Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Sony MHC-BX5 - пред разваляне ли е?

Featured Replies

Нищо, че са Pioneer - пак може да се окажат доста лошо произведение ! Един френд си беше взел колони на Jamo, маркови, рекламирани за 600 лева и накрая остана много разочарован. Бягай от маркетинговите трикове, бягай от реклами, лъскави промоции. Търси истинското !

Извинявам се ,че се намесвам в тема за аудио техника,където познанията са ми много под средно ниво даже,но мисля ,че за 80 лв повече (не вярвам да са ти проблем) тези http://mallbg.com//%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8-Microlab-51-H-500D-%D1%81-%D0%BE%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D1%85%D0%BE%D0%B4-270-Watt-RMS_44714.html?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link са доста по добри!

Сори,ако се намесвам неуместно...

Не съм съгласен, че това нещо е по-добро !

Едит : Май аз съм грешният тук. Извинете !

Редактирано от Атанас Пачов (преглед на промените)

• Отговори 54
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Извинявам се ,че се намесвам в тема за аудио техника,където познанията са ми много под средно ниво даже,но мисля ,че за 80 лв повече (не вярвам да са ти проблем) тези http://mallbg.com//%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8-Microlab-51-H-500D-%D1%81-%D0%BE%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D1%85%D0%BE%D0%B4-270-Watt-RMS_44714.html?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link са доста по добри!

Сори,ако се намесвам неуместно...

В интерес на истината са наистина много по-добри!

Нищо, че са 5,1 канални! При 2+1 с предни фронтални са много по -добри от посочените в по- горният линк. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ами и аз така мисля,ма даже вече гледам ми опонираха,а нямам намерение да споря за нещо с което наистина не съм много в час.Така,че....спирам.

Лека вечер и успех на колегата с избора :)

"Не съм съгласен, че това нещо е по-добро !"

А теб никой не те пита с какво си съгласен, защото не чуваш петлите, а само дращиш .Я си слушал добра колона, я не!Познаваш ли фирмите, произвеждащи добри колони по света? Не казвам за скъпите, а добри! Я назови нещо!

• Автор

Не те видях да даваш предложение, но както и да е, благодаря все пак!

Аз съм ти написал коментар. Друг няма да пиша. По въпроса с посочените от теб колони от линка! Не, не са добри! Ако ползваш парите, които струват тези колони и си купиш колони 2-ра ръка, ще намериш много по-добри от посочените. Трябва да ти кажа, че в нито един техномаркет няма да се продават добри колони. А под добри колони не се разбира последните да струват 1000 лева, най малкото - 500.Иначе за свирене стават.В една домашна HI-FI уредба, колоните са най важното и затова винаги те се купуват първи според възможностите на човека. Можеш да имаш отличен усилвател, струващ десетки хиляди лева, но няма ли колони, които да ти "изсвирят" композицията, кел файда от скъпият усилвател и заобикалящите го компоненти и кабели. На последно място. Купуваш това, което на теб ти хареса. И най важното. никога не се пита" тези колони хубави ли са" Може и да са много "хубави" или красиви, но само на външен вид. Колоните, преди да ги купиш, се слушат продължително време за да добиеш представа как работят на различните жанрове музика! Много е важно и това, в какво помещение се намират те. В магазина ще ти звучат по един начин, докато там дето ще ги монтираш, ще звучат по друг. В зависимост от акустиката на помещението и неговото правилно обзавеждане!

Дори за 200 лева могат да се вземат много добри колонки или поне ставащи, но пак доста по-добри от разните му уредбички. Ето пример за такива : Vigoole C2138

• Автор

A мога ли да взема някакви колони що-годе по-добри от сегашните и да ги вържа към сегашната уредба на мястото на старите колони?

Дори за 200 лева могат да се вземат много добри колонки или поне ставащи, но пак доста по-добри от разните му уредбички. Ето пример за такива : Vigoole C2138

Не те видях да даваш предложение, но както и да е, благодаря все пак!

