Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Водното охлаждане по-добро ли е от обикновеното?

Featured Replies

преди 18 часа, XECUTIONER написа:

Тъй или инак такъв процесор(9570) няма.....

Да де, 9590, сбъркал съм, ами не виждам друга причина умре.  Относно клока, в тубата има доста клипове, може и да не беше 6 но беше над 5.2, а може и да е щуротия, както казах лично не съм го бърникал. Процесора е поръчан от САЩ, сега ще помоля за мнение за водно охлаждане, но моля само от използващи такова. Благодаря!

Редактирано от EU_BG_akademika
допълнение (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 17,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Corsair Hydro Series H110i има 5 години гаранция, да се надявам, че и проца ще изкара поне толкова, поръчах го, след като пристигнат и монтирам ще пусна тест на 100% натоварване, да видя колко t'-C ще качи и тогава ще мисля за клок. Ще ви покажа резултата

Благодаря на отзовалите се.

• 4 седмици по-късно...

Готово, като обещах споделям:   При 60 мин на 100% натоварване 40С при 25С в стаята. При нормална работа е около 30С  това с клок  5GHZ. Изключително тиха машина при нормална работа, при натоварване  симулира далечен излитащ самолет. :-)

можете да видите тук 

• 3 месеца по-късно...

И аз искам да знам, прочетох темата, но не видях категоричен отговор. Имам i7-6800K на 4,2гх клокнат и планирам да го клокна на 4,4гх, искам нещо тихичко, не желая шум и трябва да успява да го охлажда добре.  Четох и рових няколко дни почти седмица ще стане вече и не мога да разбера водни  или въздушно да взема..

преди 15 минути, ignorant написа:

И аз искам да знам, прочетох темата, но не видях категоричен отговор. Имам i7-6800K на 4,2гх клокнат и планирам да го клокна на 4,4гх, искам нещо тихичко, не желая шум и трябва да успява да го охлажда добре.  Четох и рових няколко дни почти седмица ще стане вече и не мога да разбера водни  или въздушно да взема..

Водното е в пъти по добро, поддържа моят процесор от 5гхз на стайна температура. Изключително тихо работи. само когато го натоваря с обработка на графичен файл започвам да чувам двата вентилатора..но t не се покачва. Съответно и прахоляка е много по малко. Но ако ще купуваш водно първо виж кутията ти поддържа ли го, второ само марково.  Това моето от клипа е с 5 години гаранция. Чувам че на евтините горят помпите, тогава дъното веднага изключва

Има, включваш се към чешмата и е тихо. Защо задаваш тъпи въпроси, искаш да слагаш вентилатор, който е в пъти по шумен, а сега твърдиш, че водното ще ти пречи. Освен това ти да си пуснал обработка, страничните звуци вече са без значение, параметрите си ги задал.

преди 1 час, EU_BG_akademika написа:

Има, включваш се към чешмата и е тихо. Защо задаваш тъпи въпроси, искаш да слагаш вентилатор, който е в пъти по шумен, а сега твърдиш, че водното ще ти пречи. Освен това ти да си пуснал обработка, страничните звуци вече са без значение, параметрите си ги задал.

Посочи ми точно къде съм казал, че искам да сложа по-шумен вентилатор? Точно обратното, търся тихо охлаждане.

преди 3 часа, ignorant написа:

и не мога да разбера водни  или въздушно да взема..

Ето тук, а ако ме знаеш че въздушното е по шумно от водното, то зарежи тази работа, не е за теб!

Редактирано от EU_BG_akademika (преглед на промените)

преди 14 минути, EU_BG_akademika написа:

Ето тук, а ако ме знаеш че въздушното е по шумно от водното, то зарежи тази работа, не е за теб!

Аз не знам, но предполагам, че и от двата типа има шумни и тихи. И пак настоявам да ми покажеш къде съм написал, че възнамерявам да сложа по-шумен вентилатор!

преди 1 минута, EU_BG_akademika написа:

В твоят случай, тишината е най-добрият отговор!

много си мъдър, ама не ми помагаш.

