Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

копие на windows 8

Featured Replies

Здравейте, преди 2 дни си взех нов лаптоп с инсталиран windows 8, но от техномаркет ми казаха да си създам копие на windows-a и драивърите, драйвърите ги записах, но изпитвам известни затруднения с windows-а, можете ли да ми кажте как става номера защото до сега не съм го правил. Дали е на принципа по който се създава boot-cd и с коя програмка мога да го направя защото ми казаха, че трябвало да има вградна такава.

Благоря предварително.

drivermax, double driver и други. потърси в нета за "back up driver"

На самият лаптоп трябва да има дял за възстановяване на системата.

Acronis, Paragon или някое от десетките други решения за бекъп на системата. Слагате двд, пускате програмата и тя създава буутващо двд. Прибирате го някъде и така. Може и флашка, де, не е задължително двд. За буутваща флашка малко по-тегаво...

И когато се омаже системата вадите двд-то и така. Вече има достатъчно програми и безплатни и платени, които са лесни за ползване.

Сори, не допрочетох поста, а и съм потребител на XP, вярно, че 8 си има собствен инструмент...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Има си упътване и там не може да не е описано как да създадете диск или дискове за възстановяване и преинсталиране на системата.

• Автор

имам някаква програмка Power2Go в един от разделие има system recovery, това би ли ми свършило работа?

имам някаква програмка Power2Go в един от разделие има system recovery, това би ли ми свършило работа?

Това е програма за запис на дискове, а не за бекъп.

• Автор

Благодаря на всички за отговорите, сега ще си изтегля тази приграмката и се земам. :) 

Потърси опцията "архивиране на системата" ,или Windows. Не съм потребител на 8.

Лаптопа би трябвало да има дял за възстановяване, на който всичко ти е запазено - и Уиндоуса и драйверите.

От друга страна, до колкото ми е известно, всички(а дано) производители предлагат възможност да се създаде резервно копие на системата с техни си инструменти(или поне обясняват как това да се направи). . Виж си точния модел, отиди в сайта на производителя, разтърси се и ще намериш каквото ти е нужно.

Първо провери дали имаш резервиран дял, на който ти е копието на Уин+драйвери. Виж как се стартира и понеже лаптопа ти е нов, пробвай да възстановиш системата. Ако се справиш и за напред ще знаеш какво да правиш.

• Автор

След щателно претърсване на ос открих начин, просто за информация на тези които също търсят начин- в менюто за търсене пишете recovery с помощта на тази програмка се прави копие на уиндоус + драйвери в оригиналния вид преди свяка друга промяна(но за всеки случай го направете преди да инсталирате програми, игри и т.н.) Поне при моя лаптоп (Samsung ATIV Book 2) е така при други марки може да има разлика в името на програмите.

Искренно благодаря на всички за помощта, просто до сега не ми се е налагало да правя копие на ос(направо съм теглил), а и за пръв път работя с windows 8 :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.