Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

свързване на лаптоп с телевизор

Featured Replies

здравейте не намерих такава тема затова направих нова. та телевизора е philips 21pt5307 . има три чинча и s-video.  а лаптопа toshiba satellite 1w9 (hdmi , vga). и искам да ги свържа за да гледам филми. препоръчаха ми този кабел , свързах го но има само звук. дали трябва да се направи настройка или кабела не става

Публикувано изображение

• Отговори 54
  • Прегледи 15,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Значи звука си го изкарал.Видеото за твоя телевизор,ще стане с допълнително включен такъв кабел:Публикувано изображение

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Човек , ти виждал ли си какъв ужас е да гледаш през този изход :shock11:  това тв няма ли флашка ?

Хах :) той бил с кинескоп :ph34r:  но все пак картината и там ще е ужасна :D

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Ами това е варианта по евтиния който го е дал колегата , има друг по скъп който изобщо не си заслужава .

• Автор

а моя кабел има и жълт чинч. не може ли да се извади картина от дупката за слушалките 

• Автор

пробвах с такова отвратително качество 

а от usb ще има ли картина

Извода трябва вече да си го разбрал!С какъвто и кабел,конвертор да вкараш аналогов сигнал,в този морално остарял модел телевизор,пак няма да има качество.Аз съм пробвал от ПС свързано с телевизор,по този начин и резултата е плачебен.Размазано,не се четат субтитрите,поради което им увеличавах размера...

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

купих кабел. но няма никва картина само излизат вълнобразни черни линии. а и доброто качество за мен няма значение

• Автор

друг вариант ще стане ли с програма която да конвертира файла да се гледа на tv-то.нещо като v drop

Е кажете какъв кабел сте купил.

За да гледате и на телевизора,трябва да настроите видеокартата да подаде сигнал към телевизора.Хубаво ще е да кажете с каква видеокарта сте.

Някои лаптопи си имат функционален клавиш,с който директно става да подадат сигнал към външен монитор,или в случая -телевизор.Разгледайте ръководството за потребители на лаптопа.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

кабела е vga-svideo.видеокартата ati radeon7670. чрез fn+f4 превключвам към телевизора но вместо образ излизат черти и точки.

Редактирано от kristi78 (преглед на промените)

кабела е vga-svideo.видеокартата ati radeon7670. чрез fn+f4 превключвам към телевизора но вместо образ излизат черти и точки.

А защо не опитате от настройките на самата видеокарта? 

Въпреки че,изходът ВГА който имате на лаптопа си е за монитори,там си има други преобразуващи функции на сигнала.Възможно е пък изобщо да не стане.

Я, имало тема за моя проблем :) ...

Опитвам се да свържа лаптопа (Asus X52JE-EX167D, 4GB RAM, Windows7 Ultimate x64)) към телевизора (Panasonic TX-L42ET5E). Ползвам кабел VGA/VGA, същия, с който съм вързал външен монитор. Проблемът обаче е, че на ТВ-то не мога да изкарам пълна резолюция - 1920/1080. Защо се получава така? Видеокартата я поддържа.

Когато е свързан телевизорът, от Screen Resolution на десктопа не мога да подам сигнал само към него. При избиране на съответната опция ("Show desktop only on 2") двата екрана остават черни. ТВ работи само при "Duplicate these displays" , при което не мога да променям резолюцията му, и тя съвпада с тази на дисплея на лаптопа - 1366х768.

Къде бъркам?...

ПП. Преинсталирах с последните драйвери на видеото, от официалния сайт. С тях без проблем ползвам монитор 1680х1050.

ПП2. Проблемът решен, за което както винаги форумът няма заслуга  :tease2:

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Аз имам подобен въпрос, и за да не правя нова тема, пиша тук. Имам лаптоп Toshiba Satellite L850-1H4 със видео карта AMD Radeon HD 7670m 2gb и телевизор Samsung UE40 - 6100 Свързани са през HDMI но на телевизора изкарва резолюцията на лаптопа .. Въпроса ми е как да гледам от лаптопа с реалната резолюция на телевизора и до колко голямо разпъване на картината е безопасно за 2те машини. Благодаря предварително.

Вижте какви настройки сте задал за резолюция на телевизора.

По-голямо разпъване от нативните резолюции е безсмислено.

Вижте какви настройки сте задал за резолюция на телевизора.

По-голямо разпъване от нативните резолюции е безсмислено.

Там е работата, че нищо не съм задавал.. всичко си е по подразбиране.. и интерфейса на AMD ми е леко непознат.. До сега с Nvidia все съм работил и там знам, че има такова падащо меню, но при амд не виждам къде е

Ако видеокартата е разпознала телевизора,просто в интерфейса на картата потърсете.Трябва да има опции за Desktop Management,Display Options,Creating and Arranging Desktops и други такива.Там търсете.

Здравейте! вчера си преинсталнах лаптопа ( HP pavilion 2000) с уиндоус 7 холм премиъм и сега не иска да се свърже с телевизора ми ( Samsung le40a) . Кабела е VGA. Преди това бях с уиндолс 7 ултимейт и нямах проблеми. Някакви кодеци ли трябва да изтегля?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.