Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България страна на идиоти ли е?

Featured Replies

Харесва ли ти случващото се около теб, случващото се на работното ти място, в държавата????

Ами на мен не ми харесва,обаче отговорът би могъл да се прехвърли към една друга тема ,където аз и ти имаме сериозни разногласия.

Виж сега цитата ,който съм сложил от nologo ,колко кратко и ясно ти дава отговор на въпроса.

Наистина ни липсва самочувствие да тропнем по масата ,и да кажем че повече така не може.

Пример за промяната са протестите на които сме свидетели от 2 месеца,и точно по тази тема ние теб имаме сериозните разногласия.

Обаче като тропнахме по масата чрез протестите какво стана ? Хората пак се разделиха ,защото едните намериха сили да се опълчат ,а другите омаскаряват всичко (ти също си от тях) ,с цел да се потули всичко.

Спирам за протестите,че коментара ми отиде на оффтопик.

Според мен хората в България не са идиоти. Просто са доста наивни и им липсва самочувствие, което при гърците е налице. Това със самочувствието всъщност не е лошо, макар да граничи с идиотизъм на пръв поглед и в двата варианта. :)

В живота за всяко нещо,което се случва си има причина.На нас ни липсва самочувствие ,защото не е минало чак толкова много време от турското робство,и последвалите събития.Подреди си годините,и ще разбереш колко малко поколения са минали от тогава.

Не може да сме били роби 500 години (замисли се колко много време е това),и изведнъж за 10-20 години да се орпави мисленето на народа.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Отговори 70
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз пък мисля, че ни куца гражданското общество, мислене, действия, задръжност и т.н. Индивидуално голяма част от хората сме свестни, добри, борим се за оцеляване на семействата ни и т.н. Но групово се нападаме, което се дължи на първото  ми изречение. Идиоти ли, тук съм раздвоен, защото да видиш официални данни "Х" и да кажеш всички, които получават под тази цифра "Х" са под прага на бедността (демек никой не знае как оцеляват) и да излезе министъра и да кажа в очите на целият Български народ Вие над 60% живеете точно под тази сума "Х" и на следващият ден същите 240 търтея да не са си подали оставките и да са още "мърдащи" най - малкото... Защото те са реалната причина за това, не е виновен пенсионера, че взема 120 лева пенсия естествено. Не е виновен работника, че се бъхти по цял ден и му дават 10-15 лева и то я му ги дали, я не, защото шефа му видиш ли има пари и може да си го позволи да не дава - отново оксиморон! Това си е чист пример или за "идиот" или за "глух" като надали е второто по БНТ има превод за глухонеми. Давам този пример, защото е най - пресен в главата ми за наистина голяма идиотщина и химера и то на цял един народ, не коментирам тук индивидуални съдби и т.н., горният пример е за целият Български народ. Също така сме и много големи егоисти и двуличници, тези които са успяли малко повече в живота на маса със обкръжение (подобно на тяхното по обществен статус) коментират как помагат, как биха помогнали и т.н. А като се опре да помогнат те само си стоят с едничката ясна мисъл в главата си "Аз съм се уредил, аз съм си добре, защо да си мътя бистрата вода..." - Защото в бистрата вода е ясно какво ще хванеш, а в мътна никога не е ясно и доста често се хваща по - голяма риба! Направо не ми се говори от началото на годината до сега 2 познати семейства (едното с бебе на 1-2 месеца) се изнесоха от държавата завинаги. Още около 5-6 необвързани мои познати същи. И това само покрай мен! Сега тези хора "идиоти" ли са? Или просто както казах искат да изхранват семействата си, оценяват труда и знанията си на повече от 500-600 лева от някой "бизнесмен" който не може на връзано куче леб да даде! Спирам да говоря, че само се ядосвам, както съм казвал не веднъж при първа възможност се махам, нека останат тук само мутри и малцинства та нема се лъжет един другиго. пенсионерите са изчезващ вид, защото нали сме здрав народ та само ни повдигат годините за пенсиониране скоро ще станат 101 години, та в държава да вземат всичко на всичко десетина пенсии и то минимални естествено кой ще им даде повече?!

