Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Напреднали - 3700лв компютър за 3D обработка

Featured Replies

Остави го Наруто за него всичко е клок  и вентилатори  за 200 лева :) Повечето не правят разлика от компютър за  игра и експеримети от работна станция за серизна работа. И на такива машини Наруто се слагат райдове  от една страна за скорост от друга за сигурност на информацията. Ако райда е с външен контролер още по хубаво. На такава машина не се слага кракнат и краден софтуер и не се инсталира и настройва от кварталния пишман хакер. 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Процесорите за s2011 наистина идват без охлаждане в кутията. Фирмена политика на мИнтел. От умерен клок винаги има полза, никой не говори за тежкарско гонене на гитахерци. Не че собственика на компютъра ще седне да се занимава непременно с клокване, ама вие ли ще застанете в кутията да духате на капачката на процесора след монтажа и запускането на машината, ако човека си е купи без охлаждане?

Защо да дава 130  като може да  да даде много по малко за същата работа ? И разликата да я даде за нещо  по смислено  от 2 кила мед и алуминий  с перка . Който дава такава сума за компютър няма да пита дечурлигата по форумите а ще отиде  при  специалисти  и хора работещи с такава техника на практика.

CM HYPER T4 QUAD HEAT PIPES

Обща стойност - 48.04 лв. с ДДС

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Това вече има малко повече смисъл отколкото да се мръщите на колегата, че въобще защо бил предлагал охлаждане. Но за машина на стойност 3.7К не бих минавал с минимума от към охлаждане. Все едно да си вземеш порше и да сложиш перка от москвич пред радиатора.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Собственик на компютъра така и няма да има, това л*пе (автора) Ви баламосва всичките и вие му се вържете и му правите кефа с караниците си.

• Автор

Така ето как се развиха обстоятелствата.

Ами Мишо (така се казва) си взе компютър от Перси като го конфигурира.

Дънна платка: Supermicro X9DAi

2 процесора: Intel® Xeon Six-Core E5-2640 2.50 GHz

РАМ: 2х8GB

Видео карта: nVIDIA Quadro 4000

Звъняхме до офиса, питахме и вече е поръчано. Много благодаря на всички, които помогнаха.

Хмм после няма да е зле да качиш една, две снимки от договора/гаранцията за да се уверим.

Искрено съжелявам ако съм сгрешил!

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E5-2620-vs-AMD-Opteron-6320

Давам го просто така, защото няма начин да ме накараш да повярвам, че някой започва работа някъде и му се налага да си купи компютър, сякаш дотогава е ползвал някоя компютърна зала.

Хмм после няма да е зле да качиш една, две снимки от договора/гаранцията за да се уверим.

Искрено съжелявам ако съм сгрешил!

Копие от акта за раждане забрави да му искаш.

• Автор

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E5-2620-vs-AMD-Opteron-6320

Давам го просто така, защото няма начин да ме накараш да повярвам, че някой започва работа някъде и му се налага да си купи компютър, сякаш дотогава е ползвал някоя компютърна зала.

Ами, защо да е ползвал зала, просто му трябва нов по-мощен компютър. Какво е това недоверие не знам. Но ще го помоля да качи снимки на компютъра след това, щом толкова искате. Ама договор? Това ми прилича на арест :D

А това с процесорите не го разбрах дето си ми дал!

Редактирано от Phenom98 (преглед на промените)

Не знам дали имаш всички останали за глупави, за да измисляш толкова плитки оправдания.

Нов и по-мощен компютър може да е всичко друго, но не и workstation.

Сравнението на процесорите не го разбираш, но са те пратили да сглобяваш нов комп.

30% по-евтин, но в същото време е по-добър, това се вижда в статията.

Не знам дали имаш всички останали за глупави, за да измисляш толкова плитки оправдания.

Нов и по-мощен компютър може да е всичко друго, но не и workstation.

Сравнението на процесорите не го разбираш, но са те пратили да сглобяваш нов комп.

30% по-евтин, но в същото време е по-добър, това се вижда в статията.

