Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

преди 4 часа, Методи Дамянов написа:

Аз това го знам. Интересното ми стана, че има малвъртайзинг атака по популярен и надежден бг сайт. Някой от доставчиците или посредниците им на реклама е бил пробит. А съобщението си седи. Това е на Файърфокс с Дебиан. Не съм гледал, може би ми е включена java. На Уиндоус, пак с Файърфокс ми представя друга зловредна реклама. Съобщенията виждат браузъра и системата и го профилират, издавайки специфични съобщения, което означава, че атаката не е от случайните.

Хм.. проверих - нямам включена Java.. Друг вижда ли подобни съобщения там? Значи атаката не е толкова "advanced". колкото мислех.

След спиране на adblock виждам подобен прозорец но не за джава ами за някакъв ъпдейт на плеър.

Цитат

22.2.2016 г. 18:49:19    Обнаружено: not-a-virus:Downloader.Win32.AdGazele.h    C:\Documents and Settings\USER\Desktop\MediaPlayerSetup.exe 

;)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

:angry-minion:

На другия комп, който е с Уиндоус и Авира...

921477a84dd6a5ce.png

4fc6ca64bf57b6f9.png

:comp_virus:

Никва реакция. Не продължих, че не е моя. Интересно на Дебиан съвсем различна. Google Safe Browsing също го подмина. Адресът, изтропан на "Авира".

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Много отдавна трябваше да се направи тема ,примерно "Избор на антивирусна",със статус "Важна",за да се спре пускането на теми като"Коя антивирусна да сложа","Препоръчайте антивирусна" ,"Коя е най-добрата антивирусна" и бля,бля..Непрекъснатото пускане на подобни теми и неползването на търсачката само създава напрежение....

Поздрав за антивирусната секция

Честит празник!

11025635_10153170405144359_3417917490265

p.s. До логото на сайта можеше да се сложи един трикольор...днес е националният ни празник все пак...

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Честит празник на всички българи!

Споко колега, то дори Google doggles ни отсвириха тази година...

За Google как да е..ама сайта ни е български....

преди 4 часа, attj написа:

Нещо напоследък не ми се занимава да търся нови  буболечки ....

Що бре,я глей ква буболечка има тука, Цък

• 2 седмици по-късно...
преди 5 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Активирайте пълната версия на продукта! Какво искат да ми кажат от Есет? Че пробната версия е непълна ли?

Ми така е. Няма поддръжка. :D Та мъни мъни и става пълна с нови възможности.

За 3 секунди....гледайте внимателно видеото м/у 17 и 20 секунда

Цитат

Неизвестные, которых сейчас разыскивают правоохранительные органы, устанавливают скиммер на терминал в буквальном смысле за три секунды.

Полиция обнародовала видео в надежде, что кто-то узнает мужчин, попавших в кадр, и сможет сообщить о них какую-то информацию.

Запись сделана камерой наблюдения в минувшую в среду, 9 марта 2016 года, на обычной автозаправке. Пока один злоумышленник отвлекает работника заправки, второй молниеносно устанавливает скиммер на терминал. Все было проделано настолько быстро, что момент установки вредоносной железки можно вообще не заметить (с 17 по 20 секунду ролика).

Сообщается, что в данном случае работник заправки заметил появление скиммера уже на следующий день и обратился в полицию, предоставив представителям правоохранительных органов данную запись.

http://www.comss.info/page.php?al=Skimmer_na_terminal_ustanovili_za_tri_sekundy

преди 5 минути, attj написа:

360 TS напоследък здраво са над всяка конкуренция - дори е безплатна...   Спирам да хваля Симантек, а за Касперски въобще не виждам защо да се сещам...Пробвайте  германо-румънския безплатен китаец!    

:01:

на 23.03.2016 г. at 11:43, nikssi написа:

:01:

Гледам на стационарния компютър у дома - 360 TS  отбелязва, че го охранява непрекъснато вече от 185 дни....SEP 12 единствен досега при мен без преинстал се е задържал за по-дълго....    Другата ми важна констатация - въобще нямаше да ги инсталирам тези любимци, ако не бяха налице техни безплатни възможности за ползване...

Редактирано от attj (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

И все пак,отваряйте си очите,че не се знае какво може да ви се "закачи в шубрака"...На някои може да им се помогне....за другите..."козела си е виновен"...

Ако някой има интерес от лиценз за DRWEB Space Security нека ми пише. Имам един който не използвам. А ще е жалко да си отиде неизползван.

преди 36 минути, Stoyannnov написа:

По интересното е, къде отиват кинтите?

Или по точно каква част остават за "пчеличките". Не виждам нищо лошо да им се заплаща труда, но ако администрацията получава процент не го намирам за правилно. Ама както се вижда всичко е пари.

360 TS стигна до 198 дни време за охрана  - Кихчо е абсолютен лидер при изяви на сродни програми!

преди 43 минути, attj написа:

360 TS стигна до 198 дни време за охрана  - Кихчо е абсолютен лидер при изяви на сродни програми!

А някои стоят и с години. Например на жената на нетбука от 2009 без преинсталация досега. ;)

• 2 седмици по-късно...

Таз Земана толкова фалшове махнах я! Почнах се чудя заразно ли е нещо или безвредно и я махнах.Malwarebytes Antiransomware и CryptoPrevent няма проблем ама с нея стана синия екран или от WinPatrol-a! Прекалих!:D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.