Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя от следните DVD записвачки да си купя

Featured Replies

Здравейте ! Знам , че много се изписа по тази тема , но след два дена ще си взимам DVD писачка и съм се спрял на следните модели :

1.DVD +/- RW/ RAM LG GSA-4166B - 16x - OEM/ LS - White - 24m. 50.83$

2.DVD/ +RW/ -RW NEC - ND 4551A - Label Flash - 16x... - White - 24m. 48.15$

3.DVD/-RW/+RW LITE-ON SHW 16H5S - 16.x DL - LS - Ret. 58.85$

Споделете коя спред вас е най-добрия избор :yanim:

• Отговори 54
  • Прегледи 10,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Като изключим личната ми погнуса към продуктите на LG и пристрастие към NEC, и трите са хубави.При тези цени нещата станаха на кило, така че моралното остаряване ще настъпи по-рано пред физическото.ТDK съобщиха за намерение в близките месеци да усвоят производство на своя технология BluRay с капацитет 200GB на диск.Преди 3 години една 4х скоростна DVD записвачка струваше 500$.Толкова се очаква да струва в момента 25GB BluRay на Samsung, а само преди година бе 3000$.

DVD-RAM вече не е запазена марка на LG. 4551A го може.

Е и какво? При този трансфер ще седнете да се радвате на 4.3GB oтгоре мобилен диск? Жълтият ми МР3 плейър е с 2GB памет и при USB2.0 зареждането изпреварва подобен род разнос на инфо.

LabelFlash е опция, но не и предимство. 45минути чакане плюс цена на дефицитни дискове, за мен не е интерес.Специално NEC, не море, ами океани от firmware-и включително пиратски.Надежден, тих, произведен в Малайзия.До не скоро ги произвеждаше тайванския LITE-ON.Явно са се орезили, за да загубят NEC като клиент.

LITE-ON е вторият в света производител по количество оптични дисководи, даже наскоро купи подобен.Буквата S в абривиетурата значи, че има вземане даване със Sony.Ako сме с по-дълбоки джобове и не чувстваме 10$ горница, ще може да рисуваме и по cd дискове с конкурентна технология -LightScribe.

По-голяма гаранция, прилежащ софтуер, кабели са в полза на съоветния модел.

Който и да вземеш, честито.

Изключваме NEC от уравнението, защото другите две устройства го бият по един или друг параграф. NEC откровено губи. Поне измежду тези три устройства.

Оттам-насетне възниква въпросът дали за теб е по-важно записването или четенето на дискове.

Ако записването е по-важно, то тогава може би LG-то би бил по-добрият избор. За четене на дискове, обаче, Lite-On определено е по-доброто устройство. Особено за рипване на аудио дискове (CD -> WAV). Lite-On-ът не е заключен откъм скорости при някои видове дискови формати и ги чете бързо и качествено. LG-то, от друга страна, е заключен и чете по-бавно.

Като цяло и двете устройства биха свършили работа.

Още фактори: ако е важно писачката да поддържа DVD-RAM, то тогава LG-то е за теб.

Ако не ти трябва DVD-RAM поддръжка, но искаш по-висококачествени изборажения с LightScribe технологията, то Lite-On-ът се там се справя по-добре.

Накратко:

Lite-On: по-добър четец и по-добри резултати с LightScribe

LG: по-добро качество на запис и поддръжка на DVD-RAM

Ако не си твърде взискателен (перфекционист) към нито едно от тези неща, и двете биха ти свършили добра работа.

На базата на това и цената, сам прецени коя би си взел.

Иначе ако във фирмата предлагат BenQ, въобще не се занимавай с LG и Lite-On, ами вземай BenQ!

В момента съм с BenQ DW1655 LS и съм очарован от машинката. Чете страхотно и пише много стабилно. Поддържа и LightScribe. За парите си е бижу. Имам LS обрисувани дискове и не е проблем да снимам. ;)

EDIT: Profruit, аз пък нямам нищо против продуктите на LG. Имал съм преди CD писачка, която работеше доста прилично. Сега имам DVD писачка, която се справя още по-добре от прилично. Виждал съм и работа на други LG-та и не е имало проблеми.