• Автор

Как и да завъртим темата, все става. Понеже задълба на тема правителство, то много пъти писах, че май всички искаме едно и също, но начина за постигане е различен. Делим се и не знаем защо! Ядем се и не знаем защо! Инатим се и не знаем защо. Така сме се запънали, че ситуацията граничи с идиотизма. На кого помагаме по този начин? Кой подкрепяме? Какво печелим персонално. Правителството ще сменим, но манталитета кой ще ни смени. Та новото правителство със стария манталитет ще управлява. То не важи само за правителството, а за всяка свера от живота. Не щем да разберем, че делейки се нищо няма да постигнем и не само в политиката, но и в икономическата свера, в личната / житейска свера. Ей за това става въпрос!!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Правителството ще сменим, но манталитета кой ще ни смени. Та новото правителство със стария манталитет ще управлява. То не важи само за правителството, а за всяка свера от живота. Не щем да разберем, че делейки се нищо няма да постигнем и не само в политиката, но и в икономическата свера, в личната / житейска свера. Ей за това става въпрос!!!!!

Ами на принципа за рибата ,която мирише от към главата.Все от някъде трябва да започне промяната у хората.

По-лесният вариант е да се изберат 100-200 мислещи за хората народни представители ,от колко да отидеш на село и да обясняваш на баба ти Цонка че видиш ли трябва да се мисли в друга посока.Е как да стане като баба ти още помни войната.

Лошото ,че в България има много мислещи хора,които обаче нямат никакъв шанс да бъдат допуснати в парламента,защотот ще развалят далаверите на сегашните.По сегашните разбирай всички ,които грабят през целия период на прехода.

Явно нещата в България ще се случат по естествен път.Като няма как да махнеме мършата от стадото,то природата ще ги махне ,рано или късно.Лошото ,че на няколко поколения живота им заминава безмислено чакайки нещо да се случи.

• Автор

Хубави постове прочетох в тази тема. Излиза, че не сме толкова големи маскари, та дори напротив. Защо тогава на сила се правим на идиоти. Няма ли по другият начин да е по - лесно за всички ни! Като, че ли така с настоящото статукво ни е по - удобно на всички.

Ето примерче:

- Всички караме с превишена скорост, но знаем че не трябва и , че това може да коства живота на някого. Когато стане беля, то всички цъкаме с език, а на другия ден пак караме с превишена скорост. Ако законотворците решат да вдигнат глобите, то ние веднага почваме да "подскачаме" - не сме съгласни. Защо? 

Елементарен пример от житието ни, а примери хиляди!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

- Всички караме с превишена скорост, но знаем че не трябва и , че това може да коства живота на някого. Когато стане беля, то всички цъкаме с език, а на другия ден пак караме с превишена скорост. Ако законотворците решат да вдигнат глобите, то ние веднага почваме да "подскачаме" - не сме съгласни. Защо? 

Елементарен пример от житието ни, а примери хиляди!!!

Що да не караме ,като всеки знае,че ще му се размине заради продажниците в униформи.

Не е от значение колко сурово е наказанието,а дали се изпълнява.След като на 90% от нарушителите им се разминава,защо да не газят хората поулиците.

С това може да се прави аналогия на всико останало в държавата.

Като повдигаш темата,интересно ми е какво ще се случи с бакшиша,който умори онова момиче ,и детето на спирката.

Друг пример:

Защо докторите изнудват пацентите,нека не забравяме че това отговаря по всички критерии на рекета.

Социално слаб пациент отива на лекар ,и когато лекарят започне да увърта и изнудва,кажи ми къде аджеба ще отиде тоя пациент ??

Пука ли му на лекарят ? - Не!!!

