Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете за създаването на приют АРСофия

Featured Replies

• Автор

12003001_10153630753612360_1153248237108

Признаваме, закъсахме го:(
В склада ни се търкалят двестатина килограма храна, което изхранва населението във "Фермата" в продължение на два дни. На вересия не можем да вземем, тъй като все още не сме изплатили доставката на последния тон гранули...
Отново имаме нужда от вашата помощ! Помогнете ни да подсигурим храната на фермерчетата!
Можете да дарите по пейпал, ипей или банкова сметка в линка долу. Или, ако имате път към нас, можете и да ни донесете някое и друго чувалче.
Благодарим!
http://arsofia.com/bg/dari/

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 177
  • Прегледи 38,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Качествена храна

DSCN8877-450x342.jpg

Здравейте, аз съм Найден.
Понеже нали са ме намерили, иначе преди имах много имена, но това ми харесва – казват ми го с любимия ми глас. Гласа, от който и най-свитото сърце се стопля, гласа на човек, пълен с обич.

Аз съм нов в тези работи (в приюта съм от онзи ден), но съквартирантите ми казаха, че трябва аз да кажа, понеже на мен ще ми повярват, понеже ми личи откъде идвам, а на тях вече не, и понеже не мога да им откажа ето ме тук…

Уважаеми добри човеци, ще ни помогнете ли да си купим по-добро ядене?
Не само за мен, а и за другите. Аз мислех, че съм най-зле от всички злета, обаче като дойдох тук се наслушах и нагледах на такива истории, че вече знам, че съм просто един от многото.

Тук има болни бебета, които трябва да ядат нещо много специално. Има скелети като мен, на които им трябва от същото нещо. И също старци, на които им трябва. И също здрави кучета, на които скоро ще им дойде зимата и също им трябва.

Молим ви, помогнете ни да си купим по-качествена храна!
Имало някакъв камион с хубава храна, на който му бил свършил срокът тамън и бил само като за нас, и не толкова скъп, и всичко както трябва, ако не броим парите, че ги няма.

Всеки ден тук се изяждат почти 200 килограма ядене. От тия 200 около 60 са за най-малките, и на тях им дават само най-хубавото обаче и то е свършило. А сега са прибрали сума ти болни и особено тези, които имат разстройство ядат и акат особено много и вообще не знам как се оправят тия човеци, честно казано…

ЕТО ТУК ЦЪКНЕТЕ, за да дарите по банка и пейпал и ипей (правилно ли го казах? а пее ли пей?) или ако искате елате да ни видите и да ни донесете нещо направо на нас, ще ви посрещнем шумно.
Обаче, много ви моля, не ни забравяйте.
Защото си нямаме кого да помолим друг.
Добрите сте вие.

DSCN8881-339x450.jpg

http://arsofia.com/bg/48431/zov-za-pomoshh-kachestvena-hrana/

• Автор

Telerik ни подкрепи!
Вижте, каква невероятна радост цари във "Фермата", след като страхотните Telerik
подариха на нашите кучета тези две чудни дворчета за разходки!
Благодарим!

• Автор

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Холандия – спасението за 32 „помиярчета“

12144904-10205575271486554-6464508822875

Представете си 32 кучешки бебета. Весели, щури, невинни и без порода  – те са здрави, силни, дебелички, с лъскава козина. 64 очички-звездички греят, пълни с ентусиазъм и обич, убедени, че животът е прекрасен.

Нашите 32 герои до един са спасени от жестока смърт, прибрани от улици, дерета, кофи и кашони. Те не знаят, че в очите на сънародниците са само поредните „помиярчета“, вярват че всичко ще бъде наред. И всяко едно от тях сънува свой човек, свой дом, свое семейство. И всяко може да го има до дни – в Холандия. Наши колеги там са готови да ги приемат. За целта обаче – трябва да пътуват веднага.

От реалното осъществяване на тяхната съкровена мечта в този момент ни делят точно 750лв.

Толкова не ни достигат за гориво, винетки, фериботни, пътни и гранични такси.
Заради 750лв тези 32 бебета рискуват да останат нежелани завинаги.
Има места за тях, сега е моментът – ще им помогнете ли да стигнат до Холандия?

