Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изтриване на Windows 8 и качване на 7

Featured Replies

Здравейте купих си лаптоп  DELL inspairon 15R SE   който сърви само с win 8. Аз не мога да му свикна  и искам да го махна много ми е объркан и ми прави проблеми най- вероятно заради моето невежество но нямам време сега да се: "уча как да ям с вилица"  Чух версията, че няма да мога да инсталирам  win 7  понеже е по стара версия това така ли е? Има ли вероятност при инсталиране на 7 да съсипя нещо? Извинявам се ако има пусната подобна тема погледнах но не открих такава  .

Инсталирай смело! Влизаш в биоса и почваш по стандартната процедура. Нищо няма да прецакаш. Спокойно!

Поздрави!

Защо решихте,че само 8 може да върви на този лаптоп? като гледам,има драйвери и за седмицата.Така че,действайте. Кажете ни все пак,каква точно е конфигурацията.

Здравейте купих си лаптоп  DELL inspairon 15R SE   който сърви само с win 8. Аз не мога да му свикна  и искам да го махна много ми е объркан и ми прави проблеми най- вероятно заради моето невежество но нямам време сега да се: "уча как да ям с вилица"  Чух версията, че няма да мога да инсталирам  win 7  понеже е по стара версия това така ли е? Има ли вероятност при инсталиране на 7 да съсипя нещо? Извинявам се ако има пусната подобна тема погледнах но не открих такава  .

Че какво му е толкова сложното на 8? Според мен никак не е толкова объркан, нито пък е толкова по-различен от windows 7. Но да оставим това. Странното за мен, е че си готов да премахнеш оригинална ОС, която вероятно идва с лаптопа или поне така се подразбира от първото мнение и да сложиш пиратска такава по всяка вероятност -  доста странно решение. За да ти отговоря на въпроса, няма нищо опасно да инсталираш 7-ца и това няма да повлияе пагубно на хардуера. Най-много при преинсталацията да си загубиш данни от диска и то само ако не знаеш какво правиш. Относно това дали ще стане и всичко ще тръгне нормално зависи от това дали има драйвери за 7-ца, но почти съм сигурен,че няма да имаш затруднения и в тази посока. И последно като съвет, поиграй си малко с 8-цата и след време ще свикнеш и ще разбереш, че не е толкова лоша

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Аз лично не съветвам да се прави тази процедура. Този Win 8 е оригинален, демек лицензиран. Това ти гарантира поддръжка, ъпдейти, възможност да търсиш помощ от Microsoft и най-вече: Ти си го платил. Сега да инсталираш пиратка си е меко казано, глупаво. Пък и със всичко се свиква, дай му шанс. Иначе - проблеми никакви нямаш, инсталираш 7-цата, както си се инсталира винаги, но не го препоръчвам.

• Автор

Благодаря за помоща. Да win 8  си е оригинален с лаптопа от два дена само разправии нямам това време да го разучавам, и имам чувството, че е много по бавен от стария ми лаптоп а не би трябвало да е така.

Стара конфигурация с качена пиратска win 7 

HP Pavilion dv5t Entertainment Notebook
- Genuine Windows Vista Home Premium with Service Pack 1 (64-bit)
- Intel® Core2 Duo Processor T9600 (2.80GHz)
- 15.4" diagonal WSXGA+ High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1680 x 1050)
- 4GB DDR2 System Memory (2 Dimm)
- 512MB NVIDIA GeForce 9600M GT

Нова конфигурация  с win 8

DELL inspairon 15R SE

3rd Generation Intel® Core™ i5-3230M processor (3M Cache, up to 3.2 GHz), Windows 8, 64-bit, English , 6GB Dual Channel DDR3 1600MHz , 750GB 5400 RPM SATA Hard Drive , AMD Radeon™ HD 7730M 2GB , 15.6" Full High Definition (1080p) LED Display

Редактирано от techo133 (преглед на промените)

Инсталирай смело! Влизаш в биоса и почваш по стандартната процедура. Нищо няма да прецакаш. Спокойно!

Поздрави!

Като гледаш самия пост мислиш ли че ще инсталира смело? И се влиза в биос, но не се кара по стандартната процедура. За да може да инсталираш Windows 7 има още няколко неща, които трябва да се изпълнят.

• Автор

Като гледаш самия пост мислиш ли че ще инсталира смело? И се влиза в биос, но не се кара по стандартната процедура. За да може да инсталираш Windows 7 има още няколко неща, които трябва да се изпълнят.

