Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

[РЕШЕН] Търся програма за показване на температурата на видео картата

Featured Replies

Здравейте, търся програма за показване на температурата на видео картата. Преди доста време ползвах една програма на XP-то, която долу до часовника изкарваше в цветни квадратчета температурите на процесора, видеото, хард диска и т.н. Всяка различна температура беше в различен цвят и беше лесно да се следи. Пробвах с Everest (Aida64) и SpeedFAN - но не е това което търся. Намирам температурите, но не са там както в програмата която ползвах преди доста време. Разгледах и настройките на двете програми, но не успях да изкарам температурите долу до часовника. Някой ако се сети за коя програма или опция от програма говоря и ми помогне да я намеря ще съм много благодарен.

Здравейте, търся програма за показване на температурата на видео картата. Преди доста време ползвах една програма на XP-то, която долу до часовника изкарваше в цветни квадратчета температурите на процесора, видеото, хард диска и т.н. Всяка различна температура беше в различен цвят и беше лесно да се следи. Пробвах с Everest (Aida64) и SpeedFAN - но не е това което търся. Намирам температурите, но не са там както в програмата която ползвах преди доста време. Разгледах и настройките на двете програми, но не успях да изкарам температурите долу до часовника. Някой ако се сети за коя програма или опция от програма говоря и ми помогне да я намеря ще съм много благодарен.

Speed Fan

Програмата е everest. Когато влезеш в програмата даваш файл- настройки- Хардуерен контрол-икони на датчика-показвай иконите на сензорите и си избираш видеокартата.

Програмата е everest. Когато влезеш в програмата даваш файл- настройки- Хардуерен контрол-икони на датчика-показвай иконите на сензорите и си избираш видеокартата.

Такава програма вече не съществува. Иначе казано вече се води Aida64.

Такава програма вече не съществува. Иначе казано вече се води Aida64.

Как да не съществува? По торент тракерите е пълно с нея. :):D

Rado, цар си, благодаря  :wors:   :beer: 

Сега ако кажеш как да си "избера видеокарта", цена няма да имаш :) . Защото, след като направих да се показват температурите, и вече като стартирам Aida, външният ми монитор се изключва, и образът минава на екрана на лаптопа. И се оправя само с рестарт.

Когато стартирате Aida, отидете на работният плот- разделителна способност на екрана и после на дублирай тези дисплей в последното падащо меню.

И с GPUTemp става. Аз примерно я минимизирам долу при часовника(има възможност да се избира и цвят) вместо да пречи.

Мне, не става така. Явно Aida ми изключва изобщо драйвера за видеото. В "разделителна способност на екрана" изобщо не ми отчита, че имам външен монитор. Ако го намеря ръчно, не мога да му задам разделителната способност (1680х1050) . Просто няма такава опция в съответното падащо меню.

В момента пробвам преинсталация на драйвъра, при стартирана Aida. Да видим какъв ще е резултатът :) .

• Автор

Благодарности на всички. Явно е била Everest програмата, която съм ползвал преди и съм гледал температурите след игра. Не знам защо не го намерих това в аида-та, но ще пробвам наново, а също така ще хвърля и едно око на другите програми които сте препоръчали.

P.s. Става въпрос за лаптоп с GT640m видео, което не искам да тормозя излишно, а вече съм инсталирал доста игри и почвам да ги играя когато имам време, вместо да гледам филми...

Благодарности на всички. Явно е била Everest програмата, която съм ползвал преди и съм гледал температурите след игра. Не знам защо не го намерих това в аида-та, но ще пробвам наново, а също така ще хвърля и едно око на другите програми които сте препоръчали.

P.s. Става въпрос за лаптоп с GT640m видео, което не искам да тормозя излишно, а вече съм инсталирал доста игри и почвам да ги играя когато имам време, вместо да гледам филми...

Ако си държите лаптопа редовно почистен, почти няма повод за притеснение. Аз съм със 630М и чак след 3-4 часа игра дига 70-75 градуса и го изключвам.

• Автор

Намерих това което искам в Aida 64. Нов съм в win 7 и явно в това е проблема. След инсталация  и бъзикане на настройките на програмата, на десктопа с десен бутон чрез "притурки" (БГ версия си инсталирах на win7) излиза прозорец, който показва това което търсех.