Можете да дарите по банка, ипей и пейпал на този линк.
Благодарим ви, вярваме, че ще им помогнете!
Те заслужават да спят под масата, да тичат по зелена тревичка, да носят на русо холандче топка и да бъдат най-обичани на света!

http://arsofia.com/bg/48676/zov-za-pomoshh-holandiya-spasenieto-za-32-pomiyarcheta/

• Автор

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Понго, застрелян с пистолет

Имало едно време едно добро куче. Пазело нещо, хвърляли му по нещо, живот някакъв, на верига. Един ден се случило неясно какво. Било разквартировано на улицата в село Лозен. Изхвърлили го.

А в Лозен имало стрелец. Стрелецът обичал да убива със своя пистолет. И го заредил. И го насочил срещу доброто куче. И си мислел, изродът, че ще го простреля в сърцето. Но бил такава отрепка, че дори това не свършил както трябва. Това е историята на Понго.

А това е състоянието на Понго:

12179697-10205614244100845-579820877-n.j

Костта е строшена на прах, има много осколки от патрона, но чувствителността е запазена.

Можем да спасим крачето на Понго, ако се оперира най-късно утре. Д-р Василев от ЦВК предлага да имплантира частица кост от таза на смляното място след като извади всички осколки от кости и метал.

12181966-10205614242020793-829309682-n.j

За да се направи операцията на Понго са нужни 600лв.
Можете ли да му помогнете?

Ако успеем да ги съберем до утре, доброто момче ще избегне ампутацията и след няколко месеца ще тича усмихнат из приюта. Ако можете – помогнете му, дори да е с малко, много хора сме, има как…

Банкови сметки: Първа инвестиционна банка; бул. Д. Цанков 37, София, BG; SWIFT: FINV BG SF

IBAN в лева: BG07FINV91501215999954; IBAN в евро BG50FINV91501215999956

Титуляр: Фондация А Р София, бул. Джеймс Баучер 23, София, BG

Изпрати SMS: DMS DOG на номер 17 777 | 1 лев за абонати на Vivacom, Telenor and M-Tel

Да поправим и тази злина!
Ако не ви се зарежда горната форма за дарения – ЦЪКНЕТЕ ТУК за да дарите за Понго.
БЛАГОДАРИМ ВИ, че няма да го подминете. Болката му е голяма.

П.П. Лекарите в ЦВК ще изготвят протокол, с който хората, при които Понго е потърсил помощ, ще отидат в полицията. Въпреки малкото шансове да последва нещо – имайте предвид – важно е да се протоколира насилието над животни. В противен случай, то „не се случва“ в очите на чиновниците, от които зависим.

http://arsofia.com/bg/48845/zov-za-pomoshh-pongo-zastrelyan-s-pistolet/

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

DSC-63651.jpg

Иде зима!
Иде студ, иде лед, иде голямо дзинзикане…

Мили приятели, тази година за първи път от 5-те откак ни има, можем да подарим на ВСИЧКИ наши животни топлинка в мразовитите нощи!

Молим, отделете няколко минути, за да разгледате нашата идея, кучетата на Фермата ще са ви много благодарни – големи неща се случват!

За какво става дума?

Става дума за купуването на 2 котлета за отопление на кучешката сграда /подово/ и клиниката /с радиатори/ на Фермата! Трябва да съберем пари, ако не искаме юнаците ни да мръзнат и тази зима.
2 котлета са нещо твърде скъпо обаче. И т.к. ще е много трудно да съберем сами нужните за целта пари – появи се Вълшебник!

Вълшебникът ни се яви в лицето на Анонимен Дарител – готов да подари на кучетата второто котле, стига ние да успеем да съберем средствата за едно.

Т.е. вълшебната формула е: 1 котле от нас = 2 котлета за кучетата!

Защо е важно да успеем?

Молим, обмислете това дарение – то ще донесе голяма промяна в живота на нашите питомци.
Всяка малка помощ има значение и променя съдбата на най-окаяните ни „съграждани“.

Здравите ни кучета и кутрета живеят в отделна сграда – „Фермата“, в клетки – всяка със свое дворче. Поради това – би било безсмислено да се опитваме да затопляме въздуха – цялата топлина би ни избягала през вратичките от двете страни на сградата. За да са здрави и щастливи юначетата – съчинихме подово отопление като най-икономичен начин да дадем топлинка на затворничетата от ноември до февруари. Знаете, че в зимните нощи температурата лесно пада под -10С*.

