Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

мека връзка на бойлер

Featured Replies

• Автор

здр отново.извиках от евн екип.направиха проверка на таблото от вън до вътрешното табло в апартамента. стягаха отвиваха рязаха и накрая ми дадоха фактура за 80лв за извършения ремонт .вързах си бойлера и .... да пиша ли какъв е проблема или вече го знаете. обаждам се на евн а от там отговарят че вътрешната инсталация си е моя и те не я оправят.каква вътрешна каква външна.от таблото директно в ключ отиват фаза и нула от там в бойлера  отиват но вече три кабела -фаза нула и земно взето от нулата.това е .оправия няма.някой ме посъветваха да си намеря ел техник ми ето извиках бригада от 5 човека и всички те с това се занимават това им е работата .гледах какво направиха-аз преди тях направих същото .и тук писаха че нулата трябва да се стегне и аз я натегнах на макс.дойдоха гледаха и те натегнаха болчето.да де но само след 48ч меката връзка пак....

• Отговори 67
  • Прегледи 20,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

чист ел.проблем -няма нула към бойлера и той я взема през заземлението ,корпуса,тръбите и меката връзка.проблема се отстранява чрез търсене на прекъсване на нулата.най-често това е ключът на бойлерното табло на стената на банята в коридора.най-лесния начин за отстраняване е смяна на ключа или шунтиране на нулата на ключа.

интересно е когато прекъсването на нулата е в съседния апертамент и фазата на съседа под/над нас си намира нула у нас,през тръбите и нашата мека връзка-тогава не може да се разправяш с него

чист ел.проблем -няма нула към бойлера и той я взема през заземлението ,корпуса,тръбите и меката връзка.проблема се отстранява чрез търсене на прекъсване на нулата.най-често това е ключът на бойлерното табло на стената на банята в коридора.най-лесния начин за отстраняване е смяна на ключа или шунтиране на нулата на ключа.

интересно е когато прекъсването на нулата е в съседния апертамент и фазата на съседа под/над нас си намира нула у нас,през тръбите и нашата мека връзка-тогава не може да се разправяш с него

Ето и ново развитие на темата :)  Възможно е на  съседа да му е прeкъсната нулата и по тръбата и меката връзка да взима от нулата на @chech

Прегледайте отново поста ми от 1-ва страница .Ако имате контакт ,който получава захранване от предпазителя на бойлера значи има и разклонителна кутия преди бойлерното табло. Проверете и почистете връзките там.Моята практика е такава- след усукване на проводниците ги запоявам.Лустерклеми за натоварени връзки ползвам рядко и ако ползвам разминавам проводниците и всяко от болтчетата стяга и двата проводника.

Така и не смени възвратния клапан

Да беше я снимал тая мека връзка , че да разберем за какво точно става въпрос.

• Автор

клапана е сменен сега с пластмасов ,меката връзка е направена вече от пвц.----пвц и клапана са един след друг и сега и двата са горещи но не чак толкова .проблема не е решен с тези две неща защото просто замених меката връзка и клапана.мисля че сега ще избие другаде където е по слабо место от тези двете.за 0при съседите-ми аз няма как да разбера.а то тогава когато им е махната 0 електромера не въртили по малко защото през него вече не  протича фаза и 0-пиша за старите електромери защото тук сме с шайба а не електронен.

Явно, както каза Елена, подобрявате 0 на съседите, ама няма как да оправите и инсталацията на всички съседи.Единствения вариант за лична безопасност е, както казах по-горе, 6mm² многожилен кабел и със скоби за тръбите а другия край на бойлера, така ще намалее нагряването и ще е по-безопасно. За пробата, разкачи и всички занулявания към бойлера, ако е изправно всичко по-бойлера, без зануляване не би трябвало да има утечка и да грее. Всъщност, ако не грее без зануляване, може и така да се ползва бойлера, ама къпането, задължително да се прави на изключен бойлер.П.П. Само много старите електромери от 1960 г. не въртят ако се разкачи 0, ама такива вече няма.Разбира се по стар блоков адет, тва не пречи във всеки вход да има идиот, който да ръчка и да си мисли, че прави далавери.....Реално ток може да се краде, ако от таблото, до електромера се прекъсне захранващата нула и тогава да се ползва водопровода за основна, като през резистор се подава някаква по-слаба 0 на ел.мера, за да отчита някакво въртене.Всъщност, днес е неделя, проверки не се правят, така че привечер, прегледай съседските ел.мери, после  откачи зануляването и мини пак да видиш дали има разлика, не би трябвало да има някаква особена разлика , ама пак е някакъв шанс.Има и друг начин за решаване на проблема, ама не е безопасен, затова и не го казвам.....правил съм го и даде резултат, щото с диваци се подхожда дивашки ............Разкачи зануляването, фаза и нула да има само по ел.частта на бойлера !!!!!

Редактирано от rulom (преглед на промените)

клапана е сменен сега с пластмасов ,меката връзка е направена вече от пвц.----пвц и клапана са един след друг и сега и двата са горещи но не чак толкова .проблема не е решен с тези две неща защото просто замених меката връзка и клапана.мисля че сега ще избие другаде където е по слабо место от тези двете.за 0при съседите-ми аз няма как да разбера.а то тогава когато им е махната 0 електромера не въртили по малко защото през него вече не  протича фаза и 0-пиша за старите електромери защото тук сме с шайба а не електронен.

Щом си сменил клапана и проблема с нагряването остава,трябва да направиш проверка на зануляването.Проследи добре веригата,никъде не трябва да има прекъсване на нулевия проводник,ако има снадки(връзки) по проводника трябва да са добре стегнати.Виж ключа на таблото за бойлера,дали там не минава нулевия проводник през ключ.Ако е така,направи твърда връзка.Няма от какво друго да е,нулат при бойлерите прави такива проблеми.Щателна проверка на нулевия проводник--това е моят съвет.

• Автор

таблото в коридора го махнах -там е направена връзка така че от 0 проводник да тръгва и още един за земно-фазата е директно в ключа на бойлера.единия 0 проводник на ключ а другия на земно на бойлера.в ключа както писах се прекъсва фазата и нулата .двоен ключ.явно съседи са направили нещо та за това сега аз бера ядове.но защо тези от енергото не казаха такова нещо .

тия от енергото са високоволтови монтажници, не са електротехници....нямам какво да кажат щото ако няма видимо прекъсване не разбират, и все пак са могли да турат едни ампер клещи на въпросната връзка, ама нейсе....Махни зануляването от бойлера и пробвай без него.Има вариант и нагревател да се е сцепил, ама с непрекъснат кантал, тогава водата и тръбите са по-близката нула....

Варианта да е от съседите проблема отпада.Няма как да дойде фаза при вас от съседа по водата и да ви грее това са 220 волта и за тръби с вода си е голямо разстоянието и ако имат обтечка ще плащат адски много ток 

но не е това проблема проблема е във вашия бойлер или инсталация трябва там да се търси причината

.в ключа както писах се прекъсва фазата и нулата .двоен ключ.

Точно там търси проблема,най-вече 0-левият проводник.Откачи го от ключа и го вържи директно.Достатъчно е да прекъсваш само фазата,за да можеш да управляваш бойлера.

Е то какво остава,реотана, терморегулатора,ел.защита и ключа.С мултицет да си направи замерване на всяко  едно от тях и при нередност да ги заменя. 

Като не разбира, малко е дълго за обесняване,може да извика ел.техник, който да установи повредата и да не влиза в излишни разходи.Може и сам да подмени всичките елементи и да кара няколко години без главоболия.

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.