Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

По правило-програми с HIPS се инсталират на чиста ОС....

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

Ми явно не се купуват отделни стени отдавна и умряха.Тормозят хората. Икато си сложиш касапа на интерактивен режим и те кефи да те пита постоянно?

Това е параноя!

преди 15 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Незнаех хипс без дефиниции как разпознава кое е вредно и кое чисто.

Затва има анализ по поведение и не във вяка антивирусна има хипс.Ма вие много го фалите тука.

Ми като не знаеш какво дращиш? Аре бегай у политиката!

преди 1 минута, nikssi написа:

Ми като не знаеш какво дращиш? Аре бегай у политиката!

Какво ценно има на компютъра на сина ти та е с ограничен акаунт. Много си се вманиачил.

преди 12 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Това е параноя!

https://eugene.kaspersky.com/2012/10/03/in-denial-about-deny-all/

Читай бляд!

преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Какво ценно има на компютъра на сина ти та е с ограничен акаунт. Много си се вманиачил.

Беше с ограничен акаунт. Беше преди пет години. :drum2:Сега вече не мога да му мина с тоя номер!

Ти си параноик на тема сигурност! Остави го да си инсталира каквото иска какво ще те вика само?! Това са глупости.

преди 10 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Ти си параноик на тема сигурност! Остави го да си инсталира каквото иска какво ще те вика само?! Това са глупости.

Защо така мислиш???

преди 24 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Той си и  инсталира. Не си запознат с модула на Касперски и затова нали ти казах...беж у политиката да развиваш локуми.

преди 5 часа, Методи Дамянов написа:

аз като фен на ЕСЕТ

НОД32 е боклук и това многократно съм го доказвал на различни ЕСЕТ "фенове", които след демонстрацията започваха да си търсят друга програма. Колкото пъти съм инсталирал НОД32, толкова пъти е намирало заплаха там, където няма такава. Може би най-абсурдният случай беше с един познат, който си беше купил НОД32, но не можеше да се оправи с инсталацията и ме извика да му я инсталирам. Инсталирах я, въведох номера както си му е редът, ъпдейтна се и поиска рестарт на компа. След рестарта започнаха абсурдите - намери заплаха в няколко PDF файла, които всъщност бяха фактури. Добре че човекът ги имаше и на хартия, та не беше толкова проблем това. След като я пуснах да сканира целия хард, дойде най-големият абсурд - намери заплаха не другаде, а в nod32.exe и се опитваше да блокира и изтрие това екзе. Както можеш да се досетиш, това беше неуспешна задача, която навлезе в безкраен цикъл, състоящ се от диалогов прозорец "намерена е заплаха в nod32.exe, програмата ще опита премахването му" - ОК - изписва, че операцията е невъзможна и после пак се появява диалогът със съобщението за nod32.exe и така до безкрайност или докато не ти писне и не набиеш един студен shut down на компа.
В университета, години след този случай, когато се опитвах да уча C++ (C# е по-лесен - малко офтопик), тръгнах да записвам файла в doc формат, защото идиотът, който ни преподаваше, искаше да му пращаме кода в doc файл. Иди му обяснявай, че в doc файл не можеш да пишеш такъв код. И... както и да е. Записах файла, въпреки предупреждението на MS Word, че някои символи ще изчезнат и миг след това имбецилът нод32 нададе вой до небето, щот' видиш ли имало подозрително поведение от страна на същия този doc файл!
След няколко години демонстрирах същото на един преподавател в СофтУни, където горките също са с това малоумие НОД32 - в един DOC файл написах без кавичките " {da ti eba maikata pedalski .nod32} " и 4 сек. по-късно файлът беше натирен заради "подозрително поведение, целящо увреждането на NOD32".

И после тия мошеници искат да им се плаща за тоя боклук?! Даже малоумният Лешперски се държи по-добре от тоя боклук с неизвестен произход.

преди 54 минути, attj написа:

Защо така мислиш???

Гугъл си стиснал ръцете с Касперски и последния уж го уведомява че предотвратява следенето и натрапниците!:D

преди 5 минути, rado84 написа:

намери заплаха не другаде, а в nod32.exe

Като чета това което пишете ...си мисля че се опитвате да ни изкарате тотални аматьори...Само за ваше сведение:

https://www.bleepingcomputer.com/startups/nod32.exe-18828.html

Мдааа първата ми антивирусна не случайно беше ЕСЕТ . Половин година стоях с нея каквото пъхна или отворя го засичаше после докато се науча как се деинсталирва накрая я разкарах и до ден днешен съм с аваст  ,

преди 7 минути, icotonev написа:

Като чета това което пишете ...си мисля че се опитвате да ни изкарате тотални аматьори...Само за ваше сведение:

https://www.bleepingcomputer.com/startups/nod32.exe-18828.html

Това го покажи на ЕСЕТ, щот' въпросното нод32 хората си го бяха купили и свалили от сайта на ЕСЕТ. Ето ти даже и скрийншот, където си пише, че боклукът им се казва НОД32 - с това име е от години.

