Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация или по точно Ъпгрейд-не зная как е на български!

Featured Replies

XEC,макар да не играя и да се занимавам с бараки,минали са ми през ръцете и AMD и Интел платформи,като съм си направил съответния извод по отношение на производителността,та съм събрал интелска платформа с 3570К на големия син да играе,малкият е с AMD,а аз също ползвам един с АМД и един с АМД-АПУ.Работата е там,че вие много четете из интернет и после големи приказки праскате-повече си врете ръцете в кутиите и после коментирайте.

Пак се извинявам за спама-спирам да мармаладя темата.

Повярвай, достатъчно съм си рязал ръцете по кутиите! Ако не е тайна с какви точно АМД та си имал досег та не си доволен от производителността?

Ето какво се криело под капака на тенджерата:

Ясен е резултата в таблицата! От CpuBoss си ги сравняват повече като технически данни! В игрите 90-95 % интел е с предимство.

ПП: Става дума за FX 6*** а той ще покаже с около 15-20 % по слаби резултати... Направи си извода сам!

Сега можем да спрем.

Блажени са вярващите! По същата логика мога да ти извадя още 20 на бенча, които показват друго!

• Отговори 67
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Не са малко. Първо човека е писал 600-800 лв. второ като продаде старите части ще вземе още пари. i5-3350P - 301.49 лв. Gigabyte B75M-HD3 - 107.09 лв. Kingston 2X4GB 1600Mhz, 1.5V, HyperX NAVI - 155.69 лв. Общо: 564 лв. с безплатна доставка. Една 650TI Boost 2GB е 300 лв. та почти ги има парите. А с такава машина ще му върви всичко без проблеми. Даже малко съм се изхвърлил с паметта та може да вземе само една плочка и видеокартата.

А какво ще кажете за това http://nikem-bg.net/cart/47891p1r46649p1r48754p1r1009p1rf.html

и ако има съвети за нещо подобно но по евтино... Ще съм благодарен.

Редактирано от M2=5 (преглед на промените)

А какво ще кажете за това http://nikem-bg.net/cart/47891p1r1004857p1r46649p1r48856p1rf.html

и ако има съвети за нещо подобно но по евтино... Ще съм благодарен.

По-добре вземи тази видео карта.С по-добро охлаждане :)

Послушай Testforfun за картата останалото е добре.

Едит: Всъщност по-добре смени паметта с нископрофилната - http://nikem-bg.net/computer-components/CORSAIR-2x4GB-Vengeance-DDR3-1600Mhz-1.35V/description.html

Утре може да решиш да смениш охлаждане та няма смисъл да се ограничаваш в избора след като цената им е еднаква.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

ок послушах и смених и двете.Дали ще мога да го стоваря в моята стара кутия... Не зная.

Проблема на старата кутия ще е охлаждането. Дъното е микро та ще влезе а картата не е от дългите.

Edit: Всъщност като гледам старата ти дънна платка е пълноразмерна та кутията явно не е от малките. Нямаш никви грижи. 

• Автор

Проблема на старата кутия ще е охлаждането. Дъното е микро та ще влезе а картата не е от дългите.

Като начало ако е проблем може да оставя кутията отворена,докато реша да купя нова,ако има проблем с охлаждането.Един въпрос извън темата,сайта http://nikem-bg.net,никога не съм пазарил от там,ако го направя сега,да му се доверя ли?А и доставката за София безплатна или платена е,гледах но не намерих никакви подробности в този сайт относно,кога стават доставки,или телефон за връзка,или цени и прочее?

Като начало ако е проблем може да оставя кутията отворена,докато реша да купя нова,ако има проблем с охлаждането.Един въпрос извън темата,сайта http://nikem-bg.net,никога не съм пазарил от там,ако го направя сега,да му се доверя ли?А и доставката за София безплатна или платена е,гледах но не намерих никакви подробности в този сайт относно,кога стават доставки,или телефон за връзка,или цени и прочее?

http://nikem-bg.net/zanas.php - за връзка

Доставката не е безплатна за София. 

• Автор

http://nikem-bg.net/zanas.php - за връзка

Доставката не е безплатна за София. 

да,глупава грешка от моя страна...

Но дали фирмата е читава,някой който е пазарувал от нея ако може да каже.Последният път когато си купувах от нета ,не мина много гладко и сега..де да знам.

Ами отиди лично щом си от София. Малко е далечко та може да се ориентираш и към Скай. Офиса им е в жк. Гео Милев.

По-добре от sky.bg Според мен са по-коректни от Никем, а цените им са почти същите. Ако ще вземаш i5 не виждам причина да вземаш остарялата 1155 платформа, а скачай направо на 1150. Haswell е по-бърз от Ivy с поне 10-15% при такт за так и i5-4570 e поне равен на i5-3570, ако не и малко по-бърз, въпреки леко по-ниската честота.

Публикувано изображение

• Автор

да и аз си мислех за това,но де да знам,разликата от 904 и 918 е нищожна.

• Автор

Добре,сега идеята е кое от двете?

ASROCK H81M /1150 - 104.93 лв. INTEL CORE i5-4570, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150 - 360.64лв. GEIL 2X4GB DDR III 2133 EVO LEGGERA - 143.04лв. GIGABYTE 2048M GTX650Ti N65TBOC-2GD with BOOST, PCI-E 3.0 - 302.71 лв. от скай.

или

GB B75M-HD3 /B75/1155 - 104.07 лв. 

I5-3570 /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 365.55 лв.

GB GV-N65TBOC-2GD - 304.62 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V - 145.00 лв.

от никем.

Мисля,че това е крайният резултат от всичките ми търсения.Съветвайте моля?

На първото му смени дъното с това. Паметта ще работи на 1600MHz но щом цената е същата няма значение.

• Автор

На първото му смени дъното с това. Паметта ще работи на 1600MHz но щом цената е същата няма значение.

По добра е с нещо или ?Щото гледах ги ама нищо не разбрах от показателите.

Аудиото е по-добро а е и по-евтино. Гледам че изчисляваш левчетата та не виждам причина да взимаш по-скъпото дъно.

• Автор

Аудиото е по-добро а е и по-евтино. Гледам че изчисляваш левчетата та не виждам причина да взимаш по-скъпото дъно.

Решено! Направено! Просто не ща да прехвърлям хилядарката, то в началото бе до 800 ама нещата се отнесоха.

• Автор

Здравейте отново,съжелявам за поредното питане на тая тема,реших да пазарувам от emag.bg и някои от нещата които харесах ги няма там.Та направих следният списък:

1 x Комплект Dual Channel Corsair 8GB (2 x 4GB), DDR3, 1600MHz 16649лв.

1 x Видео карта Gigabyte nVidia GeForce GTX660, 2GB, GDDR5, DVI, HDMI, PCI-E 38099лв.

1 x Процесор Intel® CoreTM i5-4670, 3.40GHz, Haswell, Socket 1150, Box 44349лв.

1 x Дънна платка ASRock H87 PRO4, Socket 1150 17049лв.

1 x Хард диск Seagate 1TB, 7200 об./мин, 64MB, SATA3, ST1000DM003 12299лв

Харда не съм сигурен дали ще го купя.

С отстъпката ми е 1156лв.

Ще ви помоля още веднъж да ми обърнете внимание,дадете съвет,връзват ли се компонентите,имали нещо по добро,за тия пари, и прочее.Ще ми се да поръчам всичко от едно място за по-лесно.И за това избрах тоя магазин.Безплатна доставка,доста от вас самите са го ползували с полужителни впечатления и така.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.