Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор до 1200 ЛВ

Featured Replies

Извинявай, но коментара ти е меко казано подвеждащ! Това, че лично ТИ не би избрал Samsung, не премахва факта, че Samsung са ЛИДЕРИ в производството на телефони, LCD/OLED! Ивинявай колега, но не може да препоръчваш и пишеш за нещо, при положение че нямаш база за сравнение! Относно това Sony W650 - ами то е със IPS матрица, какви AUO?;-)

Определено нито един от двата!

Не мога да си обясня подобни коментари, които чета почти всеки ден (колега, репликата ми не е само към теб, само използвам мнението ти) - (почти) всеки препоръчва IPS матрица, но все ще ѝ намери кусури - защо се получава това? Хем така, хем иначе...

Имала по-голям ъгъл на гледане - това съвсем не е предимство, колко хора гледат телевизора си под голям ъгъл спрямо центъра на екрана? Имала по-лош черен цвят? Някой може ли да посочи поне един единствен изцяло черен видео файл? Ако е съвсем черен, какво всъщност ще му гледам?

Това са само теории, които в масовия случай нямат нищо общо с практиката.

Ще ти отговоря така: не бих предпочел Samsung-а.

Вземи една флашка с некачествени видеа и иди да ги пробваш в голям магазин с богат асортимент. Не е трудно да се намери отзивчив консултант. Но използвай метода "Samsung срещу останалите поотделно" и сам ще разбереш защо в конкретния случай аз ти предлагам модела на Panasonic.

П.П. Предстои ми покупка на телевизор за кухня, т.е. 32" с цена до 1000 лв. Модели по-раншни от 2013 г са извън интересите ми и не коментирам. Изборът е силно ограничен, защото цените им са доста високи и за същите пари може да се купи далеч по-голям екран. И в момента само Samsung предлага 32" със 100 Хц панел (F6400). Mакар че все още не е окончателно изяснено с какъв точно панел на AUO е моделът W65x на Sony, но вероятността да е 50 Хц е много голяма. И въпреки това, аз ще купя точно моделът на Sony, a не този на Samsung.

Ако някой пита защо - да взима флашката и да ходи да гледа на място. 

Извинявай, но коментара ти е меко казано подвеждащ! Това, че лично ТИ не би избрал Samsung, не премахва факта, че Samsung са ЛИДЕРИ в производството на телефони, LCD/OLED! Ивинявай колега, но не може да препоръчваш и пишеш за нещо, при положение че нямаш база за сравнение! Относно това Sony W650 - ами то е със IPS матрица, какви AUO?;-)

Винаги пиша от свое име, така че не и представа нямам в какво ме упрекваш - пиша това, което смятам за правилно, а ти предложи друго, нима ти преча? Но ако ще даваме акъли, нека са обосновани, а не извлечени от сухата теория.

Само ще ти припомня.че в темата се търси телевизор, а не лидер, а още по-малко телефон. А матриците, които Sony ползва за моделите от 2013 г можеш да видиш... знаеш къде

От моя гледна точка W65x е едно от откритията на годината, вече 2 пъти се занимавах задълбочено с него, съпоставяйки го на място с конкурентни и съм убеден за себе си, че превъзхожда несравнимо себеподобните си. Ако не си струваше, дали щях да съм готов да дам съвсем скоро 950 лв за 32" телевизор с 50 Хц панел, който дори не е 3Д? Предполага се, че съм видял нещо в него, което си струва парите.

Това е моята гледна точка, ако някой има различна, нека я изложи.

Ето сега! ти ми харесваш като приятел и съфорумник, но и на теб много неща не са ти ясни. И да знаеш. грешката е при теб, а не нито при колегата от Свищов ни при колегата от Варна!Не е логично, когато се пита сериозно или се говори, да се захласва човек по марката, която си е избрал. Все едно да кажа. Вземете си  серия 7008 на Philips, za]oto moqt e takyw. a dave samo edin `owek do sega znae, `e i az kato Was imam nqkakyw kalpaw telewizor. Ama...ne go hwalq, makar , `e sa mu zabrawili samo...samobrysna`ka da mu wgradqt!

