Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

В крайна сметка реших да пробвам на служебния, инсталирах DefenderUI като го сложих на Recommended profile - предполагам не е проблем ? Инсталирах и AppCheck и засега мисля да е това или не е достатъчно ?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 317,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

преди 34 минути, S73fan написа:

В крайна сметка реших да пробвам на служебния, инсталирах DefenderUI като го сложих на Recommended profile - предполагам не е проблем ? Инсталирах и AppCheck и засега мисля да е това или не е достатъчно ?

Би трябвало да е ок и да създава по-малко конфликти така. То реално разликата в защитата от това, което съм гледал при профил на макс и препоръчителен е 1-2% (поне с другата програма Configure_Defender). Appcheck също би помогнала доста, защото Windows Defender няма rollback при заразяване с ransomware, а Appcheck има такава. Все пак бекъпа си остава препоръчителен също. :)

Благодаря :)

Не знам защо реших, че като пусна Windows Defender-а да сканира всъщност DefenderUI ще работи, оказа се естествено, че си е отделна програма и съответно ако искаш да сканираш пускаш скана от нея, малко индианска работа, ама като не гледам внимателно...Направи ми впечатление, че DefenderUI доста товари при сканиране, не знам дали е нормално ? Ето няколко снимки:

Defender2.png

Defender.png

Ето какво е положението при ненатоварено състояние на компютъра:

Defender3.png

Може да е нормално така, не знам, в крайна сметка мисля, че всичко е точно и няма заплахи:

Untitled.png

DefenderUI е само интерфейс за да направи настройките на Windows Defender по-лесни, за начинаещи потребители. Тя не извършва проверки, не сканира и не товари. Просто интерфейс. Ако оригиналните настройки не са ти проблем можеш и без нея. Тя е само помощен инструмент за улеснение и нищо повече.

@цър-вул да, няма значение от къде пускам скана, явно дефендъра си товари.

@B-boy/StyLe/ за да съм сигурен, че съм разбрал точно - няма значение от къде се пуска скана, дефендъра си ползва надстройката (DefenderUI) ?

Ще погледна и оптимизациите, макар че товаренето на проца не ми пречи, просто ми направи впечатление и реших, че е нещо необичайно.

DefenderUI е като контролен панел за превключване на настройките на Windows Defender. Просто по-добре систематизирани и събрани на едно място.
Няма изпълнителски функции.

преди 11 минути, S73fan написа:

@B-boy/StyLe/ за да съм сигурен, че съм разбрал точно - няма значение от къде се пуска скана, дефендъра си ползва надстройката (DefenderUI) ?

По-скоро обратното. Defender-a не си пуска сам надстройката. DefenderUI пуска Defender-a. :)

И да, няма значение откъде ще се пусне сканирането ще се товари само Defender-a, не DefenderUI-то.

Препоръчайте ми безплатна алтернатива на Voodooshield с възможност за качване и сканиране онлайн на потенциалните файлове както при вудуто. Не бях пускал пс-то може би година и ми извади, че вече е само платена а и отдавна не съм навътре в нещата.

Ами няма много такива.

SecureAplus беше безплатната алтернатива, но сега стана CatchPulse, която има безплатна версия, но е много орязана, а платената има повече опции, но то тогава можете да си купите и лиценз за VoodooShield.

Crystal Security - но не е толкова добра и май дори вече не се развива, защото последната и версия е от 2019-та.

Ако се търси добра Cloud базирана може да опитате WiseVector StopX или LMT Anti-Malware.

Повечето решения вече са платени и OSArmor и SysHardener и т.н.

преди 1 час, headoff___ написа:

Препоръчайте ми безплатна алтернатива на Voodooshield с възможност за качване и сканиране онлайн на потенциалните файлове както при вудуто. Не бях пускал пс-то може би година и ми извади, че вече е само платена а и отдавна не съм навътре в нещата.

VoodooShield си има безплатна версия    https://www.comss.ru/page.php?id=1500

Няма безплатна версия - 15 дни е пробния период и след това иска лиценз. Благодаря за предложенията. Явно няма голям избор от безплатни алтернативи, ще пробвам дали ще ми допадне някоя.

преди 7 минути, headoff___ написа:

Няма безплатна версия - 15 дни е пробния период и след това иска лиценз. Благодаря за предложенията. Явно няма голям избор от безплатни алтернативи, ще пробвам дали ще ми допадне някоя.

Вероятно трябва да и се забрани да се обновява -както е при други програмки.    Няколко подобни си имам.

преди 21 минути, attj написа:

Вероятно трябва да и се забрани да се обновява -както е при други програмки.    Няколко подобни си имам.

Няма безплатна версия от доста време. Може да има промоция понякога (като giveaway), но само толкова. Не е препоръчително да и се забранява да се обновява, защото в новите версии има поправени редица пропуски. А също не е препоръчително да и се забранява и интернета, защото тя си е cloud базирана и разчита основно на него. При други програми може и да върши работа, но не и тук. Мисля, че последната безплатна версия беше 7.06, но по информация на Dan до края на годината и тя ще почна да иска лиценз.

