Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация или по точно Ъпгрейд-не зная как е на български!

Featured Replies

Не ми се вярва точно процесорът да е виновен за насичанията при теб. По-скоро ти трябва клок и нова видеокарта. GTS 250  си е доста слабичка карта за съвременните измерения. 600 лева са много за нещата, които искаш да направиш. И по-точно много за ъпгрейд на дъно, процесор и RAM. Но като искаш никаква сеч да няма, вземаш един Xeon  с 8 нишки като мен в съчетание с едно дъно за 100 лева и 8 GB РАМ  за 120.  Все пак ако тия насичания са от малкото кадри  които дава видеокартата, няма спасение. Просто сменяш и нея. Поне с една HD7770, че грехота да вземаш по-слаба. 

А за Людмил...GRID вече не насича и без ВС  :P

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не са малко. Първо човека е писал 600-800 лв. второ като продаде старите части ще вземе още пари. i5-3350P - 301.49 лв. Gigabyte B75M-HD3 - 107.09 лв. Kingston 2X4GB 1600Mhz, 1.5V, HyperX NAVI - 155.69 лв. Общо: 564 лв. с безплатна доставка. Една 650TI Boost 2GB е 300 лв. та почти ги има парите. А с такава машина ще му върви всичко без проблеми. Даже малко съм се изхвърлил с паметта та може да вземе само една плочка и видеокартата.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Да но няма особен смисъл да се заменя с него. А захранването ти е като за машина за 2 000 лв. та бая си се изхвърлил.  :D

http://www.hwcompare.com/11964/geforce-gts-250-1gb-vs-radeon-hd-7770/

То захранването го купих на промоция за 100лв.Точно когато беше излезнало,или малко след това.Освен ако утре не ударя някоя печалба от 100м,никога няма да дам 2000лв ,:)

Ако визирате процесор Интел с видеокарта АМД (АТИ) ,напълно съвместими са.

А ако наистина рядко включвате комп-а,тогава тия пари по-добре да отидат за някоя екскурзия,почивка и такива приятни за душата неща.

Не се лишавам от тия неща,едното не пречи на другото.

Не ми се вярва точно процесорът да е виновен за насичанията при теб. По-скоро ти трябва клок и нова видеокарта. GTS 250  си е доста слабичка карта за съвременните измерения. 600 лева са много за нещата, които искаш да направиш. И по-точно много за ъпгрейд на дъно, процесор и RAM. Но като искаш никаква сеч да няма, вземаш един Xeon  с 8 нишки като мен в съчетание с едно дъно за 100 лева и 8 GB РАМ  за 120.  Все пак ако тия насичания са от малкото кадри  които дава видеокартата, няма спасение. Просто сменяш и нея. Поне с една HD7770, че грехота да вземаш по-слаба. 

А за Людмил...GRID вече не насича и без ВС  :P

Като се замисля,може всичко да ми идва от картата,ще дам пример,total war rome,втората част.Върви си но след около 30 минути почва не да сече,а да бави...

Процесорът ти е достатъчно бърз за тая видеокарта и няма логика той да е причина. Пробвай да го овърклокнеш малко, за да видиш дали ще има ефект. Ако има, значи си идва слаб. Ако няма, няма нужда да се "набутваш" с нова платформа и стара видеокарта.  Според мен, ако ще сменяш нещо, то сменяй накуп с видеокартата. Пък и може да продадеш старите неща, ако са проблем парите. Но така като гледам, не са ти проблем. Другия вариант е просто да вземеш една видеокарта за около 200-250 лева и да клокнеш тоя процесор. Ама ако искаш накуп всичко за тия пари, мисля Naruto  даде добро предложение, включващо и видеокарта. 

Не знам какво толкова си се хванал за своята видеокарта. Вярно, заразно е, ама в случая е безсмислено.  Пък клокни и нея. Но тия забавяния след 30 минути лично мен ме объркват и изискват повече излседвания и следене на процесите - натоварване на процесор, натоварване на видеокарта, честоти на процесор и особено видеокарта. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Какво да кажа,не зная как да ги направя тия изследвания,до скоро имаше проблем с температурите,взех нов радиатор и вентилатор и сега държи 46 градуса,при натоварване качва до 65.Това е всичко което мога да кажа.

до колкото помня май само на старо ги има.... ако не се лъжа.

Както казва колегата:

То не си заслужава да го купуваш нов така или иначе.