А има ли осъден лекар ?? - пак не!! Еми защо да не го правят ,естествено че ще ни правят на маймуни,защото винаги им се разминава,а ние робите ще си мълчиме.

Е това е мисленето на българина.И по 50 000 евро заплати да дават на лекарите,пак ще го правят докато им се разминава.Същото е и с полицията,и с всички останали.

Самият факт , че си задаваме подобни въпроси вече говори за тъкмо обратното !

Трябва да се търсят , откриват и отстраняват причините !.....

Самият факт , че си задаваме подобни въпроси вече говори за тъкмо обратното !

Трябва да се търсят , откриват и отстраняват причините !.....

това с отстраняването не ни се получава

:(

Не ни се получава , защото не търсим и отстраняваме причините , а се задоволяваме да се занимаваме със следствията....таман премахнеш едното - други две на неговото място...

Аз пък мисля, че ни куца гражданското общество, мислене, действия, задръжност и т.н. Индивидуално голяма част от хората сме свестни, добри, борим се за оцеляване на семействата ни и т.н. Но групово се нападаме, което се дължи на първото  ми изречение. Идиоти ли, тук съм раздвоен, защото да видиш официални данни "Х" и да кажеш всички, които получават под тази цифра "Х" са под прага на бедността (демек никой не знае как оцеляват) и да излезе министъра и да кажа в очите на целият Български народ Вие над 60% живеете точно под тази сума "Х" и на следващият ден същите 240 търтея да не са си подали оставките и да са още "мърдащи" най - малкото... Защото те са реалната причина за това, не е виновен пенсионера, че взема 120 лева пенсия естествено. Не е виновен работника, че се бъхти по цял ден и му дават 10-15 лева и то я му ги дали, я не, защото шефа му видиш ли има пари и може да си го позволи да не дава - отново оксиморон! Това си е чист пример или за "идиот" или за "глух" като надали е второто по БНТ има превод за глухонеми. Давам този пример, защото е най - пресен в главата ми за наистина голяма идиотщина и химера и то на цял един народ, не коментирам тук индивидуални съдби и т.н., горният пример е за целият Български народ. Също така сме и много големи егоисти и двуличници, тези които са успяли малко повече в живота на маса със обкръжение (подобно на тяхното по обществен статус) коментират как помагат, как биха помогнали и т.н. А като се опре да помогнат те само си стоят с едничката ясна мисъл в главата си "Аз съм се уредил, аз съм си добре, защо да си мътя бистрата вода..." - Защото в бистрата вода е ясно какво ще хванеш, а в мътна никога не е ясно и доста често се хваща по - голяма риба! Направо не ми се говори от началото на годината до сега 2 познати семейства (едното с бебе на 1-2 месеца) се изнесоха от държавата завинаги. Още около 5-6 необвързани мои познати същи. И това само покрай мен! Сега тези хора "идиоти" ли са? Или просто както казах искат да изхранват семействата си, оценяват труда и знанията си на повече от 500-600 лева от някой "бизнесмен" който не може на връзано куче леб да даде! Спирам да говоря, че само се ядосвам, както съм казвал не веднъж при първа възможност се махам, нека останат тук само мутри и малцинства та нема се лъжет един другиго. пенсионерите са изчезващ вид, защото нали сме здрав народ та само ни повдигат годините за пенсиониране скоро ще станат 101 години, та в държава да вземат всичко на всичко десетина пенсии и то минимални естествено кой ще им даде повече?!

Аз съм на около 50 години.Преди няколко години се изнесохме аз и жена ми,след година и дъщеря ми,От тогава до сега в България се влошава.Много ми липсва - природата,родния град и ......... понякога си мисля не е правилно трябва да се върна,но здравия разум наделява,нямам шанс там и бъдеще.Сами преценете кои е идиота.

Не ни се получава , защото не търсим и отстраняваме причините , а се задоволяваме да се занимаваме със следствията....таман премахнеш едното - други две на неговото място...

те па да са и само две...

