Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя от следните DVD записвачки да си купя

Featured Replies

Аз нямам претенциите да съм разбирач, но мога да кажа някои лични наблюдения за някои от тези модели които са изброени в предните постове. Значи съквартирантът ми има записвачка LG за която всички суперлативи са малко... Не не че я превъзнасям или съм фен на LG (нищо подобно), но прочетете малко по нататък и ми се ще да чуя мнения, ама много се моля да не се смеете, че няма да мога да се прибера в къщи. Значи 1-ва случка (преди около 8-9 месеца). Съквартиранта ми (чиято е записвачката) решава да провери какво ще се получи като сложи счупен (!) диск вътре. Слага диска, (ами видях го - почти половината беше строшен т.е. само половин диск и средната част също беше здрава) и затваря записвачката. (За мое оправдание аз се прибрах след това иначе съвсем сигурно щях да го разубедя от такива екстремни изживявания) Съответно комп-а почва да се разхожда из стаята заради вибрациите, а съквартиранта ми се счупил от рефлекси докато нацели копчето за вадене. Аз се прибирам малко след това и той ми разказа съответно. При което аз си му казвам ми човек толкова ти беше, ще си купуваш нова. И все пак решихме да я пробваме и евала - нищо и нямаше. 2-ра случка. Един наш приятел ще си записва дискове и като си му е реда отваря шпиндела и вади 1-вия диск заедно (!) със това бялото пръстенче дето се използва за уплътнение и го слага в записвачката пак заедно с него. Как е влязло незнам. Обаче според разказите на двамата пак е имало звукови и вибро laugh.gif ефекти и е излязло (пръстенчето де) доста по бързо отколкото е влязло там. Т.е. направо е изхвърчало като отворили записвачката. Оттогава сме записали доста над 100-ина ДВД-та на нея и проблеми никакви. Чете и пише като нова. Това е което исках да кажа.

П.С. Един друг приятел има Lite-On и мисля че е по-зле от LG-то, но тук си признавам че съм пристрастен (просто не харесвам Lite-On). :speak:

Едно време за такива приказки са биели табанци! ;););)

• Отговори 54
  • Прегледи 10,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Едно време за такива приказки са биели табанци! ;););)

Ами ако искаш вярвай... няма да седна да убеждавам никого. Нито пък ще се сърдя - и аз не бих го повярвал ако не беше станало с човек дето му имам абсолютно доверие. :speak:

Хахаха,flare това ми заприлича на приказки от хиляда и една нощ ман,хахах .Не се сърди,просто лек дружелюбен смях :hush:

• Автор

Успях да си взема Лите-Он :huh:

Записал съм един диск ,така че нямам още кой знае какви впечатления ...

Какъв софтуер е най-добре да се използва за рисуване на дискове ? Нещо не ми харесва контраста на рисунките // ;)

Успях да си взема Лите-Он :huh:

Какъв софтуер е най-добре да се използва за рисуване на дискове ? Нещо не ми харесва контраста на рисунките // ;)

Вчера взех HP840I Retail. В него ShureThing. А за контраста виж настойките за качеството.

Редактирано от Ned_Drag (преглед на промените)

Е,честито тогава,да ти върши работа дълго време и безпроблемно да си го ползваш:) :)

Със здраве AMD_FAN!!

Успях да си взема Лите-Он :)

Аз лично ползвам SureThing CD Labeler 4 SE. Ако не се лъжа, тази програма беше безплатна по едно време, сега обаче е платена със сигуирност. Неро също може да рисува дискове. Хубаво е да си ъпдейтнеш LightScribe драйвера като изтеглиш и инсталираш това.

Здравейте и аз искам да попитам за вашето мнение за Един Модел DVR-111DSV

Ето и Спесификацията:

На Английски:

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_det...xonomy_id=43-92

На Руски:

http://www.pioneer-rus.ru/ru/product_detai...xonomy_id=43-92

Произведена в Китай Март 2006 цена около 90лв.

Обосновете се :P

Аз лично ползвам SureThing CD Labeler 4 SE. Ако не се лъжа, тази програма беше безплатна по едно време, сега обаче е платена със сигуирност. Неро също може да рисува дискове. Хубаво е да си ъпдейтнеш LightScribe драйвера като изтеглиш и инсталираш това.

ShureThing е платен. Но е включен в Retail пакета на много записвачки.