С NEC нямам личен опит, но имам и познати с NEC и не съм оставал очарован от нито един NEC, който съм виждал как работи. Може все да попадам на кофти бройки, знам ли.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Аз лично бих ти препоръчал нещо друго -

HP 16X DVD+R 8X DVD+RW 8X DVD+R DL 16X DVD-R 6X DVD-RW 16X DVD-ROM 40X CD-R 32X CD-RW 40X CD-ROM IDE 16X DVD±R DVD Burner W/ LightScribe

HP DVD840I DVD+-RW/RAM LS/RET 63.50 66.00 68.50

А и LightScribe си е голямо шоу. laugh.gif

За разлика от Profruit аз изпитвам органично отвращение към продуктите на NEC , а съм изключително доволен от записващите устройства на LG (поне засега) . Така, че от трите посочени от теб - LG или в краен случай Lite On.

Успех при покупката

:bye:

Нищо лично, но това HP е доста лош избор. Далеч по-лошо чете и пише както от LG-то, така и от Lite-On-а. Освен това е и адски сакато по отношение на копиране на защитени дискове. На всичкото отгоре е и занчително по-скъпо. Не искам да обиждам никого, но това устройство е за мазохисти. Поне при това съотношение качество/цена.

Аз имам LG DVD-ROM, LG CD-RWR и LG DVD-RAM устройства. С нито едно не съм имал проблеми и бих ти препоръчал LG. BеnQ също имат много добри модели, така че...или LG или BanQ.;)

Lite-on правят отлични записвачки, имат добра скорост на първичен достъп (от затваряне до прочетени данни). Справят се с "протекции". Единствен дефект малко по шумни, но какво ти коства малко шум спрямо по бързо свършена работа

Нищо лично, но това HP е доста лош избор. Далеч по-лошо чете и пише както от LG-то, така и от Lite-On-а. Освен това е и адски сакато по отношение на копиране на защитени дискове. На всичкото отгоре е и занчително по-скъпо. Не искам да обиждам никого, но това устройство е за мазохисти. Поне при това съотношение качество/цена.

Изобщо не става въпрос за обида ;)

Но ти какъв опит имаш с това устройство. Като изключим цената , в абсолютно нищо друго не си прав. Говоря от личен опит с едно HP DVD740IR. За около 2 месеца записах и копирах около 160 диска - CD и DVD. Никакъв проблем. Нито един. Включително и с дискове със защитено съдържание. Единствено малко бавно (поне според мен) пишеше LightScribe. Пълно надписване (от типа на снимка) за около 30 мин. Не че съм голям привърженик на HP. Да не говорим, че най-вероятно са произведени от LiteOn. Но аз споделям личен опит и в интерес на истината устройството беше много добро.

:bye:

Може да съм се заблудил с DVD640IR модела. И все пак бих предпочел BenQ или Lite-On за устройство. Може и LG.

• Автор

Много ви благпдаря за изказаното мнение :)

Бих искал да си взема Lite-On , но се оказа , че няма да имам толкова пари sad.gif

Затова ще си взема LG-то и дано да не съжалявам после

Изключваме NEC от уравнението, защото другите две устройства го бият по един или друг параграф. NEC откровено губи. Поне измежду тези три устройства.

Оттам-насетне възниква въпросът дали за теб е по-важно записването или четенето на дискове.

Ако записването е по-важно, то тогава може би LG-то би бил по-добрият избор. За четене на дискове, обаче, Lite-On определено е по-доброто устройство. Особено за рипване на аудио дискове (CD -> WAV). Lite-On-ът не е заключен откъм скорости при някои видове дискови формати и ги чете бързо и качествено. LG-то, от друга страна, е заключен и чете по-бавно.

Като цяло и двете устройства биха свършили работа.

Още фактори: ако е важно писачката да поддържа DVD-RAM, то тогава LG-то е за теб.

Ако не ти трябва DVD-RAM поддръжка, но искаш по-висококачествени изборажения с LightScribe технологията, то Lite-On-ът се там се справя по-добре.

Накратко:

Lite-On: по-добър четец и по-добри резултати с LightScribe

LG: по-добро качество на запис и поддръжка на DVD-RAM

Ако не си твърде взискателен (перфекционист) към нито едно от тези неща, и двете биха ти свършили добра работа.

