Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Ип на рутер

Featured Replies

Аз също съм имал преди сървър около 5месеца обаче бях без рутер

Нещо блокира порта и изобщо не се вижда да е отворен. Я докато си мисля аз отвори cmd като администратор и пиши вътре netstat -abn пусни резултата.

• Отговори 100
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ето го качих го в мега, защотото е по-голям от 2мб https://mega.co.nz/#!nRZjHJSS!B626U0uqNx5EaJ7FIhG8ww151SZuk8anXa7AyR4m7zw

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

Ето го качих го в мега, защотото е по-голям от 2мб...

Така,

1-во файла е 11kb, а ти не можеш да го прикачиш защото вероятно си достигнал лимита за прикачени файлове.

2-ро Така няма да се разберем, казах ти го няколко пъти. Ти защо си с адрес 192.168.1.100, като трябва да си с 192.168.1.50 въведен ръчно на лан картата ти? Ако постоянно променяш нещата нямам как да хванем проблема от къде идва. Нали не си мислиш, че съм седнал тук и всички неща, които ти пиша са на наизуст!?. Важно е да са подредени, защото от това зависи дали ще проработи. Прояви малко уважение към това, когато някой се опитва да ти помогне, поне слушай и прави нещата така, както ти се казва. Изписахме 3 страници за нещо толкова елементарно, до сега да бяхме вдигнали 200 сървъра, а не един. Или правиш нещата 1:1, както ти посочих тук и после търсим реш на евентуален проблем, ако се появи или нищо няма да се получи.

Сумати и страници изписахте, а проблема така и остава нерешен. Няма ли да е по-лесно да се пусне сървъра чрез това или това ?!?

Сумати и страници изписахте, а проблема така и остава нерешен. Няма ли да е по-лесно да се пусне сървъра чрез това или това ?!?

Не, това има съвсем друга цел а именно да предложи едно име вместо ИП адрес (независимо от смяна на ИП адреса)

Не, това има съвсем друга цел а именно да предложи едно име вместо ИП адрес (независимо от смяна на ИП адреса)

Е да де, но за мен това е най-лесния начин. Ползвал съм го доста време докато не смених доставчика си. Въпроса е портовете да се пренасочат веднъж, и след това чрез no-ip примерно да се конфигурира dns записа. :)

Не, няма значение това. Чрез него се прави само виртуален домейн, т.е. входящите връзки се обръщат към име вместо към ип. capnemo го е казал преди мен. Но това дали ще се обръщаш към домейн или директно към ип-то не е от особено значение, ако порта на който слуша даден сървър не е изнесен през NAT. При това положение към каквото и да се обръщаш няма да стане.

Е да де, но за мен това е най-лесния начин. Ползвал съм го доста време докато не смених доставчика си. Въпроса е портовете да се пренасочат веднъж, и след това чрез no-ip примерно да се конфигурира dns записа. :)

то това е текущия проблем (NAT-ването) :)

то това е текущия проблем (NAT-ването) :)

Мдам. Въпроса е обаче дали в невежеството на автора или пък в нещо друго по самата конфигурация на мрежата му. Може пък да се касае за няколко обстоятелства наведнъж. Не знам защо но прочитайки темата си мисля, че може и да се касае за самите възможности на маршрутизатора или пък за нещо друго, което спира входящия трафик към него - пуснати защитни стени на машината и такава пусната на самия маршрутизатор. Също много е вероятно самите портове да са филтрирани от доставчика му, не знам... Обстоятелства много...

Мдам. Въпроса е обаче дали в невежеството на автора или пък в нещо друго по самата конфигурация на мрежата му. Може пък да се касае за няколко обстоятелства наведнъж. Не знам защо но прочитайки темата си мисля, че може и да се касае за самите възможности на маршрутизатора или пък за нещо друго, което спира входящия трафик към него - пуснати защитни стени на машината и такава пусната на самия маршрутизатор. Също много е вероятно самите портове да са филтрирани от доставчика му, не знам... Обстоятелства много...