Какво да кажа,не зная как да ги направя тия изследвания,до скоро имаше проблем с температурите,взех нов радиатор и вентилатор и сега държи 46 градуса,при натоварване качва до 65.Това е всичко което мога да кажа.

Е добре, как тогава се хвърляш на голям ъпгрейд като не знаеш къде е проблема? А тия неща се гледат с някои допълнителни инструменти, които могат да ти покажат честотите, натоварванията, температурите и така нататък на интересуващите те компоненти. Тоя спад на кадри може да е от тротване на процесора или от спадане честотите на видеокартата или от калпави драйвери или някаква комбинация от всичко. Знам ли.  Но щом си решил да даваш парите си за нещо определено, добре, но само да не стане така, че с новите компоненти няма промяна. 

Q8300 е изключително слаб процесор. Може би най-слабия 4-яден с ниска честота и малко кеш. Само първото поколение 4-ядрени Phenom-и са по-слаби от Q8000. A GTS250, че е стара и вече слабичка също е вярно, така че щом си решил ъпгрейт както каза:

С новият процесор,а и след малко време и нова карта,мисля тоя проблем да го няма.

е хубаво да започнеш от цялата платформа. Разбира се, може да се вземе всичко на куп, понеже 800лв. не са малко пари:

ASROCK 970 EXTREME3/AMD970/AM3
AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+
2X4G DDR3 2400 GEIL EVO LEGGERA
TUL AX7850 2GBD5-DHV2

Обща стойност - 793.06 лв. с ДДС

С това няма да имаш проблем с нито една съвременна игра и всичко(с изключение на 2-3 неоптимизирани игри, които по принцип не вървят добре) ще ти върви отлично, поне до колкото зависи от хардуера. Ако вземеш видеокарта новите игри пак няма да вървят добре заради старата архитектура на процесора, а не заради броя ядра, Така че или вземаш всичко, или се примиряваш, че играеш на ниски/средни детайли и чакаш докато компютъра съвсем изнемогва вече.

• Автор

Q8300 е изключително слаб процесор. Може би най-слабия 4-яден с ниска честота и малко кеш. Само първото поколение 4-ядрени Phenom-и са по-слаби от Q8000. A GTS250, че е стара и вече слабичка също е вярно, така че щом си решил ъпгрейт както каза:

е хубаво да започнеш от цялата платформа. Разбира се, може да се вземе всичко на куп, понеже 800лв. не са малко пари:

2X4G DDR3 2400 GEIL EVO LEGGERA

TUL AX7850 2GBD5-DHV2

Обща стойност - 793.06 лв. с ДДС

С това няма да имаш проблем с нито една съвременна игра и всичко(с изключение на 2-3 неоптимизирани игри, които по принцип не вървят добре) ще ти върви отлично, поне до колкото зависи от хардуера. Ако вземеш видеокарта новите игри пак няма да вървят добре заради старата архитектура на процесора, а не заради броя ядра, Така че или вземаш всичко, или се примиряваш, че играеш на ниски/средни детайли и чакаш докато компютъра съвсем изнемогва вече.

А не е ли по добър този AMD FX-8350/4.2G/X8/BOX/AM3+ , а и ми е малко странно,има хиляди спорове кое е по добро интел или амд,аз нямам идея.Но това което наистина ме озадачава е примерно цената на AMD FX-8350/4.2G/X8/BOX/AM3+ - 369.09 лв. с ДДС и съответно цената на I7-3930K /3.2G/12M/BOX/LGA2011 - 1 035.85 лв. с ДДС............... или пък I7-3770K /3.5G/8M/BOX/LGA1155 - 589.00 лв. с ДДС.

Аз съм лаик тъй че очевидно е не виждам ясно..... но всичко това ми звучи като:

Какво искаш да си купиш нов Мерцедес за 10,000лв. или нов Форд за 50,000лв.Истина не го разбирам.

Всъщност точното сравнение би било дали искаш мерцедес за 50000 или форд за 10000, въпреки че форда може и да се води с повече конски сили примерно. Мерцедеса не случайно е по-скъп!

• Автор

да,може би си прав,но разликата ми се вижда чудовищна,дори интелите в случая да са по добри,то дали са толкова по добри,че да има разлика от 200лв или 700лв.

