Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко консумира този компютър

Featured Replies

По характеристики гори 12/100 но след една, две години ще стигне 16, та пусни го на метан и не се притеснявай.

• Автор

И 10-15лв да са пак е мн.,защото вместо 8 часа да се бърникаш в нета или в игри ,2-3ч ритай топка ,бягай в парка ,карай колело,хвърляй в коша,плувай.Намери си по полези занимания,баща ти това иска да намекне , не трудно за разбиране,ти си го сметни 365 *5h

Като пиша, че компютъра ще се използва по 8 часа на ден това не означава, че аз стоя само на него - аз стоя мах 3-4 часа на ден, другото време от сестрите ми и баща ми ...Но както винаги българските форуми само гледат да си излеят злобата, вместо да помогнат..

"Да оправи заглавието - да, но не мисля, че въпросът му е 'излишен за коментар'.

До автора: Не, не мисля, че ще платиш много в края на месеца. Въобще не го мисли :-) 

Че е излишна темата, това е вярно. А колкото и да изразходи електричество, отново баща му ще плати и него, както му е платил компютъра! 

Сам си му написал: "Въобще не го мисли :-) ". Какво да го мисли, като има кой да му плаща сметките? Сега какво мислиш?

Да, форумът е на ниво, но пишлигарите не сте на никакво ниво. Затова са такива коментарите. Достатъчно е човек да му прочете заглавието на темата.

"Спрете със спора !"

Заповядваш ли, що ли?

Я по спокойно и не прави от мухата слон. Пишлегар, защото съм пуснал леко на шега заглавието - толкова КОМПЛЕКСИ ли имаш да избиваш.

Ако бяхте на ниво щяхте да отговорите и да ми направите лека забележка, но не нали трябва да покажем на 17 годишно ПИШЛЕМЕ, че той е никой и не става за нищо въпреки, че не го познавате...

По характеристики гори 12/100 но след една, две години ще стигне 16, та пусни го на метан и не се притеснявай.

Ето го и другият хахах - от един прост отговор трябва винаги да покажете колко сте НАД останалите..

Редактирано от Atanas Petromilow (преглед на промените)

Като пиша, че компютъра ще се използва по 8 часа на ден това не означава, че аз стоя само на него - аз стоя мах 3-4 часа на ден, другото време от сестрите ми и баща ми ...Но както винаги българските форуми само гледат да си излеят злобата, вместо да помогнат..   Я по спокойно и не прави от мухата слон. Пишлегар, защото съм пуснал леко на шега заглавието - толкова КОМПЛЕКСИ ли имаш да избиваш. Ако бяхте на ниво щяхте да отговорите и да ми направите лека забележка, но не нали трябва да покажем на 17 годишно ПИШЛЕМЕ, че той е никой и не става за нищо въпреки, че не го познавате...

И все пак, ако обичаш, не поставяй всички под общ знаменател.
  • Автор

Съжелявам, че има някои хора който отговарят без да се пресмиват, а други който са по-голямата част от този форум *на ГОЛЯМО ниво*..Надявам да сте си взели поука Вие по-големите както мен и да не се пресмивате, а само да подминете темата както е нормално..

Всички казвате, че има яко спам, обаче тоя спам вие го създавате! Това, че човека не си е задал правилно въпроса не означава, че вие трябва така да му отговаряте. Кажете му там горе долу колко вата дърпа  и да се приключва след 1-2 отговора. Вие веднага почвате да се заяждате. ;):)

Като пиша, че компютъра ще се използва по 8 часа на ден това не означава, че аз стоя само на него - аз стоя мах 3-4 часа на ден, другото време от сестрите ми и баща ми ...Но както винаги българските форуми само гледат да си излеят злобата, вместо да помогнат..

Я по спокойно и не прави от мухата слон. Пишлегар, защото съм пуснал леко на шега заглавието - толкова КОМПЛЕКСИ ли имаш да избиваш.

Ако бяхте на ниво щяхте да отговорите и да ми направите лека забележка, но не нали трябва да покажем на 17 годишно ПИШЛЕМЕ, че той е никой и не става за нищо въпреки, че не го познавате...

Ето го и другият хахах - от един прост отговор трябва винаги да покажете колко сте НАД останалите..

Извинете, ваше величество Елизабет II-ра, но от начина по който е поставен въпроса просто не можах да се сдържа. 

