Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Sony MHC-BX5 - пред разваляне ли е?

Featured Replies

От баща ми знам,че освен спрей за потенциометри,може да се ползва 50% спирт и 50% газ за лампи. Така са практикували през 80-те.

През 80-те години, както и сега, добрите майстори на такава техника не миеха потенциометрите ни със спирт, ни със "газ" а ги подменяха с нови. Специално за случая на Алкантраз! При теб  потенциометъра е във вид на "галета" безконнечно въртене. Няма такива вече да се продават като резервни чаркове. Може да се замени лесно с двоен стерео потенциометър, ако все още държиш на модела.Регулирането на силата, баланса, високи и ниски е направено с чип, който е и предусилвател във системката. 

По въпроса за ""mini HI-FI"" системи, засегнат от  Випер - Съвсем друго представляват мини и микро HI-FI системите.  Те винаги са били само стационарни/ т.е. не се разнасят като тези дрънкалки навред/ и са като стандартната HI-FI аудиотехника, само че микрото е с размер  на лицето на изделията до 24 см , а мини-то - до 36 см. Съответно различни компоненти - усилватели, тунери, декове, многоканални процесори, тонколони и т.н. Потърсете в интернет и ще добиете представа какво са представлявали. Често, цените им бяха по-големи отколкото на една стандартна конфигурация за HI-FI. За отбелязване е това, че повечето от тях освен че отговаряха на всички норми на DIN и NAB стандарта, бяха и много красиви и истински на външен вид. Правеха се от всяка фирма, произвеждаща стандартна /42, 43,44 см лице/ домашно битова HI-FI аудиотехника. Ето ви примерен модел за такава мини серия с който и аз разполагам и до ден днешен работи безупречно. Купуван е лятото на 1982 година, та до днес е като - НОВ!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 54
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Няма какво да се чудиш.Вземи си sony mhc-ek700. Аз имам такава уредба и съм много доволен.Взеви си и ще останеш доволен.

Няма такъв боклук!

Взех си MHC EC719IP и мога да ти кажа, че не може да стъпи на пръста на BX5! Веднага я върнах в магазина! Като се има на предвид че EC719IP е заместник на EX700 - дет се вика - телефона ми вади по-добър звук...!

За какво ги искат тези 350лв. по магазините - не знам... Още като е нова - пуснах оригинален диск и горката уредба звучеше все едно на колоните им е взета "душата"!

Както и да е! Вече не се правят качествени MHC уредби от Sony. Ако наистина на времето MHC BX5 е струвала 250$, то MHC EC719IP стува 280$!

http://www.amazon.com/SONY-MINI-HI-FI-470W-IPHONE5/dp/B00F5UYYJS/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1390409042&sr=8-4&keywords=MHC+719IP

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

изкупувам стари уредби sony

Има си раздел във форума за тази работа. Прочети първо правилата и тогава пиши!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.