Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

Шъъът да те не чуе algor , че веднага ще привика гвардията да те оборят колко не си права и колко нищо не знаеш. :ph34r:

Иначе права си това е някакъв кошмар. Само като си помисля какво ще е след 20 години и тръпки ме побиват. :mad:

Да за жалост е това.Ние ще сме стари и това ще има за децата ни.Никoй не може да ме убеди в това което виждат очите ми всеки ден.

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

В моя блок има араби с 4 деца те въобще не говорят френски а са тук от 40 години.Те не полагат никакви усилия.Като родят по 5 деца и ето ти 2000 евра за какво им е да учат език.Нямат интегриране,те самита странът от хората постоянно и все на групи са.Много лицемерни хора.Обаче трябва някоя вечер да отида в Булонскиa da снимам там да видиш праведните какво правят с простуиращите там 300-400 травестита.Пълное с араби там.После се прибират y тях и селям алейкум.Моля ти се толкова са лицемерни.Постоянно са дрогирани с тия хашиши.То това трябва да се снима а не да се пише.На сниманото няма кой-какво да лъже.

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

В моя блок има араби с 4 деца те въобще не говорят френски а са тук от 40 години.Те не полагат никакви усилия.Като родят по 5 деца и ето ти 2000 евра за какво им е да учат език.Нямат интегриране,те самита странът от хората постоянно и все на групи са.Много лицемерни хора.Обаче трябва някоя вечер да отида в Булонскиa da снимам там да видиш праведните какво правят с простуиращите там 300-400 травестита.Пълное с араби там.После се прибират y тях и селям алейкум.Моля ти се толкова са лицемерни.Постоянно са дрогирани с тия хашиши.То това трябва да се снима а не да се пише.На сниманото няма кой-какво да лъже.

А не мислиш ли, че Франция, която дължи немалко на разорението на Северна Африка и е до голяма степен виновна за положението в страни, като Алжир и Мароко, най-малкото това им дължи? Така, както за много от бедите на Пакистан и Ирак е виновна Британската империя. Да не говорим колко дължи на разорението на Индия... Крушката винаги си има опашка. ;) Виж за Скандинавието не мога да коментирам. Те самите скандинавци са...

А не мислиш ли, че Франция, която дължи немалко на разорението на Северна Африка и е до голяма степен виновна за положението в страни, като Алжир и Мароко, най-малкото това им дължи? Така, както за много от бедите на Пакистан и Ирак е виновна Британската империя. Да не говорим колко дължи на разорението на Индия... Крушката винаги си има опашка. ;) Виж за Скандинавието не мога да коментирам. Те самите скандинавци са...

Не им дължи. Когато отиваш да живееш в дадена държава, то ти живееш по правилата на тази държава, нали? И според приетите норми на поведение, нали така? Та кое прави специални, тези емигранти, че всички останали, трябва да си променят начина си  на живот, за да угодят на един етнос? Щом искат да носят 'чаршафи', има си държави, дето това е задължително. В Европа, това не е прието. Но виждаш, че целта е ислямизация и разбиване на традиционните европейски държави, и христиански ценности.  В Италия, искат да махнат разпятието от класните стаи. Защото обиждало мюсулманите. А Италия, е лоното на католицизма.

Не им дължи. Когато отиваш да живееш в дадена държава, то ти живееш по правилата на тази държава, нали? И според приетите норми на поведение, нали така? Та кое прави специални, тези емигранти, че всички останали, трябва да си променят начина си  на живот, за да угодят на един етнос? Щом искат да носят 'чаршафи', има си държави, дето това е задължително. В Европа, това не е прието. Но виждаш, че целта е ислямизация и разбиване на традиционните европейски държави, и христиански ценности.  В Италия, искат да махнат разпятието от класните стаи. Защото обиждало мюсулманите. А Италия, е лоното на католицизма.

Ъъъъ... когато войските на британската и френската империя са крали и убивали в техните страни някой питал ли ги е? Дали щяха да търчат към Европа, ако тяхната история се беше развила според начертаното? 

Християнски какво? Не ме разсмивай. Лицемерието може да се облече във всякакви благовидни фрази, но знаем ги тея... В Европа не е прието... То и нас не ни приемат в Европата. 

Ъъъъ... когато войските на британската и френската империя са крали и убивали в техните страни някой питал ли ги е? Дали щяха да търчат към Европа, ако тяхната история се беше развила според начертаното? 

Християнски какво? Не ме разсмивай. Лицемерието може да се облече във всякакви благовидни фрази, но знаем ги тея... В Европа не е прието... То и нас не ни приемат в Европата. 