Другата сграда, за която е нужно постоянно отопление е мястото, където ще бъдат настанени всички пострадали животни, както и най-мъничките кутрета и кърмещите майки. Това е клиника „Франциска“. Сградата е много по-малка и има няколко отделни помещения, така че ще я отопляваме с радиатори. Топлината е наистина съществен фактор за здравето и възстановяването на най-слабите животни в приюта – клиниката трябва да бъде затопляна поне до +15C* в зимните месеци.
Какви са тези котлета?

Намерили сме нещо много хитроумно, чисто и енерго-спестяващо. Става дума за отоплителни системи Torch.

А те са изцяло българска разработка (измислени и произведени тук!) с висока ефективност, която е много важна за нас, т.к. трябва да топлим животните на поносими цени години напред.

Освен икономичността им, важно е и интелигентното компютърно управление, т.к. ще работи денонощно без обслужване и няма да се налага човеци постоянно да сипват пелети. Презареждането се случва напълно автоматично, така че дори нощем да не изгасва и за животните да има 24ч топлина.

Бяхме впечатлени от машината и много благодарим на отоплителни системи Torch за съпричастността и добра търговска отстъпка.
Всеки дарен 1 лев = 2 лева за кучетата!

6 000лв е цялата сума, която е необходимо да съберем.
Това включва всичко – самото котле, монтажа, инсталацията към него и комините, които трябва да изградим.

Всяко дарение, което направите, СЕ УДВОЯВА!
Ако успеем да съберем 6 000 лева нашия Анонимен Дарител ще удвои сумата, за да можем да купим и двете котлета, от които се нуждае приютът!

Молим, ако имате тази възможност, не се колебайте да направите и съвсем скромно дарение за кучетата.
Вече помогнахме на хиляди, ще помогнем на още много хиляди заедно.
Това е начинът да го направим както трябва!

Всеки, който иска да ни помогне да достигнем заветната цел може да дари по банков път, по e-pay, по PayPal или на място в приюта.

Банкови сметки: Първа инвестиционна банка; бул. Д. Цанков 37, София, BG; SWIFT: FINV BG SF

IBAN в лева: BG07FINV91501215999954; IBAN в евро BG50FINV91501215999956

Изпрати SMS: DMS DOG на номер 17 777 | 1 лев за абонати на Vivacom, Telenor and M-Tel

Целта ни е да достигнем заветните 6 000лв.
Изглеждат ужасно много, но ако само 10% от абонираните за нас във Фейсбук хора решат да дадат по левче – ще успеем.
А съберем ли 6-те хиляди, нашият анонимен вълшебник ще даде още 6 000, и четирикраките фермери ще бъдат на топло и хубаво през всички мразовити зимни месеци!

* – можете да напишете основание в банковия превод, или придружаваща бележка за дарението в e-pay и PayPal: „за отопление“. Но ако сте пропуснали не е проблем, имайте предвид, че при активна кампания считаме всяко дарение /без абонаментните/ за целево към нея.

Благодарим ви!!!

http://arsofia.com/bg/48971/zov-za-pomoshh-winter-is-coming/

• Автор

12096603_1531444850479969_66004103267032

• Автор

12208434_1216777191672159_45481166215167

Разбира се, че и тази година имаме календар, приятели! И разбира се е повече от прекрасен. Тази година илюстрациите са ни подарък от възхитителната Petya Konstantinova Art, творец истински приятел на животните, който за наш късмет е и наш приятел.
Календарчето е настолно и е отлична идея за подарък за Коледа, нали? Вместо да купуваме хиляди неща, ненужни, които в последствие или ще трупат нейде прах или тайничко ще се опитаме да пробутаме. Прекрасни илюстрации, които да помагат на животните, на които сме попечители ние. А вие ги знаете! Виждате техните албуми, знаете историите им. В момента в клиниката живеят: Кичка, Кузма, Григор, Спаска, Лакомията, Тудълс, Марто, Виктор, Айви. Повечето са на лечение и затова нямат албуми в търсене на дом. Стискайте палци и това да стане!
Календарът ни можете да намерите на адреси:
ул Княз Борис I 125
ул Подуево 10
София.
В случай, че живеете извън нашия град, можем да Ви го пратим с Еконт.
И така! Нека коледното чудо за нашите подопечни започне СЕГА!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1216777131672165.1073741902.181593548523867&type=3

• Автор

12243050_10153762653147360_3901433540587

Докато светът около нас полудява,
докато хора се избиват в името на черно злато и религия, бушуват войни, избухват бомби, мъже коленичат за разстрел...

