Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

AMD: ASUS M5A97 /AMD970/AM3+ AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+ 4GB DDR3 1600 A-DATA PRO 500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB GB R785OC-1GD CM ELITE 430 BLACK EDTN NO PSU Corsair 430W Builder Series CX V2 430W Обща стойност - 1 016.53 лв. с ДДС

Intel: GB B75-D3V /B75/LGA1155 I5-3350P /3.1G/6MB/BOX/LGA1155 4GB DDR3 1600 A-DATA PRO 500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB SAPPHIRE HD7790 1GB GD5 BULK CM ELITE 430 BLACK EDTN NO PSU Corsair 430W Builder Series CX V2 430W Обща стойност - 1 019.26 лв. с ДДС

Лично аз бих избрал AMD конфигурацията, но ти предлагам и Intel за да не ме обявят за фен на AMD. Видео картата може да се замени с 650Ti Boost в първата и 650Ti във втората конфигурация ако предпочиташ видео от Nvidia.

Аз бих избрал Интелската заради по-добрия баланс между процесор и видеокарта. Ако се направят тестове с тия две конфигурации съм на 90 % сигурен, че интелската поне в половината игри няма да изостава, въпреки по-слабата видеокарта. Разбира се, без клок на FX6300. Всъщност, от снощи правя едни тестове точно по тия въпроси, имитирайки силен и слаб процесор със силна и слаба видеокарта, като и в двата случая предвиждам клок от 20-30 %, колкото е реално възможния при двете видеокарти. Мисля да пусна тема по тоя въпрос, ама ще видим. Нищо чудно някой пак да ме изкара извън нерви, преди да съм направил това, което съм намислил. Та отсега ти казвам, че резултатите са повече от интересни и правите сметки с цените на компонентите стават доста изкривени след тестове на сглобените конфигурации. 

Аз бих избрал Интелската заради по-добрия баланс между процесор и видеокарта. Ако се направят тестове с тия две конфигурации съм на 90 % сигурен, че интелската поне в половината игри няма да изостава, въпреки по-слабата видеокарта. Разбира се, без клок на FX6300. Всъщност, от снощи правя едни тестове точно по тия въпроси, имитирайки силен и слаб процесор със силна и слаба видеокарта, като и в двата случая предвиждам клок от 20-30 %, колкото е реално възможния при двете видеокарти. Мисля да пусна тема по тоя въпрос, ама ще видим. Нищо чудно някой пак да ме изкара извън нерви, преди да съм направил това, което съм намислил. Та отсега ти казвам, че резултатите са повече от интересни и правите сметки с цените на компонентите стават доста изкривени след тестове на сглобените конфигурации. 

Наистина ще е доста интересно да пуснеш една такава тема! Хем ще е полезна, хем евентуално може да се получи някакъв градивен спор!

П.П. Е тогава съм сигурен не на 90, а на 100%, че много хора ще те искарат извън нерви :)

Наистина ще е доста интересно да пуснеш една такава тема! Хем ще е полезна, хем евентуално може да се получи някакъв градивен спор!

П.П. Е тогава съм сигурен не на 90, а на 100%, че много хора ще те искарат извън нерви :)

Няма защо да споря, защото ако пусна такава тема, имам десетки страници тестов материал. Аз ви показвам какво става при определена ситуация а вие, ако искате да спорите, повторете тестовете. Но понеже вече се намеси, мисля да не пускам изобщо такава тема, за да ограмотявам мързеливци и слепци. 

Няма защо да споря, защото ако пусна такава тема, имам десетки страници тестов материал. Аз ви показвам какво става при определена ситуация а вие, ако искате да спорите, повторете тестовете. Но понеже вече се намеси, мисля да не пускам изобщо такава тема, за да ограмотявам мързеливци и слепци. 

Намесих се с най-добри чувства и намерения, но явно съм сбъркал адреса, а при това ме обиждаш по най-безочливия начин без въобще да знаеш какъв човек стои насреща ти! Затова ние българите сме на това дередже - злобни, завистливи, безочливи и безпардонни! Успех в бизнеса ти желая, Билдер!

Нещата които пишеш са верни, но мисля, че с карта като 7850 процесора няма да е проблем. Той автора като пусне филтрациите и работата ще заспива на около 30-45 фпс. А ако не смята да играе с всички екстри аз съм сигурен, че този FX  ще изкара едно солидно 60 фпс.

Редактирано от Тодор. (преглед на промените)

• Автор

Не..... Mожe и с 2 но добре е да духа нещо и по видео картата...

1 отпред да духа на харда 1 отстрани да духа на видео картата(може да се монтират още 2 ако не се лъжа на Floston Excordo-то отстрани по 120x) и 1 отзад за "get out" на въздуха = имаш по добър въздушен поток :)

пс: 20 лева ако са ти проблем при положение че доставката ти е безплатна ще махнеш 1 от вентилаторите и си готов + 7-8 лева над бюджета.

Лично на мен не са ми проблем 20 лева просто питам и благодаря за информацията :)

• Автор

Искам да попитам за едни предпазни ленти,които се слагат на китката когато сглобяваш компютър и ако може да ми кажете на каква цена са,защото аз не мога да ги намеря.

• Автор

И още нещо,монитора ми като е LCD 1440х900 резолюция ще става ли за игри или да го сменям?? 

• Автор

И още нещо,монитора ми като е LCD 1440х900 резолюция ще става ли за игри или да го сменям?? 

имах предвид от новите :Д

Искам да попитам за едни предпазни ленти,които се слагат на китката когато сглобяваш компютър и ако може да ми кажете на каква цена са,защото аз не мога да ги намеря.

Първо не пиши по 200 мнения едно след друго. Има си бутон редактирай, където ако си забравил нещо да напишеш, спокойно го допълваш, инъче претъпкваш темата и така ще стане от 20 страници. (Е освен, ако не целиш това де, и най-много да ти е винаги на първо място).

Тези предпазни ленти, се наричат "Антистатични гривни". Не са ти нужни стига да не носиш вълнени дрехи или да сглобяваш компютър на килим. Тея гривни премахват излишното електричество. Струват около 7-8лв. Ето какво намерих аз (анти-статик - гривна), но ако имаш намерение можеш да потърсиш още предложения в чичката гугъл. Не е толкова сложно, пишеш антистатична гривна и ето ти милиард резултата.

Относно монитора FULL HD ли е? Ако детайлността не е от значение ще ти върши перфектна работа и дори ще се справя много добре, защото резолюцията е малка. Но ако искаш истинско изживяване и детайлност си купуваш един Full HD с голяма резолюция и си джиткаш. Това е от мен, надявам се да прочетеш целият ком. тьй като е малко дълъг :D

Редактирано от Rock4eto0o (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.