Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

А замислял ли си се за едно SSD, сериозно влияе на скоростта на машината (личен опит)?

• Отговори 68
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

А замислял ли си се за едно SSD, сериозно влияе на скоростта на машината (личен опит)?

Ами мислил съм, но няма излишни средства... Ако ще се слага трябва поне 64 GB според мен, а най евтиното е 113 лева.

Абе премислих нещата и стария комп няма да го пипам на първо време. В смисъл сега ще си взема новия и ще карам със 19'' монитор BENQ G900WA. Стария комп ще го оправям за ползване по-натам, което значи, че нуждата от твърд диск отпада. Та искам да попитам струва ли си вместо GB R9 270X OC 2GB GDDR5 GV-R927XOC-2GD

да взема GB GTX760 GV-N760OC-2GD ? Така цената скача със ~110 лева и ако си струва от кое можем да свалим цената, за да влезе във 1200 лева бюджет (без твърд диск)? Със същите части без диска излиза 1255 лева. 

П.П От стария комп вземам твърд диск WD Caviar Blue 500GB 7200 RPM 

Режеш от рамта и се получава това:

Обща стойност - 1 199.64 лв. с ДДС

В последствие добавяш още една плочка и работата заспива!
  • Автор

Режеш от рамта и се получава това:

Обща стойност - 1 199.64 лв. с ДДС

В последствие добавяш още една плочка и работата заспива!

Амиии отначало 4 гига няма ли да са малко, защото веднага почвам последните игри да разцъквам...? :help wanted4:

Има ли смисъл от скъпи графични карти като ще се използва на 19" монитор игрите ще му вървят и с карта за 200лв.

• Автор

Има ли смисъл от скъпи графични карти като ще се използва на 19" монитор игрите ще му вървят и с карта за 200лв.

По-късно ще взема 23'' FullHD + това копютъра ще се ползва за игри в следващите 5-6 години...

Прав си, но автора това си пожела!

Амиии отначало 4 гига няма ли да са малко, защото веднага почвам последните игри да разцъквам...? :help wanted4:

Ще ти стигнат, стига по време на игра да не извършваш следните действия: 

Людмил

миньор

[*]Публикувано изображение

[*]Потребители

[*]Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

[*]8587 мнения

[*]Пол:Мъжки

Публикувано 10 ноември 2013 - 11:48

Рендвах обект с много полигони, правех бекъп на данните, записвах диск, пуснах да архивирам много файлове на максимална компресия и от време на време докато лоудва между нивата играта минимизирах да поиграя Crysis 3, а и на телевизора бях пуснал 1080p филм.

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

• Автор

Прав си, но автора това си пожела!

Ще ти стигнат, стига по време на игра да не правиш следните действия: 

ЛОЛ! Няма... Най-много да говоря по скайп и да играя някоя тежка игра на max. А иначе GTX 760 струва ли си парите при положение, че ще се ползва за няколко години напред в игрите (последните по възможност)?

ЛОЛ! Няма... Най-много да говоря по скайп и да играя някоя тежка игра на max. А иначе GTX 760 струва ли си парите при положение, че ще се ползва за няколко години напред в игрите (последните по възможност)?

За няколко години напред ''Гаранция - Франция''! Иначе картата си заслужава особено Евгата!

Поздрави!

Ето виж това от емаг.

Хард диска е хибриден и е към 3-4 пъти по бърз от нормалните.

Видеокартата е последно поколение, гарантира поне няколко години напред на супер ниво.

1 x Видео карта Gigabyte AMD Radeon R9 270X, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E 39999 лв.

1 x Процесор Intel® CoreTM i5-4440, 3.1GHz, Haswell, 6MB, Socket 1150, Box    35999 лв.

1 x Комплект памети Dual Channel Kingston 8192MB (2 х 4096MB ), DDR3, 1866MHz 15899 лв.

1 x Кутия Cooler Master Elite 370, ATX/micro ATX, Без захранваш блок, Черна   8499 лв.