ShureThing е платен. Но е включен в Retail пакета на много записвачки.

Да, но безплатната версия е достъпна за сваляне от сайта на LightScribe (www.lightscribe.com).

SureThing CD Labeler 4 SE - 18.9MB.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Какво ще кажете за TeAC?Добри ли са, че и аз искам тези дни да си взема ДВД записвачка и незнам каква.Прочетох темата, ама чух, че и TeAC са добри.

TEAC бяха добри. Купиха ги (не знам точно коя компания) и сега качеството им е много посредствено. Не бих си купил техен продукт вече.

• 2 седмици по-късно...
Здравейте и аз искам да попитам за вашето мнение за Един Модел DVR-111DSV

Ето и Спесификацията:

На Английски:

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_det...xonomy_id=43-92

На Руски:

http://www.pioneer-rus.ru/ru/product_detai...xonomy_id=43-92

Произведена в Китай Март 2006 цена около 90лв.

Обосновете се :)

Записвачката хубава. Качеството за записа е много добро, а и като цяло работи стабилно. Няма да съжаляваш ако си я вземеш. Това го казвам от лични наблюдения.

Редактирано от aem (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Вече направо ми писна да се повтарям :), но от личен опит - избягвай да взимаш NEC! С някои дъна(най-вече АСрок) имат проблеми, и то големи(забиване на компа, неразпознаване на устройството, нечетене на ДВД изпечени дори на самата записвачка...)! Вземи нещо евтино и проверено! Най-важната работа на една записвачка е да записва!

Не е лошо и да погледнете DVD записвачките на Pioneer. Вярно че на този етап не предлагат LabelFlash/LightScribe, но пък са много стабилни и имат отлична корекция на грешките при четене. Настоящия модел е DVR-111 и DVR-111D. Като цени са съпоставими с NEC. Естествено става въпрос за цената на тези модели, защото за топ продуктите им е вече друга работа...

Хммм,чия ли оптика ползват...

TEAC бяха добри. Купиха ги (не знам точно коя компания) и сега качеството им е много посредствено. Не бих си купил техен продукт вече.

TEAC,PLEXTOR бяха много добри МНОГО отдавна,на гърба на SANYO,ползвайки тяхната оптика.Колкото до NEC,,ще кажа само,че 5 от най-реномираните производители ползват именно тяхната оптика в много свои модели.А именно те са: TDK/PIONEER/RICOH/ASUS/MEMOREX.LG и LITE-ON НЕ СА ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ОПТИКА!!!Да си позлват Mediatek,made in Taiwan,щом така са решили сами.

Вече направо ми писна да се повтарям ;), но от личен опит - избягвай да взимаш NEC! С някои дъна(най-вече АСрок) имат проблеми, и то големи(забиване на компа, неразпознаване на устройството, нечетене на ДВД изпечени дори на самата записвачка...)! Вземи нещо евтино и проверено! Най-важната работа на една записвачка е да записва!

Хммм,аз поддържам около 750 такива машини,и няма ни един такъв случай...Май някой е объркал джъмперите и настройките в BIOS,АААА! :)

Колкото до дефицита на дискове за LabelFlash,нека някой се поразходи до Технополис-има ги,на FUJIFILM са,но още са по 3 лв.Не можеш да караш някой да не взима записвачката,само защото нямаш информация,или поради това,че цената не те устройва.НИщо лично,повтарям отново.A LabelFlash размазва Lightscribe в тестовете. Ето ви напълно изчерпателен и безпристрастен тест.Тази компания е най-уважаваната!

http://www.tomshardware.com/2006/02/14/lab..._dvd/index.html

Имаше тест с повече модели,но за жалост не го помня къде беше,намерих ви този,в него прекрасно е показано каква оптика ползва PIONEER:

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Sp...48&PageId=0

Със здраве,уважаеми съфорумци!

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Fixt00l, благодаря ти за информацията. И аз не знаех, че малко фирми правят оптика, а много я използват за асемблиране на собствена марка. Знам, че така е при дигиталните фотоапарати, но при DVD!!!

Но в една записвачка няма само оптика, а от твоя пост стигам до извода, че ти автоматично приемаш, че фирма която произвежда оптика задължително би правила най-добрите записвачки?

