Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да се оправя с дяловете на харда на новото леново

Featured Replies

Лаптопът е G580,опитах да инсталирам windows 8.Даваше ми грешка "windows cannot be installed on this disk. The selected disk is of the GPT partition style"

След като изключих UEfi от биоса , успях да го инсталирам успешно,обаче D-то ми беше 29 гб.....

Изтрих 29 гб дяла от инсталационното меню на уина(имаше и друг 29гб,но този който изтрих беше primary,не system) и си направих голямо D....излезе ми 774 гб в my computer...

Въпросът ми е може ли дялът,който изтрих да е бил някакъв важен със заводски настройки на леново ?

В момента нещата стоят така post-155854-0-01770000-1373466018_thumb.

Как мога използвам тези 29 гб unallocated space?

А, ... и когато вляза в onekey recovery и цъкна на system backup ми излиза " Current system can not support back up" ( може OKR бутона да не работи с windows 8,не знам ) 

Много ли съм омазал положението ? :D

Редактирано от spitfire0092 (преглед на промените)

Въпросът ми е може ли дялът,който изтрих да е бил някакъв важен със заводски настройки на леново ?

Много ли съм омазал положението ? :D

Пий една вода и друг път да питаш преди да действаш. Затрил си информацията от рековери дяла. Дано да стане да се възстанови ама ме съмнява.

Някакви препоръки ?

Ако не ти се занимава много, поне "залепи" изтрития дял към С:. Иначе "разфасоването" ти е много странно... Може просто да изтриеш всички дялове и да направиш нормална инсталация, като си създадеш само 2 дяла.

• Автор

Ами занимава ми се,ако се налага.Възможно ли е да върна,това което съм затрил ?

Ами занимава ми се,ако се налага.Възможно ли е да върна,това което съм затрил ?

Има програми за възстановяване на информация, но 100% едва ли ще го възстановиш, а идеята на този дял е да се възстановява от него ОС. Няма как да знаеш как е изглеждал и какво е съдържал...

Нямаше ОС :)

Вие ли го купихте от магазина първа ръка ? Малко  ми е странно като гледам името на партишана все си мисля че е имало рековери снимка на някаква ОС.

• Автор

Вие ли го купихте от магазина първа ръка ? Малко  ми е странно като гледам името на партишана все си мисля че е имало рековери снимка на някаква ОС.

Да,купих го от магазина,пред мен го отвориха :) А,сигурно ли е,че съм изтрил важен партишън ?Защото този OEM дял не съм го премахвал...Рекавъри бутона на леново предполагам не работи с windows 8 ? Казвайте,има ли оправия,че вече се побърках ? :D

Да,купих го от магазина,пред мен го отвориха :) А,сигурно ли е,че съм изтрил важен партишън ?Защото този OEM дял не съм го премахвал...Рекавъри бутона на леново предполагам не работи с windows 8 ? Казвайте,има ли оправия,че вече се побърках ? :D

Ако си го купил без ОС нищо не е станало !

• Автор

Ако си го купил без ОС нищо не е станало !

А идея как мога да "съживя" тези 29 гб unallocated space ? )

А идея как мога да "съживя" тези 29 гб unallocated space ? )

Тези 29 гб. са си живи!Просто трябва да преименуваш дяла или да му поставиш само една буква.Така ще си стане отделен използваем диск.

Щом е нямало ОС, инсталирай наново Windows 7/8 , като при инсталацията изтриеш всички дялове, и си направиш два - системен 100 GB, на който ще има ОС и програми, и останалото място в друг дял, за данни.

• Автор

Щом е нямало ОС, инсталирай наново Windows 7/8 , като при инсталацията изтриеш всички дялове, и си направиш два - системен 100 GB, на който ще има ОС и програми, и останалото място в друг дял, за данни.

Няма ли да има проблеми без OEM и System партишъните ?

Е какви проблеми, нали казваш, че си купил лаптопа бе операционна система?... Щом е нямало такава - за какво ти е OEM дял? 

А System ще има, Windows ще си го направи при инсталацията, не се безпокой. Само му задай да е 100GB, и да се инсталира върху него.

Няма ли да има проблеми без OEM и System партишъните ?

Те ще се създадат отново при започване на инсталацията.От теб се иска това,което ти е писал RudeBoy,да изтриеш всички и да направиш само два дяла.Да зададеш инсталацията в този 100гб. и всичко ще си дойде на място.

• Автор

Е какви проблеми, нали казваш, че си купил лаптопа бе операционна система?... Щом е нямало такава - за какво ти е OEM дял? 

А System ще има, Windows ще си го направи при инсталацията, не се безпокой. Само му задай да е 100GB, и да се инсталира върху него.

Ок,благодаря ти,а сега,реално изтрил ли съм някакъв заводски партишън на леново или не ? :)

Не съществува такова нещо - дял със заводски настройки на Lenovo, на твърд диск без операционна система . Дяловете се правят при инсталиране. Точка по въпроса. 

Нямам представа кой ти е правил дялове на диска, при положение, че идва без ОС, но няма значение. Направи каквото ти написах по-горе, и си ползвай лаптопа спокойно.

• Автор

Не съществува такова нещо - дял със заводски настройки на Lenovo, на твърд диск без операционна система . Дяловете се правят при инсталиране. Точка по въпроса. 

Нямам представа кой ти е правил дялове на диска, при положение, че идва без ОС, но няма значение. Направи каквото ти написах по-горе, и си ползвай лаптопа спокойно.

Аз доколкото разбрах ,този One key Recovery бутон,който имам до бутона за включване,използва някакъв скрит дял на леново и ако го изтриеш по погрешка бутонът няма да може да функционира занапред.Не знам,нямам идея,затова питам :)

Изтегли си EASEUS Partition Master Home Edition и си оправи дяловете.Свободният дял Unallocated може да го добавиш към някой друг дял.Бутонът Recovery служи за възстановяване на системата(когато я омажеш).

Публикувано изображение

Редактирано от KGKulata (преглед на промените)

• Автор

Е,да ама то това Recovery копче няма да работи,освен ако не е инсталирана ОС от леново .....Кой ме би у главата да купувам китайски лаптоп не знам :D

Е,да ама то това Recovery копче няма да работи,освен ако не е инсталирана ОС от леново .....Кой ме би у главата да купувам китайски лаптоп не знам :D

За рековери ще ползваш алтернативен софтуер ! Не е болка за умиране.

Слушай сега:Не си изтрил нищо.Вторият ти дял от 29.24 GB.ти е Recovery и не е изтрит.Той е за копчето и е така FAT32 и е без буква.Няма да го пипаш.При лаптопите с копче този дял си е така.Първият дял ти е системният-не се пипа.Единственото което трябва да направиш е свободният дял Unallocated да го добавиш в дял С или препоръчително с програмата която ти дадох.EASEUS Partition Master Home Edition :( 

Редактирано от KGKulata (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.