Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се справим с болката в очите с играенето по цял ден

Featured Replies

Не знам дали тук е мястото но искам да попитам въпрос който е за здравето на нашите очи , знам че всеки като малък е бил запален по една или две игри , ДА някои са играли по цял ден други само за 1 2 часа. Искам да попитам как да се справим с болката в очите и паренето който играем по цял ден , свалих си програма F. Lux тя е супер но върши работа само извън игрите, гледах очила , едно стъкло струва 300 евро ,а други са по 150 лева, просто мисля че са доста, има ли други начини , ако да бихте ли ги казали , защото може доста хора с времето да останат без очи както продължава... 

• Отговори 53
  • Прегледи 7,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не говори глупости. Ще трябва да оставиш очите да ти почиват, а не да стоиш денонощно пред компютъра. Също така трябва да спазваш някой правила, когато гледаш монитор или телевизор.

Ето ти примерен линк. В Google има и други подобни теми. Може да потърсиш.

• Автор

Не говори глупости. Ще трябва да оставиш очите да ти почиват, а не да стоиш денонощно пред компютъра. Също така трябва да спазваш някой правила, когато гледаш монитор или телевизор.

Ето ти примерен линк. В Google има и други подобни теми. Може да потърсиш.

Аз вечер стоя до 23:00 мониторът ми е 24 инча но просто когато седна на компютъра и почват да ми парят , сърбят и какво ли не . тази игра на която играя е всякакви магий работи глупости доста натоварване на очите и просто става :Х

Трябва ти повече време за почивка.Светът не се върти само около компютрите-тренирайте,спортувайте,правете по-чести разходки...

• Автор

Трябва ти повече време за почивка.Светът не се върти само около компютрите-тренирайте,спортувайте,правете по-чести разходки...

Ние тренираме но просто в отделен час например 18:30 , а дотогава да излезнем замалко и.. :(

Аз вечер стоя до 23:00 мониторът ми е 24 инча но просто когато седна на компютъра и почват да ми парят , сърбят и какво ли не . тази игра на която играя е всякакви магий работи глупости доста натоварване на очите и просто става :Х

Прочети линка, който ти дадох и добре го прочети. Ако продължаваш така наистина ще си повредиш очите.

за пръв път чувам за болка в очите... ако има парене - капки очи (изкуствени сълзи), ако боли глава - сменяме монитора с lcd, или намаляме времето което седим на компютъра, ако монитора е crt - поне 85hz refresh.

стъкло се слага само на crt...

п.с. играл съм по 12-14 часа по цели седмици и пак не са ме боляли очите, обаче съм ползвал хубаво crt и хубаво lcd (32 инча от подписа).

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

за пръв път чувам за болка в очите... ако има парене - капки очи (изкуствени сълзи), ако боли глава - сменяме монитора с lcd, или намаляме времето което седим на компютъра, ако монитора е crt - поне 85hz refresh.

стъкло се слага само на crt...

п.с. играл съм по 12-14 часа по цели седмици и пак не са ме боляли очите, обаче съм ползвал хубаво crt и хубаво lcd.

На снимката е модела на монитора ми с всякакви данни надявам се да ти помогне. На времето го взимахме за 700 лева и е доста добър никакви проблеми нямам с него. На най високата резолюция ми е заради големината му. 

post-340661-0-69619100-1378449997_thumb.

Редактирано от Platinisbg (преглед на промените)

Ние тренираме но просто в отделен час например 18:30 , а дотогава да излезнем замалко и.. :(

Виж сега, трябва да направиш така, че да не те болят очите. Виж това, което ти дадох като линк. Проблема може да е в недобре проветрена стая, с осветлението в нея, с настройките на монитора ( аз нося очила за работа пред компютър и нямалявам яркостта на монитора), с неправилно стоене и гледане на монитора и т.н. 

Може да се консултираш даже и със специалист. Но каквото и да правиш трябва да си почиват очите ти.

На снимката е модела на монитора ми с всякакви данни надявам се да ти помогне. На времето го взимахме за 700 лева и е доста добър никакви проблеми нямам с него. 

Момче, разбери Че колкото повече бягаш от един проблем, толкова по-голям става той.Нищо не може да ти помогне,освен по-чести и по-продължитeлни почивки.Сигурен съм, че има далеч по-смислени неща, които можеш да свършиш вместо да играеш по 12 часа.

Това е!

На снимката е модела на монитора ми с всякакви данни надявам се да ти помогне. На времето го взимахме за 700 лева и е доста добър никакви проблеми нямам с него. На най високата резолюция ми е заради големината му. 

направи го на 60hz, голямата резолюция товари и понеже е lcd - няма как да я намалиш

• Автор

Виж сега, трябва да направиш така, че да не те болят очите. Виж това, което ти дадох като линк. Проблема може да е в недобре проветрена стая, с осветлението в нея, с настройките на монитора ( аз нося очила за работа пред компютър и нямалявам яркостта на монитора), с неправилно стоене и гледане на монитора и т.н. 

Може да се консултираш даже и със специалист. Но каквото и да правиш трябва да си почиват очите ти.

Имам роднина специалист но и той ползва очила , а както казах гледах но просто са доста скъпи , би ли казал твоите от къде са и колко, а до колкото настройките на монитора не разбирам и просто не ми се бара. 