За парите ти изборът е между FX6300 и i5 3350p. Сравненията ти не са коректни може сам да видиш в интернет защо АМД-то е с по-ниска цена и защо Интел искат тази цена. Иначе 8350 може да се конкурира с i5, но с i7 трудно. :)  Прецени какви са ти нуждите, искаш ли клок и т.н. Така както си писал бюджета, ако е до 600лв. взимаш FX6300 или до 800лв. залагаш на i5. И с двато процесора ще си играеш игри без проблеми остава само да избереш подходящата видеокарта и си готов. Като за да играеш що годе добре игрите минимума е HD7770 или 650-ка. :wink12:

Ето ти сравнението между процесорите Intel-Core-i5-3350P-vs-AMD-FX-6300

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

AMD:

ASROCK 970 PRO3 /AMD970/AM3+

2X4G DDR3 1600 A-DATA

SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION 2GB GDDR5 BULK

Обща стойност: 779.96 лв. с ДДС 

Количка 

ПП: Ако има някаква възможност да отпуснеш още малко може да вмъкнем I5-3470 с GB B75M-D2V

INTEL е по производителен в игрите:

GB B75M-D2V

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155

4GB DDR3 1600 A-DATA

SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION 2GB GDDR5 BULK

Обща стойност: 814.77 лв. с ДДС - в момента 4GB RAM са предостатъчни за игри.

Количка 

Редактирано от Yu-Gi-Oh! (преглед на промените)

• Автор

И аз вече не зная как да постъпя,ще видим,благодаря,че ми писахте на всички.Взема ли решение ще попитам пак,кое какво ще,дали е съвместимо,и т.н.

На твое място бих се насочил към предложението на Людмил с малки исключения! АМД си е достатъчно производително та да не се налага да се чудиш между двете платформи! Value for money АМД са номер едно! Избора е твой!

Поздрави!

Искам да отбележа едно че Value for money се прави когато разликата е 70-100 + но за 20 лв да се келешим за интел просто не си заслужава! Е ако има някаква фенщина тогава нищо не може да се направи... Да не забравяме че за 20 лв. отгоре автора получава B75 дъно(а не H61) заедно с i5 3470. AMD FX 6*** или FX 8*** клокнати на 5 GHz не настигат i5 3350p който е на 3.1 GHz работна честота(има си стари теми където могат да се погледнат тези неща). Оттук следва че интела е по добър избор за игри защото АМД ще си иска клок,кутия,въздушен поток, добро охлаждане и висока консумация на ток и всичко това ще излезе по скъпо от тези 20 лв... Добре ще бъде да изясним тези неща преди да насочваме автора към дадена конфигурация!

Но независимо коя конфигурация ще избере пожелавам успехи на M2=5 в тази насока!

AMD FX 6*** или FX 8*** клокнати на 5 GHz не настигат i5 3350p който е на 3.1 GHz 

Това колега въобще не отговаря на истината! Не знам от къде си вадите изводите!

Ако на предложението на Людмил се сложи само една плочка рам, не може ли да се вземе нещо с по-добра видеокарта.
BB код:
4GB DDR3 1600 A-DATA
ASUS GTX660-DC2-2GD5

Обща стойност - 775.55 лв. с ДДС

Дори остава запас.

Това колега въобще не отговаря на истината! Не знам от къде си вадите изводите!

Из по старите теми имаше постнати шотове в които резултата беше ясен! Не ми се търси сега но в чичо гугъл информация бол!

Ако на предложението на Людмил се сложи само една плочка рам, не може ли да се вземе нещо с по-добра видеокарта. BB код: 4GB DDR3 1600 A-DATA ASROCK 970 EXTREME3/AMD970/AM3 AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+ ASUS GTX660-DC2-2GD5 Обща стойност - 775.55 лв. с ДДС

Дори остава запас.

7870 е по-добра и по-евтина от 660.

Из по старите теми имаше постнати шотове в които резултата беше ясен! Не ми се търси сега но в чичо гугъл информация бол!

Intel-Core-i5-3350P-vs-AMD-FX-6350 Ето какво отговаря чичко Гугъл! За 83.. да не говорим! Това при стокови честоти и пак ще те цитирам: AMD FX 6*** или FX 8*** клокнати на 5 GHz не настигат i5 3350p който е на 3.1 GHz! Та да спрем с глупостите, ок?