Сега се сетих, че DefenderUIPro включва май и VooodooShield в себе си и той все още е безплатен, но се знае, че един ден и той ще стане платен.

Иначе в момента програмата е с 25% отстъпка и струва 30$ вместо 40$ за 1 година. Ако я харесвате можете да инвестирате в нея. Не е чак толкова скъпа. Все пак и разработчиците и трябва да се хранят.

Ако ли не, си има други читави алтернативи все още - Kaspersky Free, Bitdefender Free, Comodo Firewall, Windows Defender (в Windows 10/11), разбира се 360 TS, SEP14, Avira/avast/avg (вече част от NortonLifeLock) и т.н.

Интересно е да се види в действие най-после интегрираната технология Sentry от Bullguard в Avira, която лови зарази в паметта, които вече са стартирани. Нещо, което куцаше на Avira през годините и с което конкурентите и се справяха (поне Kaspersky съм го виждал в действие да лови MEM зарази):

mem-final-png.269435

image.png

Интересно е нововъведението SAP (Smart App Control) в Windows 11, но има още доста път да извърви докато се поизглади да показва по-малко предупреждения:

1663964716297.png

Вчера видях, че автора на OSArmor е публикувал ново тулче. Този път обаче съм впечатлен. Инструмент, който блокира LNK файлове (шорткъти/преки пътища), но няма следене по поведение или на базата на какви аргументи има в самите LNK файлове, нито дори с някаква база данни (доверени/зловредни), а на това откъде са стартирани.

- Блокира всеки пряк път ако се намира в опасните зони (такива се смятат като свободните директории на дяловете и т.н.).

- Пропуска всеки пряк път от сигурните зони.

А къде е гаранцията, че от опасните зони, няма да се стартира легитимен пряк път и от безопасните зони опасен такъв? Ясно е, че инструмента е замислен за бизнес средите и затова и цената му е такава и затова не го публикувам в темата за новите средства за защита, защото за мен за домашна употреба е безумие. Вярно е, че има зачестили атаки при LNK уязвимостмите в последно време (червеи, ransomware варианти и т.н.) особено след като Microsoft затегна положението в ОФИС пакетите (всички си спомнят навремето и USB червеите и Stuxnet използван при кибершпионажа), но все пак 20$ за такава функционалност ми се струват доста. Ако ще плащам за нещо бих си платил лиценз за VoodooShield, която се справя с аргументите или за CatchPulse или OSArmor. Comodo също може да следи аргументите и при това безплатно (още преди да се наложи да ги вкара в пясъчника, ако HIPS-а е пуснат). Все пак ако на някой му е интересно ето линка:

lnk-file-guard-1.png

https://www.appsvoid.com/products/lnk-file-guard/

• 3 седмици по-късно...

Наздраве младежи! :cheers:

Как я карате? Къде се изгуби icotonev?

Доста хора изчезнаха просто ..Stoqnovvv, nologo, Maniac и други...само Жорката прави всичко по силите си да се включва и помага  при чистенето на вируси. Да е жив и здрав!

Аз бях на ремонт..херния.. Сега се възстановявам.

Хубава вечер на всички!

Хайде и SpyShelter Firewall загина. Premium версията остава, но тя няма защитна стена:

138517-compare.png

https://www.spyshelter.com/blog/changes-at-spyshelter-spyshelter-firewall-discontinued/

Който иска да си я свали за колекцията докато я има. Макар че за нея няма да има повече актуализации и лицензите на легитимните ще изтекат скоро (не знам как стоят нещата с пиратските такива).

От официалната страница се тегли вече само Premium версията и затова давам линк от comss.

https://dl.comss.org/download/fwsetup.exe

на 14.10.2022 г. в 20:25, Богатир написа:

Как я карате? Къде се изгуби icotonev?

Здравей градски до колкото помня ицо миналата година 1 не изпълни препоръките му по системата , която чисти и той написа това е от мен оправяй те се и от тогава не съм го меркал в форума .Ако Жоро знае нещо повече да сподели ако иска.Аз не рвзбирам хора като Цурвула и Ицо като не им изпълниш препоръките  се сърдят на всички.Никой не ви е карал на сила без пари да помагате всичко идва от сърцето и душата .Лека вечер на всички !

на 16.10.2022 г. в 23:41, adersa написа:

Никой не ви е карал на сила без пари да помагате всичко идва от сърцето и душата

Когато си даваш сърцето и душата по целия свят да помагаш много години ..идва и момент да се оттеглиш ...Вече съм на възраст и не ми се отразява здравословно всичко това..! А дали ти ме разбираш или не ...това си е твой проблем...! Приятен ден и бъдете живи и здрави..! :) 

Живо здраво, Ице!

Наздраве за добрите стари дни и надявам се бъдещи.

Усеща се липсата ти в раздела, та по-често наминавай пък и било само за едно наздраве! :beer11:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.