С риск пак да се появи оня хейтър @XECUTIONER и да почне с обидите и спама, без да каже ред по темата, защото и нищо не разбира, ще ви кажа, че висок клас кула е по- добро от "псевдо водните" предложения. Имайте предвид, че колкото и да е добро едно охлаждане, след като намацаха всички паста под капачките, стана все тая. С две думи- ако няма да се клоква проца и видеото, а ще се търси само лек до умерен клок на проца и някаква относителна тишина, то да се вземе висок клас кула, което отделно и духа на мосфетите на дъното. Ако ще се търси клок на проца и видеото- то тогава се взима отлична кутия, прави се къстъм водно и се хладят проц, видео, мосфети на дъното+ пак въздушен поток в кутията, акто цената си е доста солена или се приводнява цялата система в аквариум с парафин, а радиаторите и вентилаторите са отвън.

Т.е.- за работа, търсейки тишина- висок клас кула, това е.

на 16.12.2017 г. в 10:01, ceci80 написа:

С риск пак да се появи оня хейтър @XECUTIONER и да почне с обидите и спама, без да каже ред по темата, защото и нищо не разбира, ще ви кажа, че висок клас кула е по- добро от "псевдо водните" предложения. Имайте предвид, че колкото и да е добро едно охлаждане, след като намацаха всички паста под капачките, стана все тая. С две думи- ако няма да се клоква проца и видеото, а ще се търси само лек до умерен клок на проца и някаква относителна тишина, то да се вземе висок клас кула, което отделно и духа на мосфетите на дъното. Ако ще се търси клок на проца и видеото- то тогава се взима отлична кутия, прави се къстъм водно и се хладят проц, видео, мосфети на дъното+ пак въздушен поток в кутията, акто цената си е доста солена или се приводнява цялата система в аквариум с парафин, а радиаторите и вентилаторите са отвън.

Т.е.- за работа, търсейки тишина- висок клас кула, това е.

Солена цена е относително понятие. Какви водни охлаждания висок клас можете да ми препоръчате? имам и хубава огромна кутия с много вентилатори. SUPPRESSOR F31 

И кое според вас е висок клок за с i7-6800K в/у Asus X99-A II ? Ще ми се 4,5 - 4,6 да го клокна но няколко човека вече ми казват, че е невъзможно. Човека от който го купих му е запаметил профил на стабилен клок от 4,2, на 4,3 го е мъчил ама се е отказал.  Бих се примирил сигурно и с 4,3- 4,4 , но наистина ми се ще 4,5 - 4,6. Моля разяснете ми кое за вас е висок клок в случая ми и до колко е невисок в моя случай?

Radiator Support

Front: 
1 x 360mm or 1 x 280mm
Top:
1 x 360mm or 1 x 280mm
Rear:
1 x 120mm or 1 x 140mm
Bottom:
1 x 120mm or 1 x 140mm

преди 2 часа, ignorant написа:

Солена цена е относително понятие. Какви водни охлаждания висок клас можете да ми препоръчате? имам и хубава огромна кутия с много вентилатори. SUPPRESSOR F31 

И кое според вас е висок клок за с i7-6800K в/у Asus X99-A II ? Ще ми се 4,5 - 4,6 да го клокна но няколко човека вече ми казват, че е невъзможно. Човека от който го купих му е запаметил профил на стабилен клок от 4,2, на 4,3 го е мъчил ама се е отказал.  Бих се примирил сигурно и с 4,3- 4,4 , но наистина ми се ще 4,5 - 4,6. Моля разяснете ми кое за вас е висок клок в случая ми и до колко е невисок в моя случай?

Синко, явно сега прохождаш в теорията и практиката. Говоря ти не за "купешките, готови" водни, а за така наречените- "къстъм", т.е. ти да си избереш стафа и сглобиш според кефа и нуждите, като може и до 1000 лв да стигнеш. Не мога да ти говоря колко ще достигнеш с процесора, зависи си от самия чип, "делийтван" ли е (подменена паста с течен метал), как го хладиш, какво е дъното и каква относителна стабилност се търси ;) , от твоите умения/ познания и търпение.

В общи линии не е голяма философия (но само в общи линии ;) ) и къстъм водното и клока.