с инсталирането ще се справя правил съм го. А осмоцата вече приключи понеже има функция за връщяане на заводските настройки и изтриване на всичко което съм качил раших да го проабвам и след тази процедура вече и рефреш неемога да дам без да забие . Качването на win 7  е неизбежно

с инсталирането ще се справя правил съм го. А осмоцата вече приключи понеже има функция за връщяане на заводските настройки и изтриване на всичко което съм качил раших да го проабвам и след тази процедура вече и рефреш неемога да дам без да забие . Качването на win 7  е неизбежно

Без нотка на заяждане, но ако разбираш от инсталации, няма да кажеш:"Чух версията, че няма да мога да инсталирам  win 7  понеже е по стара версия това така ли е? Има ли вероятност при инсталиране на 7 да съсипя нещо?".

Може да инсталираш Windows 7. Ето ти линк как се прави и какво трябва да предприемеш:

• Автор

Без нотка на заяждане, но ако разбираш от инсталации, няма да кажеш:"Чух версията, че няма да мога да инсталирам  win 7  понеже е по стара версия това така ли е? Има ли вероятност при инсталиране на 7 да съсипя нещо?".

Може да инсталираш Windows 7. Ето ти линк как се прави и какво трябва да предприемеш:

Благодаря

• Автор

Здравейте сега имам следния проблем не мога да изпълня указанията който са написани в лина по горе  понеже:  win 8 се скапа и не мога да променя настройките за да инсталирам  win 7,  и сега като сложа диска ми го исхвърля какво мога да направя сега ?

Носиш лаптопа там където си го купил, за да ти го оправят! Явно е, че нищо не разбираш от тази процедура, пък и не става само с четене - нужна е доста практика (опит), за да направиш това, което искаш на реална машина ;)

techo133

Не си махай оригиналния софтуер. По-горе са ти го казали. Разликата между 7 и 8 е минимална. Свиква се бързо. 8-цата е по-новата и по-добра система. Бавната работа не е от нея, тъй-като е с по-малки изисквания.

• Автор

оправих се вече си качих win 7 и родих за осмицата не искам да чувам за нея повече.

Смятайте колко "добро" е това най-голямо недоразумение на Майкрософт, щом човекът е решил да махне лицензирана ОС и да си сложи пиратка. Сигурен съм, че не е единствен и много хора са направили същото като него.

Колкото и глупаво да ви се струва това, което е направил, аз го разбирам напълно. Работил съм с тази отвратия и грозотия, наречена Windows 8.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Смятайте колко "добро" е това най-голямо недоразумение на Майкрософт, щом човекът е решил да махне лицензирана ОС и да си сложи пиратка. Сигурен съм, че не е единствен и много хора са направили същото като него.

Колкото и глупаво да ви се струва това, което е направил, аз го разбирам напълно. Работил съм с тази отвратия и грозотия, наречена Windows 8.

Напълно съм съгласен с теб,но лееко си промених мнението,след като поработих няколко дни с Windows 8.1 .Има подобрение с връщането на Старт менюто и другите нововъведения.Не изключвам възможността да го сложа след време на единия комп,ама ще видим.Време да мине...

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Не знам, защо му казвате, че ще си загуби оригиналният софтуер. Може спокойно да се обади на телефона за поддръжка на Microsoft България и да им обясни, че иска да downgrade-не от 8-ца на 7-ца. Просто ще трябва да иснталира една OEM версия на Win7. Ще ти поискат снимка на фактурата/касовата бележка за закупеният лаптоп и вероятно една снимка на холограмният Windows 8 стикер, който е залепен на долната част на лаптопа. След като им ги предоставиш, ще ти помогнат да активираш седмицата по телефона.

Source: личен опит с downgrade на 4 броя Леново T530.

Това разбира се е ако ти се занимава и искаш да си с оригинален windows, а не да ползваш разни активатори.

Ми то и с Виста беше същата история 1:1.Обаче,тези от М$ не се отказват ей,сега даже и 8.1 ни предлагат.С една дума искате не искате ще го ползвате.Тъпани.

Ми то и с Виста беше същата история 1:1.Обаче,тези от М$ не се отказват ей,сега даже и 8.1 ни предлагат.С една дума искате не искате ще го ползвате.Тъпани.

Това е една от причините, които ме накараха да се откажа почти изцяло от продуктите на майкрософт (въпреки, че и сега имам една 7-ца на новия компютър, но много рядко я пускам, защото съм Quad boot т.е. освен оригиналната 7-ца имам и още три линукса)!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.