Докато всички други пращат мира и добротата по дяволите, вадят око след око и зъб след зъб, една малка група хора казва СОЛИДАРЕН СЪМ – без много приказки. Солидарен с мъката около мен, с по-слабите от мен, с тези, които нямат нищо – дори глас, за да помолят за помощ...

За нас днес светът е различен. Но не с това, че е пролята още невинна кръв – това не е новост, за огромно съжаление.
Нашият свят стана по-топъл, нашият свят стана по-добър, нашият свят стана по-уютен.

Уважаеми приятели на кучетата, Уважаеми поддръжници на АРС, Мили хора, ПАРИТЕ ЗА ОТОПЛЕНИЕ НА ПРИЮТА СА СЪБРАНИ!

От тук насетне – и завинаги – Фермата ще може да предостави топлинка на всички пациенти и обитатели на приюта!
БЛАГОДАРИМ ВИ! ОБИЧАМЕ ВИ!

От името на всички налични кучета и от името на всички, на които тепърва предстои да помогнем, от свое име също – пожелаваме ви да ви се връща стократно добрината и никога, никога да не зависите от никого, да нямате нужда от помощ, а ако все пак се наложи – да я получавате така, както я дадохте – щедро и без нищо в замяна.

https://www.facebook.com/Animal.Rescue.Sofia/?fref=photo

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Надя стана „Жена на годината“ 2015 !

winner1.jpg

Създателят и ръководител на Animal Rescue Sofia Надя Станчева (нашата Надя!) получи наградата „Жена на годината 2015“ на списание GRAZIA в категория „Общество“! Поздравяваме всички приятели, които гласуваха за нея.

Надя получи своята награда от Емил Джасим, един жив и див учител по история, когото много ценим. Освен това беше страшно красива и каза: „Тази награда не е за мен, а за всички хора с големи сърца, които стоят зад Animal Rescue Sofia.”

Надя, гордеем се с теб, ти си нашата Жена на Петилетката!
И нека тази награда да ти позволи да намираш помощ за стотиците си „дечица“ по-лесно.

http://arsofia.com/bg/49541/nadya-stana-zhena-na-godinata-2015/

• Автор

Кучетата с инвалидни колички – Съни, Роузи и Сашко пристигат в Холандия

Можете да си представите, че живеем в екстремала – жестокостта и болката, които срещаме са немислими, щедростта и състраданието – необятни. Парализираните животни преплитат в себе си тези крайности – осакатени завинаги, те наивно празнуват всеки ден като малка победа, така чистосърдечно зависими и благодарни. Грижата за тях е огромно усилие, но радостта на живота им е награда. Какъв е шансът им да намерят свое местенце под небето обаче? Нищожен.

Щастливи до сълзи сме да ви съобщим, че наши холандски колеги, приеха тримата ни рокери в своето малко убежище за стари и инвалидизирани кучета във Флеволанд! Съни, Сашко и Роузи бяха посрещнати топло в новия си дом и ги чакат дълги години обич и нежност в ръцете на хора, посветили живота си на кучета като тях – „безнадеждните“.

Ето ги и тях – големите пътешественици, пристигат с нашето бусче Калчо! На едно място, където роузитата не ги бият с лопати, където сашковците не ги прегазват нарочно, където сънитата не трябва да бранят кутрета с цената на живота си. Холандия, техният нов дом.

Съни, Роузи и Сашко стигнаха до своето щастие защото решихте да я има нашата Ферма. Защото ги имаше човеците на Роузи – да идват всеки божи ден да ги раздвижват със Сашко в приюта. Защото ги имаше приемните стопани на Съни – да се грижат за нея всеотдайно всеки ден седем дълги месеца. Защото ги имаше холандските ни колеги, да им дадат сигурност и шанс. Благодарим ви, че ви има!

http://arsofia.com/bg/49708/video-kuchetata-s-invalidni-kolichki-sani-rouzi-i-sashko-pristigat-v-holandiya/

• Автор

1 мама и 30 бебета намериха своя нов дом в Холандия

12336371-10205808405874768-1432980554-n.