понякога си мисля че сме зациклили на отсечката Некой друг да го направи тва уе що па аз

Има и по-големи идиоти от нас,щом влязох в една градска тоалетна и ми показваха нагледно как се пуска водата и после как да си мия ръцете.А и да не говорим има ей такива големи табели с указания ,от тук минете ,тук е затворено,сякаш не виждам че примерно ескалатора не работи или на касата няма касиерка и трябва да мина на другата каса,където очебийно има касиерка.

А,пък в дадено заведение или примерно училище всеки ден по 1 час ти обесняват като че си малко дете,каквото вземеш трябва да го върнеш на мястото.А,не ще си го сложа в торбата .

Или пък ,ако направя боклук трябва да си взема боклука и да си го изхвърля в кошчето и то в правилното кошче.

Не ни се получава ,защото си траеме.Те ни е*ат,а ние си траеме.А щом си траеме значи ни харесва.Това е голата истина.

В България наказателната система е все едно я няма.Ето за това всеки прави каквото си иска,и карат като луди до границата,а след границата с 40.

Преди 2 месеца отидох в болницата да бъда приет и опериран,но вместо това бях изгонен от болницата от шефа на отделението.

И сега къде да търся помощ ? За какво взимах заеми да плащам осигуровки,че да ме приемат ? И как тая мърша (някакв си там доцент) да му бъде потърсена отговорност ? Няма как ,е това е тоговорът .

Всъщност има как... ще се чакаме по паркингите,и входовете с боксовете нали ? Като правната ситстема не работи ,ние да се орпавяме както знаем нали ?

Днеска по новините някакв полицай продавал дрога.Ха сега познайте какво наказание го чака..уволнение в най-лошия случай.

Няма как нормален човек да оцелее в Абсурдистан (България).

• Автор

Много повече неща казахте от мен.

Кофти тем, аааа!?!? На мен ми писна и за това отворих темата.

Омръзна ми да живея в "черна дупка" . Не ми се емигрира!?! Можем да си подредим къщичката, но всеки трябва да даде по нещо от себе си.

Хайде да започнем от някъде пр. с наивното добро утро или добър ден отправено доброжелателно към пр. вашият съсед или колега!!!!! възможно ли е това или е химера - не зная!?!?

Много повече неща казахте от мен.

Кофти тем, аааа!?!? На мен ми писна и за това отворих темата.

Омръзна ми да живея в "черна дупка" . Не ми се емигрира!?! Можем да си подредим къщичката, но всеки трябва да даде по нещо от себе си.

Хайде да започнем от някъде пр. с наивното добро утро или добър ден отправено доброжелателно към пр. вашият съсед или колега!!!!! възможно ли е това или е химера - не зная!?!?

Бе навсякъде е еднакво.Да не мислиш примерно ,че в американската или в западноевропейската младеж  говори  и дискутира работите на Русо или Петрарка.

Аз го правя - и за вас, непознатите тук, във фейса, приятелите от виртуала.

И другите и тях също - дори и непознатите навън поздравявам.

България страна на идиоти ли е?  

Не, България не е страна на идиоти, а страна, в която не само търпят идиотите, но и ги издигат на пиедестал.

От доста години на мода са мутри, мутроиди и мутреси, повечето от които нямат нито образование, нито възпитание, но за сметка на това имат много пари (мръсни), и вече са крупни бизнесмени, бизнес дами, даже политици.

Тези идиоти и идиотоподобни налагат чрез медиите просташкото поведение и елементарното мислене като единствен начин за постигането на успех.

Дрънкайки пълни джобове и празни приказки, те не пропускат да се похвалят, че се чувстват граждани на света.

Аз лично се срамувам от това, че тези т.н. граждани на света са граждани и на България.

