Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Даде ми Син Екран

Featured Replies

• Автор

Извинявам се за намесата по темата , но я чета с интерес . Въпрос съм автора дали нещо си е играл да клоква или нещо подобно ? Според мен би трябвало да влезе в БИОС , да върне настройките по подразбиране ,да изключи интернет достъпа ( изваждане на кабела ) ,да деинсталира напълно каквото е инсталирал като драйвери за видеото , всякакви помощни програми ,всякакви защитни инструменти  (програми и антивирусен пакет ) и да влезе под сейфмод . Да остави системата да работи в този режим и да види какво е състоянието , единственото нещо което да наблюдава са температурите на процесора в реално време с някоя програма от сорта на Speccy (без инсталации ) .

Докато играя играта минимизирам и следя температурите с аида64 ( имам я инсталирана затова ) повече от 60 градуса нито процесора нито видеото е дигало дънната платка и харда повече от 26 не съм ги виждал .. Така до днес няма интернет днес ми го оправиха бях дал Биоса на default и този път не бях правил от биоса за рамта да работи на 1600мгх ся работи на 1333 вчера НЯМАХ ИНТЕРНЕР натоварих компютъра доста отворих всички възможни програми и зареди 3 нормално тежки игри .. процесора работеше на 40-60% паметта беше на 6.60-6.90ГБ държах го известно време така редувах да играя игрите и нищо нито един син екран нито едно забиване нито едно рестартиране не направи .. Така според мен е от входа за интернета? възможно ли е да е от това ? защото бях изключил иконата от компютъра бях я забранил .. и го натоварих и нямаше ядове ... днес след като имам интернет ще пробвам пак да го натоваря и ако направи проблем ще е само от входа за интернета ако не тогава може да е и за това че съм направил рамта на 1600мгх но защо да не мога ? като тя работи на толкова фабрично ? 

Кажи как я подкара паметта на 1600 Мгхз?

От биоса го направих .. зададох само DDR3-1600mhz и това е друго не съм пипал .. ся реснах биоса и не съм правил паметта да е 1600 ся работи на 1333 ? има ли проблем че работи на 1600?

Редактирано от F0rb1dd3n (преглед на промените)

• Отговори 90
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не няма проблем,че работи на 1600.

• Автор

Не знам дали се дължеше на това че го бях направил ръчно на 1600 иначе когато дам по подразбиране ми работи на 1333 ( понеже процесора толкова му е максимума ) та за това се питам дали зареди това ми прави ядове че аз ръчно го напъвам да работи на повече ? надявам се да си ме разбрал .,.. ( процесора мах. памет дето може да поддържа е 1333 и аз когато я права на 1600 да я бъгясвам нещо и за това да ми прави ядове ) не знам дали на това се дължеше сините екрани забиванията изключването но сега го няма мисля утре да го направа на 1600 и да видя дали пак ще се поеви стане ли значи това е бил проблема ( но как мога да използвам рамта си на 1600 с друг процесор ли ? 

• Автор

До сега четох за това така наречено X.M.P но искам да попитам дали това се води Overclocking и дали ще има проблем с захранването понеже не е силно Fortron Fsp350-60apn 85+

и не трябва ли когато го пуснеш X.M.P да трябва да настоиш тайминга  волтаж ? всичко ти 

До сега четох за това така наречено X.M.P но искам да попитам дали това се води Overclocking и дали ще има проблем с захранването понеже не е силно Fortron Fsp350-60apn 85+

и не трябва ли когато го пуснеш X.M.P да трябва да настоиш тайминга  волтаж ? всичко ти 

Просто активираш ХМР профила.Друго не пипаш нищо.На автомат.Това е оверклок за незнаещи. ;)

Захранването не е добро.Но дигане честотата на паметта няма го натовари.Смени го по-нататък при възможност.

• Автор

Добре, значи ся това дето направих е клок на рамта? така ли а не мога ли през друго да я сложа на  1600 без да я клоквам ? 

Добре, значи ся това дето направих е клок на рамта? така ли а не мога ли през друго да я сложа на  1600 без да я клоквам ? 

Остави си я така на включен Х.М.Р.Сигурно и безаварийно на 1600 мегахерца.Чакаме да видим ще има ли сини екрани.