P.s. rado99 с еднакви лаптопи сме почти и на една цена (1099лв), защо не го взе твоя с 640м и 8гб рам? Виж темата която бях пуснал преди покупката на лаптопа. Няколко дена след теб съм си купил моя. Вярно е онова в ардеса че ако им покажеш същия модел лаптоп на по-ниска цена свалят и те цената + всичко това в описанието на лаптопа пишеше, че RAM-а е на 1333 MHz, а когото погледнах с AIDA-та се оказа че е на 1600 MHz...

Намерих това което искам в Aida 64. Нов съм в win 7 и явно в това е проблема. След инсталация  и бъзикане на настройките на програмата, на десктопа с десен бутон чрез "притурки" (БГ версия си инсталирах на win7) излиза прозорец, който показва това което търсех.

P.s. rado99 с еднакви лаптопи сме почти и на една цена (1099лв), защо не го взе твоя с 640м и 8гб рам? Виж темата която бях пуснал преди покупката на лаптопа. Няколко дена след теб съм си купил моя. Вярно е онова в ардеса че ако им покажеш същия модел лаптоп на по-ниска цена свалят и те цената + всичко това в описанието на лаптопа пишеше, че RAM-а е на 1333 MHz, а когото погледнах с AIDA-та се оказа че е на 1600 MHz...

Просто нашите не се доверяват на онлайн-магазини и затова... :D :D

• Автор

Просто нашите не се доверяват на онлайн-магазини и затова... :D :D

Ами то и аз не се доверявам много на онлайн магазините и затова си го взех от техен представител в град Сливен на оговорената цена с гаранция + касова бележка и фактура даже... Не че ги хваля, но след като четох тук доста теми за лаптопи се отказах да го взимам от Техно...маркетополисите. Дано да издържат поне гаранционния срок от 2 години. А следващите лаптопи, които взимаме да са за по 2 000 - 3 000 лв и с по 2-3 видеокарти в SLI режим, че да не се чудим дали ще тръгне играта X или Y от 2015 година на ULTRA детейли при 1920 x 1080 пиксела. Пък после ще лъжем, че не играем много игри... :no-no:;):D

Ами то и аз не се доверявам много на онлайн магазините и затова си го взех от техен представител в град Сливен на оговорената цена с гаранция + касова бележка и фактура даже... Не че ги хваля, но след като четох тук доста теми за лаптопи се отказах да го взимам от Техно...маркетополисите. Дано да издържат поне гаранционния срок от 2 години. А следващите лаптопи, които взимаме да са за по 2 000 - 3 000 лв и с по 2-3 видеокарти в SLI режим, че да не се чудим дали ще тръгне играта X или Y от 2015 година на ULTRA детейли при 1920 x 1080 пиксела. Пък после ще лъжем, че не играем много игри... :no-no:;):D

То ще е голямо удоволствие да се играе на 15-17 инчов дисплей.Ще кажете веднага-ама аз ще го свържа към големият телевизор.Само че,така обезсмисляте покупката на лаптоп и самият смисъл от съществуването на мобилните компютри..Същата,и по-добра работа може да ви свърши и настолна машина.

• Автор

То ще е голямо удоволствие да се играе на 15-17 инчов дисплей.Ще кажете веднага-ама аз ще го свържа към големият телевизор.Само че,така обезсмисляте покупката на лаптоп и самият смисъл от съществуването на мобилните компютри..Същата,и по-добра работа може да ви свърши и настолна машина.

Ами докато бях студент настолния беше супер. Но след 2 години в Белгия с честа смяна на квартири, а след това работа като професионален шофьор на камион (тираджии им викате :ohmy: ) и после работа в Узбекистан и Русия в офис, но когато се прибираш за няколко месеца имаш право на 30 кг багаж... Как да ти обясня, че не върви да мъкнеш със себе си голям кашон(кутия) + още един (монитор) + периферия навсякъде със себе си. Иначе няма спор, че за тези пари ще се сглоби нещо по-стабилно и свястно за игри. Макар че, каква чак толкова добра конфигурация ще направиш за 1100 лв с монитор и периферия?

Редактирано от bolgarin (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.