Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Значи имам 2 хард диска. Единият е 500 гб. Другият е 114 гб.

П,С ASRock AM2NF6G-VSTA мисля че това ми е дънната платка ако има значение.

П.С 2 Грешката е моя, големият хард диск е 500 гб SATA2

Редактирано от Hrstian (преглед на промените)

• Отговори 73
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не искам да ме разбирате погрешно. Не бих спорил с вас на тема игри.

Имам ограничени познания в областта на компютрите и не участвам активно в този подфорум.

Но...CpuKiller - имаш 2Х4 ГБ рам-памет!?

Операционната система(W7) нямаше ли изисквания за около 1-1,5ГБ рам-памет?

Ще има антивирусна програма пусната.... и най-вероятно минимум десетина излишни процеса товарещи компютъра.

Как ще се ползва....никой не знае,нали?

Приключвам тук...успех с новия комп! Поздрави

П.С 2 Грешката е моя, големият хард диск е 500 гб SATA2

В такъв случай се получава чудесна геймърска конфигурация на която ще ти вървят всички игри без никакви проблеми:

GB 970A-DS3 / AMD970/ AM3/+

AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+

2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA

PALIT GTX660 2GB D5

CM K350 W/600W PSU

Обща стойност - 899.86 лв. с ДДС

Не заблуждавайте юнака !  - с това дъно стават и двата вида дискове !

Въпросът е колко гигабайта е стария диск? Новите игри са с големи размери!

Снимай кутията  и публикувай снимката....ако спестиш от кутия и диск , може да купиш по-добро захранване(охлаждане).

С кое дъно?Нали "юнакът" ще взима нов комп с ново дъно,къде ще го ръгне тоя диск,като новите платки са само със SATA?

• Автор

С кое дъно?Нали "юнакът" ще взима нов комп с ново дъно,къде ще го ръгне тоя диск,като новите платки са само със SATA?

С кое дъно?Нали "юнакът" ще взима нов комп с ново дъно,къде ще го ръгне тоя диск,като новите платки са само със SATA

Ем нали моят диск е SATA 2

• Автор

Писал си,че е с бялата лента,ако е с червения кабел и е САТА2 си идеален.

Нека да поясня малко. В момента имам два харддиска. Първият с който е купен компютъра е много малък и стар- 114гб..

Вторият харддиск е от ъпдейт на компютъра който беше правен преди няколко години. Той е 500 гб и в едни документи от ъпдейда видях, че SATA2. Това е. За първият харддиск не съм сигурен, дали ще стане.

В такъв случай, конфигурацията на Людмил от пост 28 ти е идеална, особено ако се бръкнеш още 12 лева за картата на Гигабайт.

• Автор

В такъв случай, конфигурацията на Людмил от пост 28 ти е идеална, особено ако се бръкнеш още 12 лева за картата на Гигабай

Смисъл друга карта ли ?

Да, ако не ти е проблем, че е малко по-скъпа. Аз заради парите предложих по-евтината. Слагаш 500-Гигабайтовия диск на новата конфигурация и цъкаш без грижи. Малкия 120GB си го остави на стария комп.

• Автор

Значи към пост 28 да заменя видеокартата с тази ??

Разчитам на вас да е правилна конфигурацията и всичко да съвпада за да нямам проблеми. Живот и здраве ако един приятел не ми намери по евтин и бърз комп ще е тази. Въпросът ми е има ли си книжки които да обясняват къде как всичко слага в кутията или трябва да извикаме специалист да го сглоби :)

Дъното си върви с книжка с описание кой кабел къде се вкарва.Можете при потвърждаването на поръчката да кажете,че искате да ви го сглобят в интернет магазина.Така или иначе,ще си имате гаранция за всеки компонент поотделно.Разбира се,пиенето на бира с приятел след добре свършена работа също не  е за пренебрегване.

п.п. "по-евтин и бърз"  ????? :no-no:

п.п.п. Ще помоля и да кажете какво по-евтино и по-бързо ви се предлага.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Има книжки, има и доста клипчета в youtube има и в този форум описано кое как се сглобява. Ако внимаваш и не бързаш, и си малко по-сръчен почти е невъзможно да объркаш нещо. Ако все пак се притесняваш помоли да го сглобят в магазина и само ще му сложиш харда като дойде и ще си инсталираш Windows(или каквото ползваш там ;) ).