• Автор

с тоя боклук на 75 hz забрави...

Еми съжелявам братле в крайна сметка писах не за да ми кажат че монитора ми е боклук , на скоро си взех машина и вече не ми се отделят още 200 лева за монитори тъй като ще взема 2 пъти по малък със сигурност ,а тоя ще го хвърля като си работи перфектно , надали. :)

Имам роднина специалист но и той ползва очила , а както казах гледах но просто са доста скъпи , би ли казал твоите от къде са и колко, а до колкото настройките на монитора не разбирам и просто не ми се бара. 

Намалявам яркост и контраст. А очилата са ми обикновени за компютър. ( около 600 лева са).

Еми съжелявам братле в крайна сметка писах не за да ми кажат че монитора ми е боклук , на скоро си взех машина и вече не ми се отделят още 200 лева за монитори тъй като ще взема 2 пъти по малък със сигурност ,а тоя ще го хвърля като си работи перфектно , надали. :)

отначало помислих че е crt, а там по големи боклуци от aoc няма... обаче го направи 60 hz, това че може да го пуснеш на 75 не значи че е по добре (високите херци са важни ако си на CRT, ако си на LCD - най добре на 60)...  напротив по зле е и за очите и за монитора... и както написаха по горе - намали яркостта, но не и контраста - ниския контраст води до взиране и умора

• Автор

Намалявам яркост и контраст. А очилата са ми обикновени за компютър. ( около 600 лева са).

Ами току що се поразрових на копчетата на монитора и имаше всякакви профили натиснах на игра , тук на декстопа е тъмно , а в играта все още се мъча да открия разлика , по бели са нещата баровете всичко. Да в играта е по тъмно , като дам в интернет също е по тъмно 

Редактирано от Platinisbg (преглед на промените)

Ами току що се поразрових на копчетата на монитора и имаше всякакви профили натиснах на игра , тук на декстопа е тъмно , а в играта все още се мъча да открия разлика , по бели са нещата баровете всичко. 

Виж сега без почивка няма да мине. Аз си настройвам монитора по моя преценка. Прочети линка, който ти дадох.

• Автор

отначало помислих че е crt, а там по големи боклуци от aoc няма... обаче го направи 60 hz, това че може да го пуснеш на 75 не значи че е по добре (високите херци са важни ако си на CRT, ако си на LCD - най добре на 60)...  напротив по зле е и за очите и за монитора... и както написаха по горе - намали яркостта, но не и контраста - ниския контраст води до взиране и умора

На 60 херца ми е. 

Виж сега без почивка няма да мине. Аз си настройвам монитора по моя преценка. Прочети линка, който ти дадох.

Ами прочетох го братле , поне по 5 минути трябва да се спира тъй като натоварването е голямо сега ще пробвам с тези профили и ще пиша по късно. 

На 60 херца ми е. 

Ами прочетох го братле , поне по 5 минути трябва да се спира тъй като натоварването е голямо сега ще пробвам с тези профили и ще пиша по късно. 

Освен спирането, там е описано за осветлението, за стойката, за това откъде се гледа монитора и т.н. Тези неща също трябва да се спазват.

• Автор

Просто не играй по цял ден ... Ти да не си зомби ?

Не . не няма. :D 

Доколкото братле с този профил вече нямам напрежение в очите яркоста падна , а контраста не чак толкова , но сега да наистина е по добре , аз от 5,6 години го имам този монитор , а чак сега явно го  забелязах това... 

Не . не няма. :D

Доколкото братле с този профил вече нямам напрежение в очите яркоста падна , а контраста не чак толкова , но сега да наистина е по добре , аз от 5,6 години го имам този монитор , а чак сега явно го  забелязах това... 

Ами ще трябва да намериш най-оптималния вариант за теб. Но със сигурност давай повече почивка на очите. Аз също бях Gamer на времето и не съм спал по цели дни. Но винаги играех по 3-4 часа и после почивам.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

• Автор

Ами ще трябва да намериш най-оптималния вариант за теб. Но със сигурност давай повече почивка на очите. Аз също бях Gamer на времето и не съм спал по цели дни. Но винаги играех по 3-4 часа и после почивам.

ще те послушам би ли ми казал по колко време не стоиш като станеш от тези 3-4 часа? да знам и аз как да си разделям времето. 

ще те послушам би ли ми казал по колко време не стоиш като станеш от тези 3-4 часа? да знам и аз как да си разделям времето. 

Аз работех в компютърен клуб, така че при мен нямаше възможност да стоя през деня да играя, но вечер след 3,4,5 часа почивам 30-40 минути. Това е относително. 

При теб проблема е вероятно е в осветлението (поне от снимката личи така). Ще се опитам да обясня. Когато е тъмно в стаята и монитора ти е с голяма яркост и контраст зениците на очите ти се отварят повече от необходимото и съответно върху ретината ти образа идва с по-голям интензитет (сила) на светлината. Когато това нещо стане системно и продължително , започват да ти сълзят очите, да те боли главата, да ти се размазва образа и т.н 

Не можеш да избягаш от сърбеж,сухота,парене,че и болка в очите.Играй с такива настройки,че да не ти мажат игрите и внимавай за светлината в стаята-да не е тъмно или прекалено осветено,да не ти свети в очите или в монитора и тн.,също и за светлината от самия монитор,който впрочем пише,че е 21".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.