Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Комп за игри със CPU Intel. Бюджет 1500 лева. Без клок и монитор.

Featured Replies

Поне един шот да беше дал а? Има хиляди оплаквания от Айви и фабричните охлаждания. Не виждам как Хасуел ще държи по-ниски температури.

Опита ми е със по-студени процесори от него и щом те държат по-висока температура логиката изключва по-топлия да е с по-ниска освен ако не му е сменено охлаждането.

И най-добре не се меси в чужди разговори ако няма какво да кажеш. 

пс. На мен клокнат FX-8350 пък ми държи 30 градуса със фабрично охл. и кутия Маотех без вентилатори. Айде сега ми оборвай глупостите щом смяташ че е необходимо.

Пускате разни бомби из форума и се сърдите че хората искат с нещо да си потвърдите думите. :no-no:

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Нямам с какво да снимам кутията, но е обикновена Delux за 15лв., както казах с 2 вентилатора (90 и 80мм) боксовото охлаждане и горно захранване. В момента съм с вграденото видео и в стая без климатик и температура 26 градуса. Ето температурите при браузване, с пуснат филм и със 100% товар след 8мин.:

post-302601-0-91076900-1375732421_thumb.

post-302601-0-06278600-1375732441_thumb.

post-302601-0-93807100-1375732464_thumb.

Не мога да повярвам, че ви се връзвам, и си играя да снимам и пускам тестове...

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Хилядите оплаквания са при клок. Бъдещето на клокърите ще се ограничава все повече до AMD за сега, защото и отключените Хасуели не носят на добър клок визирайки температурите. Когато се разчита единствено на НТ и буста, проблеми няма.

Очевидно в покой е по-студен от Пентиум наистина интересно. Благодаря за шотовете.

Ами нали това бе целта при създаването на Haswell - ниска температура и ниска консумация. Все пак тия процесори са създадени главно за лаптопи и ей така между другото са пуснати и за нас. Доколкото се сещам имат и нова енергоспестяваща функция, поддържана от определен тип захранвания, не от всички. Не знам с какво захранване е колегата.

Да ти кажа честно тая енергоспестяваща функция е мижи да те лажим! Поредния к_р капан от Intel! Колко мислиш ток ще спестиш от това?!

Да ти кажа честно тая енергоспестяваща функция е мижи да те лажим! Поредния к_р капан от Intel! Колко мислиш ток ще спестиш от това?!

2-3 градуса в idle :)

http://www.legitreviews.com/article/2217/3/

Според тая статия, много от производителите на дънни платки са изключили тая функция по подразбиране, което по принцип е жалко. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не ми се чете статията, че ми се спи жестоко! Но доколкото знам функцията може да се активира допълнително! Все тая, пълен фалш!

Не ми се чете статията, че ми се спи жестоко! Но доколкото знам функцията може да се активира допълнително! Все тая, пълен фалш!

Фалш или не, в топло време като днешното е от полза, особено при затворени кутии. Тя температурата на процесора едно на ръка, но нали охлаждането все пак издухва топлия въздух в кутията, което вдига допълнително температурата на останалите компоненти? Градус два от тук, градус два от там, ето ти 3 децибела по-малко шум. 

Човека искаше да ни пита за конфигурация,вие го обърнахте на спор за кашони и процесори.Аз съм с кашон за 10лв има няма,и със клок на процесора и видеото,и не се оплаквам.В смисъл кутията ми е една стара с IE лого отстрани и отпред има 2 вента отзад още 2 на процесора са 2 на видеото 1 на капака от страни са 2 и на захранването 1,кейбъл мениджмънта му е цаката ;) и подреждането на компонентите за оптимален въздушен поток.Така че кутията дали ще е от 300лв или 30лв няма голямо значение.Да ще е по тиха,но това може да се направи с малко мозък и дунапрен ;) така че стига сте се карали за глупости.

Човека искаше да ни пита за конфигурация,вие го обърнахте на спор за кашони и процесори.Аз съм с кашон за 10лв има няма,и със клок на процесора и видеото,и не се оплаквам.В смисъл кутията ми е една стара с IE лого отстрани и отпред има 2 вента отзад още 2 на процесора са 2 на видеото 1 на капака от страни са 2 и на захранването 1,кейбъл мениджмънта му е цаката ;) и подреждането на компонентите за оптимален въздушен поток.Така че кутията дали ще е от 300лв или 30лв няма голямо значение.Да ще е по тиха,но това може да се направи с малко мозък и дунапрен ;) така че стига сте се карали за глупости.

Абе като искаш и с одеяло я завивай да не чуваш турбините, работещи на максимални обороти. Проблемът си е твой. Тук говорим за една добра технология, която все още не е възприета от всички, само защото тъпите американци и не само те, си купуват за 15 долара захранване. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.