Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Antivirus & Internet Security 2014

Featured Replies

• Автор

Пълен автомат! На прима-виста обаче мога да кажа....пак си е тежичка, да му се невиди....много памет дърпа... Може ли да се изключи постоянното сканиране при покой, както и сканирането за рууткити? Има две такива чавки, които могат да се изключат!

Може да се изключи сканирането при престой и за руткит. В таб производителност. Пусни си една пълна проверка и проверка за уязвимости и ще опознае системата ти Касапа. Ще товари по-малко. И не ръчкай плъзгачите на максимум,че кофти става  :ph34r:  ми не е готова още. Лично мнение..

пп. Ти да не я пробваш на виртуалка откъм производителност? 

AntiWinLock настройките които се правеха преди сега правят ли се на версия 2014,и стената стелтва ли портовете по-подразбиране или както преди трябва да се добавят правила.

Не се правят. Има модул дето ги блокира. Има възможност за добавяне и редакция на правила но не както преди да можеш да създадеш нова група за всички. Така сега можеш примерно за създадеш да Потребителски данни ама това не е достатъчно. Абе орязаха я откъм настройки ама се свиква.

Портовете не мога да проверя понеже съм зад рутер и каквото и да слагам данните са едни и същи. Могат да се добавят правила в стената.

пп. С новият модул "Безопасно стартиране" за какво са настройки? Включваш и което не е доверено се блокира,само отметката да доверява на цифрово подписани програми трябва да се махне,че знаеш какви ги има...

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 621
  • Прегледи 52,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

пп. Ти да не я пробваш на виртуалка откъм производителност? 

да, но я сравням с другите програми, които са също на виртуалката.... И Авирата цепи яко памет...

Ще пусна пълен скан, да видим, след това дали няма да се олекоти...

• Автор

да, но я сравням с другите програми, които са също на виртуалката.... И Авирата цепи яко памет...

Ще пусна пълен скан, да видим, след това дали няма да се олекоти...

Излишно е. Няма да е същото както на реален компютър. 

Сега да изкажа лично мнение, пробвах и пробвам програмата, 1-во да кажа, че от към производителност има леки подобрения,до определен момент зададе ли се задача става кофти. 2-ро програмата я ориентират по пътя на Norton, ако щът почитателите да ме апострофират и да ми се сърдят, както бе казано по-горе, само плъзгачи и малко отметки, това напомня на насочване към масовия потребител ( както казваше Проектанта... жив да е )....  3-то доста по-добро засичане от 2013 усещам и пъргавост, но на моменти за кратко се получава и товарене, редуват се моментите, машината за тест е с 3 рам , и двуядрен процесор...По шестобалната и давам 5 и 1/2-ра, защото подобна функционалност и то на много по-достъпно от към ресурси ниво може да се получи от Комодо, това безусловно го заявявам, може и тест да направим (може би от към дефиниции ще е по-слаб Комодо, но останалите модули компенсират), а автоматичността и то в по-добър вариант я има при Norton. Сега никой да не ме разбира погрешно това е лично моето мнение ;)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

И там ще се появи,има време.

6 Август ще бъде достъпна:

На сайте "Лаборатории Касперского" ожидается 6 августа. Загрузка с официального источника.
  • Автор

Сега да изкажа лично мнение, пробвах и пробвам програмата, 1-во да кажа, че от към производителност има леки подобрения,до определен момент зададе ли се задача става кофти. 2-ро програмата я ориентират по пътя на Norton, ако щът почитателите да ме апострофират и да ми се сърдят, както бе казано по-горе, само плъзгачи и малко отметки, това напомня на насочване към масовия потребител ( както казваше Проектанта... жив да е )....  3-то доста по-добро засичане от 2013 усещам и пъргавост, но на моменти за кратко се получава и товарене, редуват се моментите, машината за тест е с 3 рам , и двуядрен процесор...По шестобалната и давам 5 и 1/2-ра, защото подобна функционалност и то на много по-достъпно от към ресурси ниво може да се получи от Комодо, това безусловно го заявявам, може и тест да направим (може би от към дефиниции ще е по-слаб Комодо, но останалите модули компенсират), а автоматичността и то в по-добър вариант я има при Norton. Сега никой да не ме разбира погрешно това е лично моето мнение ;)

Нортон няма модула Безопасно стартиране и модула за защита от банери. Разчита се на Сонара но това е друга тема...също го тествам. 

