Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за новият ми компютър

Featured Replies

• Автор

Да но нали се сещаш че ако вземе Pavilion-а от N*kem ще даде 12лв за доставка и пак ще излезне на 330лв.

Да овърклокваш защото ако няма да го правиш няма смисал от охладител освен ако не искаш тишина.

няма проблем за 12 лв благодаря ти  и ми кажи на кой интертен доставчик на мина за livestrim  и пакет живея в Пловдив 

Какво имаш предвид кловаш

Да повишаваш честотата на процесора.  За това се иска хубаво дъно, рам, ОХЛАЖДАНЕ, захранване и подходящ процесор. 

няма проблем за 12 лв благодаря ти  и ми кажи на кой интертен доставчик на мина за livestrim  и пакет живея в Пловдив 

Aко ми говориш за кабелен оператор можеш да идеш на CoolBox 100MB интернет + цифрова и телефон за 30лв на месец със договор за 18месеца .

А за монитора ако ше даваш 330лв взимай предложението на SLI то е най-доброто монитора е намален от 370лв на 330лв и е с безплатна доставка.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

• Автор

Ами Значи за 1835 лв  има доста добър компютър за игри и котж си купа клавиатура,мишка и слушалки + микрофон за 1880 лв мога да стримвам да снимам с повече кадри в секунда и да не се прецакъм сам.

Благодаря на всички  като ми го доносът  ще снимам клип и ще ви го дам да го видите благодаря ви пак.

ЕДИТ: калкулатора сбърка 

Редактирано от BOBARA333 (преглед на промените)

Ами Значи за 1805 лв  има доста добър компютър за игри и котж си купа клавиатура,мишка и слушалки + микрофон за 1850 лв мога да стримвам да снимам с повече кадри в секунда и да не се прецакъм сам.

Благодаря на всички  като ми го доносът  ще снимам клип и ще ви го дам да го видите благодаря ви пак.

Aбе не е баш 1805лв щото има доставка.

И ако няма да клокваш може да спестиш 60лв от охладител и да ги вложиш в нещо друго например процесор вместо FX8320- FX8350

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

• Автор

Aбе не е баш 1805лв щото има доставка.

И ако няма да клокваш може да спестиш 60лв от охладител и да ги вложиш в нещо друго например процесор вместо FX8320- FX8350

е да  1900 лв  аз имам в спестени само 1713 лв и наше като ми дадът 300 лв ще го  взема и ще си купя minecraft  и една тениска за мен с мои надписи 

Не ми се обиждай но лично бих те посъветвал да не си сглобяваш ти конфига защото си личи че нямаш познания и ако объркаш нещо няма връщане назат(гoворя за неправилно свързан конектор към дъното и съответно изгаряне на платката както беше направил един Nasko Ivanov)такаче кажи от магазина да ти сглобят компа .

EDIT:
Ето една конфигурация от мен:
Обща стойност - 1 575.18 лв. с ДДС
Ако е много над бюджета кажи да орежа от някъде.
Лично според мен тази конфигурация е много пo-балансирана и добра от тази която ти си направил.
Сложил съм Ivy Bridge защото са по-хлади и държат на повече клок а този процесор с клок ще смачка Haswell.

Последното изречение в твоя пост не отговаря на истината.С какъв процесор от поколението Haswell сравняваш този 3570К.Точно този модел на Айви изобщо не може да се твърди,че е хладен.Има определени бройки,които държат сравнително високи температури.Същото важи и за 3770К и се нуждаят от качествено охлаждане при овърклок.Колкото до 4-та генерация на Интел има много информация,която можеш да прочетеш.При определени бройки се постига клок над 5 Гигахерца и не виждам как точно ще ги смачка.Ето пример-

i5-4670k 4.8Ghz Overclock @ MSI Z87-G45 (1.295v) и за 4770К - Intel Haswell i7-4770K 5GHz Overclock & Leaked GTX 780

Дори има опции за любителите на екстремните изживявания.