Нещо става с клавиатурата ми и не мога да го редактирам, за което се извинявам пред целият форум!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Така да бъде...

Viiipeer от поста ти си личи че нямаш идея за какво говориш.  :D

Чакай малко - аз не си хваля модела, просто казвам колко безумно е твърдението, че IPS-а бил по-добър от VA панела... Това са пълни глупости! За мен човек, твърдящ че Samsung са боклуци - изчерпва темата и затова се ядосах, как се подвежда автора! Не случайно админа на setcombg.com, който се занимава с телевизори препоръчва VA пред IPS, а VA има само в моделите на Samsung и достокоро в моделите на Sony! Масово при 40 инча моделите на Toshiba доскоро се слагаха панели на Samsung. Просто разликата в качеството на картината при VA спрямо IPS е огромна!

И ти много ми харесваш като приятел и съфорумник, но дай сега като всеки се "пъне" да предлага Panasonic, това не е ли фенщина? Не може да се вземе на сериозно твърдението, че Panasonic IPS е по-добре от Samsung/Sony/Toshiba с VA панел.

Поздрави!

Ето сега! ти ми харесваш като приятел и съфорумник, но и на теб много неща не са ти ясни. И да знаеш. грешката е при теб, а не нито при колегата от Свищов ни при колегата от Варна!Не е логично, когато се пита сериозно или се говори, да се захласва човек по марката, която си е избрал. Все едно да кажа. Вземете си  серия 7008 на Philips, za]oto moqt e takyw. a dave samo edin `owek do sega znae, `e i az kato Was imam nqkakyw kalpaw telewizor. Ama...ne go hwalq, makar , `e sa mu zabrawili samo...samobrysna`ka da mu wgradqt!

Нещо става с клавиатурата ми и не мога да го редактирам, за което се изжинявам пред целият форум!

Нещо става с клавиатурата ми и не мога да го редактирам, за което се изжинявам пред целият форум!

"Това е моята гледна точка, ако някой има различна, нека я изложи."

А твоята гледна точка за посоченият модел е абсолютно точна, но често, много от хората не знаят или смисъла или за какво точно се говори и обяснява! За матриците - понеже много се злоупотребява - Никой няма и да си помисли, че Panasonic правят еди от най добрите матрици, но не серийно и твърде много скъпи. Ако някой ги предпочита това са само......скандинавците! В Европа не се тачат. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Еми хубаво, щом си доволен на 50Hz панел, лошо няма... Но аз ти казах, че Sony W650 е с IPS, не е необходимо да ми показваш и даваш линкове за справка..., Споменах думата ЛИДЕР, защото ти казваш че са боклуци... Ами дай обосновка... Дали ако бяха боклуци, Sony щеше да им диша прахта?!

Винаги пиша от свое име, така че не и представа нямам в какво ме упрекваш - пиша това, което смятам за правилно, а ти предложи друго, нима ти преча? Но ако ще даваме акъли, нека са обосновани, а не извлечени от сухата теория.

Само ще ти припомня.че в темата се търси телевизор, а не лидер, а още по-малко телефон. А матриците, които Sony ползва за моделите от 2013 г можеш да видиш... знаеш къде

От моя гледна точка W65x е едно от откритията на годината, вече 2 пъти се занимавах задълбочено с него, съпоставяйки го на място с конкурентни и съм убеден за себе си, че превъзхожда несравнимо себеподобните си. Ако не си струваше, дали щях да съм готов да дам съвсем скоро 950 лв за 32" телевизор с 50 Хц панел, който дори не е 3Д? Предполага се, че съм видял нещо в него, което си струва парите.

Това е моята гледна точка, ако някой има различна, нека я изложи.

Успокояваме се и си коментираме като ПРИЯТЕЛИ. Нали сте съгласни. Тук няма лоши изцепки и се вижда, че всеки от Вас иска сериозно да помогне на питащият. Това да се знае от целият форум! Тези раздели във форума и "Борба с вирусите" са си на ниво и това е Ваша заслуга!

Еми хубаво, щом си доволен на 50Hz панел, лошо няма... Но аз ти казах, че Sony W650 е с IPS, не е необходимо да ми показваш и даваш линкове за справка..., Споменах думата ЛИДЕР, защото ти казваш че са боклуци... Ами дай обосновка... Дали ако бяха боклуци, Sony щеше да им диша прахта?!