Точно за това търся последователност в конфигурирането и казвам да не променя самоволно, за да отпадат един по един възможните причинители на проблема. Хванем ли го веднъж, търсим решение именно на него, защото ако откриеш от къде идва даден проблем това ти е 90% от решението на казуса. Маршрутизатора поддържа пренасочване на портове. До колкото успях да проверя, доставчика му не филтрира този порт, на който слуша сървъра на играта. Да обстоятелства много, но ако се следва последователността няма начин да не се подкара. Има различни възможности за справяне с даден проблем, ако не работи едното ще приложим друго, няма невъзможни неща, камоли пък за нещо толкова елементарно.

• Автор

Еми добре де настроих си iPv4-то както ми каза....

Еми добре де настроих си iPv4-то както ми каза....

Благодаря. Сега,

1. влез в рутера и пренасочи порт 25565 към 192.168.1.50 ( рестартирай рутера за всеки случай и ми дай снимка от това).

2. отвори файла server.properties и виж редовете трябва да са така: server-port=25565, server-ip=192.168.1.50

3. стартирай сървъра и ако ти даде някаква грешка, не го спираш а отваряш cmd като администратор и пишеш вътре netstat -abn пускаш ми резултата и без да спираш сървъра ми пишеш, за да проверя NAT-ването дали работи.

• Автор

Когато сложа тия числа на iPv4 ми спира интернета 

Когато сложа тия числа на iPv4 ми спира интернета 

По какво разбираш, че ти спира нета? Ако си ги вписал точно, няма как да ти спира нета. Въведи ги отново и запази настройката, отвори cmd и пиши вътре ping 87.120.6.235, пусни резултата

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
© 2009 Microsoft Corporation. Всички права запазени.

C:Usersali>ping 87.120.6.235

Pinging 87.120.6.235 with 32 bytes of data:
Reply from 87.120.6.235: bytes=32 time=22ms TTL=56
Reply from 87.120.6.235: bytes=32 time=20ms TTL=56
Reply from 87.120.6.235: bytes=32 time=18ms TTL=56
Reply from 87.120.6.235: bytes=32 time=18ms TTL=56

Ping statistics for 87.120.6.235:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 18ms, Maximum = 22ms, Average = 19ms
  • Автор

192.168.1.50 255.255.255.0 192.168.1.1 192.168.1.1 влизам в нета поради причината че си пускам на автоматични числа а другите не влизат

192.168.1.50 255.255.255.0 192.168.1.1 192.168.1.1 влизам в нета поради причината че си пускам на автоматични числа а другите не влизат

направете screenshot за д е сигурно че пишете което където трябва

Нали се разбрахме полето алтернативен DNS да го оставиш празно? Махни записа от там и потвърди настройките!

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

Пак ми спира нета....Оставете няма да играем заедно пък и аз скоро ще махам рутера така, че ще може той да влиза. Благодаря ви много на вас, че ми обърнахте внимание това означа, че сте добри хора :) 

Пак ми спира нета....Оставете няма да играем заедно пък и аз скоро ще махам рутера така, че ще може той да влиза. Благодаря ви много на вас, че ми обърнахте внимание това означа, че сте добри хора :)

Няма как да ти спира нета. Както и да е. Намерил си си решение на проблема. Късмет.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте! Имаме еднакви Ip-та с еднакви рутери и от един и същ доставчик с един приятел и така не можем да влизаме в различни сайтове и разни такива глупости..Примерно има един сайт в който само от едно по веднаж може да си правиш регистрация от едно ип, а ние не можем...Как можем да си сменим ип-тата...Значи моето ип в ipconfig e 192.168.1.1, а в Myip е 88.213.210.156, а неговото навсякъде е 192.168.1.1... Въпросният рутер е D-Link Dir-600 

Няма как при нормални (а и ненормални) обстоятелства неговият външен IP адрес с който излиза в WWW (това, което му показва във въпросният сайт за проверка на IP-то) да е 192.168.1.1 . Това е локален адрес.

Двамата ползвате интернет от един рутер в WAN порта на който има един кабел от едно ISP, така ли?

При това положение, без допълнителни настройки и прочие манипулации по мрежата, просто ще си излизате в Интернет с един и същ външен IP адрес. Това е ролята на маршрутизатора като суич.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.