Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на FTP сървър

Featured Replies

• Автор

Не, това е ИП адреса на машината, която играе роля на сървър. А в горния пост ви обясниха какво е localhost

Разбрах,мерси.Но сега трябва да пипнем някъде из фаерфала.Понеже със спрян се видя сървъра от пц2.Тоест трябва да разреша единствено канекцията  на FileZilla през фаервала ли?

• Отговори 66
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Разбрах,мерси.Но сега трябва да пипнем някъде из фаерфала.Понеже със спрян се видя сървъра от пц2.Тоест трябва да разреша единствено канекцията  на FileZilla през фаервала ли?

Да, пропускаш файлзилата. Ако става на въпрос за Уиндоуския файъруол, то по-добре го спри напълно.

• Автор

Да, пропускаш файлзилата. Ако става на въпрос за Уиндоуския файъруол, то по-добре го спри напълно.

Да,на Уин 7,ами ако не успея да го настроя,мисля да го спра.Но сега указах пътя към сървъра във фаервала и не се получи,а може и аз да бъркам,но пък ми излезe Allow.

Трябва да разрешите сървъра да се вижда отвън и клиента да има право да се свързва навън. Но ФТП е много особен протокол и може да имате проблеми. За това си помислете дали наистина имате нужда от тази защитна стена

Да,на Уин 7,ами ако не успея да го настроя,мисля да го спра.Но сега указах пътя към сървъра във фаервала и не се получи,а може и аз да бъркам,но пък ми излезe Allow.

проверете портовете, трябва да отворите поне портове 20 и 21

• Автор

Трябва да разрешите сървъра да се вижда отвън и клиента да има право да се свързва навън. Но ФТП е много особен протокол и може да имате проблеми. За това си помислете дали наистина имате нужда от тази защитна стена

Да,мерси за всичко,ще се наложи да спра фаервала на Уин-а.Пишете проблема за решен.Поздрави

Че е особен, да особен е протокола, но аз имах предвид да спре файъруола от гледна точка на ефективността му. Уиндоуския поне на мен не ми е известно да върши някаква полезна работа...

Че е особен, да особен е протокола, но аз имах предвид да спре файъруола от гледна точка на ефективността му. Уиндоуския поне на мен не ми е известно да върши някаква полезна работа...

На 7 е доволно приличен. Но иска много играчка да бъде настроен особено за по-терсене протоколи :)

• Автор

На 7 е доволно приличен. Но иска много играчка да бъде настроен особено за по-терсене протоколи :)

На мен също ми допада,но няма да ви мъча с настройките му,че да не счупите нещо близо до вас :)

Сега тествам скоростта,но нещо съм се подвел.Из форуми четох за някакви 60МБ/с.А аз едва докарвам 9.

На мен също ми допада,но няма да ви мъча с настройките му,че да не счупите нещо близо до вас :)

Сега тествам скоростта,но нещо съм се подвел.Из форуми четох за някакви 60МБ/с.А аз едва докарвам 9.

каква е връзката между машините (като скорост на етернет)?

Нормално... Аз пък повече от 7-8 мб/с не докарвам на 100 мбит фтп трансфер между двете пц-та.

• Автор

каква е връзката между машините (като скорост на етернет)?

Между компютрите не знам.Ако питате за интернет 50мбпс.Сега през фтп-то стигна 12МБ/с

Редактирано от bojoviki (преглед на промените)

Между компютрите не знам.Ако питате за интернет 50мбпс.Сега през фтп-то стигна 12МБ/с

За локалната мрежа става на въпрос, не за външната. 12 мб/с е може би съвсем близо до максимума за 100 мбит етернет връзка, както е и при вас предполагам (теоретично е 12,5 мб/с).

• Автор

Нормално... Аз пък повече от 7-8 мб/с не докарвам на 100 мбит фтп трансфер между двете пц-та.

Ами то малко си губи смисъла,тоест с една флашка по-малки файлове се прехвърлят за същото време.Фтп е удобно за големи файлове,дори и дялове

За локалната мрежа става на въпрос, не за външната. 12 мб/с е може би съвсем близо до максимума за 100 мбит етернет връзка, както е и при вас предполагам (теоретично е 12,5 мб/с).

Достигна ги,просто досега не съм(а и не знам)как да тествам връзката между 2-те пц-та

100 мегабита ли са картите?

Ами то малко си губи смисъла,тоест с една флашка по-малки файлове се прехвърлят за същото време.Фтп е удобно за големи файлове,дори и дялове

Не е точно така, защото флашката ше свали много скоростта ако са няколко хиляди файла или повече. Освен това всички флашки имат ограничен брой записи

Няма да се губи смисъла ако инвестирате в гигабит етернет мрежа. Там скоростите са неимоверно по-високи...

• Автор

100 мегабита ли са картите?

Да,работят на Full Dublex

Да,работят на Full Dublex

Ами толкова могат мрежовите устройства. Ако едното поне работи на 100 мбит, то няма как цялата мрежа да работи на 1 Гбит.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.