Предложение мога да ти дам само тогава, когато сме заедно и имаме възможност за прослушване на определен модел колони. Още повече, не зная с какви пари разполагаш за колони, за да пиша предложения. В София, Пловдив и Варна, а даже и в Плевен, можеш да си намериш много добри колони 2-ра ръка за тези пари. Другият съвет. Във форума често се появява ""Evlampi"" Има отличен опит с тази техника и я продава в магазин. Можеш да го помолиш да ти направи някакво предложение за определена сума!Сигурен съм, че ще ти помогне и ще си доволен.Моите предложения ще са ти много скъпи, но мога да ти направя. 

A мога ли да взема някакви колони що-годе по-добри от сегашните и да ги вържа към сегашната уредба на мястото на старите колони?

Разбира се, че можеш . Ако чувстваш, че уредбата те задоволява с качество на възпроизвеждане, ще се постараем да потърсим няколко модела за нея. Знай само, че уредбата е ПОСРЕДСТВЕНА и повече вдига врява отколкото свири. А цената и въобще не беше 1400 лева. Даже и фактура да ми покажеш, ще ти кажа , че струваше навред из България около 420 лева!

• Автор

Както се казва, КОГА?;-) През далечната 2000-та година ли е струвала толкова?

Предложение мога да ти дам само тогава, когато сме заедно и имаме възможност за прослушване на определен модел колони. Още повече, не зная с какви пари разполагаш за колони, за да пиша предложения. В София, Пловдив и Варна, а даже и в Плевен, можеш да си намериш много добри колони 2-ра ръка за тези пари. Другият съвет. Във форума често се появява ""Evlampi"" Има отличен опит с тази техника и я продава в магазин. Можеш да го помолиш да ти направи някакво предложение за определена сума!Сигурен съм, че ще ти помогне и ще си доволен.Моите предложения ще са ти много скъпи, но мога да ти направя. 

Разбира се, че можеш . Ако чувстваш, че уредбата те задоволява с качество на възпроизвеждане, ще се постараем да потърсим няколко модела за нея. Знай само, че уредбата е ПОСРЕДСТВЕНА и повече вдига врява отколкото свири. А цената и въобще не беше 1400 лева. Даже и фактура да ми покажеш, ще ти кажа , че струваше навред из България около 420 лева!

Както се казва, КОГА?;-) През далечната 2000-та година ли е струвала толкова?

Ами ти и за тогава пишеш, че си го купувал - преди 15 години. Другият случай е да снимаш фактурата на закупуване и да я постнеш във форума. Трудно може да ме "излъже" човек кое колко струва в аудиотехниката.

Ето какво си написал на първа страница:  

"Ако на MHC-BX5 му викаш нискокачествен източник на шум, значи не си много в час с нещата... Когато беше купуван на времето струваше 1400лв, "

На интегрално STK стъпало може да се получи и нещо добро. Мисля, че имаше и една серия STK със честотен диапазон почващ от 10 херца. Такава бяха ползвали и в един приличен усилвател на AKAI : http://audiozavar.com/archives/9143

Редактирано от Атанас Пачов (преглед на промените)

На интегрално STK стъпало може да се получи и нещо добро. Мисля, че имаше и една серия STK със честотен диапазон почващ от 10 херца. Такава бяха ползвали и в един HI-FI усилвател на AKAI : http://audiozavar.com/archives/9143

Абе Наско!

Сериозна HI-FI аудиотехника не се прави на интегрални крайни стъпала. Не го ли запомни това? И какво излиза от крайното стъпало не е важно моето момче. Прочети ми по-горният пост, но този път внимателно. Резонанс от един басов говорител 10 херца много трудно можеш да извадиш. А и последният/говорителят/ ще е много скъп и много голям и ще му трябва значителен ОБЕМ! Ти чувал ли си за акустика? Или ти почваш да я пишеш от днес?

