Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Водното охлаждане по-добро ли е от обикновеното?

Featured Replies

преди 4 часа, ignorant написа:

TDP: 140 W. E в такъв случай?

Петко  каза, че не са с паста под капачката. Има ли кво да се маха под капачката или си съгласен, че е ненужно?

Като няма паста, то тогава няма какво да му се маха, явно малкият чип му е дерта, но след сандитата кулерите се оказаха с малки разлики в температурите, независимо от дизайна и размера им. Вземи си някой тези, които ти написах или един корсар 110 и колкото хване процесора. В интерес на истината- всички взели отключен процесор много се надъхват, но повечето го оставят на стоковите честоти или на турбото и приключват. Ще редиш 2-3 карти ли та ти е дерт колко ще се клокне?

• Отговори 67
  • Прегледи 17,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, ceci80 написа:

Като няма паста, то тогава няма какво да му се маха, явно малкият чип му е дерта, но след сандитата кулерите се оказаха с малки разлики в температурите, независимо от дизайна и размера им. Вземи си някой тези, които ти написах или един корсар 110 и колкото хване процесора. В интерес на истината- всички взели отключен процесор много се надъхват, но повечето го оставят на стоковите честоти или на турбото и приключват. Ще редиш 2-3 карти ли та ти е дерт колко ще се клокне?

Дерт ми е. Може ли все пак да ми се даде списък с най-безшумните AIO и въздушни, които ще го хладят на 4,4 без проблеми. Пак повтарям най-безшумните. Моля ви..

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

Много се съмнявам да успееш да я закачиш на 4.5 тая i7ца.Особенно при отключените версии си е късмет един от друг вадят по-силни резултати.Преди като бях със атлон го докарвах до 3.6 и повече не искаше,обаче съм си намирал и доста по-големи резултати.Относно охлаждането взимаш корсар 110 или правиш кула.

преди 16 часа, ignorant написа:

Дерт ми е. Може ли все пак да ми се даде списък с най-безшумните AIO и въздушни, които ще го хладят на 4,4 без проблеми. Пак повтарям най-безшумните. Моля ви..

Не мога да кажа кой е най- безшумен, а и ако не останеш доволен от вентилатора, подмени го. Колкото до шум от водното, имай предвид, че има и помпа освен вентилатори. Отделно и не знам какво е налично по пазара; не знам дали и 150ката е излезла, но пък те си имат собствен софтуер да си играеш с оборотите, иначе може въздушните от дъното да ги регулираш, отделно да шибнеш и един резистор, но колко ще хлади с намалени обороти ти ще си знаеш.

Ето, чети ревюта и избирай кое да е:

https://www.emag.bg/ohladitel-za-procesor-noctua-nh-d15-syvmestim-s-intel-amd-cpntd15/pd/D9L81BBBM/ този спокойно можеш да го оставиш само с един фан вътре

http://nikem-bg.net/computer-components/be-quiet!-DARK-ROCK-PRO-3-BK019/

https://www.pcstore.bg/bg/ohladitel-za-procesor-thermalright-cpu-cooler-hr-02-macho-rev-b.html за съжаление 8мм-вия дух и сребърната стрела не ги намирам, бих избрал от тях двата

https://www.emag.bg/ohladitel-cpu-corsair-hydro-series-h110i-techno-ohlazhdane-280-mm-cw-9060026-ww/pd/DC5S82BBM/

https://www.emag.bg/ohladitel-za-procesor-nzxt-kraken-x62-280mm-vodno-ohlazhdane-rl-krx62-02-amd-intel-nzxt-fan-rl-krx62-02/pd/D5J43NBBM/

http://nikem-bg.net/computer-components/FD-KELVIN-S36-WATTER-COOLING/

Редактирано от ceci80 (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

На практика няма водно охлаждане, което да не е и въздушно. Нали знаеш, че за да се охлади тая вода в радиатора трябва да има въздушен поток и вентилатори отнякъде? И най-скъпото водно да сложиш, няма ли откъде да диша системата - кел файда.

преди 10 минути, scotrod написа:

На практика няма водно охлаждане, което да не е и въздушно. Нали знаеш, че за да се охлади тая вода в радиатора трябва да има въздушен поток и вентилатори отнякъде? И най-скъпото водно да сложиш, няма ли откъде да диша системата - кел файда.

Отделно, че едно охлаждане на въздух ти охлажда и компонентите около процесора, не само него. Като цяло водно охлаждане!=евтино

• 3 месеца по-късно...

Здравейте! Аз имам следния проблем с моята машина .. AMD Ryzen 5 2600x не клокнат и с обикновен охладител на него, Palit NVIDIA Geforce 1070TI 2 фана.. кутията ми има 2 вентилатора отпред да вкарват,1 отзад и отгоре да изкарват.. въпроса ми е при гейминг процесора е на 56-57 градуса което мисля че е окей,но видео картата държи 75-80-85 градуса при използване на 60-70% от нея ? какво да правя с това ..защо държи такива градуси тази карта ?

преди 2 минути, Zaza Zaraza написа:

Отвори кутията и пробвай ръчно постепенно да вдигаш оборотите на вентилаторите на видео картата. 

как става това ? всмисъл те на някакви степени ли са или ? като вдигне 50 градуса и се пускат перките автоматично.. в ИДЛЕ картата държи 35-34 градуса

Автоматичния режим не е адекватен... Става с програма - MSI Afterburner или от сайта на palit. Настройваш ръчно с лек клок...Потърси и разгледай клипове в ютуб... :wink12:

преди 1 минута, Zaza Zaraza написа:

Автоматичния режим не е адекватен... Става със програма - MSI Afterburner или от сайта на palit. Настройваш ръчно и лек клок...

аз от афтърбърнъра гледам градуси и вентилатор...тааа как да я настроя ръчно.. не ме бива в това като цяло.. някакви идеи..ако си способен ще споделя teamviewer да го направиш :)

Имам още няколко часа от работния ден, но за утрешния, нещо може да измислим... 

Еми правиш си различни профили и според играта.... Трябва да се търси и комфорт все пак.... :wink12:

За балансиране на възможно допустим нисък шум и номинална температура... 

преди 1 минута, Zaza Zaraza написа:

Имам още няколко часа от работния ден, но за утрешния, нещо може да измислим... 

Еми правиш си различни профили и според играта.... Трябва да се търси и комфорт все пак.... :wink12:

няма ядове,значи за утре го оставяме.. та игрите са Fortnite 70-72 градуса и Call of Duty : Black Ops 4  80-85 градуса..

2018-11-11_121610.jpg.89c08c8f9576cb7fcd10fa89d8b20b87.jpg

Ето примерна картинка. 

Отваряш капака на компа, за да влиза въздух.

След това  от Fan speed постепенно дигаш плъзгача. Играеш, пробваш, гледаш как са температурите и така....

защо просто не направиш по-агресивна фан-крива в msi afterburnera вместо да се ползва плъзгача или да се отваря капака на кутията ?

Untitled.jpg

Да, става и така. Добро предложение. При мен са фиксирани, защото стават шумни. Предпочитам по време на игра, да отворя капака, за да се охлади, отколкото да са на 80-100% /това предимно лятото/. Но всеки си решава сам, според критериите и приоритетите....;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.