преди 13 минути, ceci80 написа:

Синко, явно сега прохождаш в теорията и практиката. Говоря ти не за "купешките, готови" водни, а за така наречените- "къстъм", т.е. ти да си избереш стафа и сглобиш според кефа и нуждите, като може и до 1000 лв да стигнеш. Не мога да ти говоря колко ще достигнеш с процесора, зависи си от самия чип, "делийтван" ли е (подменена паста с течен метал), как го хладиш, какво е дъното и каква относителна стабилност се търси ;) , от твоите умения/ познания и търпение.

В общи линии не е голяма философия (но само в общи линии ;) ) и къстъм водното и клока.

Да сега прохождам. А от готовите водни нищо ли няма да ми свърши работа, че нз дали ще мога да се справя сам да си създам водно охлаждане?  Не ми се ще да надвишавам бюджет от 200-300лв максимум (може би втора употреба ще диря). Какъв им е проблема на тези готови водни охлаждания? търся нещо максимално тихо при натоварване.. 

И все пак моля да получа отговор на въпросите:

Какви охлаждания висок клас можете да ми препоръчате? имам и хубава огромна кутия с много вентилатори. SUPPRESSOR F31 

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

преди 1 час, ignorant написа:

Да сега прохождам. А от готовите водни нищо ли няма да ми свърши работа, че нз дали ще мога да се справя сам да си създам водно охлаждане?  Не ми се ще да надвишавам бюджет от 200-300лв максимум (може би втора употреба ще диря). Какъв им е проблема на тези готови водни охлаждания? търся нещо максимално тихо при натоварване.. 

И все пак моля да получа отговор на въпросите:

Какви охлаждания висок клас можете да ми препоръчате? имам и хубава огромна кутия с много вентилатори. SUPPRESSOR F31 

Не мога да ти кажа колко ще стигне и ти обясних защо. Мога да се опитам да ти напиша гайд- правил съм го, но е криво задочно клок да се прави, особено като е неопитен отсреща.

Висок клас кули:

alpenfohn everest

https://www.alpenfoehn.de/en/products/discontinued/cpu-cooler/k2

http://www.cryorig.com/r1-ultimate.php

http://thermalright.com/product/le-grand-macho-rt/

http://thermalright.com/product/silver-arrow-ib-e-extreme/

http://thermalright.com/product/true-spirit-140-power/

https://noctua.at/en/nh-d15.html

http://www.phanteks.com/PH-TC14PE.html

http://www.prolimatech.com/en/products/detail.asp?id=155

http://www.prolimatech.com/en/products/detail.asp?id=156

http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/mugen-max.html

https://www.bequiet.com/en/cpucooler/482

преди 32 минути, ceci80 написа:

мерси!! От тези може ли да ми дадеш списък само с безшумните при натоварване на 4.4Гхз. моля те

преди 27 минути, ignorant написа:

мерси!! От тези може ли да ми дадеш списък само с безшумните при натоварване на 4.4Гхз. моля те

Нямам си представа, а и докато не махнеш тинята под капачката- няма да видиш потенциала ни на чипа, ни на кулера. Ако сега си купувах кулер, то щеше да е или Стрелата (към 130 лв в БГ беше) или 8мм-вия Дух от чужбина- https://www.amazon.com/Thermalright-True-Spirit-140-Power/dp/B00IYEEOMO; то от Пясъчния насетне е се тая, ако не му махнеш пачата.

Тези процесори не са с паста под капачката, няма нужда нищо да маха. 

преди 16 часа, EU_BG_akademika написа:

Колко топлина отделя този процесор? ако е над 200W никакъв боксов не помага....

TDP: 140 W. E в такъв случай?

преди 16 часа, ceci80 написа:

Нямам си представа, а и докато не махнеш тинята под капачката- няма да видиш потенциала ни на чипа, ни на кулера. Ако сега си купувах кулер, то щеше да е или Стрелата (към 130 лв в БГ беше) или 8мм-вия Дух от чужбина- https://www.amazon.com/Thermalright-True-Spirit-140-Power/dp/B00IYEEOMO; то от Пясъчния насетне е се тая, ако не му махнеш пачата.

Петко  каза, че не са с паста под капачката. Има ли кво да се маха под капачката или си съгласен, че е ненужно?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.