39143ca9ae.png

преди 5 минути, adersa написа:

Мдааа първата ми антивирусна не случайно беше ЕСЕТ . Половин година стоях с нея каквото пъхна или отворя го засичаше после докато се науча как се деинсталирва накрая я разкарах и до ден днешен съм с аваст  ,

Аваст е по-различен от нод32 с това, че той пък не засича нищо. Тествах го на виртуална машина, като стартирах заразено екзе - изобщо не реагира. После и при сканирането пак не реагира.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 7 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Гугъл си стиснал ръцете с Касперски и последния уж го уведомява че предотвратява следенето и натрапниците!:D

Ма вземи си разшифровай поста,че трябва да си ясновидец,че да схванеш за какво иде реч...И нали ти казах да не коментираш нещо за което имаш само бегла представа.

0fbc4ff3d933f57774eb5c8ce6bded8c.jpg

Оффф...  бъбреци...

преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

И хипса на стената ти обяснява подробно и разбираемо какво става?

Тя не може да познае само кои са уиндоуските процеси.

Имаше, Ванко преди, сега май няма. Едното беше стария вариант на Емсисофт (преди да почнат да използват Бидифендър) и поведенческия му модул, другото беше PC Tools (отдавна пенсионирана). Като последния беше наистина интелигентно направен. Не помня кой ги купи. Май Симантек. Norton за мен имат много добър поведенчески блокатор и доколкото си спомням непознатия файл се емулира в облака. Комодо мисля използва същата техника, макар че техните възможности са доста по-малки...

@rado, не се мъчи, човек най-добре. Коментирай нещо друго. Не ти давам уклон, просто тея неща могат да ги четат някакви хора де не знаят кви ...неумности пишеш.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Слагам си добавка например Chostery и съм се справил с Google analitics. Тя може би на мене ще робува. Всичко е една лъжа и се робува на карпорации.Как провери дали Касперски те пази от това? Разбрахме че те известява.

Ако файла е с локация:

%System%\nod32.exe
%System%\nod32\nod32.exe
%Temp%\eset.login.viewer.1.3\nod32.exe
%Temp%\nod32.exe
%Temp%\nod32.patch\nod32.exe
%Windir%\nod32.exe

е стопроцентов бацил..определен от вирусните лабаратории така:

Backdoor.Win32.Rbot.bng [Kaspersky Lab] 2
Downloader.gen.a [McAfee] 2
Mal/Generic-A [Sophos] 2
New Malware.b [McAfee] 2
Trojan Horse [Symantec] 2
W32.Spybot.Worm [Symantec] 2
Worm.Akbot.Gen [PC Tools] 2
WORM_RBOT.GEN-1 [Trend Micro] 2
Backdoor.IRCBot.UUZ [PC Tools] 1
Backdoor.Win32.IRCBot.axs [Kaspersky Lab] 1
Backdoor.Win32.SdBot [Ikarus] 1
BehavesLikeWin32.ProcessHijack [Ikarus] 1
Generic QHosts.a.gen [McAfee] 1
Mal/Emogen-U [Sophos] 1
Trojan.QHosts.AA [PC Tools] 1
Trojan.Win32.Qhost.cm [Kaspersky Lab] 1
TrojanDropper:Win32/Agent.BAD [Microsoft] 1
Trojan-PSW.Win32.Agent.lta [Kaspersky Lab] 1
Trojan-PWS.Win32.Agent [Ikarus] 1
VirTool.Win32.Injector [Ikarus] 1
VirTool:Win32/Injector.gen!W [Microsoft] 1
W32.IRCBot.Gen [Symantec] 1
Win-Trojan/Agent.535552.F [AhnLab] 1
Worm:Win32/Pushbot.gen!C [Microsoft] 1

преди 51 минути, rado84 написа:

Това го покажи на ЕСЕТ, щот' въпросното нод32 хората си го бяха купили и свалили от сайта на ЕСЕТ. Ето ти даже и скрийншот, където си пише, че боклукът им се казва НОД32 - с това име е от години.

39143ca9ae.png

Аваст е по-различен от нод32 с това, че той пък не засича нищо. Тествах го на виртуална машина, като стартирах заразено екзе - изобщо не реагира. После и при сканирането пак не реагира.

Не е точно така аваст вхаща и засича например заразени сайтове но ми се е случвало при опит пускане на програма да я блокира .

преди 1 час, rado84 написа:

Ехо експерта,отговори чакам от теб,какво стана?

За сайтове не съм го тествал, но файлове не хваща изобщо.

на 2/2/2017 в 22:35, rado84 написа:

За сайтове не съм го тествал, но файлове не хваща изобщо.

Вземи пробвай 360 TS  и гледай какво става тогава....

преди 18 часа, attj написа:

Вземи пробвай 360 TS  и гледай какво става тогава....

Пробвах я. Тоя боклук ми махна всичките елементи, които бях добавил в стартъп и дори не ме попита дали искам да ги маха. Поне да ми беше позволило да избера кое да махне и кое не, а директно затри всичко, така че и аз я затрих - в кофата, откъдето е дошла.

преди 51 минути, rado84 написа:

Пробвах я. Тоя боклук ми махна всичките елементи, които бях добавил в стартъп и дори не ме попита дали искам да ги маха. Поне да ми беше позволило да избера кое да махне и кое не, а директно затри всичко, така че и аз я затрих - в кофата, откъдето е дошла.

Чакай сега - ти всичко изкара че не струва! То, че не струва особенно това което струва си е ясно, но пък без хич!??;)

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.