Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с програмата "Cool Reader 3"

Featured Replies

Преди седмица свали програмата Cool Reader 3, отначало тя ми допадна и си я ползвах напълно нормално, обаче преди седмица забелязах нещо странно, когато опитвах да отворя програмата - да я стартирам, започваше едно особено зареждане все едно компютъра се затрудняваше с отварянето й. И така след един ден програмата спря да работи, грешка от сорта на sent , dont sent ... бла бла бла. Така казах си програмата се е развалила по някаква причина,  случва се, пуснах Ccleaner-а, почистих регистрите и дръпнах програмата отново. И ето че днес пак същата история, отначало трудно стартиране, после грешка и така. Някакви идеи ?

Преди седмица свали програмата Cool Reader 3, отначало тя ми допадна и си я ползвах напълно нормално, обаче преди седмица забелязах нещо странно, когато опитвах да отворя програмата - да я стартирам, започваше едно особено зареждане все едно компютъра се затрудняваше с отварянето й. И така след един ден програмата спря да работи, грешка от сорта на sent , dont sent ... бла бла бла. Така казах си програмата се е развалила по някаква причина,  случва се, пуснах Ccleaner-а, почистих регистрите и дръпнах програмата отново. И ето че днес пак същата история, отначало трудно стартиране, после грешка и така. Някакви идеи ?

проверете event логовете. И си спомнете какво сте променяли в ОС в периода между работеща и неработеща програма

• Автор

проверете event логовете. И си спомнете какво сте променяли в ОС в периода между работеща и неработеща програма

Абсолютно нищо не съм променял. 

• Автор

Искам да добавя, че когато изтрия вече неработещата програма, пусна ccleanera и рестартирам компютъра, програмата пак си работи, само че трябва да я дръпна отново, някакви идеи за причината ?

Искам да добавя, че когато изтрия вече неработещата програма, пусна ccleanera и рестартирам компютъра, програмата пак си работи, само че трябва да я дръпна отново, някакви идеи за причината ?

какво означава "програмата пак си работи,"?

И за втори път: проверете event логовете!!!

• Автор

търсете грешки и проблеми, игнорирайте информационните

И сега след като има грешки, сега какво ?

И сега след като има грешки, сега какво ?

Обикновено в текста на грешката има линк, който ще ви доведе до по-подробно обяснение на проблема и евентуално начин за решаването му

лоши сектори по диска? и най вероятно конфигурационния файл на програмата се сейфа върху такъв...

• Автор

Пробвай да я разархивираш и стартираш от друга директория

Така и направих но ето че сега отново проблемът е на лице, появява се едно такова тежко стартиране на програмата все едно машината зарежда и идва момент в който дава въпросната грешка и програмата не работи.

лоши сектори по диска? и най вероятно конфигурационния файл на програмата се сейфа върху такъв...

Някакви предложения ?

Така и направих но ето че сега отново проблемът е на лице, появява се едно такова тежко стартиране на програмата все едно машината зарежда и идва момент в който дава въпросната грешка и програмата не работи.

Някакви предложения ?

А от къде я теглите програмата?

• Автор

А от къде я теглите програмата?

Тегля я от официалния сайт, пробвал съм и от други места същата работа

• Автор

И сега какво, когато програмата спира да работи ще я тегля всеки път наново така ли ?!

И сега какво, когато програмата спира да работи ще я тегля всеки път наново така ли ?!

проверете дали проблема не се появява след определена ваша настройка на програмата. Или след отваряне на конкретен файл

• 3 години по-късно...

Можете ли да ми кажете как се добавя фонт ?

Понеже наскоро си инсталирах програмата, но има само 5 шрифта, а искам да сложа Verdana, примерно. 

Порових из гугъл и там уж пише, че се прави папка "Fonts' в директорията на програмата, но не ми се получава нещо.  

А и също така как бих могъл да добавя скинове?

Редактирано от pullman (преглед на промените)

преди 14 минути, pullman написа:

Можете ли да ми кажете как се добавя фонт ?

Понеже наскоро си инсталирах програмата, но има само 5 шрифта, а искам да сложа Verdana, примерно. 

Порових из гугъл и там уж пише, че се прави папка "Fonts' в директорията на програмата, но не ми се получава нещо.

Дали? Доколкото виждам програмата ползва системните шрифтове

FsB07Ap.png

преди 38 минути, capnemo написа:

Дали? Доколкото виждам програмата ползва системните шрифтове

FsB07Ap.png

Хмм, това май е друга версия, или нещо пропускам ..

Аз намерих това, като опция.

на 12/24/2016 в 14:20, pullman написа:

Хмм, това май е друга версия, или нещо пропускам ..

Аз намерих това, като опция.

Едит: Ясно стана, че имате предвид горепосочената версия  cr3-qt-win32-3.0.51-2, а аз бях инсталирал 3.3.61, която се вижда на снимката и намирам за по-удобна като интерфейс, но единствено й липсва опция за добавяне на шрифтове.

Значи ако искам други шрифтове, трябва да мина на различната версия.

преди 6 часа, pullman написа:

Едит: Ясно стана, че имате предвид горепосочената версия  cr3-qt-win32-3.0.51-2, а аз бях инсталирал 3.3.61, която се вижда на снимката и намирам за по-удобна като интерфейс, но единствено й липсва опция за добавяне на шрифтове.

Значи ако искам други шрифтове, трябва да мина на различната версия.

според мен трябва да инсталирате шрифтове в ОС, не в програмата

преди 1 час, capnemo написа:

според мен трябва да инсталирате шрифтове в ОС, не в програмата

Инсталирани са. В C:/Windows/Fonts

2d2b951d03d44f209c17f9901a65a142.png

И така нататък, общо 152 шрифта на брой. Даже порових доста из гугъл специално за тази версия, но не попаднах на нищо.

Редактирано от pullman (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.