Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте!

 

Имам следния проблем и не успях да му открия решението. Затова се обръщам към вас.

 

Лаптопът ми е с Switchable graphics и единия чип е Ati mobility radeon 5470 .

Няма сила на земята която да успя да я подкара тази видео карта. Лаптопа е

HP G62 - b30sq с Windows 8. (Знам че в сайта на HP пише че този модел поддържа само Windows 7, но тя не работеше и преди когато бях с Windows 7). Лаптопа е с сменено дъно преди около година  но реално картата никога не е използвана. По същество:

 

1. Device Maneger

Публикувано изображение

 

Драйвера е хванат автоматично от Windows 8. Свалих най-новият драйвер 13-9_win7_win8_32_dd_ccc_whql и:

- При опит да го инсталирам се получава "син" (доколкото може да се нарече така) екран и компютъра се рестартира. В Event-loga има записани някакви грешки Kernel-Power.... но в тях пише просто, че не е спрян като хората.

- При Update и посочване на драйвера ми "съобщават" , че вече съм с най-новият драйвер.

 

2. Device Properties

 

Публикувано изображение

 

Пробвал съм с АTI Catalyst Control Center и всякакви драйвери. Downgrade до Windows 7 и отново нищо, единствените драйвери които заработиха бяха стари но те са с проблем през 5 минути изписва "Display drivers has stopped working and has recovered" което го Fix-наха (или поне така твърдят) в новите неизползваеми драйвери. След неуспеха отново се върнах на Windows 8.



Ще се радвам на предложения, ще ви предоставя всяка информация от която имате нужда и всяка идея ще се пробва и ще съобщя за резултатите :) Дано да се реши този проблем. Доколкото четох по форуми този проблем го има на най-различни лаптопи които са с тази видео карта.

Благодаря.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лаптопа е с сменено дъно преди около година но реално картата никога не е използвана.

 

Има някакъв проблем с дъното. Моят съвет е сервиз.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има някакъв проблем с дъното. Моят съвет е серви

 Благодаря за съвета. Днес го взех от сервиз за профилактика (чистиха му перките и смениха термо пастата) но щяха да видят според мен ако има проблем с дъното защото им го занесох с оплакване и молба да ми прегледат видеокартите (с уговорка да играе поялника) тъй като изключваше. Казаха, че няма проблем. Лаптопа не е в гаранция и всички знаем ако го занеса и им покажа, че ще мигат като мен на парцали, накрая ще кажат смяна на дъното което не е гаранция, че ще реши проблема. Все пак може и да се опитам за напред но тъй като под Windows 7 с стария драйвер заработи (този който ми казваше Display driver has stopped workind and has recovered през 5 минути) съм склонен да мисля, че проблема е софтуерен. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Даи му максималната резолюция ако имаш му закачи и втори монитор идеята ми е да има напън на видеото и си пусни някои тежка игричка  (според възможностите на машинката) или някои HD филм ако до 10-15 мин зацикли ще ти се налага да го печеш на някои сервиз. Успех и дано да не е моята диагноза

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да пече лаптопа?! Оф, колега. Що не го поканиш, безплатно да свършиш услугата?


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не зная дали точно съм погледнал ,но тук се вижда по скоро неправилен драйвер за видеокарта .  За мен автора на темата трябва да си изтегли драйвера на видео картата от официалния сайт на AMD , или директно от тези който са на сайта на HP , да деинсталира изцяло каквото е инсталирал като драйвери за видеото , да рестартира системата , и едва тогава да инсталира в пълен обем пакета с драйверите , не през диспечера на задачите . Тази карта не е работела и преди защото никога ,както и сега , не е инсталиран правилния драйвер . Кода 10 означава точно това - повредени , неправилни или остарели драйвери . Случва се много ,много често при натрупване на няколко инсталации на драйвери да се стигне до ситуация в която , дори и правилния драйвер да влиза в така наречения "сблъсък " на драйвери и ефекта е точно този . Не зная дали в БИОС не трябва да се прегледа за опции за разрешаване на тази видеокарта , защото по подразбиране работната е друга . Възможността да има повреда по дъното ( не зная каква може да е тя ,за да  се разпознава чипа , но да не  стартира ) е много малка , но не бива да се изключва .