Това което забелязвам негативно в момента при мене с инсталиран  патч "А"

- Бавен старт на ГУЯ,пробвал съм преди да е заредил да стартирам заразени файлове и са блокирани но нямах възможност да видя какво точно е станало.

- Тормозене при отваряне на защитени връзки 

- При задени максимални настройки за проверка има зависване на ГУЯ.

- Други дребни грешки.

Положителното е в засичането и защитата като цяло.

Всяка конфигурация е различна и всеки има различни интереси. Ако ще давам оценка на бетата в момента ( на никой не давам 5 камо ли 6) оценка 4 по шестобалната система,по десетобалната 8 

Официални линкове на руската версия 

Kaspersky Anti-Virus 14.0.0.4651

http://products.kaspersky-labs.com/russian/homeuser/kav2014/kav14.0.0.4651ru-ru.exe

Kaspersky Internet Security 14.0.0.4651

http://products.kaspersky-labs.com/russian/homeuser/kis2014/kis14.0.0.4651ru-ru.exe

Нортон няма модула Безопасно стартиране и модула за защита от банери. Разчита се на Сонара но това е друга тема...също го тествам. 

Описал съм в какво е приликата и ще повторя, ориентация, към много опростен сетинс панел, и плъзгащи се алтернативи, останалото не съм коментирал ;)

hUstle, плъзгачите не са патентовани. Освен това с тях се работи по-лесно, когато имаш екран с тъч диплей.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

hUstle, я кажи като бройки, колко хваша комодото а?

:) ще си позволя да ти отговоря така, това колко хваща е без значение, когато е трудно или дори да не съм много краен ..... да се заразиш. И ако забелязваш детекшъна е повече от задоволителен. ;) не коментирах тук за да се прайме на кой, кой е просто описах какво ми направи впечатление.

Интересно ще е да се направи сравнителен тест със средни плъзгачи и с плъзгачи на минимум (което предполага олекотяване). Ако разликата не е съществена, т.е. до 1-2%, дали няма да си струва да се жертва тази разлика, за сметка на олекотяването. Каквото и да си говорим, детекцията я се прояви в реална ситуация, я не, но...харченето на ресурси си е от значение по всяко време!

Редактирано от SA-13 „Gopher“ (преглед на промените)

• Автор

Интересно ще е да се направи сравнителен тест със средни плъзгачи и с плъзгачи на минимум (което предполага олекотяване). Ако разликата не е съществена, т.е. до 1-2%, дали няма да си струва да се жертва тази разлика, за сметка на олекотяването. Каквото и да си говорим, детекцията я се прояви в реална ситуация, я не, но...харченето на ресурси си е от значение по всяко време!

Няма съществена разлика при 2014. Ако се канира файла от интерфейса на програмата тогава засичането е по-добро понеже така се изключват ускорителите.

На работна машина с win 7 x64 нема инсталиране:

Публикувано изображение

И представа си нямам на какво мже да се дължи.Два пъти пробвах, дори след почистване на регистрите, но ефект няма.Май е доста прибързан този финал.

Пълния скан мина- 20 Гиги- за 1 час и 18 мин. Сега го пускам в дълбокото, при минимални плъзгачи, и след 1 час ше докладвам.

• Автор

На работна машина с win 7 x64 нема инсталиране:

Публикувано изображение

И представа си нямам на какво мже да се дължи.Два пъти пробвах, дори след почистване на регистрите, но ефект няма.Май е доста прибързан този финал.

А привет  :D  финалче  :D

Компа ти да не е с две видеокарти вградената + допълнителна и едната да е на NVIDIA ? Има проблем с инсталирането на такива конфигурации. При инсталиран КИС и последвало инсталиране на драверите на картата няма проблем. Не си правил ъпгрейд нали?

