Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг конфигурация за 1500 лева

Featured Replies

Защо се правите на интересни? Човека в пет поста обясни, че иска да стриймва лигата, и това никой не го отразява вие пак говорите че не сте били врачки.

Кой се прави на интересен ? Вие като негов юристконсултант ли се явявате или ?

• Отговори 79
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

когато не съм я правил аз, това означава,че не разбирам достатъчно моля предложи ми друго охлаждане щом това е твърде силно

Нали няма да клокваш? Значи не ти трябва охладител. Кажи някакъв ориентировъчен бюджет, за да можем да предложим нещо конкретно. Иначе всеки ще предлага различни конфигурации за различни пари!

Не четеш ли какво ти писах? Какво значение има от кой е правена конфигурацията? И за какво ти е тоя охладител след като няма да клокваш? Просто смени тоя и5 със Intel Core i7-3770 3.4GHz LGA1155 и всичко заспива!

Тая i7 за какво му е? Напълно безсмислена покупка! По-добре не набутвайте човека. Разликата между i5 и i7 в играта е малка и не си струва разликата! Да кара с i5 3570 примерно и ще му върви всико тип топ!

• Автор

размер на бюджета 1500-1600 лева с  екран

Тая i7 за какво му е? Напълно безсмислена покупка! По-добре не набутвайте човека. Разликата между i5 и i7 в играта е малка и не си струва разликата! Да кара с i5 3570 примерно и ще му върви всико тип топ!

В играта може да няма разлика, но във стрийма ще има! И да може да си кара с i5, но защо да не си вземе i7 след като се вмества в бюджета? А и с i7 ще има по дълго актуална машина от колкото с i5, така че не е безсмислена покупката!

Кой се прави на интересен ? Вие като негов юристконсултант ли се явявате или ?

Гузния първи се обажда...

За подобни игри дори едноядрен Pentium 4 ще се справи, на Core2Duo направо ще "хвърчат", а вие тук ми говорите за 4 ядрени процесори с поне още толкова треда...

Това какво е? 

И ако автора не беше казал, че "може" да играе кризата щеше да му предложиш да стриймва с комп за 500 лева?

В играта може да няма разлика, но във стрийма ще има! И да може да си кара с i5, но защо да не си вземе i7 след като се вмества в бюджета? А и с i7 ще има по дълго актуална машина от колкото с i5, така че не е безсмислена покупката!

Я да видиме как ще се вмести в бюджета? Ще се вземе i7 и 7770 карта? И да спомена някой от Xeon процесорите... В игрите се справя като i5, а във всички останали неща се справя като i7BB код:

XEON E3-1225V3/QUAD/3.2/8M/B0X

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB

CM K350 W/600W PSU

POWER COL AX7870 2GBD5-2DHE/OC

21.5 PHILIPS IPS Slim LED FullHD Piano black

ASROCK B85M LGA1150

Обща стойност - 1 514.83 лв. с ДДС

Линк:

http://nikem-bg.net/cart/49290p1r1009p1r43848p1r46784p1r49505p1r1003300p1r49360p1rf.html

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Само охладителя е над 100 лв. Между другото не е проблем да влезе във FD кутията особено новия които е по-компактен. Като гледам точно той е избран.

От дъно може да се спестят още толкова. Та ако не иска да има възможност за клок има какво да се ореже и да се бутне заключен I7.

Количка

Ето с I7 и по-евтина с 200 лв. и даже съм сложил и записвачка. Както казах в предишния си пост ако няма да се клоква са възможни всякакви компромиси... 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Гузния първи се обажда...

Това какво е? 

И ако автора не беше казал, че "може" да играе кризата щеше да му предложиш да стриймва с комп за 500 лева?

Моля те не ме разсмивай... Никой в темата не се е заяждал с никого, така че дай да не спорим... Имайте малко уважение към пишещите в темата т.е. към нас с колегите защото не сме длъжни да търпим подобни изблици.

Я да видиме как ще се вмести в бюджета? Ще се вземе i7 и 7770 карта? И да спомена някой от Xeon процесорите... В игрите се справя като i5, а във всички останали неща се справя като i7BB код: XEON E3-1225V3/QUAD/3.2/8M/B0X CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V 500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB CM K350 W/600W PSU POWER COL AX7870 2GBD5-2DHE/OC 21.5 PHILIPS IPS Slim LED FullHD Piano black ASROCK B85M LGA1150 Обща стойност - 1 514.83 лв. с ДДС

Линк: http://nikem-bg.net/cart/49290p1r1009p1r43848p1r46784p1r49505p1r1003300p1r49360p1rf.html

Така става! :)

Редактирано от No Pyro No Party (преглед на промените)

Така става! :)

Аз я преглеждах преди малко и заблеязах, че в описанието няма XEON-и и проверих в сайта им и смених дънцето

И пак стана пълен мармалад.

Към автора на темата ще повторя-конфигурацията ти е перфектна (вметвам,че не познавам захранването,аз бих сложил:SS520Bronze,SS620Bronze,SS650Bronze,SSR550RM Gold)-само забележката е да се ползва охлаждане Noctua U14S с кутия Tt Commander MS-I (или по-скъпа широка кутия,например CM 690 II) или с кутията FD Core 3000 да се вземе охлаждане Noctua D14,което е по-ниско и влиза в FD кутията.