Крали, убивали вече си имат свобода и държава. Живеят си там. Щом идват в Европа, живетя по правилата на Европа. Има разлика. Търчат в Европа, за да живеят по-добре. А не, да си правят гета, и да живеят все едно не се намират на този континент. Нали усежаш разликата? Ти ако отидеш в Саудитска арабия, какво ще правиш? Ще се съобразяваш с техните обичай и разбирания нали? ;)

Аз коментирам присъствието им. А това какво е разрешено и какво не е, има си закони и конституция.

Значи, не си прочел постовете ми.  :P  

Според тебе тогава какво е станало? Станало е нещо което не е трябвало или е нямало да стане? Защото изобщо не е ясно какво щеше да е нивото им на развитие. Нали чаткаш,че ако не беше написъл поста си нямаше да ти отговоря по този начин. Ако го беше написъл в друг форум може и да не го прочета...ако не си се регистрирал във форум където и аз съм се регистрирал няма как да ти отговоря. :D

Та имам впредвид,че няма как да знаеш какво е щяло да се случи защото вероятностите са безброй. :P 

Хм... да видим... Британската империя разорява територии на днешните Ирак, Палестина и Пакистан. Разграбва библиотеки, горят се и се унищожават паметници на културата, конфискуват се богатства, разстройва се живота на един район за години наред, а появата на Израел на място, на което не трябва да е, просто няма нужда от коментар. Избиват се поколения хора. През 1920 г. се основава "Иракската петролна компания", която източва петролни залежи, а "собствениците" на компанията (британци, американци и франсета) прибират 95%. Да продължавам? Добре. Робите. И отново убитите и разрушаването на една древна култура. Експлоатацията и незаконното забогатяване. Къде можеха да са ли? Погледни една Саудитска Арабия. Разбира се, че не е задължително, но както мога да те уверя на 100 процента, че ако го нямаше комунистическият диктат при нас, днес нямаше да ни управлява оная тиква, така съм сигурен, че ако Европа не се беше и**рала на тея територии, те днес нямаше да изглеждат по този начин...

"Иракската петролна компания" просъществува от 20-те до 1971 г. Сам смятай какво е спечелила Британия, която докрая е била нейна собственост.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Хм... да видим... Британската империя разорява територии на днешните Ирак, Палестина и Пакистан. Разграбва библиотеки, горят се и се унищожават паметници на културата, конфискуват се богатства, разстройва се живота на един район за години наред, а появата на Израел на място, на което не трябва да е, просто няма нужда от коментар. Избиват се поколения хора. През 1920 г. се основава "Иракската петролна компания", която източва петролни залежи, а "собствениците" на компанията (британци, американци и франсета) прибират 95%. Да продължавам? Добре. Робите. И отново убитите и разрушаването на една древна култура. Експлоатацията и незаконното забогатяване. Къде можеха да са ли? Погледни една Саудитска Арабия. Разбира се, че не е задължително, но както мога да те уверя на 100 процента, че ако го нямаше комунистическият диктат при нас, днес нямаше да ни управлява оная тиква, така съм сигурен, че ако Европа не се беше и**рала на тея територии, те днес нямаше да изглеждат по този начин...

Ти май не ме разбра. Ако това не се беше случило светът щеше ли да е това което е и дали щеше да е по добро място за живот? Или ролите щяха да са разменени?

Нямаше да са разменени. Светът е това, което е. Техният свят щеше да е по-различен. Предполагам знаеш, че Саддам Хюсеин идва на власт с помощта на ЦРУ и Белия дом? Той избива много невинни - отново - поколения. За цели фамилии и родове светът прекъсва да съществува. Заради англо-саксонската клика. Идеята ми е точно тази - за крушката и опашката. Чувал ли си саудитци да търсят убежище в Европа. Идват в Европа да учат и си се прибират у тях си. Вероятността, ако районите на Ирак, Сирия, Йемен, Алжир, Египет... бяха нормални, където хората живеят добре,  да има масов наплив оттам към Европа, е малка... Тези хора идват точно заради това - защото тези райони са разорени от европейците, и защото живот там няма за тях.

Нямаше да са разменени. Светът е това, което е. Техният свят щеше да е по-различен. Предполагам знаеш, че Саддам Хюсеин идва на власт с помощта на ЦРУ и Белия дом? Той избива много невинни - отново - поколения. За цели фамилии и родове светът прекъсва да съществува. Заради англо-саксонската клика. Идеята ми е точно тази - за крушката и опашката. Чувал ли си саудитци да търсят убежище в Европа. Идват в Европа да учат и си се прибират у тях си. Вероятността, ако районите на Ирак, Сирия, Йемен, Алжир, Египет... бяха нормални, където хората живеят добре,  да има масов наплив оттам към Европа, е малка... Тези хора идват точно заради това - защото тези райони са разорени от европейците, и защото живот там няма за тях.

Как така светът ще е такъв какъвто е сега след като техният свят ще е различен от този в момента?

