Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

Весело посрещане приятели! Бъдете живи и здрави, всичко друго се постига! Малко се бях изключил от форума, но имах нужда да рефрешна и затова се извинявам за внезапното си отсъствие. Все пак хвърлях по едно око на разделите за да не изоставам прекалено много. Благодаря на активните, които продължиха да публикуват информация. Аз изчезвам и ще се чуем и видим догодина живот и здраве!

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

За много години на всички.
Един поглед върху безплатните защитни стени:
http://www.techradar.com/news/software/applications/the-best-free-firewall-software-of-2015-stop-malware-before-it-gets-you-1284587

Честита нова година на всички.:emoji_objects-14: Днес слушах по Испанските новини,рецептата на Доналд Тръмп срещу кибершпионажа.Казва че няма доверие в интернет технологиите:„Не ме интересува какво казват те,защото няма компютър в света който да е безопасен.Ако има нещо наистина толкова важно,напишете го,но не го изпращайте по интернет,а по старомодния начин чрез куриер“!

Колеги, от доста време не се занимавам с антивирусни програми и сега, тъй като имам нова машина, започнах да ги разглеждам. Можете ли да препоръчате някоя нормална антивирусна програма, която не са я развалили тотално. След като изпробвах BitDefender - тежи, Avira - няма интерактивен режим и сканира след всяко засичане, ESET - също са си премахнали интерактивния режим, Comodo - който си добави собствените файлове като неразпознати, блокира разни нормални известни файлове, а след това и не можа дори да се деинсталира добре.... Направо ми писна, разочаровах се и ми се отщя да инсталирам другите.

Нямам проблем да бъда без защита, то си е до интернет култура, но ми се ще да имам нещо за спорта. Държа да има интерактивен режим и да не тежи. Какво е положението с онези китайци?

Честита новата година!

преди 7 минути, Calando написа:

Честита новата година!

Честита и на теб!

За антивирусни предложения виж тази тема

ЧНГ на всички! :champagne1: Вчера чистих един доста интересен бацил...забранява стартирането на Task Manager-a, но само от Taskbar-a (ако се стартира през CMD.exe стартиран като администратор си се стартира успешно). Забранява и менюто с деинсталации на програми. Системата бе доста силно заразена, но дори след почистване с доста тулчета и скриптове продължаваше да създава тези 2 проблема. Първоначално помислих, че потребителката беше омазала системни файлове (защото бе чистила и сама преди да ми се обади), но sfc /scannow и DISM върнаха чисти резултати. След обстоен анализ се оказа, че виновника е потенциално нежелано приложение маскирано с име подобно на това на Intel за HD графичната подсистема и разбира се стартиращ от нестандартно местоположение => C:\ProgramData\igfxDH.dll. Проверих файла и се оказа, че според Касапа става въпрос за пресен вариант => not-a-virus:HEUR:AdWare.Win32.Sokuxuan.gen

Явно е доста нов...тема от 2 дни:

https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/636229/infected-with-navsmart-chrome-start-up-page-is-locked-to-navsmart/

За капак на всички системата имаше и UCBrowser. Последния се чисти лесно, но папката му никога не може да се изтрие в Normal Mode. Досега винаги съм давал инструкции за изтриването му в Safe Mode и е било успешно, но имах време да проуча защо е така. Пробвах с груба сила на различни ARK инструменти и такива за триене на файлове при рестарт на системата без резултат (дори след като драйвера бе изтрит). Оказа се, че има Hidden ADS стрийм, който е в основата на проблема (това са си рууткит техники за прикриване направо). След премахването му и след рестарт вече нямаше какво да пази папката от изтриване. Интересна битка беше, където доста тулчета за мое учудване се провалиха...Няма да изброявам всички използвани,  но бях най-доволен от HitmanPro и от RogueKiller.

PUP ( Potentially Unwanted Programs) станаха по-трудни и изобретателни от доста други напоследък.