Още един великолепен транспорт се изтърколи в посока страната на лалетата, натоварен със скъпоценен товар – нашите бебета. Още една прекрасна шарена тълпа успяхме да откъснем от родната действителност. Още 31 чудесни български бездомничета ще се радват на обич и дълъг живот в Холандия.

Винаги много бързаме да подготвим и изпратим кутретата към новите им животи. Докато не са порастнали все още имат голям шанс да намерят осиновители. И на това пътуване натоварихме предимно мъници, с тях пътува и една от майките, за която се намери местенце, милата Джеси-Дуда (имат си много имена, какво да се прави).

А останалите са все бебоци. Всеки един от тези младежи е преминал през приемен дом, докато бъде ваксиниран и приет в приюта. Получил е от докторите 4 поливалентни ваксини, 1 за бяс, микрочип и ЕС паспорт. Бил е обезпаразитен, кастриран и излекуван, намерено му е местенце в чужбина, организирани са му сложни документи и транспорт… Работата е много, но важен е крайният резултат!

Ако го нямаше приюта тези 31 усмихнати душици и още хиляди като тях, щяха да останат на произвола на улицата. Тяхното място, „Фермата“, съществува само от даренията на хора, които дават по малко всеки месец, за да го има този приют.

Помогнете ни да им помогнем – абонирайте се за дарение от 2лв месечно чрез СМС.
Необходимо е да изпратите СМС с текст DMS DOG на 17 777
Ще ви върне благодарност, че сте дарили 1лв и въпрос – искате ли да дарявате 2 лева на месец?
Ако отговорите с DA, от следващия месец системата ще дарява от ваше име.
Можете да се откажете от дарението по всяко време, като изпратите съобщение STOP.

http://arsofia.com/bg/49807/1-mama-i-30-bebeta-nameriha-svoya-nov-dom-v-holandiya/

• Автор

12360269_10153812346767360_5383810664925

Последни дни мизерия и: О, клиника „Франциска“!
Приятели, готови сме с ремонта на малката сграда в приюта – нашата клиника!!!

ТРЯБВАТ СРЪЧНИ ПОМАГАЧИ ЗА ФИНАЛНО ПОЧИСТВАНЕ този уикенд. Цел: напълно чисти помещения и прозорци. Място: в приюта, след 11ч.

Клиниката вече си има всичко – и тавани и врати, и подове и санитарни мазилки, и сума ти помещения за всички нужди, и отделно кастрационно отделение, и бойлер, и умивалници, и отопление, и лампи, и дограми, и....... беше трудно. Но му се вижда краят!

Следващата седмица ще повикаме контролните органи да ни проконтролират, и надяваме се – да останат доволни от свършената работа, като регистрират нашата „Франциска“. Цял склад болни кучета няма търпение да се премести на хубаво, а за нетърпението на лекарките... няма такава мерна единица!

Който реши да се включи в санитарния уикенд ще бъде сред първите видели клиниката отвътре.

Препарати за пране и миене, мопове, кърпи, белина – винаги добре дошли в големи количества.

За съботно-неделните разходки и уговорки за път надникнете тук:
https://www.facebook.com/events/596063963817064/

• Автор

12274270_947993008600638_902837832967383

Изпратете SMS с текст DMS DOG на кратък номер 17 777. Дарете 1лв за нашата "Ферма"! Благодарим Ви!

• Автор

Календар 2016 е тук с 12 супергерои – за супергодина!

koritza.jpg

Скъпи приятели,
Благодарим ви за търпението – благотворителните ни календари за 2016 година вече са в продажба онлайн и на три места в София!

И тази година календарите ни са направени със сърце и талант от прекрасния екип на Creative Studio Wings, за което сме им безкрайно признателни. Темата: нашите СУПЕРкучета!

pages-calendar-7.jpg

Дванадесет герои и героини от приют „Фермата“ – препатили и спасени, усмихнати и окрилени, смели и абсолютно великолепни – се строяват за да ви дадат настроение и кураж през идната година, всеки със своята история и супер-сила.

Цената на календарите ни е 10лв. Ако поръчвате онлайн – има и разход за доставка. Магазините, които го продават не печелят нищо, само удовлетворението от това, че помагат на препатилите бездомничета на София.
Физически магазини :

Зооленд Стрелбище
Ул. „Майор Първан Тошев“ 26

Pets&U Хемус
Бул. Черни Връх 25А

Pets&U Витошка
Ул. Неофит Рилски 35

ВНИМАНИЕ! Благотворителният календар може да се поръчва единствено с наложен платеж. Т.к. средствата от него се осчетоводяват като дарения и не преминават през стокооборота на магазините, няма как да платите по банков път или с карта.

