Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

преди 3 минути, цър-вул написа:

И кое точно оспорваш? Решението на Google/Alfa да ползвеа такъв метод на възстановяване? Каква е вероятността да уцелиш 10 разреден цифров код от 3 пъти?

Оспорвам, че някой би ми разбил въобще паролата и която е абсолютно достатъчна за сигурност без 2FA, e,  ако освен не съм интерес за американските специални служби. Ама и те няма да я тръгнат да я разбиват, а ще изискат достъпа до мейла ми от Гугъл директно :)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

преди 56 минути, MZ/X написа:

Че ти абв за сериозна поща ли я имаш?

Бих оспорил, чакам някой да ми разбие паролата от 3Х буквено-цифорви-спец символа, за която квантови алгоритми и дават 1 месец, а стандартните в паралел  -  милиони години

Точно обратното. Дадох я за пример за несериозна. За такива каквито имат 2FA и такава (като ABV) каквото няма такава 2FA!

И тук не става въпрос само за сложността на паролата...а затова, че сега трябва да ти клонира и СИМ картата или да ти открадне телефона.

преди 48 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Точно обратното. Дадох я за пример за несериозна. За такива каквито имат 2FA и такава (като ABV) каквото няма такава 2FA!

И тук не става въпрос само за сложността на паролата...а затова, че сега трябва да ти клонира и СИМ картата или да ти открадне телефона.

Като ми откраднат смартфона, 2FA става излишен, защото имат целия достъп през смартфона
Ако ми откраднат тъпфона, няма как да  ми влязат в пощата, защото не ми знаят паролата й, 2FA - отново е излишен

Изпадаме в излишен спор, щом харесваш новия натресен Гугълски 2FA, ок.
Аз пък се замислям да се преориентирам от приоритета си към гугъл мейл към друг за всичко не-гугълско, проучването ми започва ... сега.

преди 3 часа, MZ/X написа:

Като ми откраднат смартфона, 2FA става излишен, защото имат целия достъп през смартфона
Ако ми откраднат тъпфона, няма как да  ми влязат в пощата, защото не ми знаят паролата й, 2FA - отново е излишен

Изпадаме в излишен спор, щом харесваш новия натресен Гугълски 2FA, ок.
Аз пък се замислям да се преориентирам от приоритета си към гугъл мейл към друг за всичко не-гугълско, проучването ми започва ... сега.

Става излишен, но това пак е едно препятствие - телефон + парола, а не само парола (колкото и да е силна).

Не става дума само за гугалски. Той да не е само на Google 2FA. Те не са отрили топлата вода. Такъв има навсякъде - дори в gaming платформите на steam, epic, ubi и прочие. И разбира се, че ми харесва. Както харесвам и 3D паролата на дебитната карта (освен пин кода и) при онлайн пазаруване.

А иначе всеки да ползва, каквото си иска. Хич и нямам намерение да споря или да убеждавам някого. Но това са хубави навици, които е добре да се изграждат за да няма рев след това.

Интересна услуга към арсенала за анализ за потенциално зловредени индикатори - (IOC - Indicator-of-Compromise):

https://www.filescan.io/scan

• 3 седмици по-късно...

А ти да видиш...

Цитат

This is to notify that Macrium Reflect Free Edition is being retired. Security patches will be provided until 1st January 2024, but there are no planned feature changes or non security related updates following this update.

Note: This notice only applies to Macrium Reflect Free.

това получих току-що....

И във форума им има въпроси...

https://forum.macrium.com/66160/RE-macrium-reflect-free-retired#66161

преди 22 минути, Proshark написа:

А ти да видиш...

това получих току-що....

Всичко е пари в този живот!

Инструмент от Майкрософт! Още е бета.

https://pcmanager-en.microsoft.com/

преди 1 час, Proshark написа:

А ти да видиш...

това получих току-що....

Macrium Software | Product Support Policy

Macrium Reflect Free Product - End Of Life (EOL)

Цитат

Macrium Reflect Free v8.0.7167 is the last version to receive feature, compatibility or bug fix updates.

Will future security vulnerabilities be fixed?

Yes, security patches will still be provided until 1st January 2024. After that date we will no longer provide any changes to the v8 Free code base.

Can I continue to use Macrium Reflect Free?

Yes, you can continue to use the software in perpetuity, your license to use the software is unaffected.