• Автор

Дъното си върви с книжка с описание кой кабел къде се вкарва.Можете при потвърждаването на поръчката да кажете,че искате да ви го сглобят в интернет магазина.Така или иначе,ще си имате гаранция за всеки компонент поотделно.Разбира се,пиенето на бира с приятел след добре свършена работа също не  е за пренебрегване.

п.п. "по-евтин и бърз"  ????? :no-no:

п.п.п. Ще помоля и да кажете какво по-евтино и по-бързо ви се предлага.

Ами майка ми всъщност е позната с него и той знае сайтове в които предлагат компютри втора ръка още със гаранцията.

П.П На 13 още не пия бира

П.П.П Мразя всякакви цигари и алкохол. И никога няма да ги употребявам :)

Ами майка ми всъщност е позната с него и той знае сайтове в които предлагат компютри втора ръка още със гаранцията.

П.П На 13 още не пия бира

П.П.П Мразя всякакви цигари и алкохол. И никога няма да ги употребявам :)

Е,как ще сравните части втора употреба с чисто нови и почти последно поколение? Ами гаранции и производителност,просто няма място за сравнение.

Похвално е,че сте така решим да сте въздържател.Браво.

Древните са пийвали алкохол,така че,чашка нискоалкохолна напитка не вреди.Виж,от цигарите полза няма никаква,а само вреда.

Само да вметна ,че при тези обстоятелсва с наличен хард то в тези 900лв. пре спокойно се вмества конфигурация с и5!

GIGABYTE GA-B75M-D3V

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155

DDR3 4GB 1333MHz SIMMTRONICS SIM-22823013

PowerColor HD7850 2GB GDDR5 (V2)

CM K350 W/600W PSU

Общо 904лв.

Да, това също не е лошо предложение. Видеокартата е малко по-бавна от GTX660, a процесора по-бърз от FX-6300, но аз лично бих препоръчал да се наблегне на видеокартата щом ще е за игри. FX-6300 e достатъчно бърз, че да не спъва GTX660

• Автор

Да, това също не е лошо предложение. Видеокартата е малко по-бавна от GTX660, a процесора по-бърз от FX-6300, но аз лично бих препоръчал да се наблегне на видеокартата щом ще е за игри. FX-6300 e достатъчно бърз, че да не спъва GTX660

Значи е решено. Твоята конфигурация ще бъде най-доброто за сега така ли ? Да не се затормозявам с написаните други отговори.

п.с явно ще кажа на приятелят ми да не търси щом мислиш така :)

Значи е решено. Твоята конфигурация ще бъде най-доброто за сега така ли ? Да не се затормозявам с написаните други отговори.

п.с явно ще кажа на приятелят ми да не търси щом мислиш така :)

A  сори ако нещо съм пропуснал но компа не е ли за тебе.

Абе което и да вземеш ще си доволен :Д.

Но в конфига на Людмил имаш 8GB рам и по-добро дъно + малко по-пройзводителна карта.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

• Автор

A  сори ако нещо съм пропуснал но компа не е ли за тебе.

Абе което и да вземеш ще си доволен :Д.

Но в конфига на Людмил имаш 8GB рам и по-добро дъно + малко по-пройзводителна карта

Да компа е за мене :))

Да компа е за мене :))

Ами ок просто там викаш твоя приятел да спре да търси и малко се обърках все едно.

• Автор

Ами ок просто там викаш твоя приятел да спре да търси и малко се обърках все едно.

Да :) 

Въпрос-  мога ли да взема старата двд записвачка и да я сложа на новия комп защото мисля че на баща ми ще му трябва.

п.п Компютъра е семеен всички го ползваме но попринцип наще го ползват много малко докато аз играя по често :)

Въпрос-  мога ли да взема старата двд записвачка и да я сложа на новия комп защото мисля че на баща ми ще му трябва.

п.п Компютъра е семеен всички го ползваме но попринцип наще го ползват много малко докато аз играя по често :)

Каква е записвачката(модел и Sata или IDE е)!

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.