Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

Ах боже... Непоправим си.

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 621,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Престани да се заяждаш и да тролиш, бе...

Никой не се заяжда и никой не тролства, това само ти го правиш и си нагъл да обвиняваш някой друг че го прави. Не случайно в правилата на форума си е написано да се говори на Български.

Ако греша нека модераторите ме поправят.

През цялото време говоря на български. Ти имаш някакви психични проблеми. Използването от време на време на чуждици НЕ Е в нарушение на форумните правила. И ти в последния си пост си написал три чуждици, но на никого не му прави впечатление, защото е неизбежно. Престани да се правиш на интересен, освен да пречиш друго не постигаш.

Цяла нощ си зглобявах новата конфигурация и после инсталирах Linux Mint. За първи път си зглобявам нещо и се поизпотих, а инсталирането на Linux-а беше учудващо лесно. Още е гол като пушка, но не задълго.

http://prikachi.com/images.php?images/354/7455354B.png

През цялото време говоря на български. Ти имаш някакви психични проблеми. Използването от време на време на чуждици НЕ Е в нарушение на форумните правила. И ти в последния си пост си написал три чуждици, но на никого не му прави впечатление, защото е неизбежно. Престани да се правиш на интересен, освен да пречиш друго не постигаш.

Български казваш ? Къстъмиза...... на кво там не ми прилича на български.

Цяла нощ си зглобявах новата конфигурация и после инсталирах Linux Mint. За първи път си зглобявам нещо и се поизпотих, а инсталирането на Linux-а беше учудващо лесно. Още е гол като пушка, но не задълго.

http://prikachi.com/images.php?images/354/7455354B.png

Инсталира се супер лесно, да. Някои Windows зомбита живеят още в миналото, сънуват конзоли и плашат гаргите с тях...

Български казваш ? Къстъмиза...... на кво там не ми прилича на български.

Пич, ходи да се прегледаш, не ни занимавай с душевните си проблеми. Ако не правиш разлика между писане на кирилица, транслитерация и използване на чуждици, толкова по-зле за теб. Правилата се отнасят до едно от тези неща. Имаш за задача да познаеш кое е то. 

Престани да обиждаш. Всеки в този форум те разбра че си трол и че нямаш кой знае какви познания, но те си мълчат а аз не си мълча. Когато не харесвам нещо си го казвам и се аргументирам а ти само тролстваш.

Пичове какво се дърлите пак ,какви са тези драми?Нали идеята на Линукс е да има "За всекиго по нещо",сядат някъде едни умници и пишат някакво дистро ако на хората им хареса то се развива и ползва.Като погледнеш OpenSUSE,Mandriva,Ubuntu,CentOS ,Mint ,Arch и Debian това са ОС развили се с годините и доказали се като стабилни.За вяска една среда си има потребители . Аз ако ще ползвам XFCE,LXDE  то по-добре да си седя на Уиндоус 2000.Няма смисъл да имаш добра машина и да я скопяваш с такава среда.Хората харесват Линукс не само защото е стабилна и безплатна ами и факта ,че избора е голям.

Ето това е дистро :))) 9 Mb система чак ми беше смешно като я свалях :D И на всичкото отгоре има вградени драйвери за мрежова карта че и DHCP клиент.А пък пълната версия (73Mb) поддържа wifi :)

post-26529-0-10905300-1405190465_thumb.p

Ето това е дистро Публикувано изображение)) 9 Mb система чак ми беше смешно като я свалях Публикувано изображение И на всичкото отгоре има вградени драйвери за мрежова карта че и DHCP клиент.А пък пълната версия (73Mb) поддържа wifi Публикувано изображение

Е, че какво да му е смешното :) Стига да знаеш за какво да го ползваш какъв е проблема :)

Ето ти Gentoo в 19 MB s FS от 24 MB

Публикувано изображение

Пичове какво се дърлите пак ,какви са тези драми?Нали идеята на Линукс е да има "За всекиго по нещо",сядат някъде едни умници и пишат някакво дистро ако на хората им хареса то се развива и ползва.Като погледнеш OpenSUSE,Mandriva,Ubuntu,CentOS ,Mint ,Arch и Debian това са ОС развили се с годините и доказали се като стабилни.За вяска една среда си има потребители . Аз ако ще ползвам XFCE,LXDE  то по-добре да си седя на Уиндоус 2000.Няма смисъл да имаш добра машина и да я скопяваш с такава среда.Хората харесват Линукс не само защото е стабилна и безплатна ами и факта ,че избора е голям.

