Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

Малко смях...преди новата работна седмица...

http://vbox7.com/play:5db62d21f6&start=0

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

Малко плямпане на тема "Инфозащита" и култура. Наскоро гледах Citizenfour. Определено любопитна лента с важен отпечатък. Не, не казва всичко, и няма как да го направи. Освен това за незаинтересованите от случая на Сноудън може да е малко объркваща. И най-важното участват тримата човека, благодарение, на които всичко се раздуха - Сноудън, Грийнуол и Лаура Поитрас. Макар че тя държи камерата. Супер ми е странно това, което казва Сноудън в началото - че всичко е подготвено за седмици след 11-ти септември... Моля?! Това, което се разкрива в хилядите слайдове и продължава да се разкрива смятам, че се е подготвяло в продължение на години. А винаги има и други варианти. Аз все още не съм сигурен за Сноудън. Кой по-точно е той, за кого работи в момента и всичко, което ни се представи се представи е само утечка? Може и така да е. В смисъл за това си има предпоставки - практиката на американското правителство да "аутсорсва" войните и военните си операции на частни компании, в които работят цивилни. Това, даже в България не знам може ли да се случи. Имам предвид, че граждански лица получават достъп до квалифицирана информация от първостепенна важност за сигурността на държавата. Ъъъъ... всъщност, да - при нас се случва...Мен обаче ме гложди някакси цялата тази работа. 

Другото, което искам да споделя е, че чета, макар и супер бавно, любопитна книжка (не знам, може ли да се нарече "книжка", четиво от близо 500 стр.): Countdown to Zero Day: Stuxnet and the Launch of the World's First Digital Weapon

LSYQ2tl.jpg

Супер любопитно четиво. Документалистика, но се чете много леко. Без някакви излишности и глупости.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Поздрав за всички колеги от антивирусния раздел и най-вече за B-Boy, nologo и icotоnev от които съм научил много.

Три (всъщност два - в WIRED е в две части) полезни статии за вероятно най-злите модерни заплахи след криптомалера: малвъртайзинга. Особено ми харесва това в WIRED, защото съдържа и критика към отговорните лица - рекламните мрежи и системата на продажби и дистрибуция на онлайн реклама, и към собствениците и администриращите ресурси (чиято вина е по-малко, ако въобще я има...):

http://www.wired.com/2014/11/malvertising-is-cybercriminals-latest-sweet-spot/ (първа част)

http://www.wired.com/2014/12/why-malvertising-is-cybercriminals-latest-sweet-spot-part-2/(втора част)

http://www.eweek.com/security/why-malvertising-has-become-a-pervasive-security-risk.html

Ако някой не се е ровичкал за малвъртайзинга, може да почне с материала в eweek, а после да премине към този в WIRED. И на двете места е написано хубаво.

Това е най-зловещия начин за разпространение на малуер, и най-сигурния - за разпространителите му.

Би ми било интересно да чуя и мнения на хора администриращи уеб ресурси за този вид заплаха, тъй като самия аз не поддържам подобни ресурси и не се занимавам с уеб дизайн. При положение обаче, че страници, като YahooNews, Java.com и HuffingtonPost станаха жертва на малвъртайзинг кампании... А какво ще е ако организиращите подобни атаки намерят начин да компрометират инфраструктурите на компании, доставящи таргетирана онлайн реклама към потребителите на Скайп и Юторент?

Между другото в текстовете има нещо, което не съм сигурен, дали не объркват... относно това, че зловредния код се разпространява без взаимодейстие от страна на потребителите... Не знам има ли такъв случай... може би има. За тези известните, за които съм чел, просто подменят рекламните съобщения с фалшиви, които трябва да фи цъкнеш, но принципно може със скрипт да бъдеш локализиран и таргетиран, както правят и самите реклами и сайтове. Страници като Фейсбук (всемогъщата "Атлас") и Гугъл може да са доста по-агресивни, но техните системи трудно могат си мисля да паднат жертва на малвъртайзинг кампания, просто защото всеки цент/клик там се следи...