Без да иронизирам някой ,но мисля че тук има един пост(съвет )  който може да спечели месечната награда за смях , и е редно да отиде в тази рубрика . Наградата я предоставям лично аз и се изразява в следното :

 

Вечеря за техници в сервиз :

 

1. Супа от чипове напъвани с HD филми

2. Печен лаптоп на фурна с гарнитура от задушени копчета от клавиатура

3. Десерт - няма

 

Цена - около 300 лв, но както казах за победителя е напълно безплатно .

 

Приготвянето е от мен , продуктите от победителя .

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Довечера ще опитам да изтрия всички драйвера които Windows сам прихвана ще рестартирам и ще опитам наново. Почти сигурен съм, че го правих по този начин но Windows 8 чупеше с син екран. Замислям се отново да Downgrade-на до Windows 7 въпреки, че се бях засилил да Upgrade-на до Windows 8.1.

 

ПП: Мисля, че колегата е писал отговор за проблема с внезапното спиране на PC-то. Който отново след сервиз започна да се появява но този път не пише че е Thermal shutdown. Просто се изключва. :) :) :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

....

 

Здравей. Малко се забавих но ето резултатите:

 
Вдигнах до Windows 8.1 с надеждата всичко да заработи.
Свалих тези драйвери --> http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win8-32.aspx пише, че стават и за 8.1 . И пуснах инсталацията. По време на обновяването на Windows-a изключих опцията да ми хваща устройства автоматично при което в момента виждам само една видео карта в Device maneger (което беше целта). Пуснах инсталацията и БУМ Windows 8.1 Blue screen of death. (Същия като в Windows 8 :D). Гръмна с грешка system_thread_exception_not_handled (atihdb3.sys). Сега започвам да google-вам :). Това е резултата. :)  Както споменах войната я водя от доста време. Очаквам още предложения всяко ще го пробвам (ако вече не съм).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Здравей. Малко се забавих но ето резултатите:

 
Вдигнах до Windows 8.1 с надеждата всичко да заработи.
Свалих тези драйвери --> http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win8-32.aspx пише, че стават и за 8.1 . И пуснах инсталацията. По време на обновяването на Windows-a изключих опцията да ми хваща устройства автоматично при което в момента виждам само една видео карта в Device maneger (което беше целта). Пуснах инсталацията и БУМ Windows 8.1 Blue screen of death. (Същия като в Windows 8 :D). Гръмна с грешка system_thread_exception_not_handled (atihdb3.sys). Сега започвам да google-вам :). Това е резултата. :) Както споменах войната я водя от доста време. Очаквам още предложения всяко ще го пробвам (ако вече не съм).

 

Мисля,че колегата ''pit'' го е написал ясно - имаш проблем с дъното или дефектна рам според мен. Пусни за всеки случай един мемтест и ако няма грешки носи лаптопа на сервиз, но на истински такъв!

 

Поздрави!

 

Edit: 5470 е много проблемен чип та по-скоро проблемите са от него!

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвайте от тука драйвера http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Display-and-Video/Driver-update-for-ATI-radeon-HD-5470/td-p/937225 ако не стане има задайте въпрос да видим какво ще ви кажат

ъпдейт на биос пробвали ли сте

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
    • от даниел павелов
      Здравейте! Имам един проблем. След много разговори с майка ми се отказах от рисуването и сега се чудя с какво да следвам след 12-и клас, аз сега съм 11 - и клас. Дайте ми съвет. Търся някоя специалност, след завършването, на която да имам реализация и добро заплащане....
      По български съм добре
      По история брилянтен
      По английски живот и здраве ще държа изпит този септември за c1, но като цяло не ми вървят езиците
      По география съм добре.....
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.