Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

офтопик: А ЕСЕТ ти дават да пробваш бетата до ноември. Хм... :ph34r:

...и Есет аспирин протект работи без грешка. :D
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

HIPS на NOS 32 AV под Win  10 продължава да не бачка.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

HIPS на NOS 32 AV под Win  10 продължава да не бачка.

При мен и този на Comodo....ще гледаме след 29-и..

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

При мен и този на Comodo....ще гледаме след 29-и..

Брех само Касапа ли бачка под Win10  :D

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=327400&view=findpost&p=2435291

Hola,

Para los más impacientes aquí os dejo el enlace de descarga al KIS 2016 TR (de momento solo disponible en ingles):

ftp://ftp2.kasperskyftp.com/consumer-products/Current_Versions/KIS_Win_2016/KIS16.0.0.614en-US.exe

Compatible con Windows 10 RTM smile.gif

Saludos

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Брех само Касапа ли бачка под Win10  :D

При други колеги(x64) няма проблеми...При мен на 30-та секунда, след включването на HIPS-а,или Проактивен режим,следва рестарт и предложение за възстановяване...

Имах някакво понятие за MOOC (Massively Open Online Course) курсовете, но така и не бях изкарал някой. Реших да се регна в Coursera. Нещо не ми хареса. Кратки встъпителни клипчета. Без много-много допълнителни материали. Връзки - някои от тях доста пусти - към странични сайтове. Въобще... не знам. Нещо като сгънато на две-на три. Опитах edX. Ммм... това е друга бира. Клиповете са достатъчно дълги и информативни. Добре подредена информация за структурата на MOOC-а. Лесни за управление инструменти и организация на страницата. Много повече инфо - наистина много повече. Направо нямат сравнение двете платформи.

Реших да се регна за този курс като проба: https://www.edx.org/course/cyberwar-surveillance-security-adelaidex-cyber101x

Просто да ги сравня. И два шота:

69245ddfa942c1d0.PNG

9ed8b4c23fdfa87b.PNG

7f6c269d77369efb.PNG

Тази лента отгоре (с wiki-то) я има за всяка седмица и предоставя наистина много допълнително инфо. Да видим, дали ще съм в колко процента бяха де не довъършват курсовете, които са записали (един от големите проблеми на MOOC-овете, заедно с акредитацията)

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Е ти па сега :ph34r:

То вярно че в търсачката това излиза на първо място.

Интересно съвпадение.

Стига с това пиано бре...бира и мезенце на теферич. Тва е истината. :clown:

http://vbox7.com/play:46b83882&pos=vr

:no-no:     :scared:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ай, поздравче!

Не ми излиза от главата туй вече втори ден...

89c37e590c5c0166.PNG

Ма много популярен станал тоя "Шодан". Некой може ли да ми обясни всъщност какво се случва, и защо точно тази авторизационна служба на VMWare си комункира с Шодан?

http://security.stackexchange.com/questions/34030/how-can-i-protect-my-internet-connected-devices-from-discovery-by-shodan

Блокирай ги от hosts файла:

127.0.0.1 shodan.io,census10.shodan.io,census12.shodan.io

То по ми беше интересно, защо се свързва с услугата на VMWare... Иначе то постоянно някой нещо си ровичка и сканира. ЕСЕТ ме предупреди само миналата седмица на два пъти за някакви китайци, едни руснаци, и Shadow Server, които са "добрите момчета" и сканират за ботове и такива неща. И нещо друго любопитно: спам писмо с някои доста любопитни получатели: @google.account.recovery и gmail team...

88452cdd2b395151.PNG

50097e76566edd7e.jpg

• 2 седмици по-късно...

Ето това: https://www.kaldata.com/forums/topic/244576-privazer-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE/#entry3176789имах предвид в поста от "новините" (Дискусия, #1798) за privacy манията...

PrivaZer prevents recovery of your activities.

...and your computer from recovery...

А някои от тези приложения всъщност са доста обтрузивни точно към "приватността" ти, изпращайки към сървърите си данни за инсталирани приложения и подобни. И това е нормално. Най-малкото, хората дето го разработват и поддържат ще искат да монетизират усилията си.

Ето това: https://www.kaldata.com/forums/topic/244576-privazer-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE/#entry3176789имах предвид в поста от "новините" (Дискусия, #1798) за privacy манията...

...and your computer from recovery...

А някои от тези приложения всъщност са доста обтрузивни точно към "приватността" ти, изпращайки към сървърите си данни за инсталирани приложения и подобни. И това е нормално. Най-малкото, хората дето го разработват и поддържат ще искат да монетизират усилията си.

Трябва да се внимава с използването на такъв тип програми,особено с маркирането ....

Полезно четиво. Нищо стряскащо или подобно. Просто състоянието на нещата:

https://medium.com/message/everything-is-broken-81e5f33a24e1

П.С. Прочетох го докрай. TL;DR. Всъщност първата част ми хареса, втората е пак за АНС... Това е наистина проблем за американците. За самочувствието им ("живеем в свободна държава, най-голямата демокрация, ала-бала", айде-айде, "мароканска или холандска, всички знаем отдека е"), а и всъщност съвсем материален проблем за тях. За нас... Ние сме си свикнали. Както се казва: "Американците де отиват, ний оттам се връщаме"...

Поздравче:

За всички.. с всякакви ...ОС....

http://www.vbox7.com/play:05bc10d5

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

...изпращайки към сървърите си данни...

че прати, ако го пуснем :)

Я да праща на localhost

Ей системата ми стана много бавна проблеми с браузърите и махам Outpost махам Secure Aplus и бях готов да се карам на Георги за Crypto Prevent щото нямате права за достъп или уиндоус няма достъп до инсталационен файл а то хубавеца Аваст бил виновен.Няма я сложа никога повече.Деинсталиращата програма ми показа 1 гигабайт че заема мале!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.