Intel-Core-i5-3350P-vs-AMD-FX-6350 Ето какво отговаря чичко Гугъл! За 83.. да не говорим! Това при стокови честоти и пак ще те цитирам: AMD FX 6*** или FX 8*** клокнати на 5 GHz не настигат i5 3350p който е на 3.1 GHz! Та да спрем с глупостите, ок?

Коментираше се i5 3350р vs FX 6300.Много по-добър е 3350 при игрите от 6300,та кой какви глупости кога да ги спре си е негова работа.

Извинявам се,че не съм по темата.

Коментираше се i5 3350р vs FX 6300.Много по-добър е 3350 при игрите от 6300,та кой какви глупости кога да ги спре си е негова работа.

Извинявам се,че не съм по темата.

Проблема ти Джонка е, че и ти като много други в този форум страдаш от фенщина в случая Интел! Когато имаш възможност пробвай АМД и тогава коментирай кое е по-добро и кое не! Много смело заявяваш ''Много по-добър е 3350 при игрите от 6300'' , но дали е така или просто така си чул или прочел някъде! Аз съм до тук, защото пак окипазихме поредната тема с теб!

Лек ден!

Ето какво се криело под капака на тенджерата:

Ще ме извинете, че ви цитирам. Просто виждам, че е сформиран като за обяснение, иска да изкажа и моята теза. 

Всеки знае, че някои от игрите са произведени за AMD и NVIDIA, дори и за INTEL. Има такива да, точно GRID 2 е оптимизирана за вградените графики от четвърто поколение на Intel. Това не означава, че не е оптимизирана за AMD и NVIDIA, разбира се.

Видеокартите се избират между минуси и недостатъци. Едната имала по-добро охлаждане, другата по-добра изработка, било то на кондензатори и така. Същото е и с производителността. 

HD7850 е една идея по-слаба от GTX 660. Друг е въпроса, че 660 e равна почти до HD7870. Но все пак, това зависи и от игрите. Нека кажа, че и HD7870 е по-добрата видеокарта на висока резолюция, поне при повечето игри. GTX 660 на Asus, е по-безшумната видеокарта, това без спор. Но има приложения(игри), които се играят на по-висока резолюция, където AMD базираните видеокарти, побеждават неизбежно. И пак идва въпросът за оптимизацията на самата игра. Много зависи от игрите, не толкова от производителността на видеокартите. Взима се това, което ще се ползва при повече и конкретни заглавия на игри.

Не включвам спор "AMD VS Nvidia", то се и вижда. Просто автора да прецени, кои точно игри ще играе и нека пак попита. 

HD7850 < GTX 660 < HD 7870. Ако авторът държи на качествено охлаждане, да взима тази на Asus. 

Затова се преглеждат само достоверни източници. Но въпреки това, пак този процесор на AMD 6350, не може да настигне дори 3350p при игри. Ето нещо, което е напълно вярно:

Това е при стандартни честоти:                                        Това с overclock:

Публикувано изображение                                   Публикувано изображение

За да няма Не разбрали потребители, може и сами да проверят на този адрес: I5-3350p VS FX 8350 

Не, че аз вярвам на всичките тези сайтове. Тези тестове дори са с по-добрият FX процесор. Сега всеки може да прецени, дали 6350 e по-добър от i5-3350p. Резултатите при програмите са по-добри, но тук става въпрос за игри. Нали така? 

Но все пак е относително, кои игри на какви резолюции ще се играят, какви са им оптимизациите и така нататък. Аз бих заложил на INTEL, но това си е мой избор. 

Това е кратката версия. Никой да не си мисли, че правя спор. Изказах моето лично мнение по темата, както е очевидно. 

Ясен е резултата в таблицата! От CpuBoss си ги сравняват повече като технически данни! В игрите 90-95 % интел е с предимство.

ПП: Става дума за FX 6*** а той ще покаже с около 15-20 % по слаби резултати... Направи си извода сам!

Сега можем да спрем.

Редактирано от Yu-Gi-Oh! (преглед на промените)

XEC,макар да не играя и да се занимавам с бараки,минали са ми през ръцете и AMD и Интел платформи,като съм си направил съответния извод по отношение на производителността,та съм събрал интелска платформа с 3570К на големия син да играе,малкият е с AMD,а аз също ползвам един с АМД и един с АМД-АПУ.Работата е там,че вие много четете из интернет и после големи приказки праскате-повече си врете ръцете в кутиите и после коментирайте.

Пак се извинявам за спама-спирам да мармаладя темата.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.