Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте!

 

Имам следния проблем и не успях да му открия решението. Затова се обръщам към вас.

 

Лаптопът ми е с Switchable graphics и единия чип е Ati mobility radeon 5470 .

Няма сила на земята която да успя да я подкара тази видео карта. Лаптопа е

HP G62 - b30sq с Windows 8. (Знам че в сайта на HP пише че този модел поддържа само Windows 7, но тя не работеше и преди когато бях с Windows 7). Лаптопа е с сменено дъно преди около година  но реално картата никога не е използвана. По същество:

 

1. Device Maneger

Публикувано изображение

 

Драйвера е хванат автоматично от Windows 8. Свалих най-новият драйвер 13-9_win7_win8_32_dd_ccc_whql и:

- При опит да го инсталирам се получава "син" (доколкото може да се нарече така) екран и компютъра се рестартира. В Event-loga има записани някакви грешки Kernel-Power.... но в тях пише просто, че не е спрян като хората.

- При Update и посочване на драйвера ми "съобщават" , че вече съм с най-новият драйвер.

 

2. Device Properties

 

Публикувано изображение

 

Пробвал съм с АTI Catalyst Control Center и всякакви драйвери. Downgrade до Windows 7 и отново нищо, единствените драйвери които заработиха бяха стари но те са с проблем през 5 минути изписва "Display drivers has stopped working and has recovered" което го Fix-наха (или поне така твърдят) в новите неизползваеми драйвери. След неуспеха отново се върнах на Windows 8.



Ще се радвам на предложения, ще ви предоставя всяка информация от която имате нужда и всяка идея ще се пробва и ще съобщя за резултатите :) Дано да се реши този проблем. Доколкото четох по форуми този проблем го има на най-различни лаптопи които са с тази видео карта.

Благодаря.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лаптопа е с сменено дъно преди около година но реално картата никога не е използвана.

 

Има някакъв проблем с дъното. Моят съвет е сервиз.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има някакъв проблем с дъното. Моят съвет е серви

 Благодаря за съвета. Днес го взех от сервиз за профилактика (чистиха му перките и смениха термо пастата) но щяха да видят според мен ако има проблем с дъното защото им го занесох с оплакване и молба да ми прегледат видеокартите (с уговорка да играе поялника) тъй като изключваше. Казаха, че няма проблем. Лаптопа не е в гаранция и всички знаем ако го занеса и им покажа, че ще мигат като мен на парцали, накрая ще кажат смяна на дъното което не е гаранция, че ще реши проблема. Все пак може и да се опитам за напред но тъй като под Windows 7 с стария драйвер заработи (този който ми казваше Display driver has stopped workind and has recovered през 5 минути) съм склонен да мисля, че проблема е софтуерен. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Даи му максималната резолюция ако имаш му закачи и втори монитор идеята ми е да има напън на видеото и си пусни някои тежка игричка  (според възможностите на машинката) или някои HD филм ако до 10-15 мин зацикли ще ти се налага да го печеш на някои сервиз. Успех и дано да не е моята диагноза

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да пече лаптопа?! Оф, колега. Що не го поканиш, безплатно да свършиш услугата?


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не зная дали точно съм погледнал ,но тук се вижда по скоро неправилен драйвер за видеокарта .  За мен автора на темата трябва да си изтегли драйвера на видео картата от официалния сайт на AMD , или директно от тези който са на сайта на HP , да деинсталира изцяло каквото е инсталирал като драйвери за видеото , да рестартира системата , и едва тогава да инсталира в пълен обем пакета с драйверите , не през диспечера на задачите . Тази карта не е работела и преди защото никога ,както и сега , не е инсталиран правилния драйвер . Кода 10 означава точно това - повредени , неправилни или остарели драйвери . Случва се много ,много често при натрупване на няколко инсталации на драйвери да се стигне до ситуация в която , дори и правилния драйвер да влиза в така наречения "сблъсък " на драйвери и ефекта е точно този . Не зная дали в БИОС не трябва да се прегледа за опции за разрешаване на тази видеокарта , защото по подразбиране работната е друга . Възможността да има повреда по дъното ( не зная каква може да е тя ,за да  се разпознава чипа , но да не  стартира ) е много малка , но не бива да се изключва .

Без да иронизирам някой ,но мисля че тук има един пост(съвет )  който може да спечели месечната награда за смях , и е редно да отиде в тази рубрика . Наградата я предоставям лично аз и се изразява в следното :

 

Вечеря за техници в сервиз :

 

1. Супа от чипове напъвани с HD филми

2. Печен лаптоп на фурна с гарнитура от задушени копчета от клавиатура

3. Десерт - няма

 

Цена - около 300 лв, но както казах за победителя е напълно безплатно .

 

Приготвянето е от мен , продуктите от победителя .

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Довечера ще опитам да изтрия всички драйвера които Windows сам прихвана ще рестартирам и ще опитам наново. Почти сигурен съм, че го правих по този начин но Windows 8 чупеше с син екран. Замислям се отново да Downgrade-на до Windows 7 въпреки, че се бях засилил да Upgrade-на до Windows 8.1.

 

ПП: Мисля, че колегата е писал отговор за проблема с внезапното спиране на PC-то. Който отново след сервиз започна да се появява но този път не пише че е Thermal shutdown. Просто се изключва. :) :) :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

....