Не разбирам какъв ти е проблемът на теб, приятел. Ти си пиши каквото искаш, не ме е грижа, но не ми вменявай думи. Никъде не съм казал, че съм доволен от 50 Хц панел, но няма друг подходящ 100 Хц, който освен честота, да вади и качествена картина. Не всичко е херци, затова си има и куп модули, които имат за цел да подобрят картината. Доколко се справят, това е друг въпрос. 

И ще се радвам да ми посочиш къде точно стои съчетание "Самсунг = боклук", написано от мен дословно така, както ми го вменяваш, а ако не си в състояние да го направиш, няма да е зле да се извиниш тук, писмено и в отделен коментар. И не за да се унижиш пред мен, не ми пука за твоите коментари, а за да не останат авторът на темата и останалите четящи с погрешно впечатление.

Моделът W650 (651) на Sony е с панел на AUO, чети там, където е нужно. Ако не си сигурен, провери пак - написано е в таблицата за Сони за 2013 г, знаеш къде. Същата информация е налична и още куп форуми - руски, полски и др. 

Шокиран съм от факта, че ме упрекваш във фенщина - аз имам 2 телевизора Филипс, старателно избрани сред куп конкуренти, най-вече от страна на Панасоник. Но се старая да давам мнения не според това, което гледам вкъщи, както е в твоя случай, а според заданието - размер и бюджет. Няма по-лесно да посъветвам автора да си вземе съответен модел на Филипс и да си измия ръцете, но не мога и да го допусна дори.

Има и още - не намесвай в темата външен човек, който се занимава само със суха теория и не е виждал на живо повечето от моделите, които препоръчва, не знаеш нищо за него.

С най-добри чувства.

...аз не си хваля модела, просто казвам колко безумно е твърдението, че IPS-а бил по-добър от VA панела... 

Ти правиш ли си труда да четеш останалите коментари както следва или прескачаш по 10-15 думи и ... която се падне? Предлагам ти да  прочетеш отново коментар 25, но по-внимателно и по-бавничко, а после поне се опитай да вникнеш в написаното. 

Нещо на интересен ли ми се правиш? Не ме карай да правя скрийн шотове на ЛС, в които твърдиш - какви боклуци са Samsung ТV.

Аз съм на принцип - по разумния, (не казвам по-умния за да не прозвучи като обида) отстъпва и нямам намерение да те ограмотявам. Всеки си знае сам за себе си. Преди време спореше и за 3D-то, при положение че беше в грешка, сега няма пак да ти отварям очите.

P.S. какво има да гледам на коментар 25, че не разбрах? Та ти си противоречиш на написаното там... няма какво да хабя думи да ти показвам противоречивите изказвания.

Ползвай Philips, където са много по-назад от Samsung, пък оплювай LG/Samsung...

The W650/W670 has a IPS panel ,if you want a higher contrast ratio check out the W700 which has a VA panel.

http://www.hifivision.com/television/43775-sony-w650-42-now-available-india.html#post493031

В случай, че не си запознат - 42" панел VA няма!

Поздрави.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Нещо на интересен ли ми се правиш? Не ме карай да правя скрийн шотове на ЛС, в които твърдиш - какви боклуци са Samsung ТV.

Аз съм на принцип - по разумния, (не казвам по-умния за да не прозвучи като обида) отстъпва и нямам намерение да те ограмотявам. Всеки си знае сам за себе си. Преди време спореше и за 3D-то, при положение че беше в грешка, сега няма пак да ти отварям очите.

P.S. какво има да гледам на коментар 25, че не разбрах? Та ти си противоречиш на написаното там... няма какво да хабя думи да ти показвам противоречивите изказвания.

На първия ти въпрос ми е под достойнството да отговарям - ти умишлено търсиш конфликт, от който няма никаква полза. Що се отнася до скрийншотовете - давай ги тук в темата, за какво са ми на ЛС? 