Не се полъгвай по разни приказки.

Моля те не ме разсмивай... Никой в темата не се е заяждал с никого, така че дай да не спорим... Имайте малко уважение към пишещите в темата т.е. към нас с колегите защото не сме длъжни да търпим подобни изблици.

Не казвам, че някои се е заяждал с някого, а че повечето не обръщате достатъчно внимание на изискванията на автора и не четете всички постове а само заглавието и първия. Нямах предвид точно теб (но ти се обади първи), а повечето от първата страница на темата които само обясняват колко лека била тази игра за комп за 1500 лева...

И пак стана пълен мармалад.

Към автора на темата ще повторя-конфигурацията ти е перфектна (вметвам,че не познавам захранването,аз бих сложил:SS520Bronze,SS620Bronze,SS650Bronze,SSR550RM Gold)-само забележката е да се ползва охлаждане Noctua U14S с кутия Tt Commander MS-I (или по-скъпа широка кутия,например CM 690 II) или с кутията FD Core 3000 да се вземе охлаждане Noctua D14,което е по-ниско и влиза в FD кутията.

Не се полъгвай по разни приказки.

Конфигурацията е наистина перфектна, но защо продължаваш да го обеждаваш да си купи охладител и то толкова скъп, при положение че няма да клоква и проца ще работи на стокова честота?

Не казвам, че някои се е заяждал с някого, а че повечето не обръщате достатъчно внимание на изискванията на автора и не четете всички постове а само заглавието и първия. Нямах предвид точно теб (но ти се обади първи), а повечето от първата страница на темата които само обясняват колко лека била тази игра за комп за 1500 лева...

Конфигурацията е наистина перфектна, но защо продължаваш да го обеждаваш да си купи охладител и то толкова скъп, при положение че няма да клоква и проца ще работи на стокова честота?

Защото това е може би най-доброто за парите си и само който го има,би го разбрал.Не е проблем клокването на този процесор с подходящо дъно (е и охлаждане),ще се научи за 5 мин.,а дали ще го държи клокнат-си е негова работа,важното е,че потенциала ще го има.Колкото до охлаждането и едно СМ 212 Ево за 55 лв ще върши работа до 4.5,но ако не му е топла бройката на проца,но не може да се сравнява Ево-то с D14 или U14S,ако проца е добра бройка,може да го пробва и на повече от 4.5 с последните две.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

Я да видиме как ще се вмести в бюджета? Ще се вземе i7 и 7770 карта? И да спомена някой от Xeon процесорите... В игрите се справя като i5, а във всички останали неща се справя като i7BB код: XEON E3-1225V3/QUAD/3.2/8M/B0X

XEON E3-1225V3/QUAD/3.2/8M/B0X я пак дали във всичко друго е като i7

4 Cores

4 Threads

Редактирано от Yu-Gi-Oh! (преглед на промените)

johny01 защо продължаваш упорито да твърдиш че новия NH-U14S не се събира в новата FD 3000?

http://www.fractal-design.com/?view=product&prod=110

Supports CPU coolers with height of 160mm Case dimensions (WxHxD): 200 x 444 x 480mm (including front panel and feet)

http://hardwarebg.com/30828-noctua-nh-u12s/2/

Размери – 158 мм х 125 мм х 45 мм минимални (без NF-F12); 158 мм х 125 мм х 71 мм с инсталиран вентилатор.

Edit: Всъщност отговорих си сам. Явно съм гледал ревюто на малкото му братче та се извинявам за подвеждането.  :D Щеше да стане белята.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

XEON E3-1225V3/QUAD/3.2/8M/B0X я пак дали във всичко друго е като i7

4 Cores

4 Threads

Говоря като производителност. Xeon-a е близко до i7, но е по-евтин доста! А и в игрите се справя чудесно за това майната и на тая i7!

• Автор

добре, вие се карайте ама аз не разбрах какво да си купя :Д?

...

Срамота е за 1600 лв. да го набутваш с тая кутия и захранване.

• Автор

а тоз вентилатор де да го намеря?

Срамота е за 1600 лв. да го набутваш с тая кутия и захранване.

Нищо му няма на захранването(Тъндър Д3) и кутията! Срамота е да плюеш като малко ергенче в този форум!

@Just Human... то като скочим може много но въпроса е че точен бюджет няма и е трудно да се определи. Иначе ако пари има нищо лошо да вземе SeaSonic SS-520GB Bronze. Ако с нещо съм те засегнал в поста горе се извинявам! Но нека бъдем реалистични!  :)

а тоз вентилатор де да го намеря?

Извинявай но защо ли темата ми мирише на фейк?

Редактирано от Yu-Gi-Oh! (преглед на промените)

• Автор

100-150 лева няма значение, за едно 40-50 кинтаняма смисъл да се циганим(не на расизма),щом съм избрал 1500 лева,това значи че мога да си го позволя.

Редактирано от ssew (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.