• Автор

Ок утре ще я пусна и ако има нещо ще пиша. Мерси много за отделенето време и мъките дето ти причини с моите проблеми много съм ти благодарен :) 

Ок утре ще я пусна и ако има нещо ще пиша. Мерси много за отделенето време и мъките дето ти причини с моите проблеми много съм ти благодарен :)

За нищо. :)

• Автор

Даде ми син екран и веднага реснат биоса по подразбиране 

http://dox.bg/files/dw?a=f523e1148b - дъмп файла 

Само ми е чудно, защо автора на темата си играе постоянно с някакви непрекъснати настройки в БИОС ???? Това продължава вече 14 ДНИ !!!!!!!!! :shock11:

За мен няма никакво съмнение че проблемите му идват точно от това . След всяка негова "процедура " следва и син екран , рестартиране и какво ли не . То не са клоквания , то не е чудо . Проблемите със сигурност няма да имат край , убеден съм в това . Решението за мен е в няколко стъпки - да си върне настройките на БИОС по подразбиране (ако трябва да го префлашне) , да си направи една нова  чиста инсталация, да инсталира драйверите като хората и да приключи със тия еквилибристики . Ако тази машина ще работи, да работи като хората, не за по ден -два .Това което прочетох до тук ,за мен лично води до извода,  че БИОС-а е омацан  и  ОС е омазана със какви ли не инсталации. За трайно решение на проблема изхода съм го описал 3 реда по-нагоре . Всичко останало е нещо си , до следващия син екран . Още колко време ще продължи ината на автора , още 2 седмици , може би още месец ???? Смешни неща .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Послушай PcDoctor върни нещата както трябва да са фабрично , на мен ми се струва че инсталацията е размазана направо.. от инсталиране на приложения който не водят до нищо добро. И няма да е лошо да се направи един тест на паметите под Dos примерно с memtest , това ,че са нови не значи ,че не може да имат грешки или др проблеми с тях.

• Автор

Ясно но когато върна на Биода настройките по подразбиране рамта ми работи на 1333.. а тя фабрично е 1600Мгх затова ... Ще го преинсталирам и инсталирам както хората ще пусна пак ХМП за 1600 МХз да работи и след това ако дава пак сини екрани ? тогава повредата в самата рам ли е ? 

Даде ми син екран и веднага реснат биоса по подразбиране 

http://dox.bg/files/dw?a=f523e1148b - дъмп файла 

Остави си го по подразбиране.

• Автор

Остави си го по подразбиране.

Да но ще го мъча да вида с нова инсталация на Windows и инсталиране драйвери после ще пусна и ХМП и се надявам да няма проблеми .... все пак не искам да го използвам на 1333 при положение че са 1600 ... Надявам се само чистата инсталация да проработи 

Само ми е чудно, защо автора на темата си играе постоянно с някакви непрекъснати настройки в БИОС ???? Това продължава вече 14 ДНИ !!!!!!!!! :shock11:

За мен няма никакво съмнение че проблемите му идват точно от това . След всяка негова "процедура " следва и син екран , рестартиране и какво ли не . То не са клоквания , то не е чудо . Проблемите със сигурност няма да имат край , убеден съм в това . Решението за мен е в няколко стъпки - да си върне настройките на БИОС по подразбиране (ако трябва да го префлашне) , да си направи една нова  чиста инсталация, да инсталира драйверите като хората и да приключи със тия еквилибристики . Ако тази машина ще работи, да работи като хората, не за по ден -два .Това което прочетох до тук ,за мен лично води до извода,  че БИОС-а е омацан  и  ОС е омазана със какви ли не инсталации. За трайно решение на проблема изхода съм го описал 3 реда по-нагоре . Всичко останало е нещо си , до следващия син екран . Още колко време ще продължи ината на автора , още 2 седмици , може би още месец ???? Смешни неща .

Ясно но когато дам по подразбиране в биоса ми работят на 1333 ... Ще пробвам да го задам по подразбиране да направя чиста инсталация да инсталирам драйверите които ми трябват после да пусна ъпдате да направи на Windowsa и чак тогава да пусна ХМП и ще се надявам да няма сини екрани ... ( какво ще кажеш ? ) 

Ами мога да ти препоръчам , да не пускаш никакви ъпдейти . Остави машината да работи без никакви други изпълнения , освен драйверите и там няколко програми който са ти наистина нужни - антивирусен пакет , браузър , архиватор .Ако работи като хората , то проблема ще го търсиш в приложенията който инсталираш впоследствие , или в експериментите който правиш .