Ако продължаваме да ги търпим и венцеславим, наистина ще се превърнем в идиоти и то по-големи от тях. :(

п.п. Заради тези наистина идиоти вече никъде по света не уважават българите и България.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Драги съфорумци!!!Да не би да мислите че, в САЩ,Великобритания, Германия... няма идиоти.Напротив и са много повече от живеещите в България.Проблема в нашата мила Родина е само един. Ниското качество на живот.Навсякъде управляващите са подставени лица. А на нас българите угодия няма...

• Автор

Не, България не е страна на идиоти, а страна, в която не само търпят идиотите, но и ги издигат на пиедестал.

От доста години на мода са мутри, мутроиди и мутреси, повечето от които нямат нито образование, нито възпитание, но за сметка на това имат много пари (мръсни), и вече са крупни бизнесмени, бизнес дами, даже политици.

Тези идиоти и идиотоподобни налагат чрез медиите просташкото поведение и елементарното мислене като единствен начин за постигането на успех.

Дрънкайки пълни джобове и празни приказки, те не пропускат да се похвалят, че се чувстват граждани на света.

Аз лично се срамувам от това, че тези т.н. граждани на света са граждани и на България.

Ако продължаваме да ги търпим и венцеславим, наистина ще се превърнем в идиоти и то по-големи от тях. :(

п.п. Заради тези наистина идиоти вече никъде по света не уважават българите и България.

Колкото и да искам, то трудно ще добавя нещо. Ще  коментирам обаче последното изречение / П.П.

Мой приятел живее от дълги години в САЩ, в Чикаго. Той "трещи" с една особенна разновидност на стихотворението "Аз съм Българче"  (извинявам се ,но цитирам по памет, не помня граматическата подредба),  но:

- " Българин да се наричам, първа радост е за мене"  та, то сега билао модерно "Българин да се наричам, срамота е туй за мене"

Ето как се чувства нашия сънародник в чужбина. Прост пример за това как ни възприемат / уважават в чужбина.

- " Българин да се наричам, първа радост е за мене"  та, то сега билао модерно "Българин да се наричам, срамота е туй за мене"

Това винаги е било на мода при потурнаците :(

Тях пропуснах в поста си.

Рядко влизам в полемики, но не мога да се сдържа.Какво ще рече
"Българин да се наричам, срамота е туй за мене"???
От Калотино на .... хората те уважават, ако си човек с главно Ч.
Без значение дали си българин, турчин , арабин,... 
Ако, ти липсват първите 6г. възпитание, образование,... естествено
че, ще суфлираш "Българин да се наричам, срамота е туй за мене"???
Никой от нас няма вина че, се е родил БЪЛГАРИН и не трябва да се
срамува!!!

Рядко влизам в полемики, но не мога да се сдържа.Какво ще рече

"Българин да се наричам, срамота е туй за мене"???

Без значение дали си българин, турчин , арабин,... 

Ако, ти липсват първите 6г. възпитание, образование,... естествено

че, ще суфлираш "Българин да се наричам, срамота е туй за мене"???

Никой от нас няма вина че, се е родил БЪЛГАРИН и не трябва да се

срамува!!!

Прав си, но за съжаление винаги е имало българи, които са се срамували от това.

Едно време са се турчеели и гърчеели.

И сега има българи, които се срамуват от това, че са българи.

Това е повод да не ни уважават зад граница.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Не ни уважават защото

Публикувано изображение

Ако се уважаваме,aко си помагаме,ако се радваме на успехите
на другия.....Това може би ще е в някой друг живот...

• Автор

Хубаво де .........хората те уважават, ако си човек с главно Ч, но ние нещо посмалихме Ч-то. Орезилихме се на всякъде. Холандици, французи, англичани и пр. знаеш какво мнение имат за нас. Явно за тих ч-то е малка буква. Инак, зад океана, според моя приятел все още твърдят, че столицата на България е Букорещ или Тирана. Латинките пък се учудвали когато разберели че не сме с "негро" произход. Уважавали много повече от нас Сърби, Руснаци. 

Постлахме си "ганьовското килимче" по цял свят, а сега ни кривее.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.