Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Каква е записвачката(модел и Sata или IDE е)!

А за да съм сигурен какво питаш, аз  имам предвид това в което се слагат дисковете, за да се записва нещо на тях или пък да се гледат филми.

Ако е това което ти питаш как може да видя модела

• Отговори 73
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

А за да съм сигурен какво питаш, аз  имам предвид това в което се слагат дисковете, за да се записва нещо на тях или пък да се гледат филми.

Ако е това което ти питаш как може да видя модела

Със същата програмка,която по-рано днес ви дадох.А какъв вид е нейното свързване,е достатъчно да кажете дали е с тънък или с широк кабел,както за хард-диска.

• Автор

Със същата програмка,която по-рано днес ви дадох.А какъв вид е нейното свързване,е достатъчно да кажете дали е с тънък или с широк кабел,както за хард-диска.

Ами сега е тъмно и не ми се изключва компа да го гледам, но иначе не мога да намеря модела на записвачката. Можеш да ми дадеш някакъв пример и да ми кажеш какво по точно да търся в AIDA64 или в HD Tune Pro

Ами сега е тъмно и не ми се изключва компа да го гледам, но иначе не мога да намеря модела на записвачката. Можеш да ми дадеш някакъв пример и да ми кажеш какво по точно да търся в AIDA64 или в HD Tune Pro

Не бе във Speccy!

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

• Автор

Не бе във Speccy!

Инсталирах го сега къде да търся?

п.п това намерих в менюто оптични дискове

HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H22N ATA Device
Тип на носителя DVD Writer
Име HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H22N ATA Device
Наличност Работи/Пълна мощност
Способности Случаен достъп, Поддържа запис, Поддържа подвижен носител
Read capabilities CD-R, CD-RW, CD-ROM, DVD-RAM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-R DL, DVD+R DL
Write capabilities CD-R, CD-RW, DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-R DL, DVD+R DL
Код за грешка на Config Manager Устройството работи правилно
Потребителска конфигурация на Config Manager Лъжа
Устройство F:
Зареден носител Лъжа
SCSI шина 0
SCSI логическа единица 0
SCSI порт 0
Ид. на SCSI цел 0
Състояние OK
DTSOFT Virtual CdRom Device
Тип на носителя BD Reader
Име DTSOFT Virtual CdRom Device
Наличност Работи/Пълна мощност
Способности Случаен достъп, Поддържа подвижен носител
Read capabilities CD-R, CD-RW, CD-ROM, DVD-ROM, DVD-R, DVD+R, DVD+RW, DVD-R DL, DVD-RW DL, DVD+R DL, DVD+RW DL, BD-R, BD-ROM, BD-RE
Код за грешка на Config Manager Устройството работи правилно
Потребителска конфигурация на Config Manager Лъжа
Устройство G:
Зареден носител Лъжа
Състояние OK

Редактирано от Hrstian (преглед на промените)

IDE е устройството, няма да стане на новия компютър. Една нова записвачка е 30лв. ако изобщо има нужда от такова устройство. Ако не сега винаги може да се добави след време.

• Автор

IDE е устройството, няма да стане на новия компютър. Една нова записвачка е 30лв. ако изобщо има нужда от такова устройство. Ако не сега винаги може да се добави след време.

Благодаря за всичко :)) Живот и здраве някой друг месец може да си закупим нещата :)

Дънна Платка:
ASROCK 970 PRO3 - 135 Лева

Процесор:
AMD FX X6 6300 3.5GHz - 245 Лева

Видео Карта:
SAPPHIRE Radeon HD 7850 1GB - 329 Лева

Операционна Памет(RAM)
KINGSTON HyperX Blu DDR3 SDRAM 2x4GB - 126 Лева

Захранване:
COOLERMASTER B500 500W - 89 Лева

Кутия:
Delux DLC-MV875 Middle Tower - 35 Лева Как ви се струва това хубава конфигурация ли е ????

Дънна Платка:
ASROCK 970 PRO3 - 135 Лева

Процесор:
AMD FX X6 6300 3.5GHz - 245 Лева

Видео Карта:
SAPPHIRE Radeon HD 7850 1GB - 329 Лева

Операционна Памет(RAM)
KINGSTON HyperX Blu DDR3 SDRAM 2x4GB - 126 Лева

Захранване:
COOLERMASTER B500 500W - 89 Лева

Кутия:
Delux DLC-MV875 Middle Tower - 35 Лева Как ви се струва това хубава конфигурация ли е ????

Пусни си тема отделна тема!!! Тези компоненти са много скъпи!!! От ник*м или ск*й ще излезе много по евтино!

Хубаво беше да си направите своя тема.Но все пак,за какво ще се ползва компютъра,на каква резолюция е монитора?