Продължавам да държа на това което писах! С NEC имам само проблеми, дори и да произвеждат оптика, по мое мнение с DVD-записвачките са се ос...ли! Да, в някои случеи всичко е наред, но в други е много неприятно, вервайте ми :) Просто излез една дир нагоре

"kaldata.com - Форуми > Хардуер > Запаметяващи устройства и памети >" и където видиш нещо подобно на "проблем с DVDRW" знай, че става дума за NEC.

За джъмперите - ама моля ти се, даже няма да коментирам! Ако искаш повече инфо за моя случей - ще ти пиша на ЛС. Даже тема бях отворил - очевидно NEC и ASrock не се обичат!

Хайде лек ден

Хммм,аз поддържам около 750 такива машини,и няма ни един такъв случай...Май някой е объркал джъмперите и настройките в BIOS,АААА!

П.С. Ти поддържаш 750(!?) Компа които са със дъно на АСрок и DVDRW NEC???????

Редактирано от Axel (преглед на промените)

Колкото до дефицита на дискове за LabelFlash,нека някой се поразходи до Технополис-има ги,на FUJIFILM са,но още са по 3 лв.Не можеш да караш някой да не взима записвачката,само защото нямаш информация,или поради това,че цената не те устройва.НИщо лично,повтарям отново.A LabelFlash размазва Lightscribe в тестовете. Ето ви напълно изчерпателен и безпристрастен тест.Тази компания е най-уважаваната!

http://www.tomshardware.com/2006/02/14/lab..._dvd/index.html

Ще си позволя да не се съглася.

THG трудно могат да се нарекат безпристрастни. По много западни форуми се чувства голямо разочарование от материалите им. (Добавено: а и след като видях с очите си за каква пристрастност става въпрос на един техен тест, просто оттогава не чета нищо тяхно.) THG не е най-уважаваната "компания" (ако под компания имаш предвид THG, защото го спомена точно след сайта им).

Лично на мен на снимките LightScribe ми изглежда по-добре от LabelFlash.

Авторът никъде не казва, че LabelFlash "размазва", а просто че изглежда по-добре. Далеч не е едно и също. А и все пак е субективно мнение. Тълкуваш материала както на теб ти харесва. Сега аз да намаля ли твоята репутация задето се изказваш наистина неподготвен и/или представяш лично мнение по пресилен начин?

Още повече, че вече има Extended Label Contrast Utility, която подобрява контраста на LightScribe дисковете. Моля те, не се изказвай по прочетени 2 реда в сайт, който изгуби доверие в много хора.

За финал мога да кажа, че имам LightScribe устройство и съм абсолютно доволен от резултатите и мога да снимам направените от мен дискове за прецените дали и нас ви харесва резултата.

Виждам доста компетентни мнения моля за ПОМОЩ!!!

Когато записвам двд от видеотеката и после го гледам на домашния си плейър картината се разпада

на квадратчета на места.От скоро е така имам лаптоп с NEC ND-6500-записал съм доста филми за да греша някъде.Пробвах с преинсталиране и различни дискове.С предишния ми компютър стана по същия начин.Ще съм благодарен за мнения

A LabelFlash размазва Lightscribe в тестовете. Ето ви напълно изчерпателен и безпристрастен тест.Тази компания е най-уважаваната!

Аз нещо хич не схванах, кое на кое е размазало фасона в тестовете cool.gif. Това синьото (дето едвам му се личат надписите било размазало Lightscribe-то?...Не ме разсмивай друже laugh.gif .

П.П. Друг е въпроса, че и в двете технологии има доста какво да се желае още, относно детайла на самата картина. Но при LabelFlash-а това е определено повече и това си личи и с просто око и от самите тестове, които си постнал.

На всичкото отгоре са и по-скъпи и самите дискове cool.gif .

Ъ-ъ-ъ Night_Raven, цитата не е от мен приятелю ;)

Сърдечно се извинявам. Пропуснах горния таг и съм грабнал твоя в бързина. Извинявам се най-искрено. Веднага го оправям.

Виждам доста компетентни мнения моля за ПОМОЩ!!!

Когато записвам двд от видеотеката и после го гледам на домашния си плейър картината се разпада

на квадратчета на места.От скоро е така имам лаптоп с NEC ND-6500-записал съм доста филми за да греша някъде.Пробвах с преинсталиране и различни дискове.С предишния ми компютър стана по същия начин.Ще съм благодарен за мнения

Добре дошъл във форумите на Kaldata.