• Автор

Ако искаш ми вярвай... Мислиш ли, че пазя бележката от 2000-ната година? Ти ако си ги пазиш..., евала!

Ами ти и за тогава пишеш, че си го купувал - преди 15 години. Другият случай е да снимаш фактурата на закупуване и да я постнеш във форума. Трудно може да ме "излъже" човек кое колко струва в аудиотехниката.

ето какво си написал на първа страница:  

"Ако на MHC-BX5 му викаш нискокачествен източник на шум, значи не си много в час с нещата... Когато беше купуван на времето струваше 1400лв, "

Ако искаш ми вярвай... Мислиш ли, че пазя бележката от 2000-ната година? Ти ако си ги пазиш..., евала!

Същият купих на дъщеря ми 2001 година от Ловеч за подарък и беше на цена около 420 лева.Тя може би си пази фактурата но живее в София и за една фактура няма сега да и звъня. Като я срещнеш във форума /Deliverme/ можеш да я питаш. Присъства на покупката!

• Автор

Уредбата беше купувана от Dekom, сега, ако те са надували цените, аз не съм виновен...!

Същият купих на дъщеря ми 2001 година от Ловеч за подарък и беше на цена около 420 лева.Тя може би си пази фактурата но живее в София и за една фактура няма сега да и звъня. Като я срещнеш във форума /Deliverme/ можеш да я питаш. Присъства на покупката!

Уредбата беше купувана от Dekom, сега, ако те са надували цените, аз не съм виновен...!

Това отдавна няма значение. Аз съм ти написал някои насоки и ако решиш нещо, винаги можеш да го споделиш.Ти също поогледай. И не се притеснявай, ако евентуално се спреш на 2-ра ръка. Главното е да отделиш време, за да можеш добре да ги послушаш как работят. После сподели, а ние заедно ще решим кое е най- доброто за твоя случай.Тук има много добре запознати хора с тази техника. Не визирам себе си щото я познавам отлично! Успех от мен!

Нищо не разбирам от такава техника и няма да взимам участие, но ми стана интересно за цената... Бързо търсене в Гугъл за конкретен период изведе един резултат от форумите на дир.бг. 1400 лева НЕ е цената... Ето един цитат от тази тема:

... А това Сони не е 300лв а почти 2х300, но май са го направили да се продава само. Не съм очаквал такова нещо точно от Сони. Не са малко пари да правят глупости! Но пък не са и достатъчно за нещо по-сериозно като компоненти ...

Към 600 може и да е било, ама 1400 силно ме съмнява...

• Автор

Уредбата е купувана 2000-ната година!

Нищо не разбирам от такава техника и няма да взимам участие, но ми стана интересно за цената... Бързо търсене в Гугъл за конкретен период изведе един резултат от форумите на дир.бг. 1400 лева НЕ е цената... Ето един цитат от тази тема:

Към 600 може и да е било, ама 1400 силно ме съмнява...

Уредбата е купувана 2000-ната година!

Аз не искам да се заяждам, но септември 2000-та цената и в Амазон е била 250$... Аз разбирам БГ търговците, но чак да са толкова нагли от 250$ да качат цената на 1400...

• Автор

Къде видя че точно тази година е била 250$? Да не би да имат архив с цените?

Аз не искам да се заяждам, но септември 2000-та цената и в Амазон е била 250$... Аз разбирам БГ търговците, но чак да са толкова нагли от 250$ да качат цената на 1400...

Къде видя че точно тази година е била 250$? Да не би да имат архив с цените?

По същия начин, по който видях и резултата във форума на дир.бг - с търсене за конкретен период. Амазон ти излиза на пето-шесто място някъде... В Google има такава опция, да филтрираш търсенията ;)

Ето линка, а ето и цитата на първия коментар, от който съдя, че системата на Sony е струвала 250$... Други доказателства не ми се търсят, за мен това е достатъчно. По това време тази система е струвала 250$. Друг е въпроса за колко се е продавала тук...