П.С. Всъщност имаше един случай, в който бяха използвали малвъртайзинг и експлойт кит.

http://www.scmagazine.com/popular-adult-website-impacted-by-malvertising-campaign/article/411379/

Честит Празник на всички именници!!!   Честит ден на храброста!!!

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Как се раждат митовете или защо не е хубаво да играеш на "развален телефон":

http://temadaily.bg/publication/27786-ВНИМАНИЕ:-Вирус-унищожава-твърдия-диск-на-компютъра:

Шпионската програма Rombertik действа като шахид-самоубиец - унищожава всичко,

ако се опитате да го откриете с антивирусна порграма

.

Оставаше един съвет да дръпнат да си деинсталират хората антивирусната. Все пак, нали...

14e80w8.gif

catheader-mcafee_1024.png

Много добра публикация:

http://siliconangle.com/blog/2015/05/15/to-whom-it-may-concern/

https://www.youtube.com/watch?v=xBO3SQ0BL08#t=149

Чета доста неща в разни форуми и се замислих дали най-ползваните защитни програми в света не са ли и най-добри?    Ако е така - лидери са  360 TS,Symantec, Avast.  Не зная как да ги подредя - аз постоянно ползвам китайската и американската програми.  Аваст за мен е нежелан - заради ненужно строг уебфилтър.   Според Вас има ли други кандидати за челната тройка?  Имам предвид програми с над 200 000 000 ползватели. То май все още няма други такива... 

Чета доста неща в разни форуми и се замислих дали най-ползваните защитни програми в света не са ли и най-добри?    Ако е така - лидери са  360 TS,Symantec, Avast.  Не зная как да ги подредя - аз постоянно ползвам китайската и американската програми.  Аваст за мен е нежелан - заради ненужно строг уебфилтър.   Според Вас има ли други кандидати за челната тройка?  Имам предвид програми с над 200 000 000 ползватели. То май все още няма други такива... 

Авира, също е с много ползватели. AVG, не знам колко са по статистика. Но, трябва да отворим една скоба, и да уточним нещо. Броят са всички, сложи ли за проба, конкретната програма, или реални ползватели? Защото, аз не знам, как ги броят, тези 200+ милиона. 

Вероятно броят  IP адреси обменящи данни с техни сървъри. Преди време за Кихчо бях чел, че доближава вече 500 000 000. Предлагащите пълнофункционални безплатни версии си осигуряват значително предимство.

Поздрав за всички от форума "Сигурност и антивирусна защита"

Георги може много да го хвалиш Crypto Preventa ама ми бастиса интернета.Май драйвера прецака.Ша мина и без него.И ко без него ше ме хване ли крипто бацил?Май не! :)

Нищо не хваля, но и това, което казваш граничи с практически невъзможното...програма за пасивна имунизация използващи правилата на Local Security Policy няма как да прецака каквото и да е или да влезне в конфликт с драйвер или програма. Поне ако се използва с предпоследната опция за защита. Последната опция с филтрирането на exe и com файлове е бета и никога не съм препоръчвал да се ползва. Като цяло инструмента пази от доста зарази, не само от крипто заразите, заради начина си на действие...дропнатия файл просто не се стартира и може да се изтрие ръчно. Дали ще лепнеш нещо или не зависи от много фактори. Възможно е да се кара и без защитен софтуер, но трябва винаги да си нащрек, а човек не е машина все пак...никога не е късно дори напреднал потребител да стане за резил. Лично аз предпочитам да го ползвам за всеки случай, не толкова от крещяща нужда или параноя. Просто се спестява време и енергия за далеч по- креативни неща. Как пък на мен за няколко месеца не ми е направил и един проблем...Cryptoprevent ще прецака интерната ти, колкото и Applocker в Windows ще ти го прецака... ;)

Това, че нещо се ползва най-много, не означава, че е най-добро. Масово се ползват самсунг телефони, ама кво, да не би да са качествени?  Аз лично от години ползвам Kasperky. 

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Те тука всички знаят че Касперски е много добър ама се разтягат локуми за Кихчо и Комодо щот са безплатни.Уж работят ма не подпомагат антивирусните финансово.То и аз де. :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.