Will Macrium Reflect Free have any new features or updates for future Windows versions?

Macrium Reflect Free v8.0 supports Windows XP SP 3.0 up to, and including, Windows 10 & 11 version 22H2. There will be no new features or support for later Windows operating system updates.

image.png.90330bf8b535378039f6cb2e32e91b70.png

А така...и LMT AntiMalware отиде в историята...

Цитат

I am quite sad to write this announcement. After more than 2 years, I decided to abandon the development of LMT AntiMalware.

Many changes have happened in recent times that make me feel less interested in building antimalware software, as I have to spend a lot of time on another project of mine.

LMT AntiMalware was born as a joke, a humble project that I worked on in my spare time as a senior in college. Unexpectedly, an unknown antimalware software from Vietnam has users. The success and positive comments of those who have used it have motivated me to do more, integrate new features, solve problems and translate it into many different languages.

But now that everything has changed, I do not have the security skills and time to continue developing LMT AntiMalware, which I have enjoyed and been proud of.

I want to thank all of you who have downloaded and used LMT AntiMalware at least once to experience it, who have sent me translations, who have shown me errors and recommendations, who encouraged me to keep going, and who supported me during my hard times.

If you are still using LMT AntiMalware, I think you should switch to another antimalware software. There are a lot of antimalware software out there that are much better than mine (of course). LMT AntiMalware services running on Azure will continue to be maintained as well as database updates.

Thank you all very much!

Published November 26, 2022

https://blog.leminhthanh.me/2022/11/26/lmt-antimalware-discontinued/

Доста лоши новини. Ще се ползва докато може и след това или ще се търси алтернатива (то, не че има много читави такива) или ще се закупува лиценз за една от трите - Macrium, Aomei или Acronis (щото ако ще е с лиценз връщам и Acronis-a в играта).

LMT не съм я ползвал, но беше симпатична програма, малко в стил ранните години на развитие на VoodooShield. То последната и тя стана платена, както и OSArmor, CatchPulse и т.н.

Comodo днес не иска да проверява за актуализации при мен. Може и на него да са резнали сървърите или може да е временен проблема, но е ясно, че и те са тръгнали към shareware лицензиране така или иначе. И дори може 8012 да се окаже последната безплатна...

WiseVector и той се позагуби и не е писал от август по форумите. За там се знае, че също се подготвя платена версия....но въпроса е дали ще остави и безплатната или ще стане изцяло платена и тя, не се знае...Но един ден може би ще стане изцяло платена.

Нормално...тая криза и несигурност - войни, инфлация, пандемии, икономически надцаквания си казва думата. Досега винаги са се появявали приложения, които да запълват дупките, та предполагам все ще изгреят някакви решения да запълнят нишите, но колко ще са добри времето ще покаже.

• 2 седмици по-късно...

Наскоро попаднах в руски форум на мнения на руснаци - ползватели на платения KIS 21.  Изтичал им срока на лиценза и решили на виртуалки да тестват всички безплатни алтернативи.   Неочаквано и за тях с най-висок резултат е  комбинацията    AhnLab V3 Lite + Comodo Firewall 2020.  Техните проверки не са професионални и пак ми стана интересно.   Нямало нужда да се харчат пари за  защитни програми.    Деинсталирах Сепчо - клиентската условно безплатна   SEP 14.    Изглежда корейката със стената на варанчо са нещо като нов безплатен максимум. Корейската програма е измежду най-младите.    Ще ги ползвам заради любопитство у дома до по-сериозна тяхна съвместна издънка.   Споделям го в тази тема - за да не се дразнят феновете на Симантек и на Касперски.    

Добра програмка е като дефиниции. Проблема и е липсата на проактивна защита (подобно на FortiClient 7) и трябва да работи задължително с програма за подпомагане (както ти си сложил Comodo).

Още cruelsister казва, че ако трябва да избира между Appcheck и AhnLab за защита срещу Ransomware би избрала Appcheck. Иначе тя все още препоръчва комбинацията Comodo + WiseVector StopX, която също е безплатна.