На базата на това и цената, сам прецени коя би си взел.

Иначе ако във фирмата предлагат BenQ, въобще не се занимавай с LG и Lite-On, ами вземай BenQ!

В момента съм с BenQ DW1655 LS и съм очарован от машинката. Чете страхотно и пише много стабилно. Поддържа и LightScribe. За парите си е бижу. Имам LS обрисувани дискове и не е проблем да снимам. :)

EDIT: Profruit, аз пък нямам нищо против продуктите на LG. Имал съм преди CD писачка, която работеше доста прилично. Сега имам DVD писачка, която се справя още по-добре от прилично. Виждал съм и работа на други LG-та и не е имало проблеми.

С NEC нямам личен опит, но имам и познати с NEC и не съм оставал очарован от нито един NEC, който съм виждал как работи. Може все да попадам на кофти бройки, знам ли.

Аз съм с NEC 4551A За сега се представя много добре. Някои дискова , които на други устройства не се четат, тя се спправя. Поддържа всички формати.

и аз като тебе питах в форума за записващо устроиство......и си купих нек4551.записал съм около 100 двд и всичките се гледат от моето старо двд pioneer.досега проблеми не е правила...напротив само ме смаива с бързина и безшумие.моето мнение е /никога не купувам SAMSUNG,LG.....и други такива фирми/.

Не е лошо и да погледнете DVD записвачките на Pioneer. Вярно че на този етап не предлагат LabelFlash/LightScribe, но пък са много стабилни и имат отлична корекция на грешките при четене. Настоящия модел е DVR-111 и DVR-111D. Като цени са съпоставими с NEC. Естествено става въпрос за цената на тези модели, защото за топ продуктите им е вече друга работа...

Редактирано от aem (преглед на промените)

...

Toва пък първото откъде го измисли? Ти тестове не гледаш ли? Списания не четеш ли? Нек мачка всичко от година на сам в този клас и с лека ръка каза че определено губел? С какво? Че предлага най-бързите РЕАЛНИ скорости на пазара? Че предлага най-малкото количество грешки? Че чете и пише всичко сетифицирано? Че предлага винаги нови и изпитани технологии?

Не натрапвам на никого мнение, кой какво да си купи! Всеки да си прецени по джоба, нуждите и пристрастията, но не може с едно необусловано изречение да отрчеш лидера на пазара в даден сектор.

П.П. Относно качеството, не знам на какви бройки си попадал, но аз знам некове и LG-та на 3 и повече години които си работят като за първи ден - бързо и акуратно за модела си. Докато не знам нито един LITE-ON на повече от 8 месеца, който да не дефектирал малко или много! А съм виждал доста.

Аз пък не препоръчвам LG,имал съм DVD-RAM LG и не останах доволен,това устройство за пореден път доказа че трябва да седя настрана от всичко на което пише LG.Климатик,Домашно кино,DVD player и не на послед място въпросното DVD_RAM устрйство,нищо от тия неща не работи като хората.

aem ви насочва вниманието към pioneer,аз също мисля че са много добри.Също така подкрепям и "феновете" на NEC.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Toва пък първото откъде го измисли? Ти тестове не гледаш ли? Списания не четеш ли? Нек мачка всичко от година на сам в този клас и с лека ръка каза че определено губел? С какво? Че предлага най-бързите РЕАЛНИ скорости на пазара? Че предлага най-малкото количество грешки? Че чете и пише всичко сетифицирано? Че предлага винаги нови и изпитани технологии?

Не натрапвам на никого мнение, кой какво да си купи! Всеки да си прецени по джоба, нуждите и пристрастията, но не може с едно необусловано изречение да отрчеш лидера на пазара в даден сектор.

П.П. Относно качеството, не знам на какви бройки си попадал, но аз знам некове и LG-та на 3 и повече години които си работят като за първи ден - бързо и акуратно за модела си. Докато не знам нито един LITE-ON на повече от 8 месеца, който да не дефектирал малко или много! А съм виждал доста.

Чета тестове. Ако не съм го прочел от източник, на който имам доверие или не съм го изпитал на свой гръб, не бих го твърдял уверено, а бих изказал само предположение. Точно за тези писачки погледнах как се справят и NEC определено не беше най-добрият избор. И линкове ще ти дам, да се увериш сам.