Аз не виждам статия, а грубо сравнение на физически характеристики в таблици. В HarwareCompare има такова и за видео карти..Обаче като се видят примерно резултати в игрите, положенията със съотношенията на физическите данни и изчислителните възможности леееко се различават...Де да знам защо. При процесорите не е особено различно...По-добър дизайн, по-висок коефициент на полезно действие (и)в сингъл и (вероятно)в мулти нишковите изчисления, особено при приложения по-добре оптимизирани за интелски чаркове...По-добре "сварени" драйвери ли...Де да знам  :D

Арест марест граждански ще правим! :D

Хукнал да предлага конфигураций по-чужди теми но неможе да намери разликата в това сравнение което си му дал papugai

Аз не виждам статия, а грубо сравнение на физически характеристики в таблици. В HarwareCompare има такова и за видео карти..Обаче като се видят примерно резултати в игрите, положенията със съотношенията на физическите данни и изчислителните възможности леееко се различават...Де да знам защо. При процесорите не е особено различно...По-добър дизайн, по-висок коефициент на полезно действие (и)в сингъл и (вероятно)в мулти нишковите изчисления, особено при приложения по-добре оптимизирани за интелски чаркове...По-добре "сварени" драйвери ли...Де да знам  :D

Като не знаеш защо пишеш?! :question:

Като не знаеш защо пишеш?! :question:

Искам колегата с линка със сравнението да ми докаже нещо наяве..Да ме осведоми с факти различни от тези, колко аджеба транзистора има на силициевата пластина на оптерона и ксеона и защо на малкото слабо ксеон са присадили по-бърза шина..QPI vs по-бавния HyperTransport на АМД-то.

Искам колегата с линка със сравнението да ми докаже нещо наяве..Да ме осведоми с факти различни от тези, колко аджеба транзистора има на силициевата пластина на оптерона и ксеона и защо на малкото слабо ксеон са присадили по-бърза шина..QPI vs по-бавния HyperTransport на АМД-то.

Така става, защо трябва да ти се вадят думите с ченгел? :D

http://www.cpu-world.com/Compare/784/AMD_Opteron_6300_series_6320_vs_Intel_Xeon_E5-2620.html

Не е трудно да се намери, а нарочно дадох другия линк, защото сравнение с точни характеристики всеки би разбрал.

Резултатите в игрите нямат нищо общо, софтуера не се оптимизира спрямо вид на CPU, а спрямо инструкциите му, HT не се поддържа от много програми, тия 6 ядра с HT може да си останат само 6.

Работотните станции с Интел са скъпи, а тези с АМД са по-евтини и не им отстъпват по нищо.

Редактирано от Papugai (преглед на промените)

http://www.cpu-world.com/Compare/784/AMD_Opteron_6300_series_6320_vs_Intel_Xeon_E5-2620.html

Не е трудно да се намери, а нарочно дадох другия линк, защото сравнение с точни характеристики всеки би разбрал.

Същата мизерия. Това е "миниревю",  в което производителност не се показва, а отново се сравняват броя и дължината на пиш...нишките...и в тази си час ксеона също води с 12 VS 8, също както и по по-широката шина за външна комуникация.. Нищо не доказваш до момента, освен че се пънеш. Всъщност това което показваш, не го приемам за статия или въобще да ревю, дори и "мини", въпреки гордото название, което ония са си присвоили.

Точно заради теб написах уточнението за HT, а ти пак ми сравняваш реални неща, с такива, които има възможност да не се ползват.

Може да натиснеш specifications, за да не пишеш, че било мини ревю.

• Автор

Спрете да оспамвате темата... Ще дам снимки. Ех, че хора!

Точно заради теб написах уточнението за HT, а ти пак ми сравняваш реални неща, с такива, които има възможност да не се ползват.

Може да натиснеш specifications, за да не пишеш, че било мини ревю.

Чудех се тогава, защо си писал тогава коментар № 33...Вече не го правя и го приемам като поредният офтопик от твоя страна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.