Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процесор+Захранване

Featured Replies

Предложете ми  ЦПУ и захранване.

Спрял съм се на ФХ 6300.Имам дъно Асрок N68C-GS FX AM3+.Текъщото захранване е боклук 400w с процесор Семпрон от "старите".Карам с вграденото видео на дъното.Ползвам машината за програми главно.След няколко седмици ще взема и някоя слаба карта [HD7770 или нагоре] :)

Редактирано от Volt-ron (преглед на промените)

Все пак кажи до какви пари? Иначе AMD-FX-6300--3.5G-X6-BOX-AM3 + cooler-master-gx-bronze-450w ти излизат малко под 300лв. Щом ще взимаш карта от сорта на 7770 захранването е предостатъчно(даже за 7790 и 7850 не е проблем). 

А с каква РАМ си DDR2 или DDR3?

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

• Автор

Сега със ддр2,но имам ддр3 затова правя упгрейд.

Да знаете колко е доставката от ники :D до пловдив?

Сега със ддр2,но имам ддр3 затова правя упгрейд.

Да знаете колко е доставката от ники :D до пловдив?

Гледай да е до офис на куриерската служба в Пловдив - тогава ще е вероятно няколко лева, но не съм сигурен!

• Автор

Как да поръчам до офис?

Какво да напиша:

Адрес за доставка:  Куриерска фирма:  Опции при доставката:  Данни за фактура:

За пръв път ще поръчвам така.

"Адрес за доставка" пишеш Пловдив и си избираш до кой офис(който ти е най-близко) и съответно с кой спедитор(Еконт, Спиди и т.н.). Ти сега ли ще ги поръчваш? Кажи поне какво ще поръчваш? :wink12:

"Опции при доставката" пишеш до поискване от офис на куриера и упоменаваш кой офис. Като дойде поръчката те ще се свържат с теб да ти кажат, че трябва да идеш да е вземеш.

"Данни за фактура" пишеш си данните: име, адрес и телефон

От емаг не плащаш за доставка и там ще дойде куриера до вратата ти за да си получиш пакета.

Успех!

Когато си прецениш, ако искаш по-бързо да станат нещата сега, ако не бързаш може и другата седмица. :)

А каква ти е DDR3 памета?

• Автор

2x DDR3 Kingston Hyperx Blue.Трябва ли да се упдейтва дъното за проца?

2x DDR3 Kingston Hyperx Blue.Трябва ли да се упдейтва дъното за проца?

На какви мегахерци е?

Поръча ли ги нещата?

За Биос ти иска версия P1.30, провери с коя версия си.

• Автор

p1.00 -A

Не съм ги поръчал.Ако се наложи уп на биоса?

За това не ги поръчах.

Паметите са по 1600

p1.00 -A

Не съм ги поръчал.Ако се наложи уп на биоса?

За това не ги поръчах.

Паметите са по 1600

Еми трябва да сложиш P1.30. Ако не знаеш как да го направиш помоли някой, който разбира. Може и да прочетеш как се прави и ти да го направиш, но внимавай!

Ето тук прочети как става http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-GS%20FX/?cat=Download&os=BIOS

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

• Автор

Ами ако нещо се прецака?

Винаги нещо се прецаква :D

FX 6350 е с 40лв отгоре.Каква версия трябва за него.А дали въобще дъното го поддържа?

цък цък

Затова ти дадох съвет да го направи някой, който го е правил. Щом не си сигурен не го прави! Ако нямаш познат носи го в някой сервиз и си готов. Айде успех и да споделиш после като сложиш FX6300-ката. :)

Ами ако нещо се прецака?

Винаги нещо се прецаква :D

FX 6350 е с 40лв отгоре.Каква версия трябва за него.А дали въобще дъното го поддържа?

цък цък

Не, дъното поддържа до 95 W  процесори, а FX6350  е 125 W. Ъпдейтни BIOS преди да поставиш новия процесор, ако не си направил вече това. Това с прецакването намалява с годинките и натрупания опит. Не ти трябва друг, само мисли два пъти, преди да направиш нещо.

• Автор

Компонентите НЕ са поръчвани още,понеже не бях във България.Ще взема само процесор (не толкова мощен).Спрял съм се  на това Athlon II X2 270 .Трябва само да поддържа ддр3 памет,като този поддържа.

Въпросът ми е дали ще е съвместим с дъното N68C-GS FX

AM3 Athlon II X2 ADX270OCK23GM 60.2W Regor 3400MHz 2000MHz 1MBx2 N/A C3

All

Това пише за съвместимостта в сайта.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Имам още един въпрос относно процесора:

-Идва ли с боксово охлаждане и с нанесена термична паста?

1. Разликата между FX6300 и този Athlon е меко казано ОГРОМНА

2. Писал си, че искаш скоро да вземеш и видеокарта това ОК ама с Athlon нещо :no-no:

3. Боксовото охлаждане си има паста.

4. Карай си със Семпрона и като събереш някой лев вземи поне FX4100 за да има смисъл да ъпдейтваш с видео и т.н.

Решението си е твое. :rolleyes:

• Автор

За ФХ 6300 Каква карта ще препоръчате от порядака на 200лв?

SAPPHIRE HD7770 GHZ EDITION 1G G5 OC -204.64 лв. с ДДС и ще трябват и парички за доставка.Мисля,че предложението на Людмил е по-добро.Стига да имате възможност да надскочите сумата от 200 лв.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

HD7790 за 224,54лв. и безплатна доставка.

Предложението на Людмил е доста оправдана покупка(до вчера имаше MSI HD 7850 2GB 297 лв.+Kingston Predator 1866 MHZ 2x4GB подарък). Също да не забравяме че модела е 2GB-а и за по високите резолюции ще е от полза.

Редактирано от Mr. BeaN (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.