Near 7 GHz i7-4770K Overclock & Liquid Cooled ASUS

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

Последното изречение в твоя пост не отговаря на истината.С какъв процесор от поколението Haswell сравняваш този 3570К.Точно този модел на Айви изобщо не може да се твърди,че е хладен.Има определени бройки,които държат сравнително високи температури.Същото важи и за 3770К и се нуждаят от качествено охлаждане висок клас при овърклок.Колкото до 4-та генерация на Интел има много информация,която можеш да прочетеш.При определени бройки се постига клок над 5 Гигахерца и не виждам как точно ще ги смачка.Ето пример-

i5-4670k 4.8Ghz Overclock @ MSI Z87-G45 (1.295v) и за 4770К - Intel Haswell i7-4770K 5GHz Overclock & Leaked GTX 780

Дори има опции за любителите на екстремните изживявания

Near 7 GHz i7-4770K Overclock & Liquid Cooled ASUS

Много са горещи. Ето този си е взел бройка от магазина, не такава тестова.  http://www.youtube.com/watch?v=6H95oPEsN44

е да  1900 лв  аз имам в спестени само 1713 лв и наше като ми дадът 300 лв ще го  взема и ще си купя minecraft  и една тениска за мен с мои надписи 

Тези спестени 1713лв. са напълно достатъчни за балансирана система за целите!

MSI B75MA-E33, socket 1155

INTEL XEON, E3-1230V2 QUAD, 3.30GHz, 8MB, BOX, LGA1155

Kingston HyperX Predator - 8GB Kit (2x4GB) - DDR3 1866MHz - CL9

Seagate 1TB, 7200RPM, 64MB, SATA3, ST1000DM003

Gigabyte nVidia GeForce GTX760 OC, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E 

Floston  EXCORDO

Cooler Master GX Bronze, 450W

DEEPCOOL Fan 120mm Xfan 120 - 1300prm 2броя

Dell 23'' U2312HM 

Общо 1710лв. Процесора и двата вентилатора(за кутията) са от ск*й , за които ще платите някаква доставка 10-15лв. най-много , останалите части ще ви ги доставят безплатно!

Ами Значи за 1835 лв  има доста добър компютър за игри и котж си купа клавиатура,мишка и слушалки + микрофон за 1880 лв мога да стримвам да снимам с повече кадри в секунда и да не се прецакъм сам.

ЕДИТ: калкулатора сбърка 

Ако смяташ да заснемаш видео или да стриймваш вземи добър микрофон. Например този Behringer C-1U.

Редактирано от Тодор. (преглед на промените)

• Автор

Ако смяташ да заснемаш видео или да стриймваш вземи добър микрофон. Например този Behringer C-1U.

Аз съм на 13 използвам по обикновени

Аз съм на 13 използвам по обикновени

Това, че си на 13 не пречи. Ако смяташ сериозно да се занимаваш с видеа и стриймове вземи по-качествен микрофон, за да се разбира какво говориш. 

Пример за видео направено с по-обикновен микрофон.

• Автор

Това, че си на 13 не пречи. Ако смяташ сериозно да се занимаваш с видеа и стриймове вземи по-качествен микрофон, за да се разбира какво говориш. 

Пример за видео направено с по-обикновен микрофон.

Тодор благодаря и за крипа който е на майнкраф но  обичам да се занимавам с снимане с  правенето на сървър на minecraft

• Автор

Тези спестени 1713лв. са напълно достатъчни за балансирана система за целите!

MSI B75MA-E33, socket 1155

INTEL XEON, E3-1230V2 QUAD, 3.30GHz, 8MB, BOX, LGA1155

Kingston HyperX Predator - 8GB Kit (2x4GB) - DDR3 1866MHz - CL9

Seagate 1TB, 7200RPM, 64MB, SATA3, ST1000DM003

Gigabyte nVidia GeForce GTX760 OC, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E 

Floston  EXCORDO

Cooler Master GX Bronze, 450W

DEEPCOOL Fan 120mm Xfan 120 - 1300prm 2броя

Dell 23'' U2312HM 

Общо 1710лв. Процесора и двата вентилатора(за кутията) са от ск*й , за които ще платите някаква доставка 10-15лв. най-много , останалите части ще ви ги доставят безплатно!

Ами xeon не ли за сървъри

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.