I had TEAC executive micro system (MC-D80), which I bought for $299. Although the system looked good, the weak 20 watt/ch sound gave me nothing but, disappointments. Executive microsystems have the looks, but lack the sounds! So I bought this Sony MHC-BX5 to satisfy my buring desire of BASS and LOUD Room-filling sound. I wasn't sure about my purchase at first, but as soon as I powered it on, my room was trembling with great BASS and LOUD, CRISP sounds. It handled Korn, Mozart, and Jay-Z, the ways they should've been! This system is what you should buy, before it sells out. Sony MHC-BX5 has 3-way, ported speakers (with dual 6" woofers) with 95 watts/ch!! There are more powerful systems around, say JVC MX-J900 for $400, but are they worth $150 more? I don't think so, because we won't recognize the difference anyway. Let's talk about the look. Unlike other brands, JVC's UGLY Robot-looking, or Panasonic's plain plastic case, this one has clean Chrome finish with beautiful LED EQ.

Ей за тая гарантирам ,че е 1300$ Sony XB8AV  щото  я мъкнах  3 километра с още 3-ма души в Плевен от старата главна до автогарата , (64 кила с колоните )  и в рейса нямаше как да минат хората от нея  да седнат. И в момента  е до мене и свири . Най хубавото в нея са единствено колоните и  а другото е  пълен шит. Та пак си помисли за цената .  Колконите са  с 100W  RMS   и правя с нея  дискотека на квартала когато пия повече от 3 бири . Та твоята няма как да е стая цена която казваш .

Публикувано изображение

И тука ако чичо Стефан  сподели с какво да и напръскам потенциометъра на усилването защото нещо взе да не слуша :)  Аз си мисля ,че е от него проблема ама може и някой чип да се е побъркал вече от толкова свирене. Както си седи сама се увеличава и намалява.  Потенциометара е от тия дето може да си ги връткаш цял ден и няма да сигнат края :) Някаква електроника явно има около него дето само от движението  реагира.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ей за тая гарантирам ,че е 1300$ Sony XB8AV  щото  я мъкнах  3 километра с още 3-ма души в Плевен от старата главна до автогарата , (64 кила с колоните )  и в рейса нямаше как да минат хората от нея  да седнат. И в момента  е до мене и свири . Най хубавото в нея са единствено колоните и  а другото е  пълен шит. Та пак си помисли за цената .  Колконите са  с 100W  RMS   и правя с нея  дискотека на квартала когато пия повече от 3 бири . Та твоята няма как да е стая цена която казваш .

Публикувано изображение

И тука ако чичо Стефан  сподели с какво да и напръскам потенциометъра на усилването защото нещо взе да не слуша :)  Аз си мисля ,че е от него проблема ама може и някой чип да се е побъркал вече от толкова свирене. Както си седи сама се увеличава и намалява.  Потенциометара е от тия дето може да си ги връткаш цял ден и няма да сигнат края :) Някаква електроника явно има около него дето само от движението  реагира.

Няма нужда да се занимавате повече с глупости/на всеки му стана ясно кое и кой колко струва/.

Това е спрей за потенциометри - http://sklepelektroniczny.com/product-pol-5766-Kontakt-PR-60ml-plyn-do-potencjometrow.html в БГ е към 5-6 лв.

• Автор

Може би просто защото са навъртяли години, но като че ли както някой беше казал, наистина се губят високите тонове, или въобще ги няма...

Но както и да е. Факт е, че вече трудно се намират по техно веритиге запечатани бройки mini hi-fi!

Няма нужда да се занимавате повече с глупости/на всеки му стана ясно кое и кой колко струва/.

Това е спрей за потенциометри - http://sklepelektroniczny.com/product-pol-5766-Kontakt-PR-60ml-plyn-do-potencjometrow.html в БГ е към 5-6 лв.

От баща ми знам,че освен спрей за потенциометри,може да се ползва 50% спирт и 50% газ за лампи. Така са практикували през 80-те.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.