• Автор

А искам да попитам, тъй като аз съм от Габрово а не от София как стои доставката ? Мисля че ще стане доста скъпа.

И още 1 въпрос-Като си купя всички тези части се притеснявам да не повредя нещо, докато ги зглабям защото са много скъпи.

Та въпросът ми е към какъв човек да се обърна за да ми го зглоби правилно. Не съм запознат към хората,които се занимават с тези неща. Може би компютърен инжинер или ?

А за да не се стига до всичкото това може ли по някакъв начин да си купя компютъра сглобен директно със същите части ???

За да не ги вземам по отделно.

Или в краен случай да ми препоръчате някой друг цял компютър със същите параметри или по добри на същата цена.

Благодаря предварително!

П.п Главният ми проблем сега е доставка от н*к*м.нет

В Nik3m ще ти я сглобят безплатно! Трябва да им кажеш по телефона след като ти се обадят за поръчката. Доставката с наложен платеж и до врата предполагам не повече от 30-40 лева. Добре ще бъде ако си поискаш и кутиите с разни кабели които може да ти потрябват някой ден.

ПП: На Людмил конфигурацията ли се спря последно? Ако е така както и колегите споменаха по добре Gigabyte GTX 660 OC - 2GB

Редактирано от EnthusiastiC (преглед на промените)

• Автор

В Nik3m ще ти я сглобят безплатно! Трябва да им кажеш по телефона след като ти се обадят за поръчката. Доставката с наложен платеж и до врата предполагам не повече от 30-40 лева. Добре ще бъде ако си поискаш и кутиите с разни кабели които може да ти потрябват някой ден.

ПП: На Людмил конфигурацията ли се спря последно? Ако е така както и колегите споменаха по добре Gigabyte GTX 660 OC - 2GB

Точно така. С тази видео карта съм :))) 

Доставката е много скъпа :@ Колкото сегашната ми видео карта :D

В такъв случай поръчайте да я доставят до най-близкият офис на Speedy или Еконт. Ще излезе малко по-евтино.Пък и няма да се притеснявате,дали ще ви намерят у дома на момента,а ще можете да си я вземете когато поискате.

• Автор

В такъв случай поръчайте да я доставят до най-близкият офис на Speedy или Еконт. Ще излезе малко по-евтино.Пък и няма да се притеснявате,дали ще ви намерят у дома на момента,а ще можете да си я вземете когато поискате.

Ок, но тогава как ще я зглобят ?

• Автор

Пак ще е сглобена,ако поръчате да ви я сглобят.

Ок. Но имам съмнения, защо някой приятели ми казват че ник*ем не са много надеждни. Един приятел намери същия процесор но с 45 по скъп.

Каза ми също, че и от форума в калдата някой други хора са питали за конфигураций и са ги препращали към други сайтове?

Ами ако не е Никем и Скай става. И двете фирми са с нормални цени и предлагат безплатно сглобяване.

Ако пък искаш да платиш второ ддс се насочваш към друга фирма но това не е гаранция за нищо.

А куриерската фирма няма връзка и само ти пренася пратката. Не те ти сглабят машината а в магазина.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ок. Но имам съмнения, защо някой приятели ми казват че ник*ем не са много надеждни. Един приятел намери същия процесор но с 45 по скъп.

Каза ми също, че и от форума в калдата някой други хора са питали за конфигураций и са ги препращали към други сайтове?

Напротив, коректни са хората. Двама приятели си поръчаха конфигурации от там и за 2-3 дни ги доставиха до домовете им и доставката не беше толкова скъпа.

До сега съм поръчал части за над 1000 лв от nik*m, не съм имал никакви проблеми.Но не съм поръчвал сглобяване.Не вярвам обаче да ти причинят някакви главоболия.Опитай,да видим какво ще стане.

• Автор

Ами ако не е Никем и Скай става. И двете фирми са с нормални цени и предлагат безплатно сглобяване.

Ако пък искаш да платиш второ ддс се насочваш към друга фирма но това не е гаранция за нищо.

А куриерската фирма няма връзка и само ти пренася пратката. Не те ти сглабят машината а в магазина.

Е ако им кажа по телефона да ми я сглобят в техния офис в София или там където работят и след това да ми я доставят до най-близкия офис на екоунт или спееди, и да  си я взема после. Казаха ми, че е така.

Кажи им, че искаш да я сглобят и тестват, за да не им я върнеш после.

• Автор

Кажи им, че искаш да я сглобят и тестват, за да не им я върнеш.

Добре, така ще направим.

• Автор

Когато ми купят компютъра и го тествам ще ви пиша тук какви са резултатите :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.