Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компа ми "умря" напълно

Featured Replies

ще купуваш ново дъно... на горния край на дънната платка в конектора за вентилатор си вкарал конектор за захранване на флопи (снимка 2)... е все пак пробвай да изкараш конектора и да изключиш захранването от контакта (може да е сработила защитата срещу късо)... може и да не си успял да убиеш дъното... да беше снимал преди да пипаш...

Нещо не довиждам ли, ама флопи не видях да има! Виждам хард и придполагам DVD-ROM Не се вижда добре ама май е олучил свързването на вентилатора на процесора.

• Отговори 54
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Той флопи може да няма но конектора за флопито който излиза от захранването го е ръгнал във конектора на вентилатора на дъното :D

А във тая джунгла от кабеляк , явно вентилатора го е забол във фан сис :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

В една друга твоя тема за нова конфигурация се писа на "майстор". После даде назад, като се стигна до сглобяването-тя фирмата да го сглоби. Сега пак се направи на "голям майстор". Май искаш вече да подкараш нов комп и да приключиш с този завинаги. Само да не ти излязат криви сметките,щото като разбере баща ти,знаеш какво ще стане.

Ами... донякъде си прав. Едно че исках да почистя компа, друго че ако нещо се оплете (както стана) ще ми купят нов комп по-бързо.. и тпето сега знам какво да не бъркам при сглобяването на новата конфигурация!

и тпето сега знам какво да не бъркам при сглобяването на новата конфигурация!

По-добре новия компютър не го сглобявай ти! ;)

Ами... донякъде си прав. Едно че исках да почистя компа, друго че ако нещо се оплете (както стана) ще ми купят нов комп по-бързо.. и тпето сега знам какво да не бъркам при сглобяването на новата конфигурация!

Лелее. Тоя направо ме разби. Отивам ди си пусна някой филм.

Мир на прахта му на компютара., деца какво да ги правиш .Ще му купят нов.

При мен се случи подобна аномалия преди няколко седмици като си чистих компа. Реших малко да подредя кабелите и ги прокарах зад дъното, но след това компа се пусна, но картина нямаше. Проверих пак всичко, но изглеждаше наред и се оказа че кабела от предните USB-та съм го включил във F_USB2 и след като го включих във F_USB1 тръгна. :D

сетих се за едно произведение на Любен Каравелов - започва с Ма...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

сетих се за едно произведение на Любен Каравелов - започва с Ма...

Стига че сега ще те пита тоя Любо от коя банда е :)

• Автор

По-добре новия компютър не го сглобявай ти! ;)

Ами много искам да се науча. Освен това дъното ще си има упътвания кое къде да ръгна на някоя книжка (надявам се) иии. тръпката от отварянето на кутийте е невероятна! Ама сега и шубето да не объркам нещо е още по-голямо!!! Ще трябва да погледам още няколко клипчета как се сглоб.

хехехе... тва го приемам сато обида!!!

хехехе... тва го приемам сато обида!!!

много лоша камера имам.. и да де извиня ама ни съм подреждал кабелите и от телефон се пише супер гадно

Я снимай АТХ конектора(голямата букса която се забучва в дъното) отгоре.

• Автор

третата снимка която съм качил... свързана е.. нея нямя как да я сбъркам!
  • Автор

третата снимка която съм качил... свързана е.. нея нямя как да я сбъркам!

Добре де извади тая букса post-1048-0-56141400-1366572424_thumb.jp и виж ще тръгне ли ако имаш късмет да си изгорил контролера на вентилатора само :(

Опитал е... Няма положителен резултат. Дано това му е като обеца на ухото. Следващия път ще положи усилие първо да се запознае с устройството на компютъра, преди да свързва...

edit: Явно се е заблудил... Преди е извадил грешната "букса", утре щял да опита.