Превод от корейски -   Основни характеристики на  Ahnlab V3 Lite  2022: Антивирусен и антишпионски софтуер. Облачен анализ на файловете. Защита на имейл съобщения. Анализ и контрол на действията на неизвестни програми. Защита срещу действията на ransomware програми. Система за предотвратяване на проникване.  Сканиране по график или заявка. Карантина и регистър на изключения. Блокиране на злонамерени сайтове и ресурси. Оптимизиране на производителността на компютъра. Защита на  файловете и папките от промени. Липсват досадни реклами.    А с добавката на автосандбокса, хипса и стената на Комодо   -  бетонът е налице.    Руснаците с виртуалките изглежда  не грешат.    За сравнение  -  Характеристики на китайската  WiseVector StopX:
Защита в реално време.
Откриване на непознати вируси с помощта на изкуствен интелект.
Откриване на макро вируси и злонамерени документи.
Защита срещу MBR модификатори и рансъмуер PowerShell.

преди 14 часа, attj написа:

Превод от корейски -   Основни характеристики на  Ahnlab V3 Lite  2022: Антивирусен и антишпионски софтуер. Облачен анализ на файловете. Защита на имейл съобщения. Анализ и контрол на действията на неизвестни програми. Защита срещу действията на ransomware програми. Система за предотвратяване на проникване.  Сканиране по график или заявка. Карантина и регистър на изключения. Блокиране на злонамерени сайтове и ресурси. Оптимизиране на производителността на компютъра. Защита на  файловете и папките от промени. Липсват досадни реклами.    А с добавката на автосандбокса, хипса и стената на Комодо   -  бетонът е налице.    Руснаците с виртуалките изглежда  не грешат.    За сравнение  -  Характеристики на китайската  WiseVector StopX:
Защита в реално време.
Откриване на непознати вируси с помощта на изкуствен интелект.
Откриване на макро вируси и злонамерени документи.
Защита срещу MBR модификатори и рансъмуер PowerShell.

Тоше къде ще сърфираш в дарк уеб?:ph34r: Вземи си и един ю пи ес че може да тресне вирус по електропреносната мрежа.

преди 5 часа, shishmanovp861 написа:

Тоше къде ще сърфираш в дарк уеб?:ph34r: Вземи си и един ю пи ес че може да тресне вирус по електропреносната мрежа.

А защо не резервен дизелов агрегат?  Тогава на нафта мирише.   Голяма част от тъмната мрежа е безвредна, но тя може да предостави благоприятна почва за процъфтяването на всякакви дейности.

Тъй като оригиналната тема за Vipre вече е архивирана поради некативност:

https://www.kaldata.com/forums/topic/137455-sunbelt-vipre-antiviruspremium-мненияпрепоръкинастройки/page/3/

ще го кажа тук. Появи се BETA версия на VIPRE Home 12.0 Beta 2

https://vipre.zendesk.com/hc/en-us/articles/10209559831067-New-VIPRE-Beta-VIPRE-Home-12-0-Beta-2

на 17.12.2022 г. в 17:24, shishmanovp861 написа:

Сложих го този Appcheck antiransomware.Има антиексплойт харесва ми.Жорката бил прав.:ph34r:

Само че не е панацея. В смисъл rollback функцията му работи често много добре (подобно на Kaspersky Anti-Ransomware for Business , ZoneAlarm Anti-Ransomware и WiseVector StopX), но съм го виждал и да пропуска за съжаление. Особено някои варианти на magniber ransomware. Затова бекъпа си остава необходимост.

То този Panda DataShield беше нещо на Windows Defender Controlled Folder Access и Secure Folders (която вече е изоставена май).

Ако не се лъжа и Qihoo имаше подобна опция (със сигурност като отделна програма, но би трябвало да имат и вградена такава функционалност, но скоро не съм я ползвал и не мога да коментирам на 100%).

https://www.360totalsecurity.com/en/tools/document-protector/

Иначе след всяка актуализация Emsisoft Emergency Kit Free става все по-окастрен и скоро може и да спра да го ползвам.

Преди:

Image-267.png

и сега

Image-393.png

Освен, че преди време премахнаха Direct Disk Access и Performance Impact в безплатната (в платената още си стоят), гледам днес вече премахнали и Scan for active rootktits!!! :(

Надявам се, това да са просто козметични промени и реално настройките да не са необходими, но пак да са си вградени в самия код на енджина при сканиране автоматично иначе ще е безполезен вече.

Преди около 14 години съм бил пуснал тема и отдавна нищо тяхно не ми е интересно   

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.