Чуди се какво да прави и нещо се е огледал в мен, ама само сам на себе си си е интересен :)

Ето това е дистро Публикувано изображение)) 9 Mb система чак ми беше смешно като я свалях Публикувано изображение И на всичкото отгоре има вградени драйвери за мрежова карта че и DHCP клиент.А пък пълната версия (73Mb) поддържа wifi Публикувано изображение

Тия са се оляли :)

Е, че какво да му е смешното Публикувано изображение Стига да знаеш за какво да го ползваш какъв е проблема Публикувано изображение

Ето ти Gentoo в 19 MB s FS от 24 MB

Публикувано изображение

Нали си правя експерименти с GNS-а и ми трябваше някакво дистро колкото може по-леко и по-малко.DSL също е добър но на мен ми трябва нещо без графика само колкото да дигам интерфейси и да имам пинг и traceroute.Знаех че има малки дистрибуции ама чак пък толкова :D Иначе и това Gentoo изглежда интересно може да го изпробвам ако ми кажеш как се казва дистрото :)

Нали си правя експерименти с GNS-а и ми трябваше някакво дистро колкото може по-леко и по-малко.DSL също е добър но на мен ми трябва нещо без графика само колкото да дигам интерфейси и да имам пинг и traceroute.Знаех че има малки дистрибуции ама чак пък толкова Публикувано изображение Иначе и това Gentoo изглежда интересно може да го изпробвам ако ми кажеш как се казва дистрото Публикувано изображение

Ми как да се казва :) Gentoo си се казва :) Съвсем стандартно. Просто съм си взел каквото ми трябва и съм си го направил, нещо което винаги да работи. Както виждаш това на hda1 е 64 MB IDE FLASH от който системата зарежда. След това си разпакетира каквото има в папките packges вдига си интерфейсите, които са описани в config-а и така. Пуска си RAID-a, вдига си виртуалните сървъри и така. Дори RAID-а, който се вижда като md0 да не се вдигне, защото се е строшил или омазал или нещо кофти му се е случило системата ще е жива, защото работи изцяло в RAM-а. Така мога да си стигна до нея и да си поправя, каквото ми трябва. Трябва да се потроши нещо хардуерно за да не се вдигне. Но там вече е друга бира. Просто тук имам повече пакети и затова е 19 MB.

Ето тук имам по-малко на един рутер:

/dev/ram0   16M 14M  1.5M  91% /

Той си ползва 14 MB.

Та ако имаш идея, какво ти трябва и сам можеш да си го направиш.

И 35MB/100MB с инсталацията, за фул дистро Web/Ftp/Ssh/Chat/Mail/Sqlite//Bosybox/X11/Openbox и т.н.. не е зле :)

Slitaz

Определено си докарал минта, но този негов надпис на екрана не те ли дразни? 

Определено си докарал минта, но този негов надпис на екрана не те ли дразни? 

Не надписа не ме дразни иначе като напиша в гоогле desktop images или desktop wallpapers linux mint повечето са с надписи

тези които не са с надписи пък не са хубави просто незнам къде мога да си намеря хубави снимки за декстопа.

Че то можеш да сложиш какъвто си поискаш, защо трябва да е за Минт специалноПубликувано изображение

просто незнам къде мога да си намеря хубави снимки за декстопа.

Пробвай с това

Колега какво е това дистро ?

Arch Linux. Иначе десктоп средата е Xfce.

Скин: MediterraneanDarkest

Икони: nouveGnomeGray

А добавката, дето прави панела с отворени прозорци в стил Виндос, е: xfce4-dockbarx-plugin

ПС: за интернет скоростите: xfce4-netspeed-plugin

за прогнозата за времето: xfce4-weather-plugin

за, тва, менюто с програми: xfce4-whiskermenu-plugin

а останалите май си идват с инсталирането на самата среда и самия панел

флага за клавиатурната подредба си го бях намерил някъде из интернет

Редактирано от bornofash (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.