Иначе, ще "гори" колкото го ползваш, само по часове нищо не може да се каже. Можеш само ти да отговориш на този въпрос, и то след 1 месец.

• Автор

Но Вие продължавате да злорадствате, Елизабет II-ра само този бъзик не бях чул.....Сега се сетих за един виц:

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят; Руски форум: питаш нещо и теб те питат; Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Утре ми идва новият комп:

FX-6300

GB 970-UD3

4G DDR3 1600 GEIL ENH CORSA

GB HD7790 2GB OC

HDD 500GB TOSHIBA

CM 350/600W psu

Баща ми тотално ме изнерви на тая тема и реших да потърся малко компетентна помощ от Вас xD - По неговите сметки 8 часа дневно  - 30 лева ток за месец........... лол

Ооооо, не, нямам нервите да изчета цялата тема, но се надявам все пак някой да е отговорил сериозно.

Към колегите, не за първи път се пита подобен въпрос и не виждам защо трябва да се обръща на говорилня. В момент на криза е нормално да се задават такива въпроси, още повече е 1-вата тема с такъв въпрос, която е обърната на незнам си какво.

Кое е смешното в това човек да попита колко ток му харчи компютъра??? И защо да е за в "празни приказки"?

Сега, към автора:

Максимум захранването ти е 600 Вата, но то няма да бъде достигнато никога. Консумацията се мени според натоварването. Когато играеш игра на максимални настройки, харчиш повече ток, когато те няма и е на скрийнсейвър - харчи по-малко.

Усреднено да приемем, че е около 150W консумацията му. Но това е условно и никой няма как да знае колко ще е точно.

150 вата * 8 часа * 30 дни = 36 000 Ват часа, което е 36 Киловата.

Взимаш сметката от последният месец и виждаш колко е 1 киловат. По принцип има дневна и нощна тарифа... Няма да се задълбочаваме, ще използвам този калкулатор на ЧЕЗ, като трябва да провериш цената за твоят регион. Използвам една усреднена тарифа, защото не знам колко време ще е на дневна и колко на нощна.

Ето резултата:

Публикувано изображение

6,52 лв.

Дори да приемем, че през цялото време го натоварваш адски много и го "максваш" не би трябвало да прехвърли 10 лв на месец консумация на ток.

Но сам разбираш, че има доста променливи и за това всички изчисления са приблизителни.

Поздрави!

Не виждам какво толкова забавно има - интересува ме консумацията на ток на тоя компютър ако се цъка по 6 часа дневно - явно съм сбъркал форума

Гледай сега! Вместо да подскачаш, то се поразмърдай малко! Имаш сервизна книжка и залепен етикет на всеки компонент. т.е там е изписано колко ти харчи пр. монитор, РС. Другото е въпрос на малко математика. Миниму 70W всичко, но то е отнfсително, та може и до 150W да стигне консумацията?!?

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Ооооо, не, нямам нервите да изчета цялата тема, но се надявам все пак някой да е отговорил сериозно.

Към колегите, не за първи път се пита подобен въпрос и не виждам защо трябва да се обръща на говорилня. В момент на криза е нормално да се задават такива въпроси, още повече е 1-вата тема с такъв въпрос, която е обърната на незнам си какво.

Кое е смешното в това човек да попита колко ток му харчи компютъра??? И защо да е за в "празни приказки"?

Сега, към автора:

Максимум захранването ти е 600 Вата, но то няма да бъде достигнато никога. Консумацията се мени според натоварването. Когато играеш игра на максимални настройки, харчиш повече ток, когато те няма и е на скрийнсейвър - харчи по-малко.

Усреднено да приемем, че е около 150W консумацията му. Но това е условно и никой няма как да знае колко ще е точно.

150 вата * 8 часа * 30 дни = 36 000 Ват часа, което е 36 Киловата.

Взимаш сметката от последният месец и виждаш колко е 1 киловат. По принцип има дневна и нощна тарифа... Няма да се задълбочаваме, ще използвам този калкулатор на ЧЕЗ, като трябва да провериш цената за твоят регион. Използвам една усреднена тарифа, защото не знам колко време ще е на дневна и колко на нощна.

Ето резултата:

Публикувано изображение

6,52 лв.

Дори да приемем, че през цялото време го натоварваш адски много и го "максваш" не би трябвало да прехвърли 10 лв на месец консумация на ток.

