Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с microSD карта за телефон

Featured Replies

Здравейте,имам прблем с карта microSD.Имам такава карта 4 гб,ползвала съм я на нокия с5-00,обаче телефонът се развали и си купих нов експириа ел,слагам картата вътре не я отчита въобще,слагам я в адаптер на лаптопа,не отчита нищо,преди да се развали нокията,съм носила картата във фотостудио,в интернет зала да си вадя снимки или документи,там също не я отчиташе,явно съм заключила картата,макарче не помня за това и сега незнам имали начин да я оправя и как,при положение че телефонът на който единствено работеше картата,не работи.Моляви за помощ,не са ми нужни нещата в картата,ако изобщо има такива,просто искам да си я ползвам

Мисля че картата е заминала. Аз имах едно време една MicroSd карта и се беше заключила от само себе си (странно нали?) и си взех нова.

А сега вземи и пробвай телефона / нокия с5-00 / да не би картата да е била причина за това .

преди да се развали нокията,съм носила картата във фотостудио,в интернет зала да си вадя снимки или документи,там също не я отчиташе,

А е възможно и където си я носила - там да е дефектирала .

Да не повтарям колегата, но при положение, че няколко устройства не виждат тази карта, тя просто е за боклука. Отивате и си купувате нова.

• Автор

значи сега успях да пусна телефона нокията и сложих картата памет вътре,отчита я,работи си картата,всичко и се вижда,но на други места не я приема,не мога да намеря в настроиките нещо за заключване/отключване,като я сложа не ми иска парола,веднага си я отчита,но какво да направя за да тръгне и на другия ми телефон или на лаптопа

значи сега успях да пусна телефона нокията и сложих картата памет вътре,отчита я,работи си картата,всичко и се вижда,но на други места не я приема,не мога да намеря в настроиките нещо за заключване/отключване,като я сложа не ми иска парола,веднага си я отчита,но какво да направя за да тръгне и на другия ми телефон или на лаптопа

Ами аз имах подобен проблем като твоя, работи на нокии, но неще на андроид, но при мен си ставаше на лаптопи и всичко, освен на телефон с андроид, реших този проблем като форматирах картата памет.

• Автор

а как да я форматирам,аз съм доста боса в тези неща,ако можете да ми обясните

Щом сте успяла да пуснете телефона и той отчита картата, логичното действие е да свържете телефона към компютър и да си прехвърлите ценната информация и след това да я форматирате!

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

а как да я форматирам,аз съм доста боса в тези неща,ако можете да ми обясните

Ами не мога да Ви кажа, защото нямам нокия до мен.. :( А поне лаптоп чете ли я? Аз я форматирах в лаптопа на един приятел..

• Автор

лаптопа не я чете,информацията в картата не ми е нужна,моляви кажете ми как да я форматирам,през нокията мога ли и как,в настроиките за картата не излиза нищо освен отвори,извади карта памет,копираи памет телефон,намери,външни устроиства,,помощ,изход,други настроики за нея няма

• Автор

Значи прочетох обясненията оттози сайт,раабирам как става,обаче въпросът е че нито лаптопа нито телефонас андроид не я чете,след като не я показва,няма как да я форматирам,ако си взема четец,дали ще се покаже,ако имаше някой който може да ми яоправи ще бъде добре,но незнам къде моа да я занеса,там където поправят телефони дали ще могат

Щом тел я разпознава , свържи тел. с компютъра и я форматирай

• Автор

сложих картата в нокията,включих тела към лаптопа,но ми исписва сменям диск F,а не SD karta,форматирах го,но после картата пак не се чете другаде,ако я сложа в четец дали ще може да я чете на лаптопа и тогава да я форматирам вече,ох направо вече ми писна

Изтеглете SDFormatter 3.1 by Panasonic от ТУК

Сложете картата в четец и го включете към компютър (лаптоп).

Стартирайте програмката и с нея форматирайте.

Успех !!! :wors:

С горната програмка съм форматирал успешно SD и microSD карти в състояние подобно на Вашата.

Ползвам, когато се наложи, единствено нея за формат на флаш карти.

Симптомите наподобяват на Autorun вирусче, и ще е добре да се сканират всички устройства на които е свързвана картата памет, а и самата тя.

• Автор

Изтеглете SDFormatter 3.1 by Panasonic от ТУК

Сложете картата в четец и го включете към компютър (лаптоп).

Стартирайте програмката и с нея форматирайте.

Успех !!! :wors:

С горната програмка съм форматирал успешно SD и microSD карти в състояние подобно на Вашата.

Ползвам, когато се наложи, единствено нея за формат на флаш карти.

Благодаряви много,ще си взема четец и ще пробвам

• 4 години по-късно...

Добър ден! Сутринта след като станах отворих телефона, четох книга на него, която съм сложила на микро сд карата, всичко беше добре, но изведнъж стана нещо и телефона отхвърли карта, правих му рестарти, вадих я, слагах я, нищо и нищо. Форматирах картата и отново не иска да я приеме. Когато сложа каратата в комптъра нямам никакви проблеми всичко си отварям и си е там. Преди малко върнах фабричните и пак нищо. Въпросът ми е има ли някакъв шанс да се оправят нещата? Дали ще трябва да го водя на сервиз или просто самият телефон е за смяна? (Марка на телефон: Lenovo Vibe C)

• 3 години по-късно...

Здравейте, темата е стара, но ако знае някой каква може да е причината. Тел ми е самсунг, със сд карта, която снощи нямаше никакъв проблем с нея и изведнъж днес виждам, че телефонът не я намира. Рестартирах тел, вадих и слагах картата - нищо!!!

Пробвате дали картата се разпознава от компютър, като я свържете чрез четец за карти. Пробвате и с друга карта, дали работи на телефона. Така ще установите къде е проблемът.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.