 

Здравей. Малко се забавих но ето резултатите:

 
Вдигнах до Windows 8.1 с надеждата всичко да заработи.
Свалих тези драйвери --> http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win8-32.aspx пише, че стават и за 8.1 . И пуснах инсталацията. По време на обновяването на Windows-a изключих опцията да ми хваща устройства автоматично при което в момента виждам само една видео карта в Device maneger (което беше целта). Пуснах инсталацията и БУМ Windows 8.1 Blue screen of death. (Същия като в Windows 8 :D). Гръмна с грешка system_thread_exception_not_handled (atihdb3.sys). Сега започвам да google-вам :). Това е резултата. :)  Както споменах войната я водя от доста време. Очаквам още предложения всяко ще го пробвам (ако вече не съм).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Здравей. Малко се забавих но ето резултатите:

 
Вдигнах до Windows 8.1 с надеждата всичко да заработи.
Свалих тези драйвери --> http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win8-32.aspx пише, че стават и за 8.1 . И пуснах инсталацията. По време на обновяването на Windows-a изключих опцията да ми хваща устройства автоматично при което в момента виждам само една видео карта в Device maneger (което беше целта). Пуснах инсталацията и БУМ Windows 8.1 Blue screen of death. (Същия като в Windows 8 :D). Гръмна с грешка system_thread_exception_not_handled (atihdb3.sys). Сега започвам да google-вам :). Това е резултата. :) Както споменах войната я водя от доста време. Очаквам още предложения всяко ще го пробвам (ако вече не съм).

 

Мисля,че колегата ''pit'' го е написал ясно - имаш проблем с дъното или дефектна рам според мен. Пусни за всеки случай един мемтест и ако няма грешки носи лаптопа на сервиз, но на истински такъв!

 

Поздрави!

 

Edit: 5470 е много проблемен чип та по-скоро проблемите са от него!

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвайте от тука драйвера http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Display-and-Video/Driver-update-for-ATI-radeon-HD-5470/td-p/937225 ако не стане има задайте въпрос да видим какво ще ви кажат

ъпдейт на биос пробвали ли сте

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от BluePower
      USB Портовете не ми работят ето и снимка

    • от Petar02
      Здравейте,           Не успях да намиря друга тема, по моя въпрос и за това отварям нова. Имам лаптоп Lenovo x61 windows 7 home premium. Когато го включа щом ми каже добре дошли става черен екрана и само мишката може да се движи. Така стои и не ми зареждат иконите. Щом дам Ctrl+Alt+Del и отворя Task Manager и изчакам ми се отварят иконите и си зарежда. След изчакване 30 минути при опит за отваряне на controll panel някой път се отваря, но почти винаги забива и се рестартира.
      Лаптопът е закупен втора употреба и е на норвежки, след като не мога да стигна до control panel, ни мога да му сменя и езика.
      Моля за помощ.
    • от Мирослав Каменов
      Здравейте, моят проблем е следният лаптопът ми е Guru M67SRU закупих си оригинален диск за Windows 7 от Microsoft с цел да вдигна битовете на моят понеже е 32 Bit а искам 64 Bit така сложих диска във лаптопът пуснах инсталацията започнах да го инсталирам и ми изписа че „Windows не може да се инсталира защото е стартиран безопасен режим натиснете Ok за да продължите натискам и вадя диска и пускам Windows normally излиза ми това натискам ok пак това пробвах да вляза във Safe Mode да го спра не става излиза ми само това на снимката и не ме пуска вътре помощ!!!!
       

    • от fresh_bones
      Добър ден от няколко дена компютъра прави проблеми . Не иска да стартира . Пускам го от кобчето тръгва да свети пък не зарежда windows . Трябва го изключа и да го включа пет пъти за да зареди . И още нещо някой път не върти перката на  захранването и също така по някой път като зареди Windows  след като влезе след 2-3 минути ми забива и излиза син екран . Не знам какво да права да го вода на ремонт или ще мога сам да го поправа .  Днес го преинсталирах ама проблема си остава .  Параметрите му са 2 рам  процесор Intel Celeron e3300  две ядра , дънна платка biostar G47-M7 ,  видеокарта Nvidia Getforce  210 1gb . хард диск ADATA sp550 (sata 3 ) . 
      Ето го синия екран http://prikachi.com/images.php?images/643/9357643t.jpg
    • от Zikkciwe
      Здравейте , от около два или три месеца имам проблем с телефона ми. Когато си ровя из фейсбук или където и да е било , понякога ми се пуска менюто за рестартиране , самолетни режими , изключване и другите простотии (все едно задържам бутона за пускане , но не го правя ) и така нататък. От онзи ден дори спря да работи самото копче , и се налага да го включвам като използвам USB кабел. Включвам го в компютъра , и чак тогава светва екрана , иначе ако имам късмет веднъж на 1 час да работи копчето. Преди да започне проблемът , копчето се беше извадило и се наложи да го търся из леглото ми. (в крайна сметка го намерих , и го сложих обратно.) Дадох го на един човек да го оправи , първите дни работеше , но вече тотално спря да работи. Въпросът ми е , дали трябва да го занеса обратно в магазина (няма да казвам оператори и такива неща) за да го оправят , защото още е в гаранция , или да си поръчам ново копче и да го залепя някак си да не мърда , понеже самото копче се клати когато се натисне , и може би това е проблемът?
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.