Поздрави! ;)

Хъм... тази версия не я бях чувал, а вие - за възможно присъствие на Стъкснет във Фукушима: https://americanfreepress.net/japanese-journalist-accuses-israel-of-fukushima-sabotage/

преди 10 минути, Методи Дамянов написа:

Хъм... тази версия не я бях чувал, а вие - за възможно присъствие на Стъкснет във Фукушима: https://americanfreepress.net/japanese-journalist-accuses-israel-of-fukushima-sabotage/

Дали е още жив този журналист, след като е разкрил такъв чудовищен акт ?

преди 9 минути, Ken написа:

Дали е още жив този журналист, след като е разкрил такъв чудовищен акт ?

Може би е само една от поредните конспиративни теории. Все още търся заглавие на медия, която да съм чувал, а не някакви конспиративни блогове. If it's not in the news...

ЦРУ агентът, разследвал вероятен трансфер на ядрен материал не е жив вече: https://concen.org/oldforum/thread-9257.html

Ето и оригиналната статия на Шимацу:

http://rense.com/general94/secbb.htm

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 6 минути, Методи Дамянов написа:

Може би е само една от поредните конспиративни теории. Все още търся заглавие на медия, която да съм чувал, а не някакви конспиративни блогове. If it's not in the news...

Това би трябвало да е статията му за Фукушима, но аз поне не виждам да се споменава Израел в нея :
Japan's Tsunami: Human Failings, Not Nature's Power, Are the Real Calamity

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Не, ето я:

http://rense.com/general94/secbb.htm

Тук споменава Израел.

Цитат

The White House, specifically Bush, Cheney and their co-conspirators in the DoE, hold responsibility for ordering the illegal removal and shipment of warheads without safeguards.

The state of Israel is implicated in theft from U.S. strategic stockpiles, fraud and extortion against the Japanese government, and a computer attack against critical infrastructure with deadly consequences, tantamount to an act of war.

Prime Minister Abe and his Economy Ministry sourced weapons-grade nuclear material in violation of constitutional law and in reckless disregard of the risks of unregulated storage, enrichment and extraction. Had Abe not requested enriched uranium and plutonium in the first place, the other parties would not now be implicated. Japan, thus, bears the onus of the crime.

Цитат

Tokyo dealt a slap on the wrist to Tel Aviv by backing Palestinian rights at the UN. Not to be bullied, the Israeli secret service launched the Stuxnet virus against Japan's nuclear facilities.

Доста сериозно обвинение.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Предполагам, че сте гледали документалката Zero Days, там обясняват всичко за стъкснет и как от касперски са я открили.

преди 53 минути, Mr.n0b0dy написа:

Предполагам, че сте гледали документалката Zero Days, там обясняват всичко за стъкснет и как от касперски са я открили.

Ами всъщност я открива една беларуска компания Virus Blokada. Автори на VBA32. Стъкснет е имал вграден списък с антивирусни, от които да се пази, но не и от нея. След това, те дават за анализ пробите на Symantec и Касперски. Ако успееш си намери книгата:

https://www.amazon.com/Countdown-Zero-Day-Stuxnet-Digital/dp/0770436196

Увлекателно написана, но и издържана технически.

За много години на всички! 

exploit-db.com <- Това изцяло със шел код ли е написано.? И каква е разликата между този експлойт и класическият рууткит, защото функцията на това е "Privilege Escalation" подобно на рууткита който също се бори за системен достъп. 

Но най-вероятно е заради разликата в кода защото това е шел а рууткита и в C може да бъде написан.

Няма как. Да пием за псевдохакерите.

Лошо, вече не пия.

преди 34 минути, URIEL написа:

Няма как. Да пием за псевдохакерите.

Лошо, вече не пия.

Ето ти повод. :D

Нека се насладим

От 7 годишен се трепя!

По комунизма беше jeet kune do

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Красота...затова и Ip Man ми е един от любимите филми. :) Иначе сега е известно повече като wushu.

И на мен също, Жоре.

Приятен ден ти желая днес!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.