За NEC при запис виждах предимно "good" и "OK", докато при LG и Lite-On се забелязваха повече "great", "very good" и "excellent". NEC също не видях да се справя и с четенето на дискове кой знае колко страхотно. Може би с четенето на CD-RW такива се справя малко по-добре. За overburn може и да е доста по-добро устройтво от LG-то, но пък не е добро колкото Lite-On-a.

Освен това NEC-а, за разлика от другите две НЕ се правя с четене на SafeDisc 2.90.

Ето и линкове към доста обемни и изчерпателни ревюта ревюта за да не съм голословен:

NEC ND-4551A @ CDFreaks.com

LG GSA-4166B @ CDFreaks.com

Lite-On SHW-16H5S @ CDFreaks.com

Моля те, въздържай се от фанатизирани коментари занапред.

Чета тестове. Ако не съм го прочел от източник, на който имам доверие или не съм го изпитал на свой гръб, не бих го твърдял уверено, а бих изказал само предположение. Точно за тези писачки погледнах как се справят и NEC определено не беше най-добрият избор. И линкове ще ти дам, да се увериш сам.

За NEC при запис виждах предимно "good" и "OK", докато при LG и Lite-On се забелязваха повече "great", "very good" и "excellent". NEC също не видях да се справя и с четенето на дискове кой знае колко страхотно. Може би с четенето на CD-RW такива се справя малко по-добре. За overburn може и да е доста по-добро устройтво от LG-то, но пък не е добро колкото Lite-On-a.

Освен това NEC-а, за разлика от другите две НЕ се правя с четене на SafeDisc 2.90.

Ето и линкове към доста обемни и изчерпателни ревюта ревюта за да не съм голословен:

NEC ND-4551A @ CDFreaks.com

LG GSA-4166B @ CDFreaks.com

Lite-On SHW-16H5S @ CDFreaks.com

Моля те, въздържай се от фанатизирани коментари занапред.

Доста се чудих дали да отговоря, но ще си позволя няколко реда. Относно коментарите занапред, нямаш проблем, нито едно твое мнение няма да бъде коментирано от мен. Явно си напред с материала, а аз съм в гъбите. ОК, така ми е по лесно, от колкото и аз да почна да вмъквам линкове и да цитирам списания и да вземем да спорим на кой са му по авторитетни източниците. Решаваме, че представа си нямам от такава техника и готово, не ми е проблем.

Пък и ми е писнало до безкрай да споря с хора компетентни по всякакви въпроси от нокторезачки до орбитални станции.

Както съм казвал и преди ясно ми е, че не приемаш мнения различни от твоето.

Успех! Желая всичко хубаво!

Играта тук загрубя, а на мен това не ми харесва. Момчета, всички тук сме дошли по желание, всеки има право на мнение, всеки има право да доказва думите си. Всички тези нерви са излишни. Да, аз съм доволен от моя NEC4551A, имам материално доказателство за пореден Lite-ON, който е записал има-няма 50 диска, но и аз чакам да се появи моел на Lite-ON за другата машина (Ако не ми хрумне да взема HP-то, което е със същите характеристики. Но дявол го взел нали една записвачка е 100 лева. Като не ти хареса тази, продай я и си купи нова. А и всичко е въпрос на конкретната бройка. Пример: Имам GSM Sony Ericsson К750i. Колега си купи същия. Моят го зареждам през 2 седмици, ако не говоря, той го зареждаше всеки ден. Няма смисъл да си тровите нервите!!!

Редактирано от Ned_Drag (преглед на промените)

Доста се чудих дали да отговоря, но ще си позволя няколко реда. Относно коментарите занапред, нямаш проблем, нито едно твое мнение няма да бъде коментирано от мен. Явно си напред с материала, а аз съм в гъбите. ОК, така ми е по лесно, от колкото и аз да почна да вмъквам линкове и да цитирам списания и да вземем да спорим на кой са му по авторитетни източниците. Решаваме, че представа си нямам от такава техника и готово, не ми е проблем.

Пък и ми е писнало до безкрай да споря с хора компетентни по всякакви въпроси от нокторезачки до орбитални станции.