Въпросът ти не спада към темата. Използвай търсачката за да потърсиш информация за проблема ти и ако не откриеш нищо пусни нова тема в подходящ раздел. :blink:

Ще си позволя да не се съглася.

THG трудно могат да се нарекат безпристрастни. По много западни форуми се чувства голямо разочарование от материалите им. (Добавено: а и след като видях с очите си за каква пристрастност става въпрос на един техен тест, просто оттогава не чета нищо тяхно.) THG не е най-уважаваната "компания" (ако под компания имаш предвид THG, защото го спомена точно след сайта им).

Лично на мен на снимките LightScribe ми изглежда по-добре от LabelFlash.

Авторът никъде не казва, че LabelFlash "размазва", а просто че изглежда по-добре. Далеч не е едно и също. А и все пак е субективно мнение. Тълкуваш материала както на теб ти харесва. Сега аз да намаля ли твоята репутация задето се изказваш наистина неподготвен и/или представяш лично мнение по пресилен начин?

Още повече, че вече има Extended Label Contrast Utility, която подобрява контраста на LightScribe дисковете. Моля те, не се изказвай по прочетени 2 реда в сайт, който изгуби доверие в много хора.

За финал мога да кажа, че имам LightScribe устройство и съм абсолютно доволен от резултатите и мога да снимам направените от мен дискове за прецените дали и нас ви харесва резултата.

В много компютърни енциклопедии,също и в западни предавания твърдят,че те са най-уважаваната компания,и съм съгласен с тях.А тия снимки там не са много реални,на живо е много различно,повярвайте ми.Контрастът е по-добър там.Колкото до моето мнение,то не навежда на мисълта-"това rules,онова sucks",а аз лично с такова впечатление останах след твоя post.Аз записвам и копирам DVD-та денонощно,досега съм записал поне 1000 на моя 4551А.Разочарованието на другите идва може би от факта,че старите NEC са истински примитвини в сравнение с новия модел (например 3540А е ужасен,сравнен с 4551А).4551А е със съвсем нов chipset и няма нищо общо с предишните,а новият 4571А не е по-хубав,и е по-шумен.Твърденията ми се основават на опита с дисковете,защото ги изписвам с кашоните,както се казва.Също и от огромния брой машини,които поддържам,и по-точно-оплакванията на клиентите.Приятелю,репутацията не беше заради собственото ти мение,защото,ако ти нямаше такова,нямаше да си такъв уважаван потребител с 56 репутация.Аз изрично поясних защо го правя,и че го правя с явно нежелание.

Fixt00l, обясних ти на ЛС относно репутацията. Аз написах поста чак след като проверих конкретните три записвачки за да ги сравня. Според информацията на сайта на CDfreaks NEC-ът просто губеше по един или друг параграф от другите две устройства и с оглед на тази информация просто го отписах.

• 3 седмици по-късно...
Fixt00l, обясних ти на ЛС относно репутацията. Аз написах поста чак след като проверих конкретните три записвачки за да ги сравня. Според информацията на сайта на CDfreaks NEC-ът просто губеше по един или друг параграф от другите две устройства и с оглед на тази информация просто го отписах.

Нека приключим този спор,аз неведнъж се аргументирах защо съм постъпил така.

• 1 месец по-късно...

Пишете кой от коя писачка бил доволен. Аз съм доволен от ДВД Нео на 3години нямам проблем.

Имам писачка LG GSA 4163B до 10месеца никакъв проблем на двд дискове универсал цена 50ст на бр.

СД дискове нео също пишеше без проблем. След 10месеца дойдоха и проблемите. Пишеше и четеше когато си искаше на ДВД. Отворих я да чиста лазера и забравих за ДВД. Пълен отказ. Светне лампата и до там. Ако си взимам писачка или ще е пак LG или някоя с повече гаранция, ама Франция. Според мен всичко е на късмет.

Притежавам CD-RW NEC NR-7700A от почти 5 години и съм изпържил досега повече от 300 диска безпроблемно. Няма проблеми при четенето и записването при всички дискове, които съм ползвал досега (които не са малко-към 10-12 вида)

Наскоро си купих и DVD-RW NEC ND-4550A, която също е добро попадение. Имаше проблем при записването, който оправих със смяната на софтуера за записване. Според тестовете и ревютата в интернет на тази записвачка е една от най-добрите на такава цена (40-50 USD)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.