• Автор

Ами мога да ти препоръчам , да не пускаш никакви ъпдейти . Остави машината да работи без никакви други изпълнения , освен драйверите и там няколко програми който са ти наистина нужни - антивирусен пакет , браузър , архиватор .Ако работи като хората , то проблема ще го търсиш в приложенията който инсталираш впоследствие , или в експериментите който правиш .

Ок но след като ги инсталирам само това ? да пусна ХМП и да видя дали пак ще има проблем така ли ми казвате да направа 

А драйверите да сваля последните им версии смисъл най-новите .. както и на видеото .. ( което пак ще кажа е Gigabyte radeon hd 7770 0c ) най-новия драйвер е 13.11 обаче на мен не ми става ( може да не ми пасва на картата ) само 13.10 ми става нищо че в момента съм с 13.09 

Написал съм ти точно какво да опиташ . Пак ще го повторя . Инсталираш си ОС , инсталираш си драйверите . Не инсталираш никакви ъпдейти . Инсталирай си най- необходимите програми - антивирусна , архиватор , браузър . Настройките в БИОС -а да бъдат задължително тези който са по-подразбиране . Работи  с машината поне няколко часа , дори 1 ден . Прави каквото искаш , браузвай , слушай музика , гледай филми , въобще каквото се сетиш . Ако в този период от 1 ден поне системата не покаже дефект , тогава пристъпи към други инсталации .

• Автор

Написал съм ти точно какво да опиташ . Пак ще го повторя . Инсталираш си ОС , инсталираш си драйверите . Не инсталираш никакви ъпдейти . Инсталирай си най- необходимите програми - антивирусна , архиватор , браузър . Настройките в БИОС -а да бъдат задължително тези който са по-подразбиране . Работи  с машината поне няколко часа , дори 1 ден . Прави каквото искаш , браузвай , слушай музика , гледай филми , въобще каквото се сетиш . Ако в този период от 1 ден поне системата не покаже дефект , тогава пристъпи към други инсталации .

Ок но имам проблем всеки ми казва да инсталирам различни драйвери би ли погледнал и да ми кажеш кои точно да инсталирам ? става въпрос за всички ? ( някои ми казват да тегля само най-новите ( най-отгоре къде са ) други ме карат по 2 файла да тегля ... 

След инсталацията , влизаш в диспечера на устройствата и виждаш дали имаш някакви устройства със жълти означения . Вече знаеш с какъв хардуер разполагаш на машината , намираш драйверите за него и ги инсталираш . Няма такива по 2 по 3 файла .

• Автор

След инсталацията , влизаш в диспечера на устройствата и виждаш дали имаш някакви устройства със жълти означения . Вече знаеш с какъв хардуер разполагаш на машината , намираш драйверите за него и ги инсталираш . Няма такива по 2 по 3 файла .

Ок значи свалям по 1 файл от най-новия за драйверите и инсталирам ... ще погледна след всичко инсталирано дали има жълти означения обаче от известно време тези така наречени жълти означения ( то е като удивителен ) започнаха да ми се появяват долу на интернет иконата надявам се след преинсталацията да не го прави повече 

Долу на иконката за интернет ти се появява жълт удивителен защото имаш проблем с нета , а не поради проблем с драйверите .Като гледам какво и как го пишеш , ми става ясно и не само на мен че си далече от нещата .Това не ти го казвам за да те обидя . Просто сега ми се изяснява защо имаш проблеми . Как с тези знания си тръгнал да клокваш това и онова бе приятелю????? Пиша ти това с най-добри намерения . Ти не знаеш дори как се инсталира обикновен драйвер , а се мъчиш да правиш сложни неща , да променяш таткови честоти , шини и какво ли още не .Готов съм да ти окажа персонална помощ , за да разбереш кое как се прави и кое за какво е . На първо време забравяш за каквито и да е пипаници по БИОС , за каквито и да е инсталации на допълнителен софтуер освен ОС . Ще ти дам координати на ЛС

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте отново :) пак трябва да се оплача от син екран този 0х0000007f 

2 дена под ред ми дава този син екран с код 

0x0000007f (0x0000000000000008, 0x0000000080050033, 0x00000000000406f8, 0xfffff80002ee623e). 

ето го и дъмп файла http://dox.bg/files/dw?a=43e75059ae

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.