Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

преди 10 часа, NIKISHARK написа:

За FakeAv няма да говорим сега...:D

В темите за бубите Миро липсва-  а за мен те са като предпочитани поне за 10-15 години... В политическите теми обаче е уникат - накрая пак не знае какво е поискал и как го е постигнал...

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

преди 2 минути, attj написа:

В темите за бубите Миро липсва-  а за мен те са като предпочитани поне за 10-15 години... В политическите теми обаче е уникат - накрая пак не знае какво е поискал и как го е постигнал...

Ти да мълчиш! Остава и тука да почне...

преди 10 часа, nikssi написа:

Все си мисля - на нашия запасен офицер Миро е нормално да му е трагикомична темата за защитния софтуер....   Аз с години професионално уж съм го изучавал - и пак не съм го доизучил достатъчно и изцяло...   Ние също сме запасни офицери - нека той не се счита за единствен и неповторим...

Ще взема да атакувам Миро с някоя друга буба - само заради пробването какво още той ще натвори...

преди 10 часа, Beyond_Wisdom написа:

Прати му прикачен файл от темата за подпомагането!:D

Той е с нулев опит в тези теми - а моят практически опит  там е над десетгодишен...   Мога разноглед да го направя - ама този украински бандеровец дори все  ми е весело симпатичен...Не искам да го тревожа и притеснявам...

Е това вече, е друго нещо. :D Доброто старо време.

Нищо де. :D Все от някъде, трябва да се започне.

Макар че тоя вирус се лекува, с антивирусна тояга.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

на 12.02.2016 г. at 12:01, Beyond_Wisdom написа:

Поне един кейлогер да го опознаете по-добре Мирко.:D

За какво ми е допълнително да го опознавам ?   Чудя се как още не се е включил тук - явно за тази тема няма стотинки за постове...

Замени 1 и 2 с Microsoft или "вашата антивирусна програма" и ще получиш нещо тревожно. Никога не съм разбирал това за простите пароли... В смисъл..., разбира се, че ако използваш "123456" за парола е тъпо, но може да използваш парола от типа: "@%vFij%t3wxuRD%xlHBB%ZcWvfSWwTw" и да си еднакво уязвим, ако човекът, който се грижи за базата данни е мърльо (или просто не си разбира от работата), който ги съхранява във вид на открит текст и въобще е лесно достъпна. За съжаление, мисля, че вторият случай е фактор, който е виновен в по-голяма степен за кражбата на данни. И в първия случай жертвата е една, а във втория може да са стотици, хиляди..  Статистиката е безпощадна - вторият случай е виновен за в пъти повече пробиви. Само че.. няма наказание за такива.Другото, което е разбира се необновяван с години софтуер, който използва отговорната страна. Това също е много често срещано. Отново става дума за чиста и проста мърльовщина...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

По-добре пиян на Трифон Зарезан, от колкото със СПИН на свети Валентин..Камък ми падна от сърце..:D..къде е бирата!?

на 2/12/2016 at 18:56, nikssi написа:

Спокойно. Не му плащат за това. Нито тоя дето го довлече тук, го интересуват другите раздели, във форума. :ph34r:

malwarebytes antiransomwere вече е добре.Проблеми няма.Но много постен,дано добавят опции.

Тая Zemana турски ли е облака,чудя се дали да я махам.

Поне от кейлогъри пази ли?

на 10.02.2016 г. at 18:23, _Alex&Vanko_ написа:

Ако си обиден пък защо? Аз не се обиждам от хора които никога няма и не съм виждал през живота си!

Не съм обиден просто нямам много време за писане.

Това нали не го виждам само аз (щото това лошо тогава).Зловредна реклама по страниците на subs.sab.bz?

12258fdb3fdb9985.png

Води към:

ed0f4c19c20e20b9.png

преди 5 часа, Методи Дамянов написа:

Това нали не го виждам само аз (щото това лошо тогава).Зловредна реклама по страниците на subs.sab.bz?

12258fdb3fdb9985.png

Води към:

ed0f4c19c20e20b9.png

Сто процента ще те закара към бацилис сайт или ще свалиш нещо, което е "ъпдейт" и по време на инсталацията, сетъп-а ще тръгне да сваля някой троян или по-лошо ransom-че.

Аз това го знам. Интересното ми стана, че има малвъртайзинг атака по популярен и надежден бг сайт. Някой от доставчиците или посредниците им на реклама е бил пробит. А съобщението си седи. Това е на Файърфокс с Дебиан. Не съм гледал, може би ми е включена java. На Уиндоус, пак с Файърфокс ми представя друга зловредна реклама. Съобщенията виждат браузъра и системата и го профилират, издавайки специфични съобщения, което означава, че атаката не е от случайните.

Хм.. проверих - нямам включена Java.. Друг вижда ли подобни съобщения там? Значи атаката не е толкова "advanced". колкото мислех.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.