Онлайн Магазин Зооленд

Доставката е за сметка на получателя, плаща се с наложен платеж.
Магазинът работи с куриерски фирми RAPIDO и ИНТЕРЛОГИСТИКА.
Цената за доставка е до 4,80лв за до 12 календара, при повече се определя според теглото по цените на RAPIDO.

Онлайн магазин Pets&U

Доставката е за сметка на получателя, плаща се с наложен платеж.
Цена на доставка за областните градове: до 2 календара – 3 лв, за 5 календара – 3.50 лв. Цена за по-малките населени места: до 2 календара – 5лв, за 5 календара – 6,50лв. Доставките се извършват с куриерска фирма DnD.
Много обич!

Прегръдки за яките хора, които ще изберат този супер-календар за себе си или за подарък (очаквахме и децата да го харесат, но не чак толкова)! Всички средства от календарите идват във Фермата, където ще бъдат пестеливо разпределени за нуждите на кучетата и ремонт на приюта. Нашите много-обичани герои размахват опашка за вас!

А звездите на календара очакват своите осиновители във Фермата. И сме сигурни, че до края на годината всички те ще бъдат на мекичко при страхотни хора! Стига вече геройства, време е да ги пенсионираме с почести.

http://arsofia.com/bg/49875/kalendar-2016-e-tuk-s-12-supergeroi-za-supergodina/

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

HELP.png

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Шанс за 34 кучета в Холандия

Скъпи приятели, ситуацията е следната:
В момента в приюта има 137 подготвени за път кутрета. Още 64 чакат в приемните си домове – да се освободи място, за да могат да бъдат приети.

Хубавото е, че сме сме спасили от улицата толкова много невинни души. Лошото е, че това са ужасно много животни и изнемогваме, а те растат. Затова правим всичко възможно да ги пратим на път към колегите ни в Холандия и Австрия.

Имаме безумно амбициозния план да успеем да направим 4 транспорта през януари. Възможността е огромна, т.к. по празниците са осиновени много животни и има свободни места.
Помогнете да пратим нашите бебета на път към дома!
Имаме зелена светлина за 34 мили юнаци – да пътуват тази седмица!
Нужни са още 900 лева, за да може бусът да ги отведе до постоянните и приемни домове в Холандия, където животът им ще започне наново – в охолие и обич.

IBAN BGN: BG07FINV91501215999954; IBAN EUR: BG50FINV91501215999956

Благодарим ви, че ще помогнете, дори и с малко.
Толкова много хора сме – ще успеем, ако и този път решим да сме единни.
Да превърнем лошото в хубаво, да подарим щастие на още 34 невинни бездомни души!

http://arsofia.com/bg/50002/zov-za-pomoshh-shans-za-34-kucheta-v-holandiya/

• Автор

150995_534991029858035_254555297_n.jpg?o

"Очите й срещнаха моите докато вървеше по коридора на приюта взряна в кучетата по клетките. Веднага усетих колко е отчаяна и просто знаех, че трябва да й помогна.

Помахах леко с опашка, за да не я плаша. Тя спря до клетката ми, а аз се дръпнах назад, за да не види, че съм направила белята вътре. Тук нямат време да ни разхождат, просто нямаше къде другаде...

Докато четеше информацията за мен на вратата на клетката се надявах да не се натъжи от миналото ми. Аз имам само бъдеще и искам да спася един живот.

Тя приклекна пред решетката и ме повика. Притиснах рамо и муцуна до решетката, за да я успокоя. Усещах, че има нужда от този допир, за да не е толкова самотна. Самотата направо струеше от нея, беше отчаяна. Една сълза се търкулна по бузата й, а аз драснах с лапа по решетката, за да й кажа, че всичко ще бъде наред.

Скоро вратата на клетката ми се отвори, а усмивката на лицето й беше толкова широка, че веднага се гушнах в ръцете й.

Обещах й да я пазя.
Обещах й никога да не я оставям.
Обещах й да дам всичко от себе си, за да я радвам.