Редактирано от Traytor (преглед на промените)

• Автор

Опитал е... Няма положителен резултат. Дано това му е като обеца на ухото. Следващия път ще положи усилие първо да се запознае с устройството на компютъра, преди да свързва... edit: Явно се е заблудил... Преди е извадил грешната "букса", утре щял да опита.

Не непроработи! Баща ми го занесе на ремонт и упорито иска да му смени дъното! Чак ми е жал че неразбира че няма смисъл да нарива пари за тая остаряла машина! Оффф... Как да го убедя? Даже искал да го подобрява.. Оле майко... Как ще го подобри? Като даде още пари за процесор и видео??? майчице... Само ще нарива пари вместо да вземе нищо ново. Инъче ми е обещал лаптоп, но все още се опитвам да му кажа че читав лаптоп за мойте нужди за 650лв. НЯМА!

Редактирано от Rock4eto0o (преглед на промените)

Ако не беше пипал нямаше да стане така,сега ще го оправят този и няма да видиш нов! :help wanted4:

Преди да разглобяваш и чистиш компютъра е хубаво да прочетеш и тези важни теми. Вероятно си мислиш, че като си повредиш компютъра, защото е стар, ще ти купят нов. И още един съвет - хубаво се интересуваш от компютри, но обърни внимание на българския език и правописа. Разбираемо е да има хора, неразбиращи нищо от техника, но не и такива, които не могат да напишат едно изречение без правописна грешка.

Имаш време да научиш нещата.  ;)

Пич аз лично когато си чистя компютъра изкарвам нещо (например пасивния на процесора) почиствам го и и веднага си го връщам на мястото. Или си искал да се учиш сглоби разглоби а? И да си виждал  user guide? Там всичко е подробно обяснено!!

Редактирано от rado99 (преглед на промените)

Колеги много сте сурови с младежа,има време ще се научи.Ще прочете допълнително информация и след време няма да допуска такива грешки.Никой не се е родил всезнаещ.Най-добре да говори с родителите си и да се опита да им обясни,че няма смисъл от ъпгрейд на подобна остаряла платформа.Събирай финанси за нова конфигурация.На тази,която си ползвал едва ли ще можеш да подобриш възможностите.Успех ;)

• Автор

Преди да разглобяваш и чистиш компютъра е хубаво да прочетеш и тези важни теми. Вероятно си мислиш, че като си повредиш компютъра, защото е стар, ще ти купят нов. И още един съвет - хубаво се интересуваш от компютри, но обърни внимание на българския език и правописа. Разбираемо е да има хора, неразбиращи нищо от техника, но не и такива, които не могат да напишат едно изречение без правописна грешка.

Имаш време да научиш нещата. ;)

Яз многократно обясних че пиша от малък смартфон след като се счупи щайгата ми... Трудно ми е да уциля някой бусви на тъча!

А съм се явявал на многократни олимпиади по Бълг. Ез. Тази година спечелих 3то място :)

Яз многократно обясних че пиша от малък смартфон след като се счупи щайгата ми... Трудно ми е да уциля някой бусви на тъча! А съм се явявал на многократни олимпиади по Бълг. Ез. Тази година спечелих 3то място :)

И препинателните знаци ли не успяваш да уцелиш?

• Автор

И препинателните знаци ли не успяваш да уцелиш?

да тях си признавам че не ги пиша (в моминта) защото досъто напиша едно изричиние мшнават години :D немога да разбера защо така реагирате? Аз се упитвам да бъда учтив... :(

Колеги много сте сурови с младежа,има време ще се научи.Ще прочете допълнително информация и след време няма да допуска такива грешки.Никой не се е родил всезнаещ.Най-добре да говори с родителите си и да се опита да им обясни,че няма смисъл от ъпгрейд на подобна остаряла платформа.Събирай финанси за нова конфигурация.На тази,която си ползвал едва ли ще можеш да подобриш възможностите.Успех ;)

Ох.. Един отг. от сойто да не се почувствам, все едно не ме искат от форума!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.