Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 16

Featured Replies

360 IS остави само един,при стартиране на файла не гъкна,но файла не е опасен:

Публикувано изображение

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 135,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Айде малко да си поиграете: 10 гербера  :ph34r:  са на линия! Парола: gerber

http://www55.zippyshare.com/v/58166310/file.html

Интересно ще бъде да се дадат резултати и от стартиране. Файловете НЕ са чак толкова "свежи"!

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

И според KillSwitch има съмнителна активност.

360 IS остави само един,при стартиране на файла не гъкна,но файла не е опасен:

(...)

Предпочитам да се доверя на Malwarebytes, който го засича този файл като зловреден. Пък и от скрийншота, който си постнал се вижда някакъв си System Care Antivirus, който си е подобие на антивирусна, направо си е чист фейк...

Предпочитам да се доверя на Malwarebytes, който го засича този файл като зловреден. Пък и от скрийншота, който си постнал се вижда някакъв си System Care Antivirus, който си е подобие на антивирусна, направо си е чист фейк...

Като фейк го класифицира Forticlient, а malwarebytes като Trojan Agent!!

Като фейк го класифицира Forticlient, а malwarebytes като Trojan Agent!!

Да, в случая Форти е по-близо до истината.  :)

Станах с две антивирусни.

Да видим коя ще хваща повече.

Софос помете всичко освен това

Публикувано изображение

При изключен Аваст (нарочно), Комодо при стартиране не можа да се справи именно с този ГЕРБер! въпреки, че го стартира в сандъка като "ограничен"...нищо не помогна! 

Публикувано изображение

Уж МВАМ го трие, ама пак се мултиплицира! 

Редактирано от SA-13 „Gopher“ (преглед на промените)

При изключен Аваст (нарочно), Комодо при стартиране не можа да се справи именно с този ГЕРБер! въпреки, че го стартира в сандъка като "ограничен"...нищо не помогна! 

Публикувано изображение

Приятел, ще те помоля да не политизираш темата! Гербери, рози....на други места!

Тука обаче комодо се поиздъни.

Подкрепям колегата за политиката не и е мястото тук с цялото ми уважение и без друго файда няма, само зян както казва един комшия!!!

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Айде малко да си поиграете: 10 гербера  :ph34r:  са на линия! Парола: gerber   http://www55.zippyshare.com/v/58166310/file.html     Интересно ще бъде да се дадат резултати и от стартиране. Файловете НЕ са чак толкова "свежи"!

KIS 2014TR  - изтрити всички 

http://dox.bg/files/dw?a=ebe77ea516

Тука обаче комодо се поиздъни.

Подкрепям колегата за политиката не и е мястото тук с цялото ми уважение и без друго файда няма, само зян както казва един комшия!!!

Комодо или 360 ?

И двата както се вижда!

360 IS вече не:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

какво имаш предвид под "не можа да се справи"

Редактирано от marian860914 (преглед на промените)

какво имаш предвид под "не можа да се справи"

Явно иска да каже, бацила беше пуснат успешно. Съндъка на беше достатъчно здрав и не можа да устои на напъна. :D

Снощи им изпратих файла soft4.exe и днес си влизам в пощата и какво да видя..... О, ЧУДО.... ЕСЕТ са ми отговорили:

Публикувано изображение

Всичко екстра, само дето не е баш такава дефиницията. :rolleyes:​ От програмата се засича като Win32/Kryptik.BFFW. Ето нагледно:

Публикувано изображение

Но това не е фатално. Важното е, че въобще се засича, пък с каква дефиниция - не чак толкова.  :ph34r: 

Айде малко да си поиграете: 10 гербера  :ph34r:  са на линия! Парола: gerber

http://www55.zippyshare.com/v/58166310/file.html

Интересно ще бъде да се дадат резултати и от стартиране. Файловете НЕ са чак толкова "свежи"!

Panda Cloud Antivirus Free нищо не остави. :rolleyes:

Само не можах да разбера, защо докато неутрализира зарази ми разкри невидимите папки и файлове, че и системните...

:D Трябваше да оправям от Folder Options :(

Панда-Майна.  :clown:  Още веднъж  да ми причини това неудобство и ще я кача на дървото да спи! :ph34r:

Явно иска да каже, бацила беше пуснат успешно. Съндъка на беше достатъчно здрав и не можа да устои на напъна. :D

Глупости.На Уин 8 и като слабо ограничен не може да напрaви нищо.На Уин 7 след рестарт няма и спомен от фейка.

Клипчета? :tongue2:

Клипчета? :tongue2:

Да,не верваме само на думи   ;)

Публикувано изображение

Мисля да пробвам Avira Free,скоро не съм я слагал.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Да,не верваме само на думи   ;)

Едно клипче на реална система

http://dox.bg/files/dw?a=3511a9c647

Не се стартира нищо. Има процес само от десктопа но не и от други директории.

След рестарт и този процес умря.

Получих отговор от AVG на имейла, който им пратих преди 2 дни. Ето и тяхното становище относно следните файлове: about.exe, klukdjy.exe, sc.exe и coj_gunslinger_v1.0_trainer.exe:

Публикувано изображение

Мисля, че хората достатъчно подробно за обяснили за какво иде реч, евала за което.  :)

Общо взето са ти казали, че файловете , които си прикачил са зарази и, че трябва да си ъпдейтваш дефинициите поне веднъж на ден. (аз го написах по-кратко). :D 

Забележи обаче, че писмото не изглежда генерирано от бот (е, вероятно е...) и това за останалия файл "вероятно не е заразен"...

А не надутото There is no malicious code found in this...Ми хубаво, ми ако води до дейност, която е malicious, кво правим...? Имаше един уеб плейър, никой го не засича, тъй като използваше някаква социално инженерна врътка. "Гледай безплатно филми с нашия плейър". Явно бая народ си мисли, че може да има нещо такова и да няма нищо съмнително (кой знае...аз не ща да разбирам). Във файла зловреден код нема. Отвежда те на сайт, който е също чист. Оттам какво следва - даваш им адреса си, те ти пращат писмо, в което вече към страничен сайт те отвежда към зловреден код да активираш акаунта си и ти иска парола, ала бала, ако си си дал паролата за пощата вече я няма, освен това на сайта има експлойт кит и ала-бала. Неква баси схемата беше. Файлът все още се засича от малко програми сигурно...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Забележи обаче, че писмото не изглежда генерирано от бот (е, вероятно е...) и това за останалия файл "вероятно не е заразен"...

А не надутото There is no malicious code found in this...Ми хубаво, ми ако води до дейност, която е malicious, кво правим...? 

И според мен не е генерирано от бот. Има граматически грешки в писмото, но това съвсем не е най-важното. Важното е, че са пичове и отговарят винаги, когато съм им пратил файл/ове/ за анализ!

Глупости.На Уин 8 и като слабо ограничен не може да напрaви нищо.На Уин 7 след рестарт няма и спомен от фейка. Клипчета? :tongue2:

Не съм адвокат на никой и приемам на доверие мненията на колегите тук но май поста е този  http://www.kaldata.com/forums/topic/213192-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8/page-3#entry2593223

А клипчетата са хубаво нещо. Мерси за теста.  :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.