Замисли се колко противоречиво е това което си написъл.

Как така светът ще е такъв какъвто е сега след като техният свят ще е различен от този в момента?

Замисли се колко противоречиво е това което си написъл.

Света на българина, променил ли се е вследствие колонизирането на тези територии или на японците? Не. Техният свят е рухнал съвсем. И аз да съм роден там, и аз ще искам да бягам. Не просто ще искам. Няма да оцелея, ако не избягам. А въпроса за спазването на обществените норми в страната, където си отишъл е друг въпрос вече. Там е и въпрос на манталитет. Зависи от образование, от доста неща. Един ще е лекар, друг прошляк с афгански тип брада, незнаещ и неискащ да научи езика...

Като си говорим за сигурност - засега сведох полиползвателското си ползване до инсталирани на различни ОС  - Comodo IS Premium 8, SEP 12 и

360 Total Security 6.   И съм доволен и от трите програми.  Въпреки, че те са доста различни.   Определено препоръчвам тези безплатни възможности за ползване- след съответното им подробно разучаване.

Някои съфорумци ми задават странни въпроси и повече няма да им отговарям. Трябва да четат и да пробват.

Ама..нямаше нужда...от "скрития текст"...Можеше да ни споделите директно "перфекната"антивирусна.....Абе вие осъзнавате ли в каква "Нобелова" класация,попадате!?..."one of the 56"...примерно....Nikssi...приятелю...да се възползваш от симпатията към определена антивирусна е ...меко казано..неподчтено...при това непредизвикано....

Перфектна няма.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Срещнах нова гадинка, но я изпуснах... Една позната, която я знам, че си пъха флашката де ли не, ми се обажда да ми ползва компа да прати един файл по мейл... Аз понеже знам за безхаберието й (пробвал съм да й обяснявам защо не трябва да си вре флашката навсякъде, ма не ме слуша... Пъха си флашката в два компютъра, в които флашки пъхат още 30 човека. Ясно е, че ще пипне нещо. Да не говорим, че отказва и да си инсталира антивирус... Тя всъщност не знае жената как), хвърлям "сянка" на целия комп и ръгам флашката - ESET разбира се пищи на умряло. Червя - Bundpil. Не го бях чувал. Уж бил модерна заплаха, с по-често разпространение в Монголия и Афганистан... ;) Беше й изтрил всичко от флашката - имала е няколко клипчета и един два .doc файла, и е оставил само един шорткът. Именно шорткъта карантира есет. После пробвах да го възстановя на десктопа, за да го кача в Тотал -а и странно, качен в сайта беше rundll.exe... Това не го разбрах. Някой може ли да обясни...? Шорткътът го нямам вече. Излязох от "сянка".

Тези дни ще отида да й помогна с компа на жената, че не може така...

Да не би само да са били скрити....червеите рядко трият инфо. Или правят всички икони в шорткъти или местят цялото инфо в една скрита папка и изглежда, че инфото е изтрито. Я мини една проверка с MCShield3 или с USBFix. Ако няма ефект, тогава хващай Recuva или TestDisk и пробвай да сканираш за изтрити файлове. Шанса за успех е голям, ако не се е презаписвало върху носителя инфото. За сенките не знам как стоят нещата и дали пазят и преносимите устройства...

Да не би само да са били скрити....червеите рядко трият инфо. Или правят всички икони в шорткъти или местят цялото инфо в една скрита папка и изглежда, че инфото е изтрито. Я мини една проверка с MCShield3 или с USBFix. Ако няма ефект, тогава хващай Recuva или TestDisk и пробвай да сканираш за изтрити файлове. Шанса за успех е голям, ако не се е презаписвало върху носителя инфото. За сенките не знам как стоят нещата и дали пазят и преносимите устройства...

А, не, аз съм ОК. Shadow Defender е пушка. Аз ако не му вярвах щях да я пусна флашката под Убунту. Трябваше може би да остана по-дълго в сянка и да разгледам случая, щото ми стана интересно... Тея дни мисля да отида до моята позната и ако мога ще донеса "подаръци" за разглеждане от нейния комп, защото явно става дума за сериозна работа... Но се зачудих за това, де - че шорткъта явно прави нещо с rundll.exe. А самият файл - шорткъта - носеше името на флашката й, но когато го посочих с мишката се показа друго име - някакво със случайни букви.

червеите рядко трият инфо

Ами всъщност този май трие - така се посочва в обяснението от Enigma Software... Аз по подразбиране съм му задал да показва скрити файлове. Аз й обясних, че заплахата е на компа й, и ще продължи да заразява флашки, но междувременно може да почне да й трие файлове...

Да не би да е rundll32 z:\XXXX.dll - някаква такава команда в прекия път

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.