Извадих такъв страхотен късмет, че мина край моята клетка. Но още толкова много от тях трябва да бъдат спасени... Поне успях да спася един.

Осинових си човек днес."

Джанин Алън

ОСИНОВИ ПРИЯТЕЛ ОТ ПРИЮТ БОГРОВ:
http://arsofia.com/bg/items/bogrov-dogs-bg/

• Автор

12507408_10153883737197360_1466465171394

Помогнете ни да превръщаме лошото в добро, дарете сигурност на приют за бездомни кучета „Фермата“.

Абонирайте се за дарение от 2лв месечно чрез СМС, станете спонсор на приюта. За да го има.

Необходимо е да изпратите СМС с текст DMS DOG на 17 777.

Ще ви върне благодарност, че сте дарили 1лв и въпрос – искате ли да дарявате 2 лева на месец?

Ако отговорите с DA, от следващия месец системата ще дарява от ваше име.

Можете да се откажете от дарението по всяко време, като изпратите съобщение STOP.
Не се начислява ДДС.
Не по-малко от 90% от дарението ви достигат до кучетата.
Сайтът на DMS:
https://dmsbg.com/

на 15.11.2014 г. at 16:20, haidukpikaso написа:

за осиновяване да - за храна не

:D

какво стана с двете прасенца?осинови ли ги някой?аз не съм се отказал!и на едното ще съм доволен!;)

• Автор
преди 1 минута, glen написа:

какво стана с двете прасенца?осинови ли ги някой?аз не съм се отказал!и на едното ще съм доволен!;)

не знам ама ако ще го ядеш ще им пиша да не ти го дават :nono:

преди 2 минути, haidukpikaso написа:

не знам ама ако ще го ядеш ще им пиша да не ти го дават :nono:

добре бе,ще си го разделиме!много си стисната!:)

• Автор
преди 1 минута, glen написа:

добре бе,ще си го разделиме!много си стисната!:)

не съм ама то малко бе за кого по-напред :P

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

не съм ама то малко бе за кого по-напред :P

кажи им на тия от приюта,че въпроса е не само да се гледа животното,но и да го опознаеш!аз от баба и дедо знам,че прасето не е дълголетно животно и че не добре да живее повече от 1 год.!като гледам времето по което са писани коментарите,виждам че точно сега е момента да ги прютиме по фризерите!аз направих и вино,ако си навита...........;)

• Автор

35 късметлии от улицата вече на сигурно в Холандия! (Транспорт Jan-1)

male-10-months-old-2.jpg

Скъпи приятели,
както ви писахме – новата година ни завари с 200 напълно подготвени за осиновяване кутрета – социални, здрави, ваксинирани, кастрирани и за огромна жалост – нежелани в своята родина. Правим всичко възможно, за да изпратим към сигурни приюти и приемни домове в чужбина поне половината от тях този месец, защото е пренаселено, а те растат бързо.

Представяме ви щастливците, които заминаха на първото пътуване до Холандия за 2016-та. Всички те са вече на сигурни и добри места при наши колеги – хора, на които вярваме и с които работим от години. Тази седмица изтича карантината им и първите щастливци вече избират своите нови семейства.

Благодарим на всички, които вече помогнаха и на тези, които ще помогнат. Дарявате живот, приятели.

http://arsofia.com/bg/50104/35-kasmetlii-ot-ulitsata-veche-na-sigurno-v-holandiya-transport-jan-1/

• Автор

940819_10153890643592360_248901504098340

Мили приятели,
с радост ви съобщаваме, че всички герои от януарския Транспорт-2 до Холандия пристигнаха живи и здрави в новата си родина!
Както знаете, този месец сме се заели с нелеката задача да изпратим при сериозни колеги в чужбина около 120 подготвени бебешори от приют "Фермата".

Прегръдки за приемните стопани, с които ги отгледахме малките късметлии. Поздрави на Мартин и баща му, които шофират транспорт след транспорт неуморно и без риск. И огромни благодарности на дарителите, които направиха това щастие възможно.

Ето дотук щастливците, които замениха софийските улици с холандски канапенца:
Транспорт 1 - http://arsofia.com/…/35-kasmetlii-ot-ulitsata-veche-na-sig…/
Транспорт 2 - http://arsofia.com/…/zov-za-pomoshh-shans-za-34-kucheta-v-…/

Продължаваме!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.