За 3Д-то - ти така и не разбра, също както и тук, за какво точно ставя дума, оная тема отдавна я доразчепкахме, изяснихме и е в историята. Сега аз ли да те ограмотявам? Имаш се за голям специалист по темата, но коментарите ти съвсем не кореспондират с твърденията ти, защото ти не четеш това, което се коментира. Твоя си работа, не си длъжен да четеш.

За коментар 25 - ако ме караш да ти обяснявам съдържанието му, значи да продължавам да си губя времето с никому ненужни диалози, и без това оспамихме поредната тема. Ти изобщо не си чел написаното, но това е без значение.

Можеш ли да покажеш данни, в които да пише кой е пръв, кой втори, кой трети и т.н.? Ако не можеш, твърденията ти увисват, не мислиш ли?

...В случай, че не си запознат - 42" панел VA няма!....

С каква матрица казваш са моделите на Сони за 2013 г?

Публикувано изображение

Източник - таблицата в коментар 2 на тая тема

На първия ти въпрос ми е под достойнството да отговарям - ти умишлено търсиш конфликт, от който няма никаква полза. Що се отнася до скрийншотовете - давай ги тук в темата, за какво са ми на ЛС? 

За 3Д-то - ти така и не разбра, също както и тук, за какво точно ставя дума, оная тема отдавна я доразчепкахме, изяснихме и е в историята. Сега аз ли да те ограмотявам? Имаш се за голям специалист по темата, но коментарите ти съвсем не кореспондират с твърденията ти, защото ти не четеш това, което се коментира. Твоя си работа, не си длъжен да четеш.

За коментар 25 - ако ме караш да ти обяснявам съдържанието му, значи да продължавам да си губя времето с никому ненужни диалози, и без това оспамихме поредната тема. Ти изобщо не си чел написаното, но това е без значение.

Можеш ли да покажеш данни, в които да пише кой е пръв, кой втори, кой трети и т.н.? Ако не можеш, твърденията ти увисват, не мислиш ли?

С каква матрица казваш са моделите на Сони за 2013 г?

Публикувано изображение

Източник - таблицата в коментар 2 на тая тема

VA матрици не се режат с диагонал 42 инча!

Какъв пръв, трети, мети и т.н....? Явно не си в час, а се опитваш да се правиш на такъв, но твоя си работа!

Излиза, че таблицата е погрешна, така ли? Ами защо тогава не направиш добрина на потребителите? Напиши съобщение до админа там, човекът е разбран и ще я коригира без забавяне. Само дето ще пита за източника на информацията, подготви се.

Не виждам таблица с подредбата на производителите, къде е? Как да бъда в час, след като не даваш исканата информация, надявам се, че не е секретна. 

Липсват и картинки, от които се вижда, че аз съм казал следното: "Самсунг = боклук". 

Докато не ми ги представиш публично, не намирам за нужно да ти отговарям на коментарите в тоя раздел. Не си прави труда да ми пишеш ЛС - ще ги трия без отваряне, ако имаш нещо да ми казваш по разглежданата тема - пиши го тук.

Поздрави и лека вечер!

Помолих те да дадеш линк към мой коментар във форума, а не в лична кореспонденция. И как изобщо си позволяваш да публикуваш лична кореспонденция без моето изрично съгласие? И то кореспонденция, в която аз хваля прахосмукачките на Самсунг, а ти се чудиш защо телевизорите Самсунг не вадят добра картина!!! Не мога да повярвам, че ще си намъкнеш чак такъв автогол.

В Правилата на форума е записано следното:

2.16 Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във форума без съгласието на двете страни, участвали в кореспонденцията, както и всякаква форма на лични данни извън официално публикуваните в настоящия форум (снимков или друг материал, засягащ личния живот), когато това може да е в ущърб или да служи за дискредитация на някоя от двете страни. Ако това стане, то по желание на ощетената страна такива постове ще бъдат трити без предупреждение.

Но няма да докладвам за нарушението ти на модератор, за да се вижда ясно какви нелоялни доводи използваш. Не мога да продължа участието си в такъв спор.

Viper!