пп. Качи им файловете с грешките ако ти е възможно.

А привет  :D  финалче  :D

Компа ти да не е с две видеокарти вградената и едната на е на NVIDIA ? Има проблем с инсталирането на такива конфигурации. При инсталиран КИС и последвало инсталиране на драверите на картата няма проблем. Не си правил ъпгрейд нали?

пп. Качи им файловете с грешките ако ти е възможно.

Абе мани скъса ми нервите...проклетата програма и 5 сек.не стои,самоизключва се!!!Иначе конфигурацията е точно такава хаха

Да чакам ли фикс или да му покажа вратата?Ко да направя, досега ядове с русначето не съм имал. :mad:

p.s. И репорт не може да се изпрати, зависва на 75%.

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

• Автор

Абе мани скъса ми нервите...проклетата програма и 5 сек.не стои,самоизключва се!!!Иначе конфигурацията е точно такава хаха

Да чакам ли фикс или да му покажа вратата?Ко да направя, досега ядове с русначето не съм имал. :mad:

p.s. И репорт не може да се изпрати, зависва на 75%.

Качи файла на някой хостинг - желателно в Яндекс  http://disk.yandex.ru/? 

Предполагам в MP1 ще го оправят този проблем. Засега събират информация.

Ми не е готов за финал това се коментира и във форума им. Има проблем с тези видео карти. Трябва да се деинсталира едната и после да се инсталира Касапа и тогава да се инсталира другата видео карта. Но може и да не стане при тебе,ако ти се занимава пробвай.

Със сигурност няма да се занимавам с такива глупости.Ще изчакам патч пък да видим.

• Автор

Със сигурност няма да се занимавам с такива глупости.Ще изчакам патч пък да видим.

Поне картинката и архива качи някъде и аз ще им го дам. Също данни за конфигурацията,ако може най добре отчет на GetSystemInfo http://www.getsysteminfo.com/

Поне картинката и архива качи някъде и аз ще им го дам. Също данни за конфигурацията,ако може най добре отчет на GetSystemInfo http://www.getsysteminfo.com/

къде да го търся тоя файл

.имам предвид дъмп файла

http://www.getsysteminfo.com/read.php?file=45f3768e9c1ee0f9b9cac15b08f0332a

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

• Автор

къде да го търся тоя файл

.имам предвид дъмп файла

http://www.getsysteminfo.com/read.php?file=45f3768e9c1ee0f9b9cac15b08f0332a

Търси файловете в C:ProgramDataKaspersky Lab

Отчета ми го прати на лични да го прикача в съобщението с доклада.

Търси файловете в C:ProgramDataKaspersky Lab

Отчета ми го прати на лични да го прикача в съобщението с доклада.

Не знам кой от всичките ти трябва:

Публикувано изображение

• Автор

Не знам кой от всичките ти трябва:

Публикувано изображение

Които не са в архива. Архивирай ги с яка компресия и ги качи някъде. Аз ще ги сваля оттам.Изобщо не се инсталира или дава грешки само?

пп. Гледам си пуснал обновяване. Ако отваряш ГУЯ изтрий старите дъмп файлове отвори поддръжка - наблюдение за проблеми и включи трасировките.Рестартирай и пробвай да видим откъде ти идва грешката. 

Снощи набързо набързо се отказах да тествам КИС2014 по-обстойно, след като ми даде на първите 15 линка- резултат 11/15! На фишинга е цар, но фалшивите програми му разказват играта от всякъде. За себе си- не съм много доволен, като в оценката ми натежава и факта, че програмата продължава да си се усеща като разход на ресурси. Иначе е положителна промяната към опростяване на настройките. За мен трябва да се натисне най-вече по отношение на разхода на ресурси....има още доста за олекотяване!

• Автор

Снощи набързо набързо се отказах да тествам КИС2014 ......... фалшивите програми му разказват играта от всякъде

Поне ги стартирай и току виж има реакция.  ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.