1 x SSHD Seagate 1TB, 7200 об./мин, SATA3, ST1000DX001     16899 лв.

1 x Захранващ блок Sirtec ECO II HPC-550-H12S, 550W, ATX 2.3, PFC activ    9399 лв.

1 x Дънна платка MSI B85-E33, Socket 1150   12599 лв.

Отстъпка:-13929 лв.

Общо:    1.25364 лв.

• Автор

Ето виж това от емаг.

Хард диска е хибриден и е към 3-4 пъти по бърз от нормалните.

Видеокартата е последно поколение, гарантира поне няколко години напред на супер ниво.

1 x Видео карта Gigabyte AMD Radeon R9 270X, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E 39999 лв.

1 x Процесор Intel® CoreTM i5-4440, 3.1GHz, Haswell, 6MB, Socket 1150, Box    35999 лв.

1 x Комплект памети Dual Channel Kingston 8192MB (2 х 4096MB ), DDR3, 1866MHz 15899 лв.

1 x Кутия Cooler Master Elite 370, ATX/micro ATX, Без захранваш блок, Черна   8499 лв.

1 x SSHD Seagate 1TB, 7200 об./мин, SATA3, ST1000DX001     16899 лв.

1 x Захранващ блок Sirtec ECO II HPC-550-H12S, 550W, ATX 2.3, PFC activ    9399 лв.

1 x Дънна платка MSI B85-E33, Socket 1150   12599 лв.

Отстъпка:-13929 лв.

Общо:    1.25364 лв.

Ами ще се замисля дали да не добавя по-късно SSHD както става с рамта, защото искам да съм с I5 4570 и GTX 760

Ами ще се замисля дали да не добавя по-късно SSHD както става с рамта, защото искам да съм с I5 4570 и GTX 760

Ами добре си се опътил.Засега няма нужда от това ССД.Какво значение има дали компа ще ти стартира 10 сек. примерно по-бързо

Ами добре си се опътил.Засега няма нужда от това ССД.Какво значение има дали компа ще ти стартира 10 сек. примерно по-бързо

Бързината на един SSD драйв не се изразява само в бързото стартиране на Windows, а по-бързото чете на файлове -> значително по-бърз гейминг.

VaflaStyle

Това което съм сложил не е SSD диск а хибриден хард диск SSHD. 

i5 4570 не кой знае колко по-бърз от i5 4440  ---> 100Mhz разлика, щом няма да клокваш.

Редактирано от ganio (преглед на промените)

Това което съм сложил не е SSD диск а хибриден хард диск SSHD. 

4570 не кой знае колко по-бърз от 4570  ---> 100Mhz разлика, щом няма да клокваш.

Същото важи и за картата.

Първото ти изречение да речем, че го разбрах. За второто и третото - пълна мъгла! :ph34r:

Първото ти изречение да речем, че го разбрах. За второто и третото - пълна мъгла! :ph34r:

Отговарям на колегата.

Малко съм объркал цифрите.

Е отказахте ме, поне година няма да влизам в форума, тука вместо да помагат се хващат за глупости.

Ако според теб не е помощ да кажеш на някого да не взима калпав продукт или да вземе по-добър на същата цена...

Не става дума за тебе.

Е отказахте ме, поне година няма да влизам в форума, тука вместо да помагат се хващат за глупости.

Недей се отказва! Всеки би могъл да бъде полезен с нещо в този форум! Например ти би могъл да помагаш с напътствия свързани с твоята област - много е важно да има мнения на хора активно занимаващи се в някаква техническа сфера! Защото тук доста са хората без опит, които със сухите си твърдения по дадена тема могат само да вредят вместо да помагат! Хардуера не ти е силната страна, но съм сигурен, че това, в което си способен не е за подценяване! 

Успех! :)

Добре че сина ти те е светнал на малко ингилийски да си сложиш титлата '' Irritant ''! Шегувам се, естествено!^ :D

Е, доказа си я, грешка няма! Повече няма да те бъзикам, щото явно не носиш на майтап, а съм чул, че по ваше село сте майтапчии!^

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.