Мненията на  колегата са не много добри, а отлични и смятам , че е един от най- търсените за инфо по въпросите, свързани с новите телевизори! Сигурен съм, че много добре знаеш, че теми, които живо ме интересуват, ги следя до запетайка, а не през "куп за грош"! Избягвам да давам лични съвети, защото когато напиша нещо, все се намира някой всезнайко на 22 години който е много наясно! Няма смисъл да се повдига негативно емоционално състояние, а нека сме поне малко по-полезни от ония там из Техномаркетите! Виж, само как ми се вързва мисълта за 22 годишните, защото всичките "съветници" са в тази възрастова граница или още по точно - за първи път виждат LCD телевизор, а същевременно са консултанти! На какво? Да продадат изделие, за да получат пари като премия! Случаят е точно с мен, когато купувах моя, как ме убеждаваше малчугана, че трябва да си купя 32 инчов LG. Попитах го: "На коя система телевизия гледат източногерманците и той ми каза - НЕ зная коя е системата, но този LG е "убиец" Ей такива термини, граничещи с простотията в човека, ме подлудяват, а е консултант! Той и собственика на Техномаркета прилича на него! Истинско ГОВЕДО - тип родейланд - макар че това е порода - кокошка! Помолих за взаимно уважение и вярвам, че ще се справим. Нали? Така ще сме полезни и на форума и на питащите! Благодаря ВИ!

LZ4JW ще те правим президент с тия изказвания за мир...  :D  Според мен пък спора им е много информативен във всякакъв смисъл.

И все пак колкото и да уважавам мнението на hlevoust няма да си купя :vacuumcleaner: на Самсунг.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

LZ4JW ще те правим президент с тия изказвания за мир...  :D  Според мен пък спора им е много информативен във всякакъв смисъл.

И все пак колкото и да уважавам мнението на hlevoust няма да си купя :vacuumcleaner: на Самсунг.

Не ми трябва ни да съм президент нито нищо! По ми е добре тук с ВАС, че вечер/по точно нощем/ спя спокойно! Понякога гледам и телевизия де, но и аз не съм на "Самсунг" макар, че нищо лошо няма да е и такъв, но добър модел!

Аз те предупредих няколко пъти, че това ще е от ЛС, но кой да чете? След което ти ми каза, че нещо аджеба не виждаш шотовете и хоп... По твое искане ги постнах!

Помолих те да дадеш линк към мой коментар във форума, а не в лична кореспонденция. И как изобщо си позволяваш да публикуваш лична кореспонденция без моето изрично съгласие? И то кореспонденция, в която аз хваля прахосмукачките на Самсунг, а ти се чудиш защо телевизорите Самсунг не вадят добра картина!!! Не мога да повярвам, че ще си намъкнеш чак такъв автогол.

Но няма да докладвам за нарушението ти на модератор, за да се вижда ясно какви нелоялни доводи използваш. Не мога да продължа участието си в такъв спор.

Излиза, че таблицата е погрешна, така ли? Ами защо тогава не направиш добрина на потребителите? Напиши съобщение до админа там, човекът е разбран и ще я коригира без забавяне. Само дето ще пита за източника на информацията, подготви се.

Не виждам таблица с подредбата на производителите, къде е? Как да бъда в час, след като не даваш исканата информация, надявам се, че не е секретна. 

Липсват и картинки, от които се вижда, че аз съм казал следното: "Самсунг = боклук". 

Докато не ми ги представиш публично, не намирам за нужно да ти отговарям на коментарите в тоя раздел. Не си прави труда да ми пишеш ЛС - ще ги трия без отваряне, ако имаш нещо да ми казваш по разглежданата тема - пиши го тук.

Поздрави и лека вечер!

Считай, че бе предупреден от мен, преди да го направя, но ти явно не си разбрал и ме провокира да ги постна!

Поздрави и лека вечер!

Излиза, че нещо и ти си чел покрай редовете!!!

Затоява и постнах от ЛС!  

http://www.hifivision.com/television/43775-sony-w650-42-now-available-india.html#post493031

В случай, че не си запознат - 42" панел VA няма!

Поздрави.

Момче, ти трябваше да ми поискаш изрично разрешение за публично постване на ЛС. Ако не престанеш да шикалкавиш, може да размисля и да сигнализирам за грубото ти нарушение на правилата, пък колкото и да не ми се иска.

Няма да се разправям повече с теб!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.