Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с котлон

Featured Replies

Колега, прочетохте ли, какво точно съм написал в тази тема, какъв съвет или напътсвие съм дал , само уточних , че на зануляването не може да има напрежение защото се получава късо съиденение при изправна ел.инсталация.Автора не е казал,че по корпуса на уреда има някакво напрежение ,никога не  съветвам хора да използват неизправни ел. уреди които застрашават живота им.Разбира се ,че трябва да се занесе в сервиз, ние от форума не можем да гадаем,само предполагаме.Така , че колегата rulom не помага, а по тези теми се заяжда, не разбирам, какво толкова не може да преживее.

Не всеки може да си позволи нов уред ,иначе защо да пише тук ,вместо да отиде и да купи нов уред.Някой ме разбира погрешно, колега прочете отново какво съм написъл по темата

Балки, верно ли си мислиш, че у Бг един човешки живот струва 50€ ?!?!?

Ще се повторя пак: уреда е скапан, евтин и животоопасен, без значение от инсталацията (освен ако нямат ДТЗ на въпросния токов кръг), Джонов го каза преди мен: Ако нямате пари за нов уред, викнете  техник !

Разсъждения относно здравина и връзване на жълто-зеления проводник на щепсела и контакта не са нужни и са подвеждащи!!!

Колега, прочетохте ли, какво точно съм написал в тази тема, какъв съвет или напътсвие съм дал , само уточних , че на зануляването не може да има напрежение защото се получава късо съиденение при изправна ел.инсталация.Автора не е казал,че по корпуса на уреда има някакво напрежение ,никога не  съветвам хора да използват неизправни ел. уреди които застрашават живота им.Разбира се ,че трябва да се занесе в сервиз, ние от форума не можем да гадаем,само предполагаме.Така , че колегата rulom не помага, а по тези теми се заяжда, не разбирам, какво толкова не може да преживее.

Не всеки може да си позволи нов уред ,иначе защо да пише тук ,вместо да отиде и да купи нов уред.Някой ме разбира погрешно, колега прочете отново какво съм написъл по темата

Отговарям Ви дословно!

За разлика от много хора във форума, аз чета всяка тема от самото начало до самият и край, без значение какво и как е поствано. Ако сте забелязал, което малко ме съмнява - твърде често съм давал примери с цитати от посочените резултати, които прекалено много хора даже не са ги видяли! Ако това като форум го смятате, че е за разясняване на електротехниката и електрониката, на незнаещите - то много се лъжете. Никой от ТЯХ /питащите/ с въпросите си във форума няма да стане майстор или експерт в тази материя.Най малкото хлапе на 15-20 години, което не знаело, че една обикновена батерия имала + и -.За да си позволявам коментари по някои въпроси и то вече от 10 години, трябвало е да сте сигурен, че да мога да отговоря на даден въпрос е това, да се запозная с питането и коментарите по него , малко по задълбочено. Не смятам , че с това трупам само постове или търся някакви оценки, а гледам С КАКВОТО МОГА ДА ПОМОГНА ИЛИ ПРЕДПАЗЯ ТЕЗИ, КОИТО СМЯТАТ, ЧЕ НА ТАЗИ ЗЕМЯ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО, ЗА КОЕТО СИ МИСЛЯТ И МЕЧТАЯТ. И накрая! Колкото и да дрънкате, трябва сериозно да знаете, че човек когато няма практически опит в някаква област, то най- малкото е да дава някакви съвети.Можеш да имаш и 5 висши образования, както беше написал един в "Телевизия" /неговите били икономика/ но дава акъл на хора, които работят това, в продължение на 30-40 години! Я се осъзнайте бе хлапетии!Написаното с главни букви е да го прочетете и вникнете, а не викане или каране към някого от ВАС!Тока не бръсне никого от нас , кой какво може и знае, колко стаж или образувание има а изпраща единствено към онова място, дето обикновено те снимат с гушнал букет!

И друг човек ми каза, че може да е от самият котлон. Иначе ключа и първото нещо което проверих, изправен си е. 

Ключа не може да е изправен! Как го провери? 100% има залепнал контакт!

П.П. Автора не е писал втори ден...  Дали е оправил проблема или проблема е "оправил" него ?....

Ключа не може да е изправен! Как го провери? 100% има залепнал контакт!

П.П. Автора не е писал втори ден...  Дали е оправил проблема или проблема е "оправил" него ?....

На пропан бутан е минал че да не мисли за ключове. Там е по елементарно, кранове, вентили ... фасулска работа.

На пропан бутан е минал че да не мисли за ключове. Там е по елементарно, кранове, вентили ... фасулска работа.

И както много често постъпваме българите, се оказва, че бутилката е стара, пропуска покрай вентила и...БУМ!. А пожарната кола, която е дошла на помощ, пък забравила да си напълни...цистерната с вода или там, каквото използват!Народната поговорка не напразно е казала: "С пръдня, боя не се прави"

Отговарям Ви дословно!

За разлика от много хора във форума, аз чета всяка тема от самото начало до самият и край, без значение какво и как е поствано. Ако сте забелязал, което малко ме съмнява - твърде често съм давал примери с цитати от посочените резултати, които прекалено много хора даже не са ги видяли! Ако това като форум го смятате, че е за разясняване на електротехниката и електрониката, на незнаещите - то много се лъжете. Никой от ТЯХ /питащите/ с въпросите си във форума няма да стане майстор или експерт в тази материя.Най малкото хлапе на 15-20 години, което не знаело, че една обикновена батерия имала + и -.За да си позволявам коментари по някои въпроси и то вече от 10 години, трябвало е да сте сигурен, че да мога да отговоря на даден въпрос е това, да се запозная с питането и коментарите по него , малко по задълбочено. Не смятам , че с това трупам само постове или търся някакви оценки, а гледам С КАКВОТО МОГА ДА ПОМОГНА ИЛИ ПРЕДПАЗЯ ТЕЗИ, КОИТО СМЯТАТ, ЧЕ НА ТАЗИ ЗЕМЯ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО, ЗА КОЕТО СИ МИСЛЯТ И МЕЧТАЯТ. И накрая! Колкото и да дрънкате, трябва сериозно да знаете, че човек когато няма практически опит в някаква област, то най- малкото е да дава някакви съвети.Можеш да имаш и 5 висши образования, както беше написал един в "Телевизия" /неговите били икономика/ но дава акъл на хора, които работят това, в продължение на 30-40 години! Я се осъзнайте бе хлапетии!Написаното с главни букви е да го прочетете и вникнете, а не викане или каране към някого от ВАС!Тока не бръсне никого от нас , кой какво може и знае, колко стаж или образувание има а изпраща единствено към онова място, дето обикновено те снимат с гушнал букет!

Хапчетата са на горния рафт, пийте ги на време

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

• Автор

След късото което стана предния път, сега печката си работи нормално !!! Няма значение и как въртя щепсела. Работи 

След късото което стана предния път, сега печката си работи нормално !!! Няма значение и как въртя щепсела. Работи 

Някой кабел е бил близо до корпуса на печката.От късото е нагорял и не прави проблем в момента.Но поне сега можеш да отвориш и разгледаш,къде е опушено от късото.Там е била причината.Ще отдалечиш кабела и изолираш.                                                                                                                                                                                                                                            П.П. Забравих да те предупредя,че сега има вероятност като „въртиш„ щепсела да е избила фаза на корпуса на печката!Тогава в едното положение ще удря яко ток!Провери непременно с един фазомер,ако е така избираш положението,в което няма ток на корпус.Тогава няма да има проблем/

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.