Както съм казвал и преди ясно ми е, че не приемаш мнения различни от твоето.

Успех! Желая всичко хубаво!

Тълкуваш думите ми погрешно, а конкретно тази твоя реакция е малко детинска. Никъде не съм казвал кой е по-напред с материала и дали някой е в гъбите, защото не съм го и мислел. Това са и си остават твои твърдения. Не се смятам за компетентен във всичко. Там, където не мисля, че мога да съм от полза, не се изказвам.

Разбира се, че приемам мнение различно от моето, но ако е доказано и подкрепено с някакви факти. На вуду магии не мога да разчитам, още по-малко ако са изказани по начин подобен на твоя в предния ти пост. Поне на мен поста ти ми се стори като фанатизиран опит за защита от оплюване, каквото в действителност нямаше. Критиката ми беше основана изцяло на лични впечателния и прочетена информация.

С това искам да приключа оффтопика. Чувствай се добре дошъл да коментираш постовете ми, нямам нищо нито против теб, нито против мнението ти.

Приятели,за да няма дразги нека погледнем и тук: http://www.kaldata.com/articles.php?action...&showarticle=59

Преди време когато аз си търсех записвачка се опрях главно на това ревю и на парите с които разполагах.

Взех си Lite-On SOHW-1633S и не съжалявам,върши си отлично работата.А това дали е малко по бавна или не,мисля че за домашен потребител няма толкова голямо значение.

Със здраве!! :speak:

П.С Вярно че модела е друг,но е на същата фирма,

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

За протокола: имам Lite-On SOHR 5238S, която е вече на около година и 3 месеца и си чете и пише без проблем. А не е като да е записала 1-2 диска, записала е над 400.

За протокола: имам Lite-On SOHR 5238S, която е вече на около година и 3 месеца и си чете и пише без проблем. А не е като да е записала 1-2 диска, записала е над 400.

Много си прав за Lite-On железни са :speak: Аз имам такава само че е само cd-rw и вече не знам колко дискове съм записал и няма грешка , чете , пише и съм много доволен :bye:

Много си прав за Lite-On железни са :P Аз имам такава само че е само cd-rw и вече не знам колко дискове съм записал и няма грешка , чете , пише и съм много доволен :bye:

Ами тя моята също е CD-RW. :)

Аз нямам претенциите да съм разбирач, но мога да кажа някои лични наблюдения за някои от тези модели които са изброени в предните постове. Значи съквартирантът ми има записвачка LG за която всички суперлативи са малко... Не не че я превъзнасям или съм фен на LG (нищо подобно), но прочетете малко по нататък и ми се ще да чуя мнения, ама много се моля да не се смеете, че няма да мога да се прибера в къщи. Значи 1-ва случка (преди около 8-9 месеца). Съквартиранта ми (чиято е записвачката) решава да провери какво ще се получи като сложи счупен (!) диск вътре. Слага диска, (ами видях го - почти половината беше строшен т.е. само половин диск и средната част също беше здрава) и затваря записвачката. (За мое оправдание аз се прибрах след това иначе съвсем сигурно щях да го разубедя от такива екстремни изживявания) Съответно комп-а почва да се разхожда из стаята заради вибрациите, а съквартиранта ми се счупил от рефлекси докато нацели копчето за вадене. Аз се прибирам малко след това и той ми разказа съответно. При което аз си му казвам ми човек толкова ти беше, ще си купуваш нова. И все пак решихме да я пробваме и евала - нищо и нямаше. 2-ра случка. Един наш приятел ще си записва дискове и като си му е реда отваря шпиндела и вади 1-вия диск заедно (!) със това бялото пръстенче дето се използва за уплътнение и го слага в записвачката пак заедно с него. Как е влязло незнам. Обаче според разказите на двамата пак е имало звукови и вибро laugh.gif ефекти и е излязло (пръстенчето де) доста по бързо отколкото е влязло там. Т.е. направо е изхвърчало като отворили записвачката. Оттогава сме записали доста над 100-ина ДВД-та на нея и проблеми никакви. Чете и пише като нова. Това е което исках да кажа.

П.С. Един друг приятел има Lite-On и мисля че е по-зле от LG-то, но тук си признавам че съм пристрастен (просто не харесвам Lite-On). :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.