Но сам разбираш, че има доста променливи и за това всички изчисления са приблизителни.

Поздрави!

+1 Благодаря

Гледай сега! Вместо да подскачаш, то се поразмърдай малко! Имаш сервизна книжка и залепен етикет на всеки компонент. т.е там е изписано колко ти харчи пр. монитор, РС. Другото е въпрос на малко математика.

Нямам сервизна книжка - компютъра ми идва утре както споменах и стана просто на спор - и да в Математическа гимназия съм, но не съм наясно с цените на тока - Образованието което получавам в училище не влючва такива екстри...

Може да затворите темата..

+1 Благодаря

Нямам сервизна книжка - компютъра ми идва утре както споменах и стана просто на спор - и да в Математическа гимназия съм, но не съм наясно с цените на тока - Образуванието което получавам в училище не влючва такива екстри...

Може да затворите темата..

А образОванието ви  пречи ли ви да ползвате гугъл? Да знаете, това не е мръсна дума. И не хапе

• Автор

Принципно това беше спор на младото поколение срещу старото баща ми твърдеше, че ще добави 25-30 лева на месец за ток, а аз че няма да е повече от 15, Затова дойдох тук за да покажа, че греши - мислех си че ще отговорите лесно защото това е *тъп* въпрос за вашият форум, но вие търсите кусури за грешките който допуснах при правопис, защото бързах и имах и друга работа да свърша, а kaldata да не е за украса ? Обвинявате ме че съм избрал вашият форум, отколкото да търся някои с моят проблем, но друга конфигурация.....Както и да е УСПЕХ!

Принципно това беше спор на младото поколение срещу старото баща ми твърдеше, че ще добави 25-30 лева на месец за ток, а аз че няма да е повече от 15, Затова дойдох тук за да покажа, че греши - мислех си че ще отговорите лесно защото това е *тъп* въпрос за вашият форум, но вие търсите кусури за грешките който допуснах при правопис, защото имах и друга работа да свърша.....Както и да е УСПЕХ!

Съжалявам за това...

Да, има теми, в които просто не може да се стърпи човек и не го избие на смях и кретенизъм... Ама не разбирам защо тук се получи така!!! Не е 1-вата тема с подобен въпрос, няма и да е последната.................

На всички писали ще припомня няколко правила от форума (надявам се да им обърнат внимание, не, да се поучат, за да няма подобно нещо за напред...):

2.2 Новите теми се пускат в съответстващия им раздел. Теми публикувани в грешен раздел се изтриват или местят без предупреждение. (важи за автора на темата)

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани. (това също се отнася за автора)

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.

2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на правилата на форума, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

Хайде сега всички да се замислим колко правила погазихме в тази тема и дали не е редно да завалят 'честитки" към, едно 90% от участниците?

Тема в грешен раздел (това за автора), всякакви подигравателни коментари (тук не съм включил точка 2.13, която не е точно, но до някъде и за това), писаха се глупости, как темата трябвало да отиде в "Празни приказки", унизихте питащият, създадохте една обстановка, която е вече на 2-ра страница с мнения, които не са по темата, коментирахте правописа му и литературните му знания....

Моля пак да прочетете правилата на форума. И да помислим, за всеки от нас, дали е морално да се реагира така на подобен въпрос?

При елементарно търсене излизат 2 теми: линк, аз самият съм отговарял на подобни въпроси поне 3-4 пъти в последните няколко месеца. За последното запитване питах в последната тема "Какво си мислите в момента" колко реално е цената на тока, защото аз самият не знам... {url=http://www.kaldata.com/forums/topic/213441-за-какво-си-мислите-в-моментасезона-на-дините/?p=2619069]Ето и мнението ми там, дата 06 август 2013 - 20:06.................. Има и още теми, не са 3-4 само, въпрос на търсене и какви точно думи ще се зададат, аз поне съм отговарял в десетина подобни...

Та нека всички се замислим как сме реагирали в тази тема и да помислим дали сме били прави и да се съобразим с правилата на форума!

Поздрави от мен, а темата се заключва, още не съм решил дали и някои не трябва да бъдат наказани, но ми се струва логично, защото ЯВНО съм изпуснал раздела си от очи...

Разочарован съм!

Решението за наказанията ще го взема утре! Утрото е по-мъдро от вечерта...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.