дъното е: asrock alivenf6g-vsta Ако искате и снимки да видите как съм свързал останалите неща......

Редактирано от Rock4eto0o (преглед на промените)

• Отговори 54
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако огледаш дъното внимателно ще видиш че всичко е написано :) а същото и на кабелчетата на предния панел .post-1048-0-95645600-1366559242_thumb.jp

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Здравейте... Пиша ви от смартфона си, тьй като немога да включа ши**ната си щайга. След като я разглобих, за да я почистя забравих как са свързани кабелчетата за бутоните за включване и изключване. Пробвах само кабелчето за включвани да го нацеля къде беше и успях. Но се включиха само вентилаторите. Бях забравил да свърга някои други кабели... след като ги оправих реших да включа компа... но той тотално умря. Моля за помощ. дъното е: asrock alivenf6g-vsta Ако искате и снимки да видите как съм свързал останалите неща......

Да, искаме снимки :) омазал си нещата... 

• Автор

много лоша камера имам.. и да де извиня ама ни съм подреждал кабелите и от телефон се пише супер гадно

post-278660-0-73628200-1366559509_thumb.

post-278660-0-15348800-1366559532_thumb.

post-278660-0-22134400-1366559552_thumb.

post-278660-0-48520700-1366559583_thumb.

много лоша камера имам.. и да де извиня ама ни съм подреждал кабелите и от телефон се пише супер гадно

Всички букси дедо си снимал са наполовина вътре... това си е половин е*ане... Вкарай всички букси докрай като хората... и опитай пак.

Надявам се, че докато си налучквал, това и онова не е имало гърмежи и пушилки - нали?

• Автор

Надявам се, че докато си налучквал, това и онова не е имало гърмежи и пушилки - нали?

Ами не.. даже го душих и нямаше миризма на изгоряло... аз само ръчках тва за бутоните на кутията Изобщо всички букси са максимално вяпъхяни но неще!! Ужз... кво да прая

Редактирано от Rock4eto0o (преглед на промените)

Ами не.. даже го душих и нямаше миризма на изгоряло... аз само ръчках тва за бутоните на кутията Изобщо всички букси са максимално вяпъхяни но неще!! Ужз... кво да прая

Дете, извикай някой батко (съсед или приятел) да ти свърже нещата както трябва. А ти през това време го наблюдавай и се учи как стават нещата, за да нямаш друг път такива проблеми.

• Автор

Дете, извикай някой батко (съсед или приятел) да ти свърже нещата както трябва. А ти през това време го наблюдавай и се учи как стават нещата, за да нямаш друг път такива проблеми.

Свързани са както трябва. Но изведнъж плосто умря компа. Нали написах чи той тръгна но при втопи опит спря...
  • Автор

Свързани са както трябва. Но изведнъж плосто умря компа. Нали написах чи той тръгна но при втопи опит спря...

Ами изпреварил ме е, но иначе добър съвет. Да - намери някого с добри познания за  да ти помогне.

виждал съм умрял компютър от "екстра паъур" тоест много бавно работел и забивал и лапето взело че ръгнало в един конектор за usb конектора за захранване на флопито... цък и до там...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Аз се обзалагам, че си променил местенцата на кабелите за включване или не си могъл да ги вкараш до край, а и не изключвам варианта да си забравил да закопчееш някой друг кабелец. Провери 20/24 пиновия кабел, защото не можах да го видя на снимките.  :D

Редактирано от jordan_951 (преглед на промените)

От тези кабеляци не мога да видя дали щипките за рам паметта за щракнали. Като я слага паметта хубаво ли ги защипа и от двете страни на паметта? С тези бяличките в края на слотовете. Аз бас ловя, че там си "усрал" нещата :)

Виж сега! Без да се сърдиш, искам да се самооцениш по скалата от 1 - 10 т.е за това до колко разбираш о това което вършиш, че да знаем как да ти отговаряме / обясняваме.

По принцип на дъното всичко е маркирано със съответен знак. Т. е проследи отново нещата. Ако не знаеш питаш. Пусни и една по добра снимка на самата букса, която ти прави проблем. Пробвай и Ресет на БИОС. Т.е. внимателно изваждаш батерииката, като внимаваш да не повредиш конзолката. След това с отверка даваш на късо пластините на конзолката. (не самата батерия.) Поставяш на място батерията и включваш отново. Описаната процедура се прави при изключен кабел от мрежата. Ако не си наясно не прави нищо, не екпериментирай повече и потърси съвет от някой който разбира

В една друга твоя тема за нова конфигурация се писа на "майстор". После даде назад, като се стигна до сглобяването-тя фирмата да го сглоби. Сега пак се направи на "голям майстор". Май искаш вече да подкараш нов комп и  да приключиш с този завинаги. Само да не ти излязат криви сметките,щото като разбере баща ти,знаеш какво ще стане.

Напълно съм съгласен с колегата (Just Human), което е написал по-горе  :D

Извади от слотовете RAM паметта. Почисти ги хубаво с кърпа и изчисти слотовете от прахта. Сложи ги обратно и пробвай. Веднъж аз имах пободен проблем и така го разреших.

Аз се обзалагам, че си променил местенцата на кабелите за включване или не си могъл да ги вкараш до край, а и не изключвам варианта да си забравил да закопчееш някой друг кабелец. Провери 20/24 пиновия кабел, защото не можах да го видя на снимките.  :D

включен е ясно се вижда.

ще купуваш ново дъно... на горния край на дънната платка в конектора за вентилатор си вкарал конектор за захранване на флопи (снимка 2)... е все пак пробвай да изкараш конектора и да изключиш захранването от контакта (може да е сработила защитата срещу късо)... може и да не си успял да убиеш дъното... да беше снимал преди да пипаш...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

ще купуваш ново дъно... на горния край на дънната платка в конектора за вентилатор си вкарал конектор за захранване на флопи (снимка 2)... е все пак пробвай да изкараш конектора... може и да не си успял да убиеш дъното... да беше снимал преди да пипаш...

Ауу :) добро набито око имаш :D

Хайде да му е за урок  и друг път да отиде на сервиз , да се раздели с 10 лева за почистване отколкото стотина за дъно :D

А вентилатора на процесора къде ли го е боднал :(

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.