Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на телевизор

Featured Replies

• Автор

Здравейте, да кажа и аз какво стана. Отидох вчера в ТП, консултанта беше различен, но държанието му беше същото. Тогава намерих втори, който се нави да разгледам ТВ по обстойно. Гледах Самсунг 6670, 42 инча сони  и филипс 7008. Между самсунг и сони не видях голяма разлика в картината, може да е от настройките, или от това, че трябваше да вървя 15м от единия до другия и не можех да ги сравня един до друг. Мисля че не е от вървенето, защото до сонито вървях пак, но разликата в картината беше очевидна. Наистина беше невероятна.

Между самсунга и дилипса, избрах самсунга заради малко по доброто представяне при бързото движение (топката и японката) и незнам защо малко по добрата подсветка при един цвят, както предния ден в долните ъгли(ляв и десен) имаше забележимо потърмняване, но при самсунга беше по малко.

Така че сега избора остана сони и самсунг. И двете при движение бяха добри (сонито дори с една идея по добре). При един цвят сонито беше по добре и като цялостна картина много по добре. Единствен недостатък беше, че е 42 инча. Питах дали могат да ми докарат по големия модел, казаха че може, и но на адреса ми (като онлайн поръчка). Казах, че искам да го видя в магазина преди да го купя (понеже от ровене в интернет разбрах, че при едни и същи модели може да има значителна разлика в представянето на подсветката, т.е. тези черни и тъмни петна в долните ъгли. не се съгласих да го купя без да го видя. Така, че се прибрах със самсунга.  Но за съжаление не спирам да мисля за сонито, но както и да е всчко свърши. 

Сега пробвам да го настроя, за по добра картина. Изглежда прекалено светла, като размита. А магазина не беше така. При full HD се представя добре, даже доста добре, при SD не е добре. 

Това е от мен. Ако някой се е сблъсквам с модела и може да помогне с настройката на картината, ще съм благодарен.

Редактирано от Sveteca11 (преглед на промените)

...Сега пробвам да го настроя, за по добра картина. Изглежда прекалено светла, като размита. А магазина не беше така. При full HD се представя добре, даже доста добре, при SD не е добре. 

Това е от мен. Ако някой се е сблъсквам с модела и може да помогне с настройката на картината, ще съм благодарен...

Честито от мене :) Когато си купих моя телевозор изрових нета да търся някакви ,,калибрирани,,настройки.Открих едни в един руски сайт.Направих ги по тях---еми по добре беше,но не това ,което ми се искаше и каквото задоволи претенцията ми за добра картина след като аз си играх няколко дена да пробвам с различни!

Та....направи си ги както на теб да ти харесва.За едни добра картина означава едно-за други-друго.Аз съм виждал и съм се чудил (на един комшия например) как му е кеф да гледа на ,,надути,,настройки-на мен ми вадят очите-ама така си ги харесва човека-по шарено и светло му е :) .Отделно на различните канали ще виждаш различно картината(не говоря само като качество -на SD например) То с качеството на сигнала на наща телевизия и ,,калибратор,, не може да ти помогне :) Мой съвет е да си ,,надграждаш,,от режим кино!

Успех...

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

...заради малко по доброто представяне при бързото движение (топката и японката)...

1. Да ти е честита придобивката!

2. Тестът с японката не е тест за качество, а откровена занимавка. Мнозина го правят, но малцина се сещат, че има начини да върви гладко с предоставените подобрители. В мрежата ще намериш безброй подобни файлове и напразно ще си блъскаш главата защо "японката" сече, а "филипинката" върви блестящо.  

И упрека ми е насочен (за кой ли път) към преобладаващо некомпетентните консултанти в магазините.

3. За настройките - няма по-подходящи от тия, които сам си направиш. Избери си тоя готов режим, който ти е най-близко до схващанията за добра картина и размествай неговите цветове, контраст... Не се притеснявай, всички промени ще се записват в потребителския режим, вградените не могат да се променят. Не знам дали конкретния модел има опция за запис на настройките (през USB) или има повече от един потребителски режим, та да си правиш съпоставките и да регулираш нужното.

Можеш да опита и калибриране, но по моему това си е 100% губене на време, защото се ползва тестов източник, който е безкрайно далеч от каналите, които ще се гледа, но това е само мнение.

• Автор

Намерих,някакви настройки, ще има ли проблем ако ги постна тук. Ако някой има нужда и същия или подобен тв, да не търси по чуждите сайтове.

Няма лошо, напротив - може пък да са от полза